The ​Evolution of Mara Dyer (Mara Dyer 2.) 21 csillagozás

Michelle Hodkin: The Evolution of Mara Dyer Michelle Hodkin: The Evolution of Mara Dyer

Two days after Mara walks into a police station in Miami at the close of The Unbecoming of Mara Dyer, she is committed for psychiatric treatment for what her parents believe is a mental breakdown. But what seems like a hallucination to everyone else is a chilling reality for Mara. Someone from her past has discovered her strange, disturbing secret and that someone wants her to pay. But she's about to discover that the price is more than she can bear.

Dark and thrilling, suspenseful and passionate, The Evolution of Mara Dyer will have readers breathlessly turning pages to find out what will become of Mara Dyer next.

Eredeti megjelenés éve: 2012

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
544 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780857073655
>!
Simon & Schuster, New York, 2012
544 oldal · ISBN: 9781442421790
>!
Simon & Schuster, New York, 2012
528 oldal · ASIN: B007EDOSKY

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Noah Shaw · Mara Dyer


Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 13

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

Nymeria96>!
Michelle Hodkin: The Evolution of Mara Dyer

Atyaég! Hogy érhetett így véget??
Fantasztikus könyv volt, pörgős és fordulatos, ugyanolyan borús hangulattal, mint az első rész.
Az utolsó 100 oldal eléggé kiborított, ezért sajnos muszáj volt belelapoznom a 3. részbe, hogy megbizonyosodjak egy-két dologról. A spoiler kapcsolatos fordulatot egyáltalán nem láttam előre, és már nagyon kíváncsi vagyok, hogy a befejező rész milyen meglepetéseket tartogat.
Különösen tetszettek Noah naplóbejegyzései; hihetetlen volt így megismerni a gondolatait, és már most biztos vagyok benne, hogy el kell olvasnom a The Shaw Confessions-t is.
Mara testvéreit még mindig imádom, és Jamie korai felbukkanásának is nagyon örültem, hisz az első részben viszonylag hamar búcsút kellett vennünk tőle.
Marát is egyre kedvelhetőbb főszereplőnek tartom. Mindazok után, amin keresztülment próbál erős maradni, és nem összeomlani. Nagyon zavaró volt azonban, hogy Noah-n kívül senki nem hitt neki, még a saját szülei sem!
Jöhet a befejező rész!!

3 hozzászólás
rita_66>!
Michelle Hodkin: The Evolution of Mara Dyer

A kezetekbe ne vegyétek, ha nincs elérhető közelségben a harmadik rész! Súlyos függőséget okoz

jutka86>!
Michelle Hodkin: The Evolution of Mara Dyer

Ooooké…. Most aztán már magam sem tudom ki van(jobban) bekattanva: Az írónő, Mara vagy én.

1 hozzászólás
Naiva P>!
Michelle Hodkin: The Evolution of Mara Dyer

Azt a! Nagyon magasra tette a lécet az előző kötet, de ez a második rész talán még jobban tetszett, mint az első. Sokkal rémisztőbb, hátborzongatóbb. Pedig attól is kivert a víz. De ez…. Nagyon zavaros volt és bizarr. Főleg, ami Mara körül zajlott. Az Istenért, még csak egy tinédzser! Azon felül rejtélyesebb. Megint hagyta az írónő, hogy a sötétben tapogatózzak. Tele wtf momentumokkal és egyszerűen nem tudtam, hogy akkor most milyen irányt vet már megint a sztori. Bár annyi meglepetést már nem okozott, hiszen az előző rész már előre sejtette, mi lesz a folytatásban. Elgondolkodtató volt, hogy vajon miért éppen Noah és Mara?! Miért konkrétan ez a két személy? Akkor ez több mint kémia? Talán nincs is hozzá köze? Konkrétan én is a klinikán éreztem magam.
Milliónyi pontot Danielnek, amiért az legjobb testvér, akiről valaha olvastam. Továbbra is imádtam a kisöcsi szokatlan humorát. Az viszont leírhatatlan, mennyire utáltam Jude-ot és Phoebe-t. Voltak pillanatok, amikor legszívesebben bemásztam volna a könyvbe, csak azért, hogy Phoebe-t megüssem. Pedig nagyon halvérű vagyok. Jude motivációja érdekelt volna. Miért ilyen r*****k? Ezt élvezi? Ezért üldözi a fél országon keresztül?
Mara hatásköre, ill. a miértje egyre jobban körvonalazódik, de gyanítom, hogy teljes választ, csak a befejező részben kapunk. Bennem ment végig a találgatás. Választ továbbra sem kaptam. A realitás és a paranormális elemek továbbra is egyensúlyban vannak. A vége persze nagyon durva függővég.

Tejesember>!
Michelle Hodkin: The Evolution of Mara Dyer

Ennek meg mégis milyen vége van?!!??!!??! Még jó, hogy tudok angolul olvasni, mert hogy én nem bírok ki semmennyi időt, hogy ezt folytassam, az is biztos.
De amúgy rohadt jó volt! Teljesen kiszámíthatatlan. Imádtam.

Helyna P>!
Michelle Hodkin: The Evolution of Mara Dyer

Wow, szóval ez nagyon jó volt, sok tekintetben tényleg egy evolúció az elsőhöz képest. Nem tudom eldönteni, vajon az írónő kezdettől azt tervezte-e, hogy ebbe az irányba fordul a történet, van egy olyan érzésem, hogy nem. Ez nem baj, csak egy észrevétel.

Nagyon sok minden történt, paranoid, ijesztő és hátborzongató volt az egész. Tovább játszottuk a real-or-not-real játékot, és míg azért tudhattuk, hogy valami igenis történik Marával, sosem lehettünk biztosak, hiszen ő is kicsit túl volt feszítve minden miatt, amit átélt. A tény hogy még mindig senki nem hitt neki, kivéve Noah spoiler… katasztrófa volt az egész, de lehetetlen volt abbahagyni az olvasást.

Nagyon tetszettek a flashback-ek, bár még nem igazán értem, mi van. Sok mindent kell még megmagyarázni itt spoiler de nagyon bejött a félelem, a düh, a kétségbeesett nyomozás meg a dráma a könyvben.

A love story… hát jó. Most, hogy kicsit többet tudunk Noah-ról, jobban értem az ő oldalát is. A kapcsolatuk nagyon túlzó és fanszervíz meg minden, de hát oké. Legalább kielégítő. Hogy Mara jobban irányít és kezdeményez, mindenképpen pozitív fejlemény.

Egy dolog ami fura volt: kb minden fejezet hamis cliffhangerrel ér véget, általában valaki mond valami nagyon drámait, aztán a következő fejezet folytatja ugyanazt a beszélgetést, szóval bármilyen feszültség, ami kialakult, rögtön el is durran. Nagyon zavaró, mert állandóan használja ezt az írónő, párszor még oké lenne, de így túl sok.
Más problémás dolog: Mara kissé lekezelően beszél a mentális betegségekről, betegekről és tüneteikről, ami csak azért furcsa, mert ő sem lehet benne biztos, hogy ő nem él valamilyen hasonló állapottal. Mármint, ha egy regény nagy része különböző mentálhigiénés intézményekben és klinikákon játszódik, légyszi gondoljuk át, hogy a főszereplőnk ne használja a „psycho” és „batshit crazy” kifejezéseket ennyire mellékesen. Értem én, hogy Mara cinikus meg kicsit eltorzult a személyisége, de ezt azért nehéz volt lenyelni.

Oh és Daniel? Imádom, ha baja lesz, a földhöz vágok valamit.

És még mindig ott a kérdés, hogy vajon Mara hős lesz vagy gonosz. Attól függően, mik derülnek ki majd, mindkét lehetőség reálisnak tűnik még.

colorful_monkey>!
Michelle Hodkin: The Evolution of Mara Dyer

Az első könyvet nem tudtam ötösre értékelni, mert néhány annyira röhejes kis dolog volt benne, hogy nagyon, mindenesetre eléggé jó volt.
A folytatás viszont teljesen lenyűgözött, iszonyatosan elmélyültem benne, már-már Stephen Kinges volt, csak ezen nem aludtam el. Fordulatos volt, kevesebb volt a hülye gondolata Marának, és mikor végeztem, éreztem, hogy ez egy nagyon durván intenzív könyv volt, pedig nem gondoltam volna.


Népszerű idézetek

noooja>!

I’m in love with you, Mara. I love you. No matter what you do.”

My breath caught in my throat. No matter what. The words were a promise, a promise I didn’t know if anyone could keep.

“We’re only seventeen,” I said quietly.

“Fuck seventeen.” His eyes and voice were defiant. “If I were to live a thousand years, I would belong to you for all of them. If we were to live a thousand lives, I would want to make you mine in each one.”

Gretii>!

“What if someone pisses me off and I tell them to go jump off a bridge?”
Noah shook his head. “You’d never say that.”
“Oh, really?”
“You’d tell them to go die in a fire.”
“Helpful. Thank you.”

Nymeria96>!

“I’m too selfish to leave you,” I said.
Noah pulled back so I could see his smile. “I’m too selfish to let you.”

300. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mara Dyer · Noah Shaw
Gretii>!

“My family . . . isn’t the same as yours,” he said.
“What do you mean?”
He paused, measuring his words before he spoke. “We’re strangers who happen to live in the same house.”

Gretii>!

I’ll walk forever with stories inside me that the people I love the most can never hear.

noooja>!

"You have to get back to your room before he wakes up.”

I sighed dramatically.

“I know,” he said, his smile growing wider. “I wouldn’t want to sleep without me either.”

Kapcsolódó szócikkek: Mara Dyer · Noah Shaw
Gretii>!

“What do you usually wear to bed?” I asked.
Noah said nothing. I opened my eyes to an arched brow and a devious grin.
Oh my God.

Nymeria96>!

“Well, if you’re worried about your mother showing me your most embarrassing childhood pictures, don’t be.”
Thank God.
“I’ve already seen them.”

66. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mara Dyer · Noah Shaw
Csedina>!

„Boys are stupid and girls are trouble.”
Truer words were never spoken.


A sorozat következő kötete

Mara Dyer sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Bree Despain: The Dark Divine
Joss Stirling: Finding Sky
Becca Fitzpatrick: Silence
Jennifer L. Armentrout: The Darkest Star
Jennifer L. Armentrout: White Hot Kiss
Susan Ee: World After
Kresley Cole: Sweet Ruin
Wendy Higgins: Sweet Evil
Maggie Stiefvater: Sinner
Ilona Andrews: On the Edge