Erica ​szerepében 50 csillagozás

Michelle Painchaud: Erica szerepében

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Istenem, ​bocsásd meg bűneimet! Egy tizenhárom évvel ezelőtt eltűnt lánynak adom ki magam, aki gazdag.
És halott.

Erica Silvermant négyéves korában rabolták el. Az óvoda elől tűnt el, és azóta sem került elő. Milliomos szülei még ennyi év után is időt és pénzt nem sajnálva próbálják felkutatni őt.
Aztán egy napon csoda történik.
Erica megszökik az elrablóitól, és hazatalál.
Tizenhét éves. Hosszú évektől fosztották meg. Megviselték a történtek, poszttraumás stressz szindrómában szenved. Újra meg kell tanulnia, kicsoda ő, és honnan is jön.
És még valami – ez a lány nem Erica Silverman.

Michelle Painchaud Seattle-ben született, de Hawaiion nőtt fel, ahol azzal ütötte el az időt, hogy cukornádültetvényeken rendezett partikon jelent meg hívatlanul. A macskák és az animék töltik ki azt a kevés gondolatát, amely nem kemény tinik kemény történeteivel kapcsolatosak. San Diegóban, Kaliforniában él, és megtalálható a Twitteren: @michelleiswordy és… (tovább)

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
GABO, Budapest, 2016
256 oldal · ISBN: 9789634063476 · Fordította: Szabó Luca
>!
GABO, Budapest, 2016
256 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634061588 · Fordította: Szabó Luca

Kedvencelte 3

Most olvassa 2

Várólistára tette 36

Kívánságlistára tette 24

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Evika82 P>!
Michelle Painchaud: Erica szerepében

Tetszett a történet. Egy lányról szólt, akit nevelőapja már egészen kicsi korától a
„nagy” átverésre készíti fel, amivel a terveik szerint milliókat kaszálnak. De ahogy
az lenni szokott, homokszem kerül a gépezetbe…
Amikor Violet átveszi Erica helyét egyre többször hallgat a szívére. Nem tudja mit
tegyen, okozzon megint hatalmas fájdalmat annak a nőnek, aki már így is rengeteget szenvedett a lánya elvesztése végett. Vagy pedig hallgasson az eszére és hajtsa
végre a tervet, amire évek óta készülnek a nevelőapjával…
Jó kis könyv volt, bár a vége az kicsit olyan semmilyenre sikerült, de ettől függetlenül
nem bántam meg, hogy olvastam.

Iloonka>!
Michelle Painchaud: Erica szerepében

Ez a könyv engem igazán megérintett. Már eleve a sztori önmaga egyedülálló. Semmi sablonosság nem volt benne.Ez a könyv néha felbolygatja magát az olvasót is, hogy Erica kicsoda. Erica vagy Violet. A történet ugyebár arról szól ,hogy egy lányt, akit Erica szerepére szántak egész életébe beépül, csak hogy megszerezhessen egy felbecsülhetetlen dolgot. Azt hinnénk ,hogy Violet tökéletes erre a szerepre, hisz az elején határozott céljai vannak. Aztán ahogy kezdenek az emberek közeledni hozzá, úgy megkapja azt, amit egész életében nem kapott meg. A szereplők nagyon jól ki voltak találva. Kivételesen egy olyan ifjúsági könyv, ahol fontos szerepet játszik a szülő-gyermek kapcsolat, még ha nem is voltak vérrokonságba. Az álomfiú se volt igazi álom ,hisz egy percig se lett magasztalva James macsó, helyes vagy éppen megszégyeníthetetlen gavallér. Még is, bár több ilyen fiú szereplőről olvasnék. Az, hogy Erica/Violet ugyanúgy barátkozik a menőkkel, mint a kevésbé menőkkel ez is azt mutatja be, hogy bizony létezik aranyközépút is.
Igazából a vége az egyetlen, mai nem tetszett. Lezáratlan volt. Persze, hogy kis csalódás érzet volt bennem. Aztán tovább pergettem a gondolataimat és rájöttem ,hogy ennek a történetnek sehogy sem lehetett volna happy end a vége. Lehet, ha kapunk a sokkal távolibb betekintést Violet jövőjébe talán tudtunk volna valamit. Érthető volt így jobban átgondolva, hogy miért ez lett a vége. Én úgy gondolom ,hogy nem is egy sziporkás történetet akart adni a kezünkbe az írónő. Sokkal inkább beakarta mutatni, hogyha valaki a rossz útra is tér, képes megváltozni, ha úgy akarja. Viszont felelni kell a következményekért. Minden könyvnek van valami üzenete, nem véletlenül íródik. Illetve a végtelenül szerelmes történeteknek, igaz csak annyi az üzenetük ,hogy ne szalaszd el a szerelmet. Viszont ennek a történetnek teljesen más üzenete van. Amit emésztgetni kell és el kell ismerni az írónő munkáját. Élveztem minden egyes sorát. Ha nem lett volna a vége olyan, amiért befejezetlenül érzem (pedig mindig rájövök ,hogy más véget nagyon nehéz adni) még kedvenc is lett volna.

_Katie_ P>!
Michelle Painchaud: Erica szerepében

Ifjúsági, egy 17 éves főszereplővel, ergo mélyre szántó gondolatokat ne várjon, aki elolvassa :)) Könnyed kis történet, nincsen ebben semmi nagy dráma vagy hihetetlen feszültség….jut eszembe….ki tette rá a thriller címkét??? o.O
Noha Violet szinte egész életében arra lett trenírozva, hogy a lehető leghitelesebben eljátssza Ericát, megtanulta, hogyan kell hiteles szélhámosnak lenni, hogyan kell zárat feltörni, igazi koponya volt matekból, mégis a szívére hallgat legtöbbször és ezzel meg is kezdődnek a bonyodalmak. Bírtam Violetet/Ericát spoiler
A befejezés borítékolható volt, spoiler

bfanni P>!
Michelle Painchaud: Erica szerepében

Nem értem miért kapott viszonylag alacsony százalékot ez a könyv, szerintem baromi jó. Engem magával ragadott az elejétől a végéig. Violet hihetetlen jól felépített karakter: intelligens, figyelmes, de óvatos is. Elgondolkodtató volt arról olvasni, hogy végül rájön: ő is „csak” egy normális életet akar, de nem tudja, hogy tudná ezt összeegyeztetni az eddigi életével és a feladatával. Az pedig, hogy az írónő milyen szépen mutatja be a családi és baráti kötelékek bonyolultságát, külön dícséretet érdemel.

vollys>!
Michelle Painchaud: Erica szerepében

Olvasmányos stílusban íródott, érdekes könyv. A történet egy lányról szól, akit arra neveltek, hogy egy milliomos család eltűnt kislányának helyét átvegye. Nem rossz ő, csak egész életében tartozni akart valahová, így a megfelelési vágy miatt hallgat csaló nevelőapjára. Erika szerepébe kerülve függetlenebb lesz, kinyílik számára a világ, megismer olyan dolgokat, amiket előtte nem. Felfedezi a családi és baráti szeretetet.
Végig vártam, hogy majd lesz egy nagy fordulat, fejben lejátszottam, de nem az történt, amire vártam. A könyv eleje elég alaposan kidolgozott, míg a végét szerintem összecsapta az író. Ettől függetlenül megérte elolvasni.

2 hozzászólás
Kormocska>!
Michelle Painchaud: Erica szerepében

Nem volt ez rossz, de olyan jó sem, mint amit kilehetett volna hozni belőle az alapsztori szerint. Emiatt hamar alászáll az olvasási élmény a tizenkettő egy tucat young adult történetek szintjére.

Catherine_Devereux>!
Michelle Painchaud: Erica szerepében

Hát ez most nagyon nem…
Túl sok és hatalmas remény… Jónak tűnő alapsztori, de már az elején el lett szúrva… Kár érte.
Azt mondjuk megmagyarázhatná valaki, hogy lehet, hogy egy gyermekcgyilkos az egyik áldozatától származó hajtincset vigyen magával a börtönbe? Komolyan???

Wonderwoman>!
Michelle Painchaud: Erica szerepében

Nagyon jó kis alap történet volt ez, de sajnos nem lett belőle több.Nem részletezem kifolyt az író kezei közül a lehetőség sajnos.


Népszerű idézetek

Madama_Butterfly>!

Minden szó eszköz, és ha túl sokszor használjuk, elkopik.

54. oldal

Madama_Butterfly>!

Istenem, bocsásd meg bűneimet! Egy tizenhárom évvel ezelőtt eltűnt lánynak adom ki magam, aki gazdag.
És halott.

11. oldal

Evika82 P>!

Az emberek többsége féltékeny arra, aki szép is meg okos is. Lehetsz az egyik,
de akkor a másik nem. Lehetsz kicsit szép és nagyon okos. De aki nagyon szép
és nagyon okos, az bajba kerül. Túl sokan fogják utálni és irigyelni. De tudod, mit?
Ez a te életed. Ha szeretnéd megnehezíteni, csak hajrá!

Catherine_Devereux>!

Ha valamit meg akarunk játszani, csak annyi a titok, hogy el kell hinnünk, valódi. Nem szabad kételkedni, csak hinni kell.

_Katie_ P>!

Egy túl okos ember társaságában mindenki kényelmetlenül érzi magát

Iloonka>!

– Komolyan ,egyáltalán nem vagy rossz.
Fintorog.
– Elég szúrósak a dicséretei.

Iloonka>!

Az arcod Violet! Hová tetted a pókerarcodat? Kihajítottad az ablakon, a józan paraszti eszeddel együtt.

_Katie_ P>!

A szélhámosok harmadik szabálya: mindig tudd, merre van a kijárat!

Iloonka>!

– Hogy jöttél?
– Megtankoltam a kocsit, beszálltam, becsuktam az ajtót, elfordítottam a kulcsot, aztán idegurultam. Csak a szokásos – vigyorog.


Hasonló könyvek címkék alapján

Sara Shepard: Tökéletes
Karen M. McManus: Lehull a lepel
Celeste Ng: Amit sohase mondtam el
Eileen Cook: Címlapsztori
E. Lockhart: A hazudósok
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Michelle Hodkin: The Retribution of Mara Dyer – Mara Dyer végzete
Marisha Pessl: Örök ébredés
E. Lockhart: Szemfényvesztés
Marni Bates: Gyilkos a vonal végén