The ​Unbecoming of Mara Dyer (Mara Dyer 1.) 28 csillagozás

Michelle Hodkin: The Unbecoming of Mara Dyer Michelle Hodkin: The Unbecoming of Mara Dyer

Mara wakes up from a coma with no memory of the accident that caused the deaths of her best friend, boyfriend, and boyfriend's sister. The doctors tell her parents that starting over in a new state, a new school will be good for her and to let the memories come back on their own. But Mara's new start is anything but when she sees the faces of her dead friends everywhere and her world is falling apart. And then she begins to see people's deaths before they happen – at least she thinks that is what is happenning. On top of that, the most beautiful boy she has ever seen can't seem to leave her alone, but is his agenda more than he leads on?

Eredeti megjelenés éve: 2011

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
ASIN: B00GV288WI · Felolvasta: Christy Romano
>!
464 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780857073631
>!
Simon & Schuster, New York, 2011
456 oldal · ISBN: 9781442421769

2 további kiadás


Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Noah Shaw · Mara Dyer · Jamie Roth


Kedvencelte 2

Most olvassa 3

Várólistára tette 18

Kívánságlistára tette 18


Kiemelt értékelések

>!
Nymeria96 
Michelle Hodkin: The Unbecoming of Mara Dyer

Eleinte nehezen rázódtam bele a történetbe, furcsa volt számomra az alapkoncepció és a könyv hangulata is, és lehet, hogy kicsit kívül is esett a komfortzónámon. Végül mégis pozitív olvasmányélményként tekintek rá, hisz a cselekmény előrehaladtával egyre jobban felkeltette a kíváncsiságomat, és már alig várom, hogy elkezdhessem a második részt.
Különösen tetszettek a Before fejezetek, amik szerintem elég hátborzongatóra sikerültek, ám azok a részek, ahol nem lehetett tudni, hogy valóban megtörténtek-e vagy csak hallucinációk, kevésbé nyerték el a tetszésemet.
A szereplők szimpatikusan voltak, bár Mara döntéseivel nem értettem mindig egyet. Mara testvéreivel való kapcsolata azonban nagyon tetszett, ahogy törődtek egymással és egymás segítségére siettek.
Noah szintén érdekes karakter, és őszintén szólva az ő spoiler szerintem sokkal klasszabb, mint Mara rémisztő adottsága. De azért szépen kiegészítik egymást.

>!
FairyDust P
Michelle Hodkin: The Unbecoming of Mara Dyer

Tetszett, aha, ja nem… na várj, illusztálom.

Képzelj el egy hétköznapi vacsoraidőt, mikor kb semmi nincs a hűtőben, de baromira éhes vagy. Mindent mozdítható, ételhez hasonlító dolgot kiviszel a konyhapultra és varázsolsz belőle valami oltári gusztustalan, de végülis ehető dolgot. Na, megvan? Oké. Ez a történet is pont ilyen. Minden (magában finom aka. élvezetes) összetevő bele van kutyulva, s végül egy undorító, kivehetetlen moslék alakul ki belőle, amit nagy nehezen elfogyasztasz, de tuti megüli a gyomrodat és rossz élmény lesz belőle….

A könyv eleje nagyon lekötött, a könyv közepe még úgy ahogy tetszett, de a sztori második fele, na azt alig bírtam ki, majdnem félbehagytam, de inkább átvergődtem rajta, úgy hogy minden 5. oldalt olvastam el.
Én totálisan félreértelmeztem az egész fülszöveget, és a könyvet. Azt hittem ez majd valami creepy, szellemes könyv lesz, órási csavarral a végén. Cserébe mit kaptam? A könyv feléig élvezhető misztikumot, meghintve egy-két hallucinációval. Aztán elhagytuk az érdekfeszítő légkört és bejött a nyavajgás. Mara semmi mást nem csinált csak iskolába járt, és Noahról emléledett.
Utáltam az egész szerelmi szálat, a fő cselekménnyel pedig nem tudok mit kezdeni, azért mert nem erre számítottam, és csalódást okozott. spoiler Nem tetszett, na.
Mikor rájöttem hogy a gondolataimmal ellentétes vágányon mozog a könyv, egyáltalán nem tudtam hova tenni, hogy akkor most ebből mit akar kihozni az írónő? Hova haladunk?
Olyan érzésem volt, mintha más történetnek ugrott volna neki Hodkin, és a közepén elfogyott volna a lelkesedése, ezért átalakította a végkifejletet, ellenben a elejét már lusta volt kijavítani.
Ha már az alapötlet kisiklott, a szereplők lehettek volna szimpatikusabbak, de sajnos ez sem jött össze.
Mara úgy viselkedik, mint egy idegesítő dacos kislány. Noah egy hatalmas kérdőjel a fejemben. Döntsük már el hogy akkor most seggfej, vagy görög félisten, vagy romantikus nagy Ő, vagy egy magányos farkas, mert ez így mind egyszerre egy „icipicit” sok. Egyenként ezekkel a karakterjellemekkel nincs gondom, sőt… de megint ott tartunk, amit feljebb is írtam, szerintem az írónő nem tudta eldönteni melyik is tetszik neki leginkább ezért belesűrített mindent, biztos ami biztos alapon.

Az írói stílus egyébként jó volt, szerencsére könnyen olvasható fejezeteket kaptam. Csak hát a kevesebb, néha több.

Elnézést, de engem ez a sorozat innentől kezdve nem érdekel, ettől függetlenül neked tetszhet.

8 hozzászólás
>!
Orsi_olvas
Michelle Hodkin: The Unbecoming of Mara Dyer

Ennél kicsit többet vártam.
A fülszöveg után kicsit becsapva érzem magam. Azt hittem egy misztikus, borongós, paranomrális történetet fogok olvasni, de főként csak tini románc lett belőle. Csak a könyv vége felé indult be a misztikus szál, ezt viszont kevésnek éreztem és nem is bontotta ki túlzottan az írónő.
Noah természetesen, vagy épp természetfelettien tökéletes pasi karakter. Irreálisan édes, rosszfiús.
Mara viszont elég butácska lány. Sok szempontból az: se a történet előrehaladtával kapott jeleket, se a Noahval való kapcsolatát nem tudja összerakni a fejében. Igen, tudom, borzalmas dolgokon ment keresztül, de ez akkor is túlzás volt. Az állatkerti jelenet után, a Noahval kapcsolatos hisztije kimondottan idgesítő volt.
A végkifejlet kicsit erőltetett volt.
Mégis, van valami ebben a könyvben, ami miatt faltam a lapokat. És a rejtély, Mara és Noah rejtélye, nem hagy nyugodni, egész biztos tovább fogom olvasni a sorozatot.

>!
Lorelei
Michelle Hodkin: The Unbecoming of Mara Dyer

Hát ez érdekes volt. A fülszöveg alapján teljesen másra számítottam. Nagyon lassan indult be a történet, sokszor el is felejtettem a fő eseményeket és azt hittem limonádét olvasok. Aztán amikor végre történt valami, már én sem tudtam, hogy valóságos volt-e és elgondolkoztam, hogy vajon kapunk e végre magyarázatot, amikor vége lett a könyvnek.
Ha nincs az időhiányom és a sok könyvtári könyv, akkor sem hiszem, hogy hamarabb befejeztem volna.Sokszor kiszámítható volt, ami a leginkább érdekelt, hogy lényegében mi is történik Marával és Noah-val, hogy 'mik is ők', nem derültek ki. Olyan nagy külföldön a felhajtás körülötte, hogy sokkal fordulatosabb könyvre számítottam. Így jártam. :-)

7 hozzászólás
>!
Tejesember
Michelle Hodkin: The Unbecoming of Mara Dyer

It was soooo awesome. Not that sweet and cute romantic story. Finally. I loved it so much. I am going to start the second book right now.

>!
Rileey
Michelle Hodkin: The Unbecoming of Mara Dyer

Eh, ez nekem most nagyon nem jött be. Az eleje jól indul, aztán a könyv felénél azt vettem észre, hogy az égvilágon SEMMI NEM TÖRTÉNIK. Halálra untam magam, ráadásul annyira nyilvánvaló Mara „baja”, hogy miután a könyv elejétől fogva tudja az olvasó, nagyon nem okoz semmilyen katarzist, mikor a főhős is szembesül azzal, amit már rég tudunk. Noah-ról mit mondjak…. tipikusan az a srác, aki a fél iskolával összefeküdt, de jön Mara, és ő már mindjárt más, iránta úgy érez, mint soha senki iránt, blablabla. Persze az 5 perc ismeretség utáni enyhén feltűnő nyomulás meg a titokzatos viselkedése után kicsit sem nyilvánvaló, hogy ő is rejteget valamit, aminek köze van Marához. De izgi, tényleg. Unom már ezeket az egy kaptafára íródott könyveket, semmi kreativitás, semmi izgalom, és érzelemábrázolás, az minek….

>!
Κ_Αηett
Michelle Hodkin: The Unbecoming of Mara Dyer

Fogalmam sincs, hogy mi volt ez, de IMÁDOM!
Nagyon tetszett :D
Noah Shaw <3

>!
Lileycat
Michelle Hodkin: The Unbecoming of Mara Dyer

Ez a történet egy széles tini réteget céloz meg egy nem mindennapi témával, ami kicsit súrolja a józan ész határát. Remekül indul a könyv, de sajnos 300 oldal után könnyen elveszthetjük a fonalat, a végére pedig teljesen elmerülhetünk a szálakban, úgy, hogy kibogozni sem lehet azokat. A könyvnek folytatása is van, de azt még nem olvastam. Elég nagy falat, de aki szereti a tini irodalmat az ugorjon bele bátran. Szerelem, kaland, valóság és képzelet.

>!
adork_able
Michelle Hodkin: The Unbecoming of Mara Dyer

Először nagyon tetszett. Mara, a hangulat, Noah, a misztikum, ahogy szép lassan felszínre tőr a múlt… Aztán kezdett az egész ellaposodni, unalmassá válni, erőltetté. Az utolsó előtti fejezetnél úgy gondoltam, hogy ez annyira nem is nagy szám, és hogy majd egyszer folytatom. Egyszer, de nem most.
Aztán jött az utolsó fejezet, az utolsó pár mondat és … húúúúú! Ez még akár jó is lehet. Csak nem megy át az egész egy pszichológiai thrillerbe?! Azdejólenne!

A felolvasás is valami borzalmas. A csaj teljesen rosszul játszik a hangjával. Kiabál, aztán meg jön az a mondat, hogy „suttogtam halkan…”. Na az ilyenektől mentem falnak. -.- És tele van ilyenekkel. Az. Egész. Könyv.

Kap még egy esélyt a történet, de így elsőre nem estem hanyatt tőle.

>!
Macooka
Michelle Hodkin: The Unbecoming of Mara Dyer

Már eltelt 2 hónap a könyv olvasása óta, de az értékelésre csak most jutott időm. Nem is baj, mert így volt időm jobban átgondolni, és így utólag nem egy nagy durranás a könyv. Nem mondom, kellemes pár napos olvasmányélmény, még valamennyire izgalmas is, a függővég is megvan, sőt a folytatást is el akarom olvasni. A kívánságlistámra és a kedvenceim közé viszont nem került fel.
A főszereplő lány, Mara, szimpatikus karakter, nem idegesítő, nem vinnyog, elfogadja a helyzetét, nem siránkozik, hogy „ő már pedig nem kér a segítségből”, mint sok más hősnő.
Noah is kedvesnek, szerethetőnek tűnik, viszont az írónő olyan múltat adott neki, ami nem illik hozzá, egyszerűen túl nagy a kontraszt a jelenlegi és a Mara előtti élete között.
A történet viszonylag izgalmas, gyorsan elolvastam, mindig vártam már, hogy egy kis időt tudjak rá szakítani. Én persze nem jöttem rá a turpisságra, már mindenen járt az eszem, hogy mi lehet Mara „baja”. Persze reméltem, hogy valami hétköznapi lesz… Hát a mai világban, már az nem menő :D Viszont a dolgot még nem nagyon értem, úgyhogy a folytatás mindenképpen érdekel, már csak azért is, mert függővég van. Nem annyira „eldobom az agyam” típusú, de azért mindenképpen tartogathat meglepetéseket a következő könyv.


Népszerű idézetek

>!
Nymeria96 

“Today. Tonight. Tomorrow. Forever.”

424. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Noah Shaw
>!
Nymeria96 

Noah, despite you being an asshole, or maybe because of it, I'd like to rip off your clothes and have your babies.

172. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mara Dyer · Noah Shaw
>!
Nymeria96 

“Let me guess. A certain unkempt bastard with a panty-dropping smile?”

Kapcsolódó szócikkek: Jamie Roth
>!
Nymeria96 

And just like that, I was completely, utterly, and entirely,
His.

171. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mara Dyer · Noah Shaw
>!
Nymeria96 

“Um, I think your brother might be waving at you. That, or trying to guide a plane to safety.”

Kapcsolódó szócikkek: Jamie Roth
>!
Nymeria96 

I pointed to a low bowl filled with what purported to be stew, but then Noah said, “Are you going to point, or are you going to eat?”
“I just like to know what I'm putting in my mouth before I swallow.”
Noah arched an eyebrow, and I wanted to crawl into a hole and die.

Kapcsolódó szócikkek: Mara Dyer · Noah Shaw
>!
Orsi_olvas

I had grand plans for today. Hookers and blow aren't cheap, but I suppose animal sacrafice will have to do. Happy birthday.

368. oldal

>!
Nymeria96 

“You're distracting,” I said truthfully.
“I won't be. I promise,” Noah said. “I'll get some crayons and draw quietly. Alone. In a corner.”

Kapcsolódó szócikkek: Mara Dyer · Noah Shaw
>!
Nymeria96 

“Is there any point asking what you’re going to make me do on Sunday?”
“Not really.”
Okay. “Is there any point asking what you’re going to do to me?”
He grinned wickedly. “Not really.”
Fabulous. “Does it involve the use of a safe word?”
“That will depend entirely on you.” Noah moved impossibly closer, just inches away. A few freckles disappeared into the scruff on his jaw. “I’ll be gentle,” Noah added. My breath caught in my throat as he looked at me from beneath those lashes, ruining me.
I narrowed my eyes at him. “You’re evil.”
In response, Noah smiled, and raised his finger to gently tap the tip of my nose.
“And you’re mine,” he said, then walked away.

174-175. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mara Dyer · Noah Shaw

A sorozat következő kötete

Mara Dyer sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Dan Wells: Mr. Monster
G. P. Ching: The Soulkeepers
Jill Hathaway: Slide
Eileen Cook: Unraveling Isobel
Marzia Bisognin: Dream House
Alexia Purdy: Reign of Blood
Nova Ren Suma: 17 & Gone
Carly Anne West: The Murmurings
Rob Reger – Jessica Gruner: Emily the Strange – The Lost Days
Anna Banks: Of Poseidon