Belső ​fényünk 47 csillagozás

Michelle Obama: Belső fényünk

Páratlan ​elismeréssel fogadott, világszerte bestsellerré vált Így lettem című memoárja után Michelle Obama egykori first lady ebben az inspiráló és rendkívül személyes kötetében a mindennapi életben használható tanácsokat ad, és hatékony stratégiákat mutat be, amelyek segítségével kiszámíthatatlan világunkban is egyensúlyban maradhatunk, és bizakodóan tekinthetünk a jövőbe.

Talán nem léteznek egyértelmű megoldások vagy frappáns válaszok az élet nagy kihívásaira, Michelle Obama mégis hisz benne, hogy mindannyiunkban rejlenek bizonyos erőforrások, amelyekre támaszkodva jobban eligazodhatunk a változó világban, és amelyek kapaszkodót nyújtanak a bizonytalanságok közepette. A Belső fényünkben őszinte, egyenes párbeszédet kezdeményez az olvasókkal olyan kérdésekről, amelyek sokunkat foglalkoztatnak: Hogyan építhetünk tartalmas kapcsolatokat? Hogyan találhatunk erőt és közösséget a különbözőségünkben? Milyen eszközeink vannak a kétely vagy a tehetetlenség érzésének legyőzésére?… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2022

>!
HVG Könyvek, Budapest, 2022
350 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789635653096

Kedvencelte 2

Most olvassa 15

Várólistára tette 51

Kívánságlistára tette 85

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

KingucK P>!
Michelle Obama: Belső fényünk

A politika nem tartozik az érdeklődési területeim közé, felületesen követem az eseményeket, de a figyelmemet nem nagyon kötik le a politikai vezetők élete. Ezért Michelle Obama életéről sem volt túl sok információm, sőt talán az első (Így lettem) könyve miatt többet hallottam róla, mint a nyolc éves first lady pályafutása során. Viszont annyi jót hallottam róla és a könyveiről, hogy gondoltam ideje beleolvasni.

„A félelem ellenszere a tudás”
A könyv célja, hogy erőt adjon, és utat mutasson ezekben a bizonytalan időkben. Sok hasznos témát felhoz a könyv, például:
– hogyan építhetünk tartalmas kapcsolatokat;
– hogyan válasszunk társat;
– hogyan találhatunk erőt és közösséget a különbözőségünkben…

Bár az életrajzát nem olvastam, ebből a könyvből nagyon sok személyes információt tudtam meg. Ez nagyon szubjektív, mert Brian Tracy-n nevelkedtem, ezért a tömör leegyszerűsített motivációs anyagokhoz szoktam, emellett kevés életrajzi könyvet olvasok, annál kevesebb önéletrajzit. De úgy éreztem, hogy túl sok a saját történet és eltörpül mellette a motivációs eszköz vagy az alkalmazásának bemutatása. Persze értem, hogy a saját megélt történetei alapján szeretné megmutatni a motiváló készletét, ezért jeleztem, hogy ez egyéni ízlés kérdése.

Összességében jó érzést hagyott maga után a könyv, sok plusz információval lettem gazdagabb. Azoknak ajánlanám, akik szeretnek életrajzi regényeket olvasni; érdekes számukra az amerikai politikai élet és mellette szeretnének motivációban ihletődni.

Áfonya74 P>!
Michelle Obama: Belső fényünk

A legemberibb, legszerényebb elnökfeleségnek tartom.
Nagyon gyönyörűen ír.
Olyan természetesen szólít meg, mintha régről ismerne, mintha a legközvetlenebb szomszédja volnál. Mintha egy esti teraszcsevej közben osztaná meg veled a tapasztalatait, mesélné el, hogyan boldogult ő a saját módszereivel a nehéz időkben. Te pedig vagy kipróbálod, vagy nem, de akkor sincs harag. :)

l2njpx>!
Michelle Obama: Belső fényünk

Az önsegítő könyvek nem az én világom, és szerintem ez nem is az. Michelle Obama nagyon érdekes, okos, intelligens ember, jó őt hallgatni, jó vele beszélgetni. Nekem ezt adta ez a könyve. Mesél pár témáról, bölcsen, higgadtan, okosan. És ez nagyon ritka hang manapság. Remélem, ír még. Köszönöm, hogy olvashattam.

7 hozzászólás
Catherinne>!
Michelle Obama: Belső fényünk

Bár önismereti könyv, inkább úgy éreztem magam olvasás közben, mintha leültem volna a szerzővel egy teára és dumáltunk volna egy jót. Imádom Michelle Obama egész lényét, az értékeket, amiket képvisel, a dolgokhoz való hozzáállását. A stílusa számomra gördülékeny és könnyen olvasható. Biztos, hogy minden megjelenő kötetét olvasni fogom.

Kata0403>!
Michelle Obama: Belső fényünk

Az Így lettem-et is nagyon szerettem. Michelle Obama magával ragadóan tud mesélni. Olyan, mintha egy kávé mellett beszélgetnénk a tapasztalatainkról, csak most az a rész van, amikor ő mesél, én pedig hallgatom. Szeretem, hogy nem szeretne a megmondó ember szerepében tetszelegni, hanem elmeséli, neki mik azok az eszközök, amik beváltak az évek során és csupán a tapasztalatait osztja meg és nem próbál meggyőzni, hogy igenis neki van igaza és például csakis kizárólag a kötés az, ami igazán beválhat, a horgolás már egyáltalán nem.

1 hozzászólás
KLD>!
Michelle Obama: Belső fényünk

Michelle csak úgy mint első könyvében most is csodásan ír. Olyan közvetlenül szól az olvasóhoz mintha egész végig egy asztalnál ülnék és társalognák gőzölgő italaink fölött. Tetszik, hogy olyan őszinte, nem titkolja hogy ő sem tökéletes, és hogy sokszor csak úgy mint mi is néha az anyukánkhoz/családunkhoz fordulunk amikor szükségünk van egy jó szóra, tanácsra az életünk egy-egy szakaszán, egy-egy „szerepében”. Megosztja, hogy néha nála is elszakadt a cérna anyaként, és ő is izgult a szereplései előtt, és hogy mik erre az ő megoldásai, tanácsai, és hogy sokszor nem egyedül érte el a sikereit. Nem is csoda hogy olyan sokan írnak neki, ez a nő elképesztő. Elmesél néhány törtétnet, olyan emberek történetét is akik írtak neki és hogy sokszor ő is pontosan tudja hogy min mentek keresztül, mert átélt hasonlót. Számomra bemutatott néhány ismeretlen, új gondolatot is, de volt ami megsiratott mert úgy örültem hogy végre valaki leírta. Szóval én nagyon hálás vagyok ezért a könyvért.

1 hozzászólás
H_Emese>!
Michelle Obama: Belső fényünk

Épp jókor talàlt meg.
Többször félretettem, de nem mintha untatott volna, csak jól esett falatokban fogyasztani, mint valami finom étcsokit.

1 hozzászólás
Monika_Kiss_2>!
Michelle Obama: Belső fényünk

Nekem nagyon tetszett ez a könyv! Igazán szimpatikus Michelle Obama! Igazán emberi a személyisége! Remélem, hogy több könyvet is fog még írni! Két mondat is megütötte a fülemet amit biztosan, hogy meg fogok jegyezni! „ Egy igazi barátságban eltünnek a filterek”! "A mércéről pedig ugyanazt fogom mondani : igen, érdemes magasan tartani! Mindig!

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

Catherinne>!

Gyakran mi vagyunk önmagunk legkegyetlenebb kritikusai és legszigorúbb bírái. Kíméletlenül ostorozzuk magunkat amiatt, amit elrontottuk – közben észre sem vesszük, hogy mi mindent csinálunk jól.

88. oldal

Kókuszka>!

Néha bizony magunkkal visszük a problémáinkat a munkahelyünkre. Sebezhető pontjainkra fény derül, aggodalmaink felszínre kerülnek.

259. oldal

HVG_Könyvek KU>!

Amikor aznap a chicagói fiatalokkal beszélgettem, megkérdeztem tőlük, mivel próbálták ellensúlyozni a járvány okozta veszteségeket, a magányt és a stresszt. Milyen apróságok nyújtottak számukra enyhülést? Ezzel arra próbáltam buzdítani őket, hogy nevükön nevezzék az egyensúlyvesztéseiket, és vegyék számba az önmaguk megnyugtatására és az egyensúlyuk visszanyerésére alkalmas, rendelkezésükre álló eszközöket. Ezzel pedig félretettük a súlyos aggodalmakat és szorongásokat, amelyeket korábban megosztottunk egymással. Ettől jobb kedvre derültünk. Könnyen jöttek a válaszok, és gyakrabban csendült fel a nevetés. Néhány diák elmesélte, hogy a tánc és a zene segített neki átlendülni a nehézségeken. Másoknak a sport. Egy Logan nevű lány büszkén
számolt be róla, hogy a saját maga szórakoztatására betéve megtanulta a Hamilton című musical összes dalát.

55. oldal

1 hozzászólás
Kókuszka>!

Ennyire nagy hatást gyakorolhatnak a szavak, ezért gondosan ügyelnünk kell arra, hogy mit mondunk, és hogyan fogadjuk a nekünk szánt üzeneteket.

120. oldal

Catherinne>!

Korán megtanultam, hogy egy párkapcsolat nem oldja meg a problémáinkat, és nem elégíti ki a szükségleteinket. Az emberek azok, akik; senkit sem kényszeríthetünk rá, hogy olyasmi legyen, ami nem akar lenni, vagy olyan személyiséget öltsön, amelyet nem rá szabtak. Olyan társat akartam, akit saját értékrendje vezérel, az én szerelmemtől függetlenül is. Aki azért őszinte, mert fontosnak tartja az őszinteséget, és azért hűséges, mert fontosnak tartja a hűséget.

169. oldal

Catherinne>!

Jelentős munka árán válunk csak képessé arra, hogy végre ne mások szemüvegén át tekintsünk magunkra.

116. oldal

Catherinne>!

Egy igazi barátságban eltűnnek a filterek.

132. oldal

Catherinne>!

A sérelmeinkből fakadnak a félelmeink. A félelmeinkből pedig a korlátaink.

73. oldal

Catherinne>!

Ez a dolgok rendje. Az egészség az egyensúlyon alapul. Az egyensúly az egészségen. Ezért gondosan és néha kimondottan éberen őrködnünk kell a lelki egészségünk fölött.

51. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Jenna Ortega: Szív és Lélek tükröződése
Matthew McConaughey: Zöldlámpa
Murakami Haruki: Miről beszélek, amikor futásról beszélek?
Kamin Mohammadi: Bella Figura
Demi Lovato: Légy erős!
Helen Russell: Egy év a világ legboldogabb országában
Shauna Niequist: Tökéletes helyett teljes élet
Amy Schumer: A deréktetovált lány
Joshua Fields Millburn – Ryan Nicodemus: Minimalisták
Marie Kondo: Tiszta öröm