The ​Retribution of Mara Dyer – Mara Dyer végzete (Mara Dyer 3.) 88 csillagozás

Michelle Hodkin: The Retribution of Mara Dyer – Mara Dyer végzete

Be kell érnie a hazugságokkal, amiket mondtak neki?

Mara Dyer hinni szeretné, hogy nem.
Nem is kell.
Ám nem gondolja végig, hová vezethet az igazság utáni kutakodása.
Pedig kéne.
Soha nem kellett elképzelnie, meddig menne el azért, hogy bosszút állhasson.
Most kiderül.
Hűség válik árulássá, ártatlanok bűnösökké, sors és véletlen csap össze, ahogy Mara Dyer története elérkezik a megdöbbentő befejezéshez.
Eljött a végzet.
Ismerd meg a végső, döbbenetes titkokat!

„Ahogy az első két rész, ez is tele volt csavarokkal és fordulatokkal, amikre egyáltalán nem számítottam. Ez a gyönyörű lezárás könnyeket csalt a szemembe.” – Olivia, Stories for Coffee

„Nagyon pörgős, lebilincselő, és csodálatos befejezése ennek a zseniális sorozatnak.” – Sajda, Across the Words

Szereted a Vörös pöttyös könyveket?
Vidd haza nyugodtan! Tetszeni fog.

Eredeti megjelenés éve: 2014

Tagok ajánlása: 16 éves kortól

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
484 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634576013 · Fordította: Komáromy Zsófia
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
484 oldal · ISBN: 9789635613045 · Fordította: Komáromy Zsófia
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
484 oldal · ISBN: 9789635613052 · Fordította: Komáromy Zsófia

Enciklopédia 13

Szereplők népszerűség szerint

Noah Shaw · Mara Dyer · Jamie Roth · Daniel Dyer


Kedvencelte 22

Most olvassa 6

Várólistára tette 80

Kívánságlistára tette 118

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Patika23 P>!
Michelle Hodkin: The Retribution of Mara Dyer – Mara Dyer végzete

”Talán néha csak akkor láthatjuk meg az igazi énünket, ha valaki megmutatja nekünk.”

Rendkívül kíváncsi voltam a befejező részre, hogy mit tartogat még számomra az írónő, de azt kell mondjam, hogy a trilógia első és második része sokkal jobban magával ragadt. Valahogy nem nyűgözött le annyira, mint vártam és maradt bennem pár megválaszolatlan kérdés is.
Ez a rész kifejezetten a nyomozásra fekteti a hangsúlyt. Próbálják kideríteni, hogy mi miért történik/történt velük, és meg is kapják rá a válaszokat, de ehhez áldozatokat kell hozniuk.
Brutális, véres és bizarr, ugyanakkor volt, hogy egyhangúvá vált a történet és úgy éreztem hiányzik még belőle valami.

Mara nagymamájának életéből is egyre több részlet kerül napvilágra. Sokszor jobban vártam a vele kapcsolatos részeket, hogy minél többet tudjak meg róla.
Daniel nagy meglepetés volt számomra, ♡ habár Noah miatt pedig csalódott voltam, spoiler

Az epilógus kicsit megmelengetett és összességében sem volt olyan rossz a könyv, lehet, hogy csak kevesebb elvárással kellett volna nekifognom az olvasásnak.

Klodette>!
Michelle Hodkin: The Retribution of Mara Dyer – Mara Dyer végzete

Sokáig halogattam, de nem hiába, mert borzalmasan nagyot csalódtam ebben a könyvben és úgy az egész trilógiában…
Pedig anno nagyon jól indult, az első rész szinte már a kedvencem lett, ám utána – szerintem – súlyos mélyrepülés vette kezdetét, amin az sem segített, hogy éveket kellett várni a magyar megjelenésekre. :(
Ebben a kötetben végre válaszokat kapunk és lezárást is, de Marát például tiszta szívből megutáltam, ami annyira nem jó jel, hiszen ő az egyik főszereplő.
Noah keveset szerepelt még így is, de akkor legalább mentett és javított ezen az egészen.
A többi karakter számomra érdektelennek bizonyult.
Az egyetlen kedvenc és említésre méltó jelenet, amikor spoiler ám ez igencsak sokáig lett húzva.
Azt hiszem csak az első részt fogom újraolvasni és inkább elkönyvelem magamban, hogy egy borzalmas, de elviselhető függővéggel ért véget, hazudva magamnak, hogy sosem volt ez trilógia, mert bár valóban ne lett volna az…

Infierno>!
Michelle Hodkin: The Retribution of Mara Dyer – Mara Dyer végzete

Túl jószívű voltam, amikor 4-re értékeltem. Az első rész volt a legjobb, a második se volt rossz, de ez az utolsó nálam a leggyengébb részre sikerült.
Nagyon el volt húzva az egész, a sok kutakodás, információszerzés elvette az élvezetet. Rengeteg hasonló témájú könyv létezik, nem gondoltam volna, hogy ebből is ez lesz.
Mara idegesítő volt. Önmagához képest rengeteget változott negatív irányba. spoiler Néhol úgy éreztem, hogy játssza a mindenhatót, a valaha szimpatikus kislányból egy átokfajzat lett.
A történet is sorakoztatott fel idegesítő szálakat. spoiler
A négy csillag igazából az összetettség miatt jár. Jól ki volt gondolva a koncepció. Azt sajnáltam, hogy spoiler csak a végén tűnik föl, de amit láttam belőle, ismét csak melegséggel töltött el. A lezárás viszont különösen szépre sikerült. spoiler

deen>!
Michelle Hodkin: The Retribution of Mara Dyer – Mara Dyer végzete

Három évet kellett várni a befejezésre, és nagyon nagy volt az elvárásom. Talán kicsit alul maradt a várakozásomhoz képest, de ez igazából csakis a befejezésnek köszönhető. Sajnálom, hogy ilyen se füle se farka befejezést kapott, de ettől még maga a cselekmény nagyon tetszett. Már az előző részek hangulata is sötét volt, most mégis sikerült az írónőnek még hátborzongatóbbra írnia történetet. Már a történet elején olyan érzésem volt, hogy ez kész horror, amit Jamie karaktere, humora lazított fel. A három fiatal együtt indul útnak, hogy pontot tegyenek a dolgok végére, kiderítsék mi folyik itt és kik ők valójában és megtalálják Noah-t. Mara útközben egyre furábbá válik, egyre inkább elveszti a kontrollt, egyre elszántabbá és ijesztőbbé válik. A cselekmény nagyon összetett volt és szuper kidolgozást kapott, folyamatosan kaptam a válaszokat a korábbi kérdésekre és a múltba tekintés kifejezetten tetszett. Kedvenc lett ez a sorozat, nagyon szerettem. Abszolút jöhetne még folytatás.

kellyolvas P>!
Michelle Hodkin: The Retribution of Mara Dyer – Mara Dyer végzete

Nem azt kaptam, amit vártam, de ezt nehéz lenne pár szóban elmondani. A blogbejegyzést viszont azoknak ajánlom, akiket nem zavar az egymillió spoiler.
http://www.kellylupiolvas.com/2020/08/michelle-hodkin-r…

evi1234>!
Michelle Hodkin: The Retribution of Mara Dyer – Mara Dyer végzete

Ez a könyv is lenyűgöző és letehetetlen, akárcsak a trilógia többi része. Nagyon izgalmas volt, ráadásul Jamie egy kis humort is vitt a történetbe. Még a nagyon feszült részeknél is, képes volt megnevettetni egy-egy megszólalásával, abszolút szeretnivaló karakter volt. Egyedül csak azt bántam, hogy Noah, csupán a könyv legvégén szerepelt. Nem csak Marának hiányzott a fiú, hanem nekem is. spoiler Azoban Marát szerencsére nem kellett félteni, mivel Jamie és Stella ott voltak neki és támogatták. A segítségükre pedig szükség is volt, mivel ebben a részben volt talán a legdurvább a cselekmény…és a legtöbb haláleset. Emellett Mara nagyon nagy jellemváltozáson ment keresztül. Már nem egy olyan lány volt, aki elhányta magát egy hulla látványától, hanem egy olyan, aki ha kellett, a saját kezével gyilkolt. Szóval elég durva befejező kötet volt spoiler, de legalább az eddig felvetődött kérdésekre, lassanként választ kaptam. A sok, látszólag kibogozhatatlan szál, szépen lassan összefonódott, megmagyarázva a történteket. Jude tetteinek okára is fényderült, illetve az is, hogy még ő sem született szörnyetegnek. Abszolút nem az ő hibája volt amit tett, egész életében manipulálták, gyógyszerekkel tömték és mesterségesen alakították olyanná amilyen lett. Ezek után hogy is maradhatott volna normális? Azonban még így is sok kérdés maradt bennem spoiler. A könyv befejezése abszolút folytatásért kiált. De mindenesetre boldog vagyok, hogy olvashattam ezt a csodálatos trilógiát, már hónapok óta nem olvastam ilyen jót.

3 hozzászólás
Tibi_Sorok_Között_Könyves_Blog P>!
Michelle Hodkin: The Retribution of Mara Dyer – Mara Dyer végzete

Ez a kötet volt az eddigi legsötétebb, rengeteg vérfagyasztó jelenetet kaptunk, és az emberben végig ott ég olvasás közben a hiány: Noah Shaw vajon életben van? Ezzel együtt is szerettem olvasni, egyedül a romantikus részeket éreztem kevésnek, de amiket kaptunk, mindenért kárpótoltak, mert gyönyörűek lettek. A trilógiát pedig kifejezetten élveztem, a lezárása, az utolsó sorok pedig annyira zseniálisak lettek, az ötlet pedig olyan szuper, hogy csak imádni lehet.

Bővebben a blogon:
▶️ http://sorok-kozott.hu/2020/06/konyvkritika-michelle-ho…

1 hozzászólás
Viktória_Erdei >!
Michelle Hodkin: The Retribution of Mara Dyer – Mara Dyer végzete

Sajnos csalódtam, jobbat vártam a sorozat végére. Igaz, régen olvastam el a 2. részt. Kb. a 200. oldaltól egy picit izgalmasabbá vált, de a végére ez ellaposodott. spoiler A múltbeli fejezetek idegesítettek, főleg akkor amikor valami izgalmas lett a fejezet végére. Mara személyisége nagyot változott és sajnos nem előnyére. Mara tetteit nem értettem, szinte profi gyilkossá vált.

perpetua P>!
Michelle Hodkin: The Retribution of Mara Dyer – Mara Dyer végzete

Szerettem ezt a részt is, de sajnos nem volt ugyanolyan jó, mint az előző kettő. :(
Valójában a könyv legnagyobb részét élveztem. Mara, Jamie és Stella együtt kerekednek fel, hogy végre pontot tegyenek az ügy végére és megkapják a keresett válaszokat magukról. A kezdés erőteljes volt, hiszen bennünk van a nagy kérdés, hogy akkor mi a helyzet Marával. Komor és kissé hátborzongató módon indultunk el, és főszereplőnk későbbi változásai se sokat oldottak ezen a légkörön. Kicsit talán közelebb állt hozzám eddig a lány, az nagyon tetszett, hogy itt határozottabb, a saját kezébe veszi a sorsát és nem várja, hogy megmentsék, hanem cselekszik.
A múltbeli fejezetek száma megnövekedett, hiszen végre a megoldás volt a cél, nem az, hogy felkeltsék az olvasó érdeklődését. Ezeket a részeket szerettem. Viszont a megoldást, a lezárást már kevésbé, sőt nem is kevésbé, az okozott számomra csalódást. Nagy, megoldhatatlan, kilátástalan helyzetbe kerül Mara és végig azon agyaltam, hogy mi lesz az a zseniális ötlet, amivel feloldja ezt az Írónő. Bánatomra tulajdonképpen semmilyen megoldás nem született, szinte félbeszakadtak az események és majd az idő megold mindent. Ha ilyen zseniális eseménysorozatot tudott megálmodni az alkotó, akkor ugyanilyen zseniális lezárást érdemelt volt a trilógia.
Egy bánatom volt még emellett, az pedig Noah hiánya. Szerettem már eddig is, de most tűnt fel igazán, hogy Mara-t is vele együtt szeretem igazán. Kellett a tér a lánynak a kibontakozáshoz, de együtt az igaziak.
Úgyhogy sajnos az utolsó fejezetek miatt inkább a csalódottság érzése marad bennem, hiába élveztem a könyv kb 80 %-át, a vége elhomályosítja a korábbi emlékeket. Kissé bánatos vagyok. :(

turanett P>!
Michelle Hodkin: The Retribution of Mara Dyer – Mara Dyer végzete

Aki ismer, az tudja, hogy mennyire szeretem ezt a trilógiát. Tényleg éveket vártam tűkön ülve, hogy végre kiadják. Szerintem nálam jobban senki nem akarta szeretni. Talán túl nagy elvárásaim voltak, nem tudom. De a lényeg, hogy nagy csalódás volt.
Az eleje izgalmasnak indult, ott folytatódott, ahol a második félbe szakadt. De ahogy haladtunk előre sajnos egyre kiszámíthatóbb lett. Főleg azok után, hogy spoiler Mara személyiség fejlődése sem nyerte el a tetszésemet. Igaz, hogy sok borzalmas dolog történt vele, de sajnos ezt nem az előnyére fordította. Noah hiánya pedig nagyon rányomta a bélyegét a történetre. Nekem végig nagyon hiányzott. A végéről meg ne is beszéljünk. Ugyan megoldódott a „nagy” rejtély, de nekem mégis hiányérzetem volt. spoiler Az egészet Jamie vitte a vállán, az ő humora, mentett rajta egy kicsit. Nagyon csalódott vagyok. :(

8 hozzászólás

Népszerű idézetek

Könyvmolyképző KU>!

– Olyan sokkal jöttök nekem, hogy már számon se bírom tartani, összesen mennyivel – motyogta Jamie.
– A nevük? – kérdezte a recepciós.
– Jézus – közölte a srác.
– Mária – mondta Stella.
– Sátán – tudattam vele, miközben elmentem mellette.

Kapcsolódó szócikkek: Jamie Roth · Mara Dyer
Könyvmolyképző KU>!

Pár pillanatig csak bámultam a kamerába, majd fölemeltem a kezemet, és középső ujjal bemutattam neki.
– Azt hittem, úgy fogsz tisztelegni, mint Katniss az Éhezők viadalá-ban – jegyezte meg Jamie.

Könyvmolyképző KU>!

Küszködve keresgéltem a szavakat, hogy elmagyarázzam, milyen érzés ez. Milyen tudni, hogy a fiú, akit szeretek, életben van, tudni, hogy ő is itt van, de még sincs mellettem. Hiába, nem bírtam rendesen megfogalmazni.

Könyvmolyképző KU>!

Amikor felébredtem, a legelső, amit érzékeltem, az volt, hogy elborít a vér.
A második pedig az, hogy ez a tény korántsem zavar annyira, mint kellene.
Nem éreztem késztetést, hogy sikoltsak vagy megszólaljak.

Nikii9125>!

– Ácsi… Te most csak nem… Mara Dyer, te előre elolvasod a befejezést?!
– Ja.
– Irtó érdekes vagy.
– Fura vagyok – válaszolom, anélkül, hogy felnéznék. – Az teljesen más.

479. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mara Dyer · Noah Shaw
Nikii9125>!

– Mindenki őrült egy kicsit. Csak vannak, akik jobban leplezik az őrültségüket, mint mások

100. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mara Dyer
Nikii9125>!

– De komolyan, föl se fogod, milyen hatással vagy rá. Te vagy álmai angyali tökély királykisasszonya, vagy valami. – Egy pillanatra elgondolkodott. – Na jó, inkább rémálmai démoni pszichopata macája, de tök mindegy.

420. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jamie Roth · Mara Dyer · Noah Shaw
Nikii9125>!

– Mutáció? – kérdeztem. – Szerinted mutánsok vagyunk?
Jamie elvigyorodott.
– Csak nehogy a Marvel megtudja! A végén még beperelnek minket.

112. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jamie Roth · Mara Dyer
Nikii9125>!

Amikor már senki másra nem számíthat, nem támaszkodhat az ember, a családjára még igen.

326. oldal

2 hozzászólás
Nikii9125>!

– Inkább meghalnék érte, mint hogy nélküle éljek

369. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Noah Shaw

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Kim Harrington: Clarity – A tisztánlátó
Alexandra Bracken: Sötét elmék
Victoria Schwab: Egy kegyetlen dal
Rick Riordan: Neptunus fia
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Richelle Mead: A halál csókja
Rachel Vincent: Lélekőrzők
Robin O'Wrightly: Az amulett rejtélye
Dan Wells: Nem akarlak megölni