The ​Unbecoming of Mara Dyer – Mara Dyer eszmélése (Mara Dyer 1.) 656 csillagozás

Michelle Hodkin: The Unbecoming of Mara Dyer – Mara Dyer eszmélése

Mara Dyer azt hiszi, az élete furcsább már is nem lehet, miután egy kórházban tér magához, és nem emlékszik, hogy került oda. Pedig lehet.

Amnéziája ellenére meggyőződése, hogy a barátait megölő, őt viszont titokzatos módon életben hagyó baleset nem egyszerű véletlen volt. Tényleg nem.

Nem hiszi, hogy mindazok után, amin keresztülment, lehet még szerelmes. Nagyon téved.

Eredeti mű: Michelle Hodkin: The Unbecoming of Mara Dyer

Eredeti megjelenés éve: 2011

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
448 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633990827 · Fordította: Komáromy Zsófia
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
444 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632454771 · Fordította: Komáromy Zsófia

Enciklopédia 27

Szereplők népszerűség szerint

Noah Shaw · Mara Dyer · Jamie Roth · Daniel Dyer · Joseph Dyer · Anna Green · Maillard doktornő


Kedvencelte 197

Most olvassa 35

Várólistára tette 430

Kívánságlistára tette 470

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

>!
Niitaa P
Michelle Hodkin: The Unbecoming of Mara Dyer – Mara Dyer eszmélése

Hát nem is tudom, hogy mit gondoljak.
A történetnek van egy nagyon erős indítása, s az elején szinte minden fejezet végén meglepődve, nagy szemeket meresztve faltam tovább a könyvet. Letehetetlennek bizonyult, könnyűszerrel fent tartja a figyelmet. Ahogy bonyolódnak a dolgok egyre jobban és jobban akarja tudni az olvasó, hogy mi is történik itt… aztán PUFF…. elindul a lejtőn lefelé. Hát kérem szépen… mi is történt itt? Hogy lehet így elrontani valamit?
Mara karakterét imádtam majdnem a könyv legvégéig. Nagyon érdekes személyisége van, főleg a baleset után. Noah-ért majd meg vesztem. Imádom az ilyen rossz fiúkat, főleg, ha ennyire szexi humorral rendelkezik. Ahogy egymással évelődnek… Hát imádni valóak, nagyon bírtam ezeket a részeket :)
Aztán jön a mélypont… Onnantól kezdve, hogy kiderül, hogy spoiler egy 180°- os fordulatot vesznek a karakterek, kifordulnak önmagukból, elveszítik mindazt, amit eddig szerettem bennük. Hisztis, picsogós tinik lesznek. Hát hova tűnt a mi kis tökös legényünk?!
Ezután a történet sem volt annyira érdekfeszítő, így a csattanók sem tudtak kellőképpen meghatni. Ezt nagyon sajnálom, mert nagyon szerettem az elején a könyvet.
Visszafogott kíváncsisággal várom a következőt, mert van benne fantázia, de vannak fenntartásaim. Sajnos.

20 hozzászólás
>!
Lillsz P
Michelle Hodkin: The Unbecoming of Mara Dyer – Mara Dyer eszmélése

Hogy lehet elkezdeni egy értékelést miközben az ember sokkos állapotban van?
Mi a fene volt ez? Te jó ég… Ezt a könyvet nem lehetett letenni. Komolyan. Óriási az írónő, hatalmasat alkotott.
De, hogy tud ilyen befejezést írni? HEEHH? Még jó, hogy itt a második rész. DE ELVILEG ANNAK IS SOKKOS A VÉGE!!! Mért akar engem Michelle megölni? Hah? Én nem bántottam, de már megint függő vég lesz és meg fogok halni. Lehet el se kéne olvasnom amíg meg nem jelenik a 3. rész. De már késő. Úgy is el fogom kezdeni. :'D
Életem legjobb döntése volt, hogy megvettem ezt a könyvet. ❤❤❤ 5/5*

>!
KönyvMoly_1989 P
Michelle Hodkin: The Unbecoming of Mara Dyer – Mara Dyer eszmélése

Végre egy 5 csillagos Vörös pöttyös!!!
Izgalmas, romantikus, misztikus… Egy regény tele rejtélyes dolgokkal, különös momentumokkal, finom thriller elemekkel. ;)
Imádtam Marát és Noah-t, a kapcsolatuk valami egészen különleges. A lány nagyon jó elbeszélő, Michelle Hodkin irtó hitelesen és érdekesen építette fel a történetet.
Ide nekem a folytatást!!! ilyenkor örülök, hogy a második részt már az első olvasása előtt beszereztem
Ilyen függővéget…. Szó szerint őrület!!!
Ajánlom a figyelőimnek a trilógiàt! ;)

12 hozzászólás
>!
Orsi999
Michelle Hodkin: The Unbecoming of Mara Dyer – Mara Dyer eszmélése

Azt tudni kell rólam, hogy nem nagyon bírom a paranormális dolgokat, így az ilyen filmekkel és könyvekkel eléggé hadilábon állok. De már rengeteg jó halottam erről a könyvről és nagyon kíváncsivá is tett a fülszöveg, de valami másra számítottam.
A történet érdekes volt, nagyon erős kezdéssel, de amikor Mara próbál beilleszkedni az új iskolába ott kezdett egy kicsit untatni. Az „Azelőtt” részeket imádtam, ez biztosított izgalmat a történetnek. Tetszett, hogy nem rögtön tudtunk meg minden információt Mara múltjáról, hanem szépen lassan.
A függővég miatt nagyon érdekel a folytatás. Meg persze van 1-2 dolog, amit nem értettem meg és nagyon kíváncsi vagyok a dolgok miértjére.

>!
Pillecukorkám
Michelle Hodkin: The Unbecoming of Mara Dyer – Mara Dyer eszmélése

OMG! Én még ehhez fogható könyvet sohasem olvastam. Valamiért az első pár fejezet nem kötött le annyira,mint a közepe tája. Olyan érzés volt olvasni,mintha teljes mértékben egy zűrzavar közepébe estem volna és onnan nem lett volna más kiút csak a lapok fogyása. Egyik percről a másikra fogytak a lapok és én csak olvastam,olvastam és olvastam. Nem emlékszem nagyon mikor kezdtem és talán csak egyszer-kétszer álltam fel azzal a szándékkal,hogy WC-re kell mennem vagy,hogy innom kell! Igazság szerint nagyon másért nem álltam fel és nagyon nem is tudtam volna felállni. Izgalmasak voltak a sorok és nagyon érdekes volt maga a történet. A szereplőket imádtam,bár néha elküldtem volna egy-kettőt melegebb éghajlatra. De ez van! Az ilyen történetekben ez elvárható hiszen semmi sem tökéletes……

>!
kellyolvas P
Michelle Hodkin: The Unbecoming of Mara Dyer – Mara Dyer eszmélése

Michelle Hodkinról el sem hiszem, hogy debütáló szerző, és ez az első regénye. Az írásmódja nagyon tetszett, az izgalmas thriller elemeket szépen ellensúlyozta a romantikával. A párbeszédek szórakoztatóak, kifejezetten illettek a 16-18 éves korosztályhoz. Nem mellőzte a humort sem, bőven lehetett mosolyogni egy-egy beszóláson.
A karakterekkel kiemelkedően meg voltam elégedve. Valósak, reálisak, szerethetőek, az érzelmek, érzések nem hiányoznak a szereplőkből. Mara egy erős lány, aki képes megküzdeni a tébollyal, szerintem sokkal jobban veszi az akadályokat, mint ahogy elvárható lenne.
Noah = vadi új könyves álompasi a láthatáron! Azon kívül, hogy a szokásos rossz fiús kinézettől kezdve a helyes arcvonásokig mindene megvan, az első ami eszembe jut róla, az intelligencia. Végig tisztelettel kezeli a kapcsolatát Marával, imádnivaló ezért a tulajdonságáért. Nagyon szerettem a „pengeváltásaikat”, mert abszolút egyenlő volt minden vitájuk, élvezetes szófordulatokkal. No és vele kapcsolatban is fel lehet készülni néhány velős fordulatra. Remekül oldotta meg az írónő a szerelmi szál alakulását, végre nem kell instalove-tól tartani, az érzések abban az ütemben alakulnak, ahogy annak történnie kell.
Jamie-t egy kicsit sztereotip figurának éreztem elsőre, de meg lehet nyugodni, a szarkazmusa egyedivé teszi őt. Tetszett, ahogy a szárnyai alá vette Marát.
Mara testvéreit meg kell még említenem, bátyja Daniel példamutatóan óvja őt, tisztelem az ilyen testvéri szeretetet, öccse Joseph jópofa mindentudó kissrác, aki azért nagyon is aggódik a nővéréért. Jó volt végre egy remek családról olvasni, akik odafigyelnek egymásra.
A történet vége hatalmas függővég, olyan, amitől leesik szegény olvasó álla és epedve várja a folytatást. Nagyon ajánlom a könyvet azoknak, akik szeretik a borzongós történeteket remek karakterekkel, valódi szerelmi szállal.

2 hozzászólás
>!
BreeS
Michelle Hodkin: The Unbecoming of Mara Dyer – Mara Dyer eszmélése

Beleszerettem a borítójába <3

Én teljesen más történetre számítottam a fülszöveg alapján.
Olyannyira meglepett, hogy nem tudom leírni csak annyit, hogy le a kalappal az írónő előtt!
Eszméletlen…ilyet összehozni. Jobbnál jobbak voltak a fejezetek, nem tudtam lerakni. Vitt magával a történet, tudni akartam mi lesz a következő lépés…és ez a függővég. :o

Egy nagyon izgalmas kalandban lesz részed, ha elolvasod ;)

>!
GytAnett P
Michelle Hodkin: The Unbecoming of Mara Dyer – Mara Dyer eszmélése

Nem gondoltam volna, hogy éppen ez a könyv lesz nálam 5 csillagos, mert már jó ideje felkerült a várólistámra, viszont valamiért mindig halogattam. Most szerencsére kiválasztották egy kihívásra, így muszáj volt kikölcsönöznöm a könyvtárból. Már csak egyet kérdeznék: miért nem olvastam hamarabb? :O
Olvasás előtt a címkékre ránéztem, és egy hatalmas katyvasznak tűnt. Arra jutottam, hogy páran tuti a kihívások miatt tettek rá egy-két címkét, de basszus, nem, mert lényegében mindegyik illik rá. :O Pont ennyire éreztem én is keszekuszának a történetet, de ezt pozitív értelemben. Nagyon sokszor csak úgy néztem, hogy akkor most mégis mi van? Időnként azt sem tudtam eldönteni, hogy a valóságot látjuk vagy csak hallucinációkat?
Egyébként Mara karaktere nem volt kifejezetten szimpatikus, nem igazán tudtam vele mit kezdeni, de jobban belegondolva nem tudom, hogy mégis mit vártam? Ha én lennék amnéziás és hallucinálnék spoiler, én sem viselkednék szerintem másként. Ennek ellenére nem bírtam magam teljesen a bőrébe képzelni, a vége felé meg már még annyira sem. spoiler Furcsa lány.
Noah nekem nagyon nagyon sokáig gyanús volt. Nem értettem, hogy bizonyos dolgokat miért nem kérdőjelez meg Mara. Érthetetlen volt. spoiler Attól eltekintve, hogy ferde szemmel néztem Noah-ra, nagyon szimpatikus volt, és nagyon szorítottam, hogy a sejtéseim ne igazolódjanak be. spoiler Alapvetően összeillenek Marával, igen érdekes és szokatlan párost alkotnak Marával.
Régen volt már olyan élményben részem, hogy alig tudtam letenni a könyvet, ez a történet végre elérte nálam megint ez. Kifejezetten rosszul esett, hogy 2 nap alatt kiolvastam, ráadásul aránylag függővéggel ért véget. Amit mondjuk spoilereztem magamnak, mert már csak kb. 70 oldalam volt hátra, amikor véletlen elolvastam az utolsó mondatot. Soha nem sikerült még ilyet alkotnom… Erősen szentségeltem, amikor a végére értem. Hiába közelített már az idő az éjfélhez, a legszívesebben már szaladtam is volna a könyvtárba a folytatásért. Ami késik, nem múlik, holnap terveim szerint már a kezemben lesz. :)
Olyan személy vagyok, aki bármitől beparázik, így voltak azért olyan jelenetek, amiktől frászt kaptam, de én nagyon mimóza lélek vagyok. :D Összességében úgy gondolom, hogy egy izgalmas műről beszélhetünk, aminél nem feltétlenül lehet már minden csavart az elején kitalálni, mindemellett egy egyedi történet. :)

3 hozzászólás
>!
Anett_92 P
Michelle Hodkin: The Unbecoming of Mara Dyer – Mara Dyer eszmélése

Nehéz összeszedni a gondolataimat. Borzasztóan erős indítása van a regénynek, igazán hátborzongató , aztán jön egy kevésbé izgalmasabb rész. Aztán újból érdekfeszítő fordulatokkal találtam magam szembe és rendkívül bosszantó volt, hogy nem volt sok időm olvasni. Mara egy rendkívül érdekes személy, tele meglepetéssel és Noah… Hát imádtam! Egy igazi álompasi. Meglehetősen szórakoztató karaktere van, reméltem hogy az évődéseiknek soha nem lesz vége. :) Tetszett a köztük lévő kémia és a különleges kapcsolatuk. Tetszett az írásmód és hogy ennyire sokrétű ez a történet. Elég csúnya függővége van a történetnek és félve állok neki a második résznék az értékelések alapján.

>!
anikho P
Michelle Hodkin: The Unbecoming of Mara Dyer – Mara Dyer eszmélése

Az utóbbi időben már elkezdett sorozatok folytatásait olvastam, ismert világokban jártam. Felüdülés volt egy teljesen új környezetről, vadi új szereplőkről olvasni, újra átélni az ismerkedés kedves izgalmát. Hamar be is daráltam – már amennyire időm engedte.

Izgalmas, megnyerő olvasmány.Olyan igazi agyalós. De szerelmes is. Amikor a puzzle úgy ahogy összeállna, megérkezünk a várva várt függővéghez. Kiakasztó.
A várakozás megkezdődött a folytatásért.
még több: http://anikhomolyol.blogspot.hu/2015/05/michelle-hodkin…

11 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
anikho P

– Tetszem neked – folytatta végül. – Nagyon tetszem neked. – Igyekezett nem vigyorogni.
– Nem. Utállak – válaszoltam, remélve, hogy ha kimondom, akkor úgy is lesz.

173. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mara Dyer · Noah Shaw
>!
fanta98

– Kösz szépen! De komolyan, tuti van neked jobb dolgod is, mint reménytelen esetekre pazarolni az idődet.
– Párszaszóul már megtanultam. Mi mással foglalkozhatnék?
– A tünde nyelvekkel.
– Te igazi, ezerszázalékos könyvmoly vagy. Imádom.

126. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jamie Roth · Mara Dyer
3 hozzászólás
>!
anikho P

Noah, annak dacára, hogy seggfej vagy, bár talán pont azért, szeretném letépni rólad a ruhát, és a gyerekeid anyja lenni.

174. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mara Dyer · Noah Shaw
>!
anikho P

– Van értelme megkérdeznem, mit kell majd csinálnom miattad vasárnap?
– Nem igazán.
Oké.
– Van értelme megkérdeznem, mit fogsz csinálni velem?
Ördögien vigyorgott.
– Nem igazán.
Csodás.
– Kell majd hozzá biztonsági szó?
– Az csakis rajtad múlik. – Noah lehetetlenül közel húzódott, csupán centikre volt tőlem. Néhány szeplő bújt meg az állán növekedő borosta közt. – Gyengéd leszek – tette hozzá. Elakadt a lélegzetem, ahogy félig leeresztetett szemhéja alól sandított rám, a vesztemet okozva.
Hunyorogva néztem rá.
– Gonosz vagy.
Válaszul elmosolyodott, és felemelte mutatóujját, hogy gyengéden megbökje orrom hegyét.
– Te meg az enyém vagy – közölte, azzal elsétált.

175-176. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mara Dyer · Noah Shaw
>!
kellyolvas P

Tudtam, hogy meg fogom csókolni, és tudtam, hogy meg fogom bánni.
Ám abban a pillanatban az utóbbi egyszerűen nem érdekelt.

122. oldal, 17. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Mara Dyer
>!
Könyvmolyképző KU

– Ezt te rajzoltad? – kérdezte, a táskán lévő graffitire mutatva.
– Ja.
– Tehetséges vagy – mondta. Az arcára néztem. Nyomát sem láttam gúnynak. Se derültségnek. Lehetséges ez?
– Köszi – válaszoltam lecsillapodva.
– Most te jössz.
– Miben?
– A bókolásban.
Ezt elengedtem a fülem mellett.
– Sétálhatunk továbbra is némán, Mara, vagy feltehetsz néhány kérdést, amíg az osztályba nem érünk.
Dühítő volt.
– Honnan veszed, hogy egy kicsit is érdekelsz? – kérdeztem.
– Sehonnan – felelte. – Ami azt illeti, egész biztos vagyok benne, hogy csöppet sem érdekellek. És ez roppant érdekfeszítő.

79. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mara Dyer · Noah Shaw
>!
anikho P

– Miért akarod folyton elérni, hogy utáljalak?
– Nem azt érem el, hogy utálj. Hanem azt, hogy szeress.

263. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mara Dyer · Noah Shaw
>!
DarknessAngel P

– Nahát, nahát, Mara Dyer.
Az ajkamba haraptam, és lesütöttem a szemem.
– Mi van?
– Nem hiszem el! – mondta Noah döbbenten.
– Mit?!
– Te féltékeny vagy. – Hallatszott a hangján, hogy mosolyog.
– Nem is – hazudtam.
– De igen. Megnyugtatnálak, hogy nincs mitől tartanod, de azt hiszem, ez eléggé bejön nekem.

254. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mara Dyer · Noah Shaw
>!
DarknessAngel 

– Tudod, figyelmeztettek ám veled kapcsolatban.
És azzal a jellegzetes félmosolyával, amitől elkárhoztam, Noah azt felelte:
– Mégis itt vagy velem.

222. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mara Dyer · Noah Shaw
>!
Könyvmolyképző KU

– Jó reggelt, gyerekek! Ki tudná megmondani nekem, mit jelent ez a szó?
A táblára mutatott, ahová a „hamartia” szót írta föl. Feltámadt az önbizalmam, mert már tanultam erről. Egy pont a laureltoni állami giminek! Gyorsan körülnéztem az osztályban. Senki sem tette föl a kezét. Na, egye fene! Jelentkeztem.
– Á, az új diák!
Nagyon, de nagyon nagy szükségem támadt arra az egyenruhára.
Leib tanárnő őszintén mosolyogva dőlt az asztalának.
– Hogy hívnak?
– Mara Dyer.
– Örülök, hogy megismerhetlek, Mara. Hadd halljuk!
– Halálos vétek – szólalt meg valaki. Brit akcentussal. Félig hátrafordultam a széken, és még akkor is azonnal felismertem volna a tegnapi srácot, ha nem fest ugyanolyan gyűrötten, mint legutóbb: gallérja kigombolva, nyakkendő meglazítva, ingujja felgyűrve. Most is nagyon vonzó volt, és most is rám mosolygott. Összehúzott szemmel sandítottam rá.
Akárcsak a tanárnő.
– Köszönöm, Noah, de én Marát szólítottam. És a „halálos vétek” egyébként sem igazán pontos definíció. Megpróbálnád elmagyarázni, Mara?
Nagyon is szerettem volna, főleg, hogy most már tudtam, Brit Bájgúnár nem más, mint a hírhedt Noah Shaw.
– Tévedést vagy hibát jelent – mondtam. – Az erre használt kifejezés a tragikai vétség.
Ms. Leib dicsérően bólintott.
– Remek. Merészen megkockáztatom a kijelentést, hogy te már olvastad a Három tragédiát az előző iskoládban.
– Igen – válaszoltam, félszegséggel viaskodva.
– Akkor előnyben vagy. Mi csak most végeztünk az Oidipusz királylyal. El tudná mondani valaki Marán kívül, hogy mi Oidipusz tragikai vétsége?
Noah volt az egyetlen, aki jelentkezett.
– Kétszer egy nap, Mr. Shaw? Ez igazán szokatlan. Kérem, kápráztassa el az osztályt csillogó intellektusával!
Noah beszéd közben egyenesen rám meredt. Tévedtem tegnap: nem szürke volt a szeme, hanem kék.
– Oidipusz halálos vétsége az önismeret hiánya volt.
– Vagy inkább a büszkesége – vágtam vissza.

61-63. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mara Dyer · Noah Shaw

A sorozat következő kötete

Mara Dyer sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Josh Malerman: Ház a tó mélyén
Alexandra Bracken: Sötét elmék
Dan Wells: Fragments – Töredékek
Lissa Price: A testbérlők – Leszámolás
Julie Kagawa: A halhatatlanság szabályai
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Victoria Schwab: Egy kegyetlen dal
Helena Silence: Ezüsthíd
Kim Harrington: Clarity – A tisztánlátó
Libba Bray: Lázadó angyalok