Cast ​In Secret (Chronicles of Elantra 3.) 3 csillagozás

Michelle Sagara: Cast In Secret

Still avoiding magic whenever possible, Corporal Kaylin Neya relished investigating a regular theft once again. Until she found out the mysterious box was taken from Elani Street, where the mages and charlatans mingled, and it was sometimes hard to tell the difference between the two. But she was hoping this might be a mundane case-- --when in a back room Kaylin saw a lost-looking girl in a reflective pool…who called out Kaylin's name.

Shaken, Kaylin tried to stay focused on the case at hand. But since the stolen item was ancient, without a keyhole, and held tremendous darkness inside, Kaylin knew unknown forces were again playing with her destiny--and her life….

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Luna, 2007
522 oldal · ISBN: 9780373802807

Kiemelt értékelések

Ashriver>!
Michelle Sagara: Cast In Secret

Az eleje kissé felborzolta az idegeimet. Nem értettem, hogy az írónő hogyan alkothatott meg egy karaktert egy olyan világba, ahol különböző lények élnek, teljesen más fajok, mint az emberek és nem csak, hogy ebbe a világban él Kaylin, de még a törvény nevében is dolgozik. Szóval tényleg nem értettem, hogy hogyan engedhette meg magának, hogy rasszista hajlamai legyenek. Egy egész fajt gyűlölt, csak azért mert gyerekkorában, azaz 13 évesen, volt egy rossza tapasztalata a Tha'lanni fajjal.
Na már most a Tha'lanni fajt úgy kell elképzelni, vagyis én úgy kézelem el őket, mint a Galaxis őrzői 2-ben szereplő Mantis-t. Csápok vannak a fejükön, amikkel érzékelni tudják mások gondolatai, emlékeit, érzelmeiket. De azt is tudni kell róluk, hogy egy ők egy nagyon békés nép, és nem akarják kitenni magukat és népük minden egyes tagját a külvilágiaknak, a siketeknek, ahogy ők nevezik az embereket és mindazokat, akik nem tartoznak a Tha'laan-ba. Ők csak békében akarnak létezni, de bizonyos körülményeknek köszönhetően kénytelen részt venni a kihallgatásokban és egy egyebekben.
Szóval Kaylin a történet elején még gyűlöli, vagyis inkább nem szívleli ezt a fajt és nem is akar semmit sem kezdeni velük. De bizonyos történések arra kényszerítik, hogy kapcsolatba lépjen velük és jobban megismerje őket, aminek hatására rájön, hogy tévedett, de még mekkorát, és hogy egész végig ő volt a rossza, ő az akinek szégyenkeznie kell a gondolatai és tettei miatt. De mivel ő Kaylin és tudatosan tudatlan, ezért a végén minden megvan bocsátva.
Itt is a közepe felé indulnak be a dolgok vagyis a történések és onnantól kezdve nincs megállás. Izgalom és veszély közepette Kaylin elég sok mindent tanul meg, amit már tudnia kellett volna, és mint mindig mindent megtesz, hogy megmentse a bajba jutott gyerekeket. Bizonyos részek nagyon szépen megvoltak írva, olvasás közben azt kívántam bárcsak a mi világunkban is lenne ilyen.
Azaz az érzésem, hogy a könyvek eleje még egy darabig ilyen idegesítő lesz, de Kalyin képes a tanulásra és vele együtt a változásra így izgatottan kezdek neki a következő résznek is.

Naira>!
Michelle Sagara: Cast In Secret

A harmadik kötetben Kaylin kénytelen szembenézni számos félelmével, és ismételten katasztrófa fenyegeti a Birodalmat. Újabb részleteket ismerünk meg Kaylin múltjából, valamint a különböző népek szokásairól és életéről. Egyre jobban magába szippant ez a világ, itt már éreztem, hogy képtelen leszek sokáig várni a további kötetek elolvasásával. Rengeteg szerethető mellékkarakter és egy fejlődőképes főhősnő, mágia és kalandok, remek kivitelezés. Engem Michelle Sagara Elantra-sorozata függővé tett, nyugodt szívvel ajánlom bárkinek, aki vevő a sárkányos fantasy regényekre.


A sorozat következő kötete

Chronicles of Elantra sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: Empire of Storms
Colleen Houck: Tiger's Voyage
Holly Black: The Wicked King
Rebecca Ross: The Queen's Rising
V. E. Schwab: A Gathering of Shadows
Elly Blake: Fireblood
Arwen Elys Dayton: Seeker (angol)
Kristen Ciccarelli: The Caged Queen
Leigh Bardugo: Siege and Storm
Rachel Hartman: Seraphina (angol)