Cast ​in Shadow (Chronicles of Elantra 1.) 4 csillagozás

Michelle Sagara: Cast in Shadow

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Seven years ago Kaylin fled the crime-riddled streets of Nightshade, knowing that something was after her. Children were being murdered – and all had the same odd markings that mysteriously appeared on her own skin.…

Since then, she's learned to read, she's learned to fight and she's become one of the vaunted Hawks who patrol and police the City of Elantra. Alongside the winged Aerians and the immortal Barrani, she's made a place for herself, far from the mean streets of her birth.

But children are once again dying, and a dark and familiar pattern is emerging. Kaylin is ordered back into Nightshade with a partner she knows she can't trust, a Dragon lord for a companion and a device to contain her powers – powers that no other human has. Her task is simple – find the killer, stop the murders…and survive the attentions of those who claim to be her allies!

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Luna, 2005
508 oldal · ISBN: 9780373802548

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

Ashriver>!
Michelle Sagara: Cast in Shadow

Wow… just wow…
Hát ez eléggé zavaros volt. Az eleje, a közepe és a vége is. Zavaros. Először azt hittem, hogy az angolommal van a gond, de aztán rájöttem, hogy maga a történet zavaros. Vagy direkt így írta meg az írónő, hogy az olvasó összezavarodjon olvasás közben elérve ezzel, hogy…. nem is tudom mit; vagy mint a sorozat első részéhez híven, azért lett ilyen, mert az írónő egyszerre akart mindent elmondani és mégis meghagyni a rejtélyt, a misztikumot, hogy az olvasó a szereplővel együtt jöjjön rá a dolgokra. És hát Kaylin eléggé naiv és szűk-látókörű és sok dolgot nem is akar megérteni, megnehezítve ezzel az olvasó dolgát. Az ő szemszögéből van írva az egész történet. Hét év telt el mióta hátrahagyta a gyermekkorát és vele a szörnyűségeket. De ez sem volt elég, ugyanis a múltja utolérte őt.
Kaylin egy nagyszájú katona, aki önként, elméje teljes tudatában tagadásban él. Mint mondtam naiv és fekete fehérben látja a világot, ami korlátolja őt. De ez változni fog, ahogy ő is. Ha az egész sorozatban ugyanolyan lenne Kaylin, mint az első pár fejezetben, akkor nem olvasnám tovább, de már ebben a részben eleget fejlődött ahhoz, hogy majd egy nagyszerű karakterré váljon és én alig várom, hogy vele együtt éljem át ezeket a változásokat. Mindig kiváltság olvasni, ahogy egy karakter fejlődik és igazán rálel önmagára.
Maga a világ is érdekes, bár nem sokat tudunk meg róla, hisz az írónő szó szerint belelökött minket a történésekbe és menet közben kaptunk egy egy leírást a világról, de mint maga a cselekményszálat, a világot is oldalról-oldalra ismerhettük meg és még sok rejtély van benne, amit majd csak a többi könyvben fogunk megismerni.
Igazán érdekes és kalandos volt, tele újdonsággal és mágiával, humorral és szarkazmussal. Még sok mindent nem tudunk, sok minden rejtve maradt és én alig várom, hogy Kaylinnel együtt jöjjek rá a titkokra.

Naira>!
Michelle Sagara: Cast in Shadow

Új könyv egy számomra eddig ismeretlen szerzőtől. Indításnak semmiképp sem rossz, a főszereplő érdekes, összetett személyiség. A kibontakozó világ részletei néhol ugyan homályosak, ezzel megnehezítve az olvasást. Kíváncsian várom, hogy mit tud kihozni ebből a világból a szerző.


A sorozat következő kötete

Chronicles of Elantra sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: Queen of Shadows
Leigh Bardugo: Crooked Kingdom
Holly Black: The Wicked King
Alwyn Hamilton: Traitor to the Throne
Soman Chainani: The School for Good and Evil
Renée Ahdieh: The Rose & the Dagger
Alexandra Christo: To Kill a Kingdom
Kristen Ciccarelli: The Caged Queen
Shelby Mahurin: Serpent & Dove
Erin A. Craig: House of Salt and Sorrows