The ​Evolution of Mara Dyer – Mara Dyer változása (Mara Dyer 2.) 291 csillagozás

Michelle Hodkin: The Evolution of Mara Dyer – Mara Dyer változása

Mara Dyer valaha úgy gondolta, hogy maga mögött hagyhatja a múltját. Nem menekülhet előle.

Azt hitte, talán csak képzelte az összes problémáját. Nem képzelődött.

Biztos benne, hogy mindazok után, amin keresztülmentek, a fiú, akit szeret, már semmit sem titkol előle. Nagyon téved.

Eredeti megjelenés éve: 2012

Kiadói ajánlás: 16 éves kortól · Tagok ajánlása: 16 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
512 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633993842 · Fordította: Komáromy Zsófia
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
512 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633993859 · Fordította: Komáromy Zsófia

Enciklopédia 23

Szereplők népszerűség szerint

Noah Shaw · Mara Dyer · Jamie Roth · Daniel Dyer · Indi Dyer · Kells doktornő · Stephanie Roth


Kedvencelte 88

Most olvassa 20

Várólistára tette 140

Kívánságlistára tette 178

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Infierno
Michelle Hodkin: The Evolution of Mara Dyer – Mara Dyer változása

Ez a rész is tökéletesen hozta az előző színvonalát. Fogalmam sem volt róla, hogy ebből mit lehet kihozni. Végül kaptunk egy figyelemfelkeltő, kiszámíthatatlan és rettentően izgalmas történetet.

Imádtam minden egyes sorát, nem volt megtűzdelve felesleges részekkel, végig fent tudta tartani az érdeklődésem.

Noah-nak pedig kijár egy teljes bekezdés. Ez a pasi valami őrületes. Emellett segítőkész, biztos támasz, vicces, és egy kissé önelégült. Minden megvan benne, amiről egy lány csak álmodhat. Nagyon gáz lenne, ha azt mondanám, hogy 19 éves létemre beleszerettem egy könyvfigurába? :) Szerintem ezzel sokan vagyunk így.

Az esemény végig pörgős volt, de a vége még ezt is felülmúlta. Olyan dolgok derültek ki, amikre az olvasó soha nem is gondolt volna. És csak remélni tudom, hogy ami az utolsó oldalon elhangzott, valami tévedés lesz. Csakis az a lehet. spoiler

Most megint lehet várni egy évet a 3. részre. Hiányozni fognak az izgalmak. És persze Noah. Valahogy majdcsak kibírom :)

4 hozzászólás
>!
DarknessAngel P
Michelle Hodkin: The Evolution of Mara Dyer – Mara Dyer változása

Azta! Hát ez… ha lehet, még jobb volt, mint az előző rész! Az elején kicsit féltem, hogy nem emlékszem mindenre az előzményekből, mert hát olyan kacifántosan kezdődött a könyv, de ahogy haladtam a történettel, úgy lett minden világosabb. És érthetetlenebb.
Csodálom Marat, hogy mennyi mindent kibír, mert az a sok megpróbáltatás… Nem is csoda, ha egy picit már tényleg beleőrül az ember. Legszívesebben megráztam volna mindenkit, hogy haló, miért nem hisztek már szegény lánynak?! Annyira frusztráló volt, hogy ha meg is tudtak valami újat a főhősök, azzal mindjárt együtt járt egy újabb titok is. Szóval haladtunk is az igazság felé, meg nem is, viszont amikor mindent kiderült, az nagyot robbant.
Imádom, hogy az írónő mennyire sötétben tart minket is, de egyben utálom is, mert már annyira szeretném tudni, hogy mi akar lenni ez az egész. Mara gondolatai pedig annyira kuszák, és még ezek az azelőtti álmai… Noah is próbál segíteni amennyit csak lehet, viszont valahogy ő is olyan titokzatos lett ebben a részben. Annyira imádom a srácot, mert tényleg megtesz mindent, csak hogy Mara biztonságban legyen. Mindig úgy vigyáz rá. ^^ A nagy nyomozósdi mellet a romantikus szál is igazán szépre sikerült. :))
Jamie külön öröm az elmegyógyintézetes jelenetek mellett, továbbra is bírom a szarkasztikus stílusát. Epekedve várom mi lesz itt még, hisz megint kaptunk egy gyönyörű függővéget, ami folytatásért kiált.

2 hozzászólás
>!
kellyolvas P
Michelle Hodkin: The Evolution of Mara Dyer – Mara Dyer változása

A folytatás még jobb, mint az első rész, nagyon tetszett. Mara még mindig nincs birtokában a teljes igazságnak, nagyon sok nehézséggel kell megküzdenie. Csakis Noah hisz benne, ő az egyetlen akire támaszkodhat.
Időnként horrorba hajló jelenetekkel, de haladnak előre saját maguk megismerésében, a képességeik tisztázásában. Sajnos elég karcsú a szerelmi szál, viszont annál erősebb a misztikum, összességében kitűnő második rész, ami azonnali folytatásért kiállt.

>!
Lillsz P
Michelle Hodkin: The Evolution of Mara Dyer – Mara Dyer változása

Mindenről ez a könyv tehet! Arról, hogy a lefekszem és olvasok kicsit gondolatmenetemből az lett, hogy lefeküdtem és mivel este ÉJJEL 2-ig olvastam a tábor miatt nem volt időm alig aludtam, ezért másnapra hulla voltam. Lehetetlenség volt letenni, de kénytelen voltam, ha nem akartam még nagyobb zombi lenni az amúgy már zombi kinézetemmel amivé a napokban alakultam.
Michelle Hodkin kegyetlen egy ember… Nagyon is az! Mégis, hogy gondolja, hogy így félben hagyhatja ezt a könyvet? HAH? Jöjjön már a harmadik rész! Az lesz az első, hogy megrendelem, amint lehetséges…
Együtt nevettem, szerettem és sírtam talán még többet is Marával. :')
Lebilincselő, romantikus és igen félelmetes könyv. Aki még nem tette volna meg, olvassa el! Ajánlom, hogy várjátok meg a záró részt, ha nem akartok idegösszeroppanást kapni. 5/5

>!
deen
Michelle Hodkin: The Evolution of Mara Dyer – Mara Dyer változása

Ez elképesztő volt! Az írónőnek sikerült olyan cselekményt összerakni, hogy alig bírtam letenni a könyvet. Izgalmas, feszültséggel teli, néha már én sem tudtam, Mara valóban a valóságban él, vagy tényleg megőrült. Annyira nehéz volt olvasni, hogy senki sem hisz neki Noah-n kívül és nem tud bizonyítékot szerezni, hogy neki van igaza és nem hallucinál. Néhányszor a szereplők nagy részét jól megráztam volna (különösen Noah-t mert folyton falat húzott maga köré és még jobban elbizonytalanította Marát), egyeseket pedig jól a földbe döngöltem volna, annyira frusztrált a tehetetlenség. Mesteri volt a cselekményvezetés és a végén kiderülő dolgok, a csavarok…egyszerűen nem találok szavakat, csak a folytatást akarom olvasni. Nem lehet így vége!

>!
anikho
Michelle Hodkin: The Evolution of Mara Dyer – Mara Dyer változása

Az előző könyv sajátos hangulata? – pipa
Horrorisztikus és/vagy parás jelenetek? – pipa
Noah? – pipa
Humor, ami néha bizarr és/vagy morbid? – pipa
Összeszámolhatatlanul sok kérdés? – pipa

Erős és ködös a kezdés, de viszonylag hamar képbe kerülünk, hogy mi a helyzet. Mara nagyon nagy bajban van. A saját érdekében a legjobb formáját kell hoznia, bármennyire is lehetetlennek bizonyul ez a vállalkozás. Egyedül Noah-ra támaszkodhat, a fiú hisz neki és ott segíti, ahol csak tudja a lányt. Az írónő remekül visszaadta Mara önmarcangolását, sikeresen átéreztem, mikor néha már nem tudta, mi igaz, és mi nem. Nem irigyelltem, az ilyen helyzet borzasztó és kétségbeejtő lehet. Mondhatni őrjítő..

A képességek feltérképezése a másik fő cselekményszál Mara józan esze mellett. Noah-val próbálnak rájönni mire is képesek, és mindeközben még jobban elkezdenek kötődni egymáshoz. A szerelmes-katartikus rész baromira tetszett! – amikor majd olvassátok, meg fogjátok tudni, melyik jelenetre gondolok. Kapunk néhány morzsát, vajon mi is lehet ez a természetfeletti mizéria, de ezekkel az infókkal nem sok mindent tudunk kezdeni.. semmit igazából. – na majd a harmadik könyvben.

A végére újra az egekbe szökik a hangulat, teljes lesz a felfordulás, a jók, és a rosszak spoiler összecsapnak. Mindezt azért, hogy elérkezzünk egy „függővéghez”. Azért körmözök, mert én nem hiszem el, ilyet nem mer csinálni az írónő. Szóval, csak nyugi, nincs ez még lefutva.

4 hozzászólás
>!
KönyvMoly_1989
Michelle Hodkin: The Evolution of Mara Dyer – Mara Dyer változása

Szövevényes, izgalmas folytatása a trilógiànak. Számomra néhol kicsit kusza volt, de abszolút letehetetlen. A titokzatos múltbéli visszaemlékezések különösen felcsigáztak.
Noah-t és Marát még mindig nagyon szeretem, jó páros, kiváló karakterek. :) Jamie is egyre szimpatikusabb számomra, Jude pedig tipikusan az a szereplő, aki miatt benyúlnál a könyvbe és jól megvernéd. :D :/
Érdekes vonalat vett fel ezzel a résszel a történet, a vége ismét gyilkos függővég… Kíváncsi vagyok, mit hoz ki belőle az írónő.
Várjuk a befejezést, kedves @Könyvmolyképző!

3 hozzászólás
>!
GytAnett P
Michelle Hodkin: The Evolution of Mara Dyer – Mara Dyer változása

Nem volt konkrét elképzelésem arról, hogy hogyan fog folytatódni a sorozat, de ilyenre egyáltalán nem számítottam. Időhiányom ellenére csak úgy végigszáguldottam a könyvön és kb. még aludni is elfelejtettem. Elképesztően izgalmas könyv volt! M.H. valamit nagyon tud. Folyamatosan újabb és újabb fordulatok jöttek.
Meglepődtem, hogy a paranormális vonal egy más szintre került. spoiler És amiről eddig azt hittük, hogy hallucináció vagy éppen parajelenség, mind igaz. Hű.
Noah hatalmas szerelmem. Mindig mindent megold a lehetőségeihez mérten, és biztos támaszként végig ott volt Mara mellett. Egy ilyen helyzetben kellhet ennél több?
Rettentő frusztráló volt egy idő után, hogy senki sem hitt nekik, akármit mondtak. Igazából Mara anyját is megértem, pszichológusként nyilván a mentális betegségek tűnnek a legértelmesebb magyarázatnak. Mondjuk nem csak pszichológusként.
Nem, nem tudok erről a könyvről írni. Zseniális volt és kész!
Nagyon nagyon szeretném már olvasni a következő részt, sajnálom, hogy idén még nem jelenik meg. :(

>!
Anett_92
Michelle Hodkin: The Evolution of Mara Dyer – Mara Dyer változása

„Ezt a fiút szerettem én. Egy kicsit zűrös volt. Egy kicsit roncs. Egy gyönyörű katasztrófa.”

Nagy valószínűséggel én is egy roncs lennék, ha azt kellett volna átélnem amit Marának is. Féltem, hogy ez a rész nem lesz olyan jó mint az első, de szerencsére tévedtem. Izgalmas volt és nagyon nehéz volt letenni. Rendkívül fusztráló volt a sötétben tapogatózni több száz oldalon keresztül. Sokszor dühített és elkeserített, hogy nem hittek Marának. Noah egyre jobban lenyűgöz, bár az első részben se volt rá panasz. :) Tetszett, hogy egyre több szerep jut a misztikumnak és a vége nagyon érdekfeszítő volt. A cselekmény és a csavarok egyszerűen zseniális volt. Végig görcsben volt a gyomrom. Nagyon várom a következő részt.

>!
ViveEe P
Michelle Hodkin: The Evolution of Mara Dyer – Mara Dyer változása

Teljesen tanácstalan vagyok…
Elég jó történetnek gondolom, egészen kivételes, nagyon lehet izgulni, tanácstalannak lenni, adott az ijesztő légkör… És én mégsem imádom. Inkább ideges vagyok. Nem értem mi a fene történik, és ez kiborít.. Értem, hogy Marának az a feladata, hogy a narrációján keresztül pont olyan bizonytalan és értetlen legyen az olvasó amilyen ő, és alapesetben ez jól működik, ahogy elnézem. Csak nálam nem.. Továbbra sem értem ezt a természetfeletti dolgot, azt végképp nem mit keres a nagymama az egészben. Picit Hősök feeling.
Szóval amit ad a könyv: totális zavarodottság, értetlenség, hitetlenség, bizonytalanság, szkeptikusság. De ez alapvetően olyan jól megírva, hogy nem tudom utálni az egészet. Pedig most már akarom.. vagy szeressem vagy ne. Ez a köztes állapot kicsinál..
Beleolvastam pár értékelésbe az utolsó rész kapcsán és most már végképp semmit sem értek.. és tudni akarom a végét. Remélem megéri majd..

4 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Könyvmolyképző KU

– Ezzel most azt akarod mondani, hogy szedjem össze magam?
Noah erre odalépett hozzám. Lehajolt, míg ajka a fülemhez nem ért. Zakatolni kezdett a szívem, amint megérintett, és lehunytam a szemem, ahogy megéreztem arcomon a borostáját.
– Ezzel most azt akarom mondani, hogy valahányszor az ágyamra nézek, téged képzellek el benne – közölte, és beleborzongtam a szavaiba. – Úgyhogy légy szíves, igyekezz elkerülni a szobafogságot.

Kapcsolódó szócikkek: Mara Dyer · Noah Shaw
4 hozzászólás
>!
Nikii9125 

– Mondtál neki valamit?
– Udvariasan azt javasoltam, hogy hajtson szakadékba.

86. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jamie Roth · Mara Dyer
>!
Nikii9125 

– Nos, ha amiatt aggódsz, hogy édesanyád netán majd megmutatja nekem a legcikibb gyerekkori fotóidat, megnyugtathatlak, nincs mitől tartanod.
Hála istennek!
– Már mindet láttam.
Csessze meg!
– Különösen nagy rajongója vagyok az ötödikes frizurádnak – mondta fapofával.
– Fogd be!
– Miért, különben te fogod be nekem?
– Jajj, nőj már fel!
– Soha. – Ördögi vigyort villantott rám, és akaratom ellenére én is őrá.

73. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mara Dyer · Noah Shaw
>!
DarknessAngel P

Noah azért tett úgy, mintha semmit sem érezne, mert mindent érzett. Azért tűnt úgy, mintha semmivel sem törődne, mert mindennel törődött.

447. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Noah Shaw
2 hozzászólás
>!
anikho

A fiúk hülyék, a lányokkal meg csak a baj van.

285. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Indi Dyer
>!
anikho

Ha ezer évig élnénk, mindig a tiéd lennék. Ha ezer életünk lenne, én mindegyikben azt akarnám, hogy az enyém légy.

343. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Noah Shaw
>!
anikho

– Mi lesz, ha örökké félni fogok?
– Nem fogsz. – Halk, de határozott volt a hangja.
– És ha mégis?
– Akkor én örökké fogok várni.

228. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mara Dyer · Noah Shaw
>!
DarknessAngel P

Száz apróságot tudtam Noah Shaw-ról, ám amikor megcsókolt, még a saját nevemről is megfeledkeztem.

346. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mara Dyer · Noah Shaw
>!
DarknessAngel P

…könnyebb utólag bocsánatot kérni, mint előre engedélyt.

317. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mara Dyer

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Rachel Vincent: Lélekőrzők
Melissa Marr: Veszélyes álmok
Victoria Schwab: Felszabadulás
Stephen King: Álom doktor
Chuck Wendig: Halálmadarak
Robin O'Wrightly: Az amulett rejtélye
Darynda Jones: Első sírhant
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Kelley Armstrong: Bitten – Megmarva
Alexandra Adornetto: Lázadó