The ​Unbecoming of Mara Dyer (Mara Dyer 1.) 35 csillagozás

Michelle Hodkin: The Unbecoming of Mara Dyer Michelle Hodkin: The Unbecoming of Mara Dyer

Mara wakes up from a coma with no memory of the accident that caused the deaths of her best friend, boyfriend, and boyfriend's sister. The doctors tell her parents that starting over in a new state, a new school will be good for her and to let the memories come back on their own. But Mara's new start is anything but when she sees the faces of her dead friends everywhere and her world is falling apart. And then she begins to see people's deaths before they happen – at least she thinks that is what is happenning. On top of that, the most beautiful boy she has ever seen can't seem to leave her alone, but is his agenda more than he leads on?

Eredeti megjelenés éve: 2011

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
ASIN: B00GV288WI · Felolvasta: Christy Romano
>!
464 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780857073631
>!
Simon & Schuster, New York, 2011
456 oldal · ISBN: 9781442421769

2 további kiadás


Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Noah Shaw · Mara Dyer · Jamie Roth


Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 19

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Nymeria96>!
Michelle Hodkin: The Unbecoming of Mara Dyer

Eleinte nehezen rázódtam bele a történetbe, furcsa volt számomra az alapkoncepció és a könyv hangulata is, és lehet, hogy kicsit kívül is esett a komfortzónámon. Végül mégis pozitív olvasmányélményként tekintek rá, hisz a cselekmény előrehaladtával egyre jobban felkeltette a kíváncsiságomat, és már alig várom, hogy elkezdhessem a második részt.
Különösen tetszettek a Before fejezetek, amik szerintem elég hátborzongatóra sikerültek, ám azok a részek, ahol nem lehetett tudni, hogy valóban megtörténtek-e vagy csak hallucinációk, kevésbé nyerték el a tetszésemet.
A szereplők szimpatikusan voltak, bár Mara döntéseivel nem értettem mindig egyet. Mara testvéreivel való kapcsolata azonban nagyon tetszett, ahogy törődtek egymással és egymás segítségére siettek.
Noah szintén érdekes karakter, és őszintén szólva az ő spoiler szerintem sokkal klasszabb, mint Mara rémisztő adottsága. De azért szépen kiegészítik egymást.

Orsi_olvas>!
Michelle Hodkin: The Unbecoming of Mara Dyer

Ennél kicsit többet vártam.
A fülszöveg után kicsit becsapva érzem magam. Azt hittem egy misztikus, borongós, paranomrális történetet fogok olvasni, de főként csak tini románc lett belőle. Csak a könyv vége felé indult be a misztikus szál, ezt viszont kevésnek éreztem és nem is bontotta ki túlzottan az írónő.
Noah természetesen, vagy épp természetfelettien tökéletes pasi karakter. Irreálisan édes, rosszfiús.
Mara viszont elég butácska lány. Sok szempontból az: se a történet előrehaladtával kapott jeleket, se a Noahval való kapcsolatát nem tudja összerakni a fejében. Igen, tudom, borzalmas dolgokon ment keresztül, de ez akkor is túlzás volt. Az állatkerti jelenet után, a Noahval kapcsolatos hisztije kimondottan idgesítő volt.
A végkifejlet kicsit erőltetett volt.
Mégis, van valami ebben a könyvben, ami miatt faltam a lapokat. És a rejtély, Mara és Noah rejtélye, nem hagy nyugodni, egész biztos tovább fogom olvasni a sorozatot.

Lorelei>!
Michelle Hodkin: The Unbecoming of Mara Dyer

Hát ez érdekes volt. A fülszöveg alapján teljesen másra számítottam. Nagyon lassan indult be a történet, sokszor el is felejtettem a fő eseményeket és azt hittem limonádét olvasok. Aztán amikor végre történt valami, már én sem tudtam, hogy valóságos volt-e és elgondolkoztam, hogy vajon kapunk e végre magyarázatot, amikor vége lett a könyvnek.
Ha nincs az időhiányom és a sok könyvtári könyv, akkor sem hiszem, hogy hamarabb befejeztem volna.Sokszor kiszámítható volt, ami a leginkább érdekelt, hogy lényegében mi is történik Marával és Noah-val, hogy 'mik is ők', nem derültek ki. Olyan nagy külföldön a felhajtás körülötte, hogy sokkal fordulatosabb könyvre számítottam. Így jártam. :-)

7 hozzászólás
Tejesember>!
Michelle Hodkin: The Unbecoming of Mara Dyer

It was soooo awesome. Not that sweet and cute romantic story. Finally. I loved it so much. I am going to start the second book right now.

k_a_reading P>!
Michelle Hodkin: The Unbecoming of Mara Dyer

Fogalmam sincs, hogy mi volt ez, de IMÁDOM!
Nagyon tetszett :D
Noah Shaw <3

Lileycat>!
Michelle Hodkin: The Unbecoming of Mara Dyer

Ez a történet egy széles tini réteget céloz meg egy nem mindennapi témával, ami kicsit súrolja a józan ész határát. Remekül indul a könyv, de sajnos 300 oldal után könnyen elveszthetjük a fonalat, a végére pedig teljesen elmerülhetünk a szálakban, úgy, hogy kibogozni sem lehet azokat. A könyvnek folytatása is van, de azt még nem olvastam. Elég nagy falat, de aki szereti a tini irodalmat az ugorjon bele bátran. Szerelem, kaland, valóság és képzelet.

adork_able>!
Michelle Hodkin: The Unbecoming of Mara Dyer

Először nagyon tetszett. Mara, a hangulat, Noah, a misztikum, ahogy szép lassan felszínre tőr a múlt… Aztán kezdett az egész ellaposodni, unalmassá válni, erőltetté. Az utolsó előtti fejezetnél úgy gondoltam, hogy ez annyira nem is nagy szám, és hogy majd egyszer folytatom. Egyszer, de nem most.
Aztán jött az utolsó fejezet, az utolsó pár mondat és … húúúúú! Ez még akár jó is lehet. Csak nem megy át az egész egy pszichológiai thrillerbe?! Azdejólenne!

A felolvasás is valami borzalmas. A csaj teljesen rosszul játszik a hangjával. Kiabál, aztán meg jön az a mondat, hogy „suttogtam halkan…”. Na az ilyenektől mentem falnak. -.- És tele van ilyenekkel. Az. Egész. Könyv.

Kap még egy esélyt a történet, de így elsőre nem estem hanyatt tőle.

TianaBalerina>!
Michelle Hodkin: The Unbecoming of Mara Dyer

Nagyon kíváncsi vagyok mi lesz belőle, lehet jó is, és rossz is. Az alapozás jó, a karakterek érdekesek, a sztori nem mindennapi. És Noah <3

Macooka>!
Michelle Hodkin: The Unbecoming of Mara Dyer

Már eltelt 2 hónap a könyv olvasása óta, de az értékelésre csak most jutott időm. Nem is baj, mert így volt időm jobban átgondolni, és így utólag nem egy nagy durranás a könyv. Nem mondom, kellemes pár napos olvasmányélmény, még valamennyire izgalmas is, a függővég is megvan, sőt a folytatást is el akarom olvasni. A kívánságlistámra és a kedvenceim közé viszont nem került fel.
A főszereplő lány, Mara, szimpatikus karakter, nem idegesítő, nem vinnyog, elfogadja a helyzetét, nem siránkozik, hogy „ő már pedig nem kér a segítségből”, mint sok más hősnő.
Noah is kedvesnek, szerethetőnek tűnik, viszont az írónő olyan múltat adott neki, ami nem illik hozzá, egyszerűen túl nagy a kontraszt a jelenlegi és a Mara előtti élete között.
A történet viszonylag izgalmas, gyorsan elolvastam, mindig vártam már, hogy egy kis időt tudjak rá szakítani. Én persze nem jöttem rá a turpisságra, már mindenen járt az eszem, hogy mi lehet Mara „baja”. Persze reméltem, hogy valami hétköznapi lesz… Hát a mai világban, már az nem menő :D Viszont a dolgot még nem nagyon értem, úgyhogy a folytatás mindenképpen érdekel, már csak azért is, mert függővég van. Nem annyira „eldobom az agyam” típusú, de azért mindenképpen tartogathat meglepetéseket a következő könyv.

Sonja>!
Michelle Hodkin: The Unbecoming of Mara Dyer

Nem igazán tudom mit is mondjak erre a könyvre. Szóval érdekes volt, de nem értettem meg. (Lehet ez volt a cél? S nem én vagyok a béna… ) Fogalmam sincs miről szól a könyv, vagyis, hogy el tudnám magyarázni, de nem lenne sok értelme. Sajnálom, hogy nem oldódott meg a rejtély. Azt hiszem ez zavar a legjobban. Izgalmas, meg rejtélyes, fenntartja az olvasási kedvet.De levontam egy csillagot a szereplők kidolgozatlanságáért és logikátlanságáért. Olvastam már hasonlóan szétesett szereplőről, de az a könyv jobban össze volt rakva. Talán elkezdem a folytatást is….


Népszerű idézetek

Nymeria96>!

“Today. Tonight. Tomorrow. Forever.”

424. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Noah Shaw
Nymeria96>!

Noah, despite you being an asshole, or maybe because of it, I'd like to rip off your clothes and have your babies.

172. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mara Dyer · Noah Shaw
Nymeria96>!

“Let me guess. A certain unkempt bastard with a panty-dropping smile?”

Kapcsolódó szócikkek: Jamie Roth
Nymeria96>!

And just like that, I was completely, utterly, and entirely,
His.

171. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mara Dyer · Noah Shaw
Nymeria96>!

“Um, I think your brother might be waving at you. That, or trying to guide a plane to safety.”

Kapcsolódó szócikkek: Jamie Roth
Nymeria96>!

I pointed to a low bowl filled with what purported to be stew, but then Noah said, “Are you going to point, or are you going to eat?”
“I just like to know what I'm putting in my mouth before I swallow.”
Noah arched an eyebrow, and I wanted to crawl into a hole and die.

Kapcsolódó szócikkek: Mara Dyer · Noah Shaw
Nymeria96>!

“Fix me,” I commanded him. “This thing, what I’ve done – there’s something wrong with me, Noah. Fix it.” Noah’s expression broke my heart as he brushed my hair from my face, and skimmed the line of my neck. “I can’t”
“Why not?” I asked, my voice threatening to crack.
“Because,” he said, “You’re not broken.”

Kapcsolódó szócikkek: Mara Dyer · Noah Shaw
Nymeria96>!

“You're distracting,” I said truthfully.
“I won't be. I promise,” Noah said. “I'll get some crayons and draw quietly. Alone. In a corner.”

Kapcsolódó szócikkek: Mara Dyer · Noah Shaw
Nymeria96>!

Noah's bed.
In Noah's room.
Without any clothes on.
Holy shit.

Kapcsolódó szócikkek: Mara Dyer · Noah Shaw

A sorozat következő kötete

Mara Dyer sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Carlos Ruiz Zafón: Marina (angol)
Colleen Hoover – Tarryn Fisher: Never Never
Kim Harrington: Clarity
Kendare Blake: Anna Dressed in Blood
Alexandra Bracken: The Darkest Minds
Julie Kagawa: The Eternity Cure
Sarah Fine: Sanctum (angol)
Lisa Jane Smith: The Awakening
Maggie Stiefvater: The Raven Boys
Cassandra Clare: Lady Midnight (angol)