A ​barátnő 262 csillagozás

Michelle Frances: A barátnő

Egy lány. Egy fiú. És egy hazugság, ami mindent megváltoztat.

Laurának mindene megvan. Sikeres karrier, hosszú, boldog házasság egy gazdag férfival, és huszonéves fia, a kedves, jóképű és tehetséges Daniel.
Ámde Daniel találkozik Cherryvel.
A lány fiatal, gyönyörű és okos, de lehetőségei közel sem érnek fel azzal, amit barátjának tud adni a családja. Így aztán mindennél jobban vágyik arra, hogy új családja befogadja. De Laura gyanút fog – úgy érzi, Cherry nem az, akinek látszik.
És milyen igaza van…

Michelle Frances bemutatkozó thrillere napok alatt az Amazon No1 bestsellere lett, a kritikák pedig, mint a thriller műfaj jövőbeli klasszikusáról beszélnek az írónőről.

Eredeti megjelenés éve: 2017

>!
XXI. Század, Budapest, 2017
400 oldal · ISBN: 9786155638848 · Fordította: Borbély Judit Bernadett
>!
XXI. Század, Budapest, 2017
400 oldal · ISBN: 9786155638855 · Fordította: Borbély Judit Bernadett

Kedvencelte 5

Most olvassa 21

Várólistára tette 175

Kívánságlistára tette 147

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

Bea_Könyvutca P>!
Michelle Frances: A barátnő

Anya, fiú, és a fiú barátnője. Ha hozzáteszem, hogy az anya, és ezáltal a fiú is meglehetősen gazdag, akkor még érdekesebb lesz ez a három ember. Ez a hármas felállás ennek a pszicho-thrillernek az alfája és omegája. Mindkét nő ugyanazt a férfit szereti. Az anya a fiát, a lány a barátját. De vajon őt szereti-e vagy a pénzét, a társadalmi elhelyezkedést, amit ez a kapcsolat nyújtani tudna neki?

Ez a történet nagy kérdése, és annak ellenére, hogy elég hamar tudni fogjuk, hogy ki a fekete bárány ebben a feszült, hideg hangulatot árasztó történetben, mégsem tudjuk majd letenni, mert nem hagy nyugodni bennünket az anya és a barátnő egymással szembeni hadviselése.

Nagyon feszült hangulatú, az idegeinket borzoló történet, mert amikor én már tudni véltem, hogy ki a tettes és ki az áldozat, Daniel még mindig nem vett észre semmit, majd a későbbiekben sem tudta tisztán és tényszerűen szemlélni az eseményeket és a körülményeket.
Éppen ezért nagyon gyorsan olvasható, letehetetlen thriller, amelyben nem a rejtélyek és titkok a főszereplők, hanem az a pszichológiai hadviselés, amit ez a két nő egymás ellen folytat a szeretett férfiért, az ahogyan eljutunk a kezdetektől a végkifejletig.
Bővebben: http://konyvutca.blogspot.hu/2017/09/michelle-frances-b…

11 hozzászólás
gabiica P>!
Michelle Frances: A barátnő

A beharangozó és a fülszöveg alapján én egy kicsit jobbra számítottam. Azt hittem, talán egy kicsit rejtélyesebb lesz a történet, így azonban, hogy már az elején „lelőtték a poént”, annyira nem volt izgalmas.
Számomra az első pillanattól kiszámítható volt, hogy mi fog történni, ki is Cherry valójában. Nem mondom, néha azon gondolkoztam, hogy vajon tényleg ő lesz-e a gonosz pszichopata, vagy pedig Laura, de azért érezhető volt a különbség.

Számomra a legdurvább jelenet mindenképp a spoiler volt. Ott valahogy nálam kicsit besokallt ez az egész történet. Tudom, hogy kell bele valami, ami alapján durvábbnak érezhető, de ez nekem nagyon sok volt.

Nem mondom, hogy rossz volt, mert nem volt az, szimplán csak többet és jobbat vártam, valamit, amin jobban izgulhatok.

3 hozzászólás
Bitten>!
Michelle Frances: A barátnő

Csemege! Bocira tetszett :D ;-)
Akartam én írni fél háromkor frissiben, csak már nem láttam a billentyűzetet ;-)
Gyilkos! Nem hagyott aludni! ;-)

http://bittennonblogger.blogspot.hu/2017/08/michelle-fr…

4 hozzászólás
Bleeding_Bride IP>!
Michelle Frances: A barátnő

Én nagyon bírtam ezt a barátnőt, kivéve a benne szereplő barátnőt. Nem hittem, hogy találkozhatok egy olyan anyós- figurával, akivel totál egyet tudok érezni.
Kellően izgalmas kötet, az ilyen stílusú filmekre voltam rácuppanva anno a Hallmarkon. (mindig este 11-kor kezdték, volt vagy 3/4, amit fél évig nyomattak, remélem nem csak én voltam függője).
Valószínű, hogy akik valami brutális pszicho- cuccot szeretnének olvasni, azoknak nem való, viszont épp eléggé zakkant a sztori ahhoz, hogy az ember szemöldöke felszaladjon. Én izgultam a végkifejletért, és roppant mód örültem, hogy az lett, ami.
Szerintem épp attól tetszett meg, hogy kényszer hazudozó, konspiráló, rejtett elmebajos ember annyi van körülöttünk is, hiába tűnik „meseszerűnek”, aztán amikor azt hisszük tudjuk őket kezelni, kiderül, hogy nem. Rosszabb sincs, mint amikor a rendőrségig kell szaladni egy megrögzött idióta miatt.

Madama_Butterfly>!
Michelle Frances: A barátnő

Finoman borzongós könyv, nem egy tipikus thriller de mégis megdolgoztatja az ember idegrendszerét. Nem rémülten meg az olvasás közben, nem ijedeztem és a körmeimet sem rágtam le, de mégis…mégis volt benne valami, amitől nyomasztóvá és idegörlővé vált az egész.
Ez a történet finoman bemászik a bőröd alá, apró vezérhangyák millióit indítja útjára, és a végéig egyetlen dolog villogott a szemem előtt: igen, ez a típusú harc, ez a pszichológiai hadviselés tipikusan női fegyver…amit itt használnak is, számtalan formában.
Fiús anyukáknak nem ajánlom! :)

Bree_olvas>!
Michelle Frances: A barátnő

Egy történet a félelemről, az anyai szeretetről, az elvakult szerelemről. Izgalmas és fordulatos, emellett idegtépő, hiszen a főszereplő srácunkat néha egy bottal tudtam volna ütlegelni, hogy: Szállj már le a földre, és nézz logikusan a dolgokra!

Magdi1017>!
Michelle Frances: A barátnő

Jó volt a könyv, bár nem azt a tipikus hátborzongató érzést váltotta ki belőlem, hogy őszinte legyek. Nagyon gyorsan lehet haladni vele, mindig történik valami, ami fent tudja tartani az olvasó figyelmét. Cherry, a fondorlatos, és ravasz nő, aki nem riad vissza semmilyen eszköztől, hogy elérje a céljait, és „unatkozó milliomosfeleséggé” váljék. Álmodik a nyomor, ugyebár…. Már az elején tudni lehet, hogy a szándékai nem teljesen tiszták, sokat „agyal”, többre tartja magát az átlagnál, így gyakorlatilag elvárja a fényűző életet magának. Csak mivel Daniel anyja átlát rajta, így cselekednie kell, főleg mielőbb éket verni anya-fia között. Laura felveszi a kesztyűt, nem hagyja magát, igaz sokszor ő sem játszik tisztességesen, de bizonyos szempontból ez érthető is.
Kellemes kikapcsolódást nyújt, de nem egy akkora durranás, mint ahogy az ember először gondolná…

Pandalány P>!
Michelle Frances: A barátnő

Nagyon kellett már egy igazán jó krimi olvasmány és remek választásnak bizonyult ez a regény.
A thriller és krimi műfaja közel áll hozzám, nagyon szeretem azt a fajta izgalmat, amit ez a műfaj nyújtani tud. Feltéve, ha egy jól összerakott történetről van szó. És A barátnő esetében abszolút minden a helyén van. Az első fejezetek még nem is olyanok, mintha bármi különös lenne benne, viszont ahogy haladtam az olvasással, kezdtem érezni, hogy itt valami nagyon nem stimmel. És ez a titka a műfajnak, hogy fokozatosan válik feszültté a történet.
Vártam, mikor robban a bomba. Kíváncsivá tett, hogy meddig mehet el Cherry az ügyes-bajos alattomos tetteivel, és vajon hogyan veszi fel vele a harcot Laura, az anyósjelölt. Hiszen a barátnő fiatalságával, szépségével simán magába bolondítja a főhőst, jelen esetben Danielt, viszont ott áll szemben vele az édesanya, aki jobban ismeri a fiát, mint bárki a világon. Filmekben is jók tudnak lenni az ilyen témájú történetek.
Bővebben itt: https://pandalanyolvas.blogspot.com/2018/09/michelle-fr…

EssentialHencsi P>!
Michelle Frances: A barátnő

Se nem pszicho, se nem thriller, se semmi, nem értem, mi volt ezen izgalmas. Érdekesnek érdekes volt, meg gyorsan is lehetett olvasni, de ez inkább egy kicsit keményebb Júlia-füzet színvonalának felel meg. Aki izgalomra vágyik, inkább keressen mást. spoiler Habár az én bajom, túl nagy reményeket fűztem hozzá. Persze ha előbb látom, hogy XXI. Század Kiadó… Gondolhattam volna, hogy egy hamisítatlan női pszichothriller van a kezemben, ahol nem adagolják túl a feszültséget, nehogy sérüljön az érzékeny lelkem.

20 hozzászólás
smetalin>!
Michelle Frances: A barátnő

Rettentően unatkoztam……..
Észveszejtően vontatott……..
Az utolsó 100 oldalban, talán van egy kis cselekmény………..
…..és addig………csak Cherry nyavalygását lehet olvasni.
A gazdagok szemetek……
A gazdagok, nem fogadják be Őt…….etye-petye-lepetye…..jajj szegény lány.
Rossz karakter, nagyon rossz……….és unalmas is.

6 hozzászólás

Népszerű idézetek

Brigii P>!

Egy pillanatig nem arra gondolt, amit tenni fog, hanem ami hamarosan bekövetkezik.

7. oldal

Arabella>!

Csak egyvalami számít az életben, hogy hová született valaki.

323. oldal

Zsanni>!

– Tudom, hogy szégyellsz – mondta halkan Wendy –, de én is szégyellek téged.

354. oldal

Zsanni>!

Nem lehet így belemászni mások életébe, és szétverni az álmaikat!

354. oldal

gizad>!

(…) egy gyermek életének valamennyi mérföldkövét örömteli várakozás kíséri. Fiú lesz vagy lány? Hogy fog kinézni? Milyen lesz a személyisége? Hogyan teljesít majd az iskolában? Kik lesznek a barátai? Mit akar majd tanulni, mi szeretne lenni? A gyermekvállalás a legcsodálatosabb zsákbamacska.

102. oldal

gizad>!

A férje volt az, aki hosszú évekre kivonta magát. Mit tudhat ő arról, milyen irdatlan munka felnevelni egy gyereket? Kicsiként teljes figyelmet követel, nem hagyja az embert aludni, na és szüntelenül tisztogatni kell valamit: pofikát, kezecskét, popsit, asztalt és etetőszéket. Az ember a klotyóra se mehet ki egyedül, és az ölelése minden bibit begyógyít, ezért muszáj egyfolytában rendelkezésre állnia, miközben válogatott trükköket vet be, viccel és elterel, hogy képes legyen a kisgyermekével végigcsinálni egy átlagos napot.
(…)
Vannak dolgok, amikről kizárólag egy anyának lehet fogalma.

25-26. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Helena Silence: Ezüsthíd
Elizabeth Haynes: A lélek legsötétje
Gulyás Péter: A végtelen térségek örök hallgatása
Lakatos Levente: Aktus
Karine Giébel: Csak egy árnyék
Sebastian Fitzek: A Terápia
Kathryn Croft: A lány akit elvesztettél
Gillian Flynn: Holtodiglan