Értékelések 69

repe993 P>!
Michelle Knudsen: Oroszlán a könyvtárban

Rendkívül aranyos történet, szép rajzokkal, kedves szereplőkkel, spoiler A helyzetünkből fakadóan egyetlen hátulötője volt csak a dolognak: Kiskrampó még sosem járt könyvtárban. így aztán nem is igazán tudta mire vélni a történetet, mert nem volt mihez közni és erősen a fantasy irányába hajlott. A legkézzelfoghatóbb még az oroszlán volt, mert olyat látott. Képen.

Annamária_Seres>!
Michelle Knudsen: Oroszlán a könyvtárban

Könyvtárból kölcsönöztem ki ezt az aranyos történetet. Szépen illusztrált kötet. A kislányom elragadtatottan hallgatta, hogy egy oroszlán is bent lehetett a könyvtárba. A sorok közzé elrejtve ismerkedhet meg a gyerek a könyvtárban lévő illemszabályokkal.

SzTEtti>!
Michelle Knudsen: Oroszlán a könyvtárban

Nagyon jóóóóóó! *.* Annyira szépséges az illusztráció is! Jó nagy a könyv egyébként, nagyobb mint az átlagos könyvek. Ezért szupernagyok az illusztrációk is. És nagyon jók! De tényleg! :D
Maga a történet is szerintem nagyon szuper. Mindenkinek erről a könyvről mesélek itthon. A férjem egyik este, amíg fürdettem Mimit, megfogta és elolvasta. :D Azt mondja: „hát ez tényleg király volt”. :D Szóval nálunk osztatlan sikert aratott. Lehet, Mimi még annyira nem fogta fel, de tetszett neki. Kihozom szerintem majd egy év múlva is a könyvtárból. Viszont azt remélem megtanulta, hogy nem futunk a könyvtárban és nem hangoskodunk! Sajnos, előszeretettel rohangál a gyerekrészlegen és ugrik bele a babzsákokba. :D A felnőttön meg mindig tök hangos, amíg én választok magamnak. Bár lehet csak ott tűnik hangosnak, mert ott nagyobb a csend, mint máshol. :D
Sokat nevettünk, és sokszor visszafordítottunk azokra az oldalakra, ahol az oroszlán segített a könyvtárban, meg a gyerekekkel játszott. Azok a kedvencei Miminek, és elmondta vagy 20-szor, hogy ő is szeretne egy oroszlánt. :D

Vaklarma P>!
Michelle Knudsen: Oroszlán a könyvtárban

Stílszerűen a könyvtáros ajánlotta nekünk ezt a könyvet. Nekem nagyon tetszett! Aranyos a történet, van benne egy kis humor, és a rajzok szenzációsak! Az ajánlott korhatárt viszont magasabbra tenném, mert miután elolvastam a 3 éves kislányomnak, közölte, hogy ezt nem akarja többet látni, mert az ordító oroszlán nagyon ijesztő volt. Ráadásul egy ekkora gyerek még nem nagyon érti az sem, miért poénosak a rajzok, és miért fontos a kulcsmondat „a könyvtárban nem szabad hangoskodni!” Amúgy azzal egyetértek hogy nem szabad, de én a könyvtárosokat sokkal szimpibbnek és lazábbnak ismertem meg, mint amilyenek a könyvbeliek. Igazából, szerencsére nem kell hozzá egy egész oroszlán hogy felrázza őket.

6 hozzászólás
Millázs>!
Michelle Knudsen: Oroszlán a könyvtárban

Kétség sem fér hozzá, nagyon tetszetős könyv. Hatalmas rajzok, amelyek szépek, igényesek, szuperédesek. Aranyos történet a könyvtár életéről, kicsit sem rejtetten a szabálytartás és -szegés eseteiről.
Csak rövid. Kisebbeknek ideális, óvodásoknak már kevéske ekkora könyv esetében.

csucsorka P>!
Michelle Knudsen: Oroszlán a könyvtárban

Szökőkút alkat vagyok – benyomnak rajtam egy gombot, és elerednek a könnyeim.
Vannak a boldog és a fájdalmas könnyeim, a meghatódás könnyei. És ott vannak azok a könnyek, amik akkor erednek el, mikor tehetséggel vagy valami egyedülállóan széppel, zseniálissal találkozom. Mikor egyszerűen letaglóz, hogy ilyen létezik.
A könyvtár oroszlánja és könyvtárosai ezeket a könnyeket kapták meg tőlem. Egyszerűen tele lett a szívem a szöveggel, a történettel, az illusztrációval; sőt, még a könyv méretével is – mert egy mesekönyv igenis legyen cipelhetetlenül óriási, akkora, hogy a kismancsoknak kész tornaóra legyen a lapozás, és ezzel azt az érzetet keltse, hogy ha igazán akarnánk, képesek lennénk fejest ugrani a lapok közé. :)

9 hozzászólás