Az ​eretnek királyné 66 csillagozás

Michelle Moran: Az eretnek királyné

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Amikor ​családja áldozatul esik a thébai királyi palotában kiütött tűzvésznek, az eretneknek kikiáltott királyné, Nefertiti unokahúga, a gyermek Nofertari marad a XVIII. dinasztia utolsó élő sarja. A hercegnő felcseperedve nem másba lesz szerelmes, mint a trónörökös Ramszeszbe, a majdani nagy fáraóba.
Ramszesz nagynénje féltőn és minden praktikát bevetve egyengeti a lány útját, hogy királynéjaként, majd főfeleségeként együtt uralkodhasson II. Ramszesszel, ám az emberek bizalmatlanok Nofertarival szemben, akinek a felmenői, megtagadva Egyiptom ősi isteneit, Atonnak hódoltak. Ráadásul az udvari cselszövések mögött súlyos titkok lappanganak. A királyné azonban, aki szerelmével és férjével tart tűzön-vízen át, idővel bebizonyítja, hogy méltó társuralkodó, és visszaállítja családja nevének becsületét.

„Történelmi regény a javából! Moran könnyedén építi be a legapróbb részleteket is az izgalmas, fordulatos, de érzelmekkel teli történetbe; képtelenség letenni a könyvet,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2008

>!
I.P.C., Budapest, 2011
400 oldal · ISBN: 9789636354084 · Fordította: Bernáth Boglárka

Kedvencelte 17

Most olvassa 2

Várólistára tette 48

Kívánságlistára tette 31

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Niki_Salamon>!
Michelle Moran: Az eretnek királyné

Ugyan hivatalosan ez a könyv nem a Nefertiti második része, mégis nevezhetjük folytatásának, azonban senkin ne essen kétségbe, önmagában is olvasható, hiszen egyes részek visszautalnak az előző regényre, így tudni fogjuk, hogy az miről szólt.
A XVIII. dinasztia uralkodása véget ért, Nofertari hercegnő az utolsó élő sarj, az eretnek királyné unokahúga, akit megvetnek felmenői tettei miatt. Ám ő is, akárcsak anyja és Nefertiti, igazi küzdő szellem, aki elhatározza, hogy visszaállítja családja becsületét és bosszút áll azokon akik tönkretették az életét. Ízig-vérig királynőnek született, az írónő fantasztikusan ábrázolta a személyét, és akárcsak előző regényében ebben is rengeteg valós név és megtörtént esemény szerepelt. Ez még talán sokkal jobban sikerült neki, mint a Nefertiti, kicsivel több volt benne a romantika is,de ezt nem bánom, annyira szépek és meghatóak voltak azok a részek és közben elgondolkodtam, hogy valóban igazi tiszta szerelem volt e közöttük ?

„Nofertari királynénak, Mut kegyeltjének,
akinek kedvéért a nap minden reggel felkel Núbiában.”

Petra027>!
Michelle Moran: Az eretnek királyné

Szeretem a történelmi regényeket, habár ókorban játszódóakat ritkán olvasok. A szerző korábbi könyve, Nefertiti, nagyon megtetszett ezért is olvastam el ezt a kötetét is. Kevésbé tetszett, de összeségében jó olvasásélmény volt. Izgalmas és olvasmányos történet.

Attila_Saw>!
Michelle Moran: Az eretnek királyné

Úgy örülök, hogy végre Egyiptom világába csöppenhettem, ugyanis valamiért odavagyok ezért a világért, de még nem volt szerencsém olvasni róla
Egy oldalt sem unatkoztam, tetszett a történet, meg az is, hogy az Írónő elvileg sok mindenben hű maradt az eredeti történésekhez (a feljegyzések alapján legalább is). Ami pedig fikció volt, szerintem jól köré építette a valósághoz. Véleményem szerint egész logikus sztorit hozott létre, lehet hogy sok minden megtörtént a fantáziálgatásokból.
Nekem tetszett ez a világ könyvben is, nem csalódtam benne. Feleslegesnek találtam a szójegyzéket, mert sok minden le volt írva történet közben is, és így már nem volt értelme hátra lapozni, hiszen majdhogynem ugyanaz van oda leírva.
Én még egy ideig elolvasgattam volna a történetet, sajnáltam, hogy véget ért. Jó volt látni Nofertari hogyan bizonyít, s küzd meg minden akadállyal.

szélcsengő>!
Michelle Moran: Az eretnek királyné

Nem vártam sokat a Nefertiti után csak szórakozást, azt meg is kaptam. Viszont a vége olyan semmilyen, mintha elfelejtette volna megírni az írónő az utolsó fejezeteket. Vártam valami történést és lezárást, de az nincs.

Lisie87>!
Michelle Moran: Az eretnek királyné

A Nefertiti könyvhöz hasonlóan ez is egy nagyon izgalmas, eseménydús könyv volt, amit élvezet volt olvasni. Kicsit visszás volt számomra a hasonlóság az előző könyvhöz, két nő harcol a fáraó szerelméért. Tetszett, ahogy bemutatja az ókori egyiptomi elit életét. A sok pompa, ragyogás…ami a felszín, de alatta a sok cselszövés, intrika, áskálódás. Ki mire képes a hatalomért…szerelemért.
Összegezve jó kikapcsolódást nyújtó könyv. :)

hd_dori P>!
Michelle Moran: Az eretnek királyné

Michelle Moran Nefertitije mellett egy újabb gyöngyszem az egyiptomi regények sokaságában.
Nefertitihez hasonlóan E/1-ben íródott a történet, viszont itt nem a címszereplő testvére meséli el a történetet, hanem maga Nofertari. Szerencsére ez a könyv is ugyanolyan olvasmányosan és igényesen volt megírva, mint az előző, a történelmi hézagok és szépen be voltak tömve és ismét úgy sikerült ezt megoldania az írónőnek, hogy nem érezte az ember egy percig sem, hogy kilógna a lóláb.
II. Ramszesz és Nofertari szerelme lenyűgöző, úgy a lapokon, mint a valóságban. „Ő az egyetlen szerelmem, akihez senki sem érhet fel… halálával elrabolta a szívem.”

Egyszerűen ez a regény is csodálatos volt! ♥

tinuviel89>!
Michelle Moran: Az eretnek királyné

Nagyon jó volt, utána mindent elolvastam erről a királynőről.

Rune>!
Michelle Moran: Az eretnek királyné

Sokkal jobb volt mint az „első” rész. Tulajdonképpen nem nevezhető 2. résznek, mert külön is teljesen megállja a helyét. Sokkal jobb volt a történetvezetés és a karakterek is sokkal szimpatikusabbak voltak. Bár nagy izgalmakat nem tartogatott a történet. De gyorsan haladós, kellemes történelmi olvasmány. Tetszett a végén a történelmi hitelességet körbejáró utószó. Nagy vonalakban mutatta be Nagy Ramszesz fáraó uralkodásának kezdeti éveit. Erről már sokkal részletesebb olvastam anno Christian Jacq Ramszesz sorozatában. De mivel az ókori egyiptomi történeteket mindig nagyon szerettem, ezért elnéző vagyok a csak nagy vonalakban felvázolt történettel.
Ajánlom mindenkinek aki könnyed történelmi kikapcsolódásra vágyik, nem túl csöpögős nyálas romantikával.

odzsika1>!
Michelle Moran: Az eretnek királyné

Light-os olvasvmánynak kitűnő. Kár, hogy ilyen keveset tudunk erről a korról. Van benne intrika, romantika, cselszövés, minden ami egy esős szombat délután jól jöhet a meleg takaró alatt.

mazsof>!
Michelle Moran: Az eretnek királyné

Újabb könyv Morantól, újabb fantasztikus olvasmány. :) Nem tudom megunni az írónő stílusát. Olyan könnyedén mutatja be a kort, annyira élvezetes olvasni. Nem tudom megunni. Jó volt újra Egyiptomban „járni” a Nefertiti után, az új szereplőket megismerni és kicsit még többet megtudni erről az időszakról. Mindenkinek ajánlom, akit egy kicsit és érdekel a történelem! :)


Népszerű idézetek

Niki_Salamon>!

Furcsa dolog az emlékezet. Ami egyik pillanatban felejthetetlennek tűnik, a következőben már köddé is foszlott.

Niki_Salamon>!

– Ha az istenek nem ismerik neveteket, soha nem fogják meghallgatni imáitokat.

Niki_Salamon>!

Tanuld meg, hogy uralhatod a mosolyod, és akkor azt is te fogod irányítani, hogy a férfiak mit gondoljanak rólad.

84-85. oldal, Negyedik fejezet (I.P.C., 2011)

Niki_Salamon>!

…biztos vagyok benne, hogy Merit arra tanított, hogy sose hazudj – magyarázta a főpapnő. – Ám egy királyné gyakran kerül olyan helyzetekbe, amikor hazudnia kell. Mégpedig ügyesen. Kész vagy arra, hogy megtanulj hazudni ? Hogy hazudj amikor hazudnod kell ? Hogy akkor is mosolyogj, amikor szomorú vagy ? Hogy akkor is imádkozz, amikor azt gondolod, az istenek nem hallgatnak meg ?

Niki_Salamon>!

Egy nő mosolyának lassan kell kibontakoznia, hogy a férfi úgy érezze, meg kell dolgoznia érte.

Niki_Salamon>!

Nofertari királynénak, Mut kegyeltjének,
akinek kedvéért a nap minden reggel felkel Núbiában.

Niki_Salamon>!

– A férfiak a kutyákhoz hasonlítandók […] Kínáld csak meg őket valami finomsággal, hamarosan visszatérnek, hogy újra követeljék.

Niki_Salamon>!

– Nem tehetsz arról, hogy kik voltak a felmenőid.
– Akkor miért az a sorsom, hogy az árnyékukban éljek ?

Niki_Salamon>!

– Hidd el, az igazság előbb-utóbb napvilágra kerül – próbált nyugtatni Uoszerit. – A szél végül el hordja a homokot, és látni engedi, ami a melyben rejtőzik.

hd_dori P>!

Ő az egyetlen szerelmem, akihez senki sem érhet fel… halálával elrabolta a szívem.


Hasonló könyvek címkék alapján

Khaled Hosseini: Egyezer tündöklő nap
Khaled Hosseini: Ezeregy tündöklő nap
Emma Donoghue: Hívnak a csillagok
Ernest Hemingway: Búcsú a fegyverektől
Gárdos Péter: Semmelweis Ignác rövid boldogsága
Elizabeth Chadwick: Az oroszlános címer
Phyllis T. Smith: Én, Livia
Ghyczy-Dráveczky Zsuzsa: Asszony a fáraók trónján
Anchee Min: Orchidea császárné
Allison Pataki: Sissi – Az ifjú császárné