100 ​válogatott játszma 1 csillagozás

Mihail Botvinnik: 100 válogatott játszma

Ennek a könyvnek nincsen fülszövege.

>!
Sport, Budapest, 1982
334 oldal · ISBN: 9632533753 · Fordította: Bakcsi György

Várólistára tette 1


Népszerű idézetek

Ninácska P>!

Ebben a könyvben 100 játszmám található,a legemlékezetesebbek abból a több mint 1200 játszmából, amelyet versenyeken játszottam. Az első egy iskolai bajnokságáról való, amelyen 1923 őszén vettem részt, az utolsó a leideni sakk-társaság fennállása 75. évfordulóján játszott versenyről, amelyre 1970 tavaszán került sor. Szerepel a kötetben két cikkem is, remélem, olvasóim érdekesnek fogják őket találni.
Fiatalkori elemzéseimben a német sakkiskola, mindenekelőtt Siegbert Tarrasch hatása alatt álltam. Az ő könyvei akkoriban jelentek meg a Szovjetunióban, és igen népszerűek voltak. Később azonban kialakult saját elemző-stílusom, amely igyekszik összefűzni a lehető legpontosabb elemzést az általános következtetésekkel – gondolom, ezt olvasóim is észreveszik majd.
Nem szeretnék itt kitérni arra az örök vitára, hogy mi is a sakk valójában: játék, művészet vagy tudomány. Mégis rá kell mutatnom, hogy a sakk most kétségkívül újabb „funkciót” kapott: a bonyolult, nem egzakt feladatok megoldásának módszertani modellje lett. Minthogy a programok készítői is tanulmányozzák a sakkot, szeretném remélni, hogy könyvemet nemcsak a sakkozók forgatják majd haszonnal, hanem azok is, akik tudományos szempontból tanulmányozzák.


Hasonló könyvek címkék alapján

Berg Judit – Polgár Judit: Alma
Kepes András: Matt a férfiaknak
Pongó István: Lépésről lépésre 3
V. N. Panov – J. B. Esztrin: Megnyitások kézikönyve
Inna Veselá – Jiří Veselý: Sakksuli
Adorján András: Kaszparov fehéren-feketén
Lilienthal Andor: Életem, a sakk
Schneider Attila: Megnyitások Kincsesháza
Polgár Judit: Sakkpalota 1 – Képességfejlesztő sakktankönyv
Garri Kaszparov: Hogyan utánozza az élet a sakkot