A ​barátnő 116 csillagozás

Michelle Frances: A barátnő

Egy lány. Egy fiú. És egy hazugság, ami mindent megváltoztat.

Laurának mindene megvan. Sikeres karrier, hosszú, boldog házasság egy gazdag férfival, és huszonéves fia, a kedves, jóképű és tehetséges Daniel.
Ámde Daniel találkozik Cherryvel.
A lány fiatal, gyönyörű és okos, de lehetőségei közel sem érnek fel azzal, amit barátjának tud adni a családja. Így aztán mindennél jobban vágyik arra, hogy új családja befogadja. De Laura gyanút fog – úgy érzi, Cherry nem az, akinek látszik.
És milyen igaza van…

Michelle Frances bemutatkozó thrillere napok alatt az Amazon No1 bestsellere lett, a kritikák pedig, mint a thriller műfaj jövőbeli klasszikusáról beszélnek az írónőről.

Eredeti mű: Michelle Frances: The Girlfriend

>!
XXI. Század, Budapest, 2017
400 oldal · ISBN: 9786155638855 · Fordította: Borbély Judit Bernadett
>!
XXI. Század, Budapest, 2017
400 oldal · ISBN: 9786155638848 · Fordította: Borbély Judit Bernadett

Kedvencelte 4

Most olvassa 19

Várólistára tette 171

Kívánságlistára tette 175

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

>!
Zsófi_és_Bea P
Michelle Frances: A barátnő

Anya, fiú, és a fiú barátnője. Ha hozzáteszem, hogy az anya, és ezáltal a fiú is meglehetősen gazdag, akkor még érdekesebb lesz ez a három ember. Ez a hármas felállás ennek a pszicho-thrillernek az alfája és omegája. Mindkét nő ugyanazt a férfit szereti. Az anya a fiát, a lány a barátját. De vajon őt szereti-e vagy a pénzét, a társadalmi elhelyezkedést, amit ez a kapcsolat nyújtani tudna neki?

Ez a történet nagy kérdése, és annak ellenére, hogy elég hamar tudni fogjuk, hogy ki a fekete bárány ebben a feszült, hideg hangulatot árasztó történetben, mégsem tudjuk majd letenni, mert nem hagy nyugodni bennünket az anya és a barátnő egymással szembeni hadviselése.

Nagyon feszült hangulatú, az idegeinket borzoló történet, mert amikor én már tudni véltem, hogy ki a tettes és ki az áldozat, Daniel még mindig nem vett észre semmit, majd a későbbiekben sem tudta tisztán és tényszerűen szemlélni az eseményeket és a körülményeket.
Éppen ezért nagyon gyorsan olvasható, letehetetlen thriller, amelyben nem a rejtélyek és titkok a főszereplők, hanem az a pszichológiai hadviselés, amit ez a két nő egymás ellen folytat a szeretett férfiért, az ahogyan eljutunk a kezdetektől a végkifejletig.
Bővebben: http://konyvutca.blogspot.hu/2017/09/michelle-frances-b…

11 hozzászólás
>!
Bitten
Michelle Frances: A barátnő

Csemege! Bocira tetszett :D ;-)
Akartam én írni fél háromkor frissiben, csak már nem láttam a billentyűzetet ;-)
Gyilkos! Nem hagyott aludni! ;-)

http://bittennonblogger.blogspot.hu/2017/08/michelle-fr…

4 hozzászólás
>!
Bleeding_Bride IMP
Michelle Frances: A barátnő

Én nagyon bírtam ezt a barátnőt, kivéve a benne szereplő barátnőt. Nem hittem, hogy találkozhatok egy olyan anyós- figurával, akivel totál egyet tudok érezni.
Kellően izgalmas kötet, az ilyen stílusú filmekre voltam rácuppanva anno a Hallmarkon. (mindig este 11-kor kezdték, volt vagy 3/4, amit fél évig nyomattak, remélem nem csak én voltam függője).
Valószínű, hogy akik valami brutális pszicho- cuccot szeretnének olvasni, azoknak nem való, viszont épp eléggé zakkant a sztori ahhoz, hogy az ember szemöldöke felszaladjon. Én izgultam a végkifejletért, és roppant mód örültem, hogy az lett, ami.
Szerintem épp attól tetszett meg, hogy kényszer hazudozó, konspiráló, rejtett elmebajos ember annyi van körülöttünk is, hiába tűnik „meseszerűnek”, aztán amikor azt hisszük tudjuk őket kezelni, kiderül, hogy nem. Rosszabb sincs, mint amikor a rendőrségig kell szaladni egy megrögzött idióta miatt.

>!
Madama_Butterfly P
Michelle Frances: A barátnő

Finoman borzongós könyv, nem egy tipikus thriller de mégis megdolgoztatja az ember idegrendszerét. Nem rémülten meg az olvasás közben, nem ijedeztem és a körmeimet sem rágtam le, de mégis…mégis volt benne valami, amitől nyomasztóvá és idegörlővé vált az egész.
Ez a történet finoman bemászik a bőröd alá, apró vezérhangyák millióit indítja útjára, és a végéig egyetlen dolog villogott a szemem előtt: igen, ez a típusú harc, ez a pszichológiai hadviselés tipikusan női fegyver…amit itt használnak is, számtalan formában.
Fiús anyukáknak nem ajánlom! :)

>!
gabiica P
Michelle Frances: A barátnő

A beharangozó és a fülszöveg alapján én egy kicsit jobbra számítottam. Azt hittem, talán egy kicsit rejtélyesebb lesz a történet, így azonban, hogy már az elején „lelőtték a poént”, annyira nem volt izgalmas.
Számomra az első pillanattól kiszámítható volt, hogy mi fog történni, ki is Cherry valójában. Nem mondom, néha azon gondolkoztam, hogy vajon tényleg ő lesz-e a gonosz pszichopata, vagy pedig Laura, de azért érezhető volt a különbség.

Számomra a legdurvább jelenet mindenképp a spoiler volt. Ott valahogy nálam kicsit besokallt ez az egész történet. Tudom, hogy kell bele valami, ami alapján durvábbnak érezhető, de ez nekem nagyon sok volt.

Nem mondom, hogy rossz volt, mert nem volt az, szimplán csak többet és jobbat vártam, valamit, amin jobban izgulhatok.

>!
BreeS
Michelle Frances: A barátnő

Bővebben:
http://breestoriesandbook.blogspot.hu/2017/10/michelle-…

Egy történet a félelemről, az anyai szeretetről, az elvakult szerelemről. Izgalmas és fordulatos, emellett idegtépő, hiszen a főszereplő srácunkat néha egy bottal tudtam volna ütlegelni, hogy: Szállj már le a földre, és nézz logikusan a dolgokra!

>!
Lénaanyukája P
Michelle Frances: A barátnő

Se nem pszicho, se nem thriller, se semmi, nem értem, mi volt ezen izgalmas. Érdekesnek érdekes volt, meg gyorsan is lehetett olvasni, de ez inkább egy kicsit keményebb Júlia-füzet színvonalának felel meg. Aki izgalomra vágyik, inkább keressen mást. spoiler Habár az én bajom, túl nagy reményeket fűztem hozzá. Persze ha előbb látom, hogy XXI. Század Kiadó… Gondolhattam volna, hogy egy hamisítatlan női pszichothriller van a kezemben, ahol nem adagolják túl a feszültséget, nehogy sérüljön az érzékeny lelkem.

20 hozzászólás
>!
KönyvMoly_1989
Michelle Frances: A barátnő

Hát, hát… Erős közepes, ennél valami ütősebbet vártam. Ez kérem szépen, nagyon nem pszicho-thriller, ugyanis a történet túlságosan is B kategóriás tévéfilm benyomását keltette.
Minden szereplő idegesített… A férfi, a barátnő, az anyós… Jesszusom, micsoda bagázs!
Ettől függetlenül végigolvastam, néhol sikerült is belemerülnöm a sztoriba, de sajnos nem hagyott bennem mély nyomot.

>!
tunczo P
Michelle Frances: A barátnő

Nem volt borzongató, és a cselekmény is elég uncsi. Gazdag fiú és egy csóró lány, aki ki akar törni és a sikerbe (értsd lóvé) szerelmes leginkább. Röhejes volt egy csomó jelenet. A férj meg egy töketlen spoiler A befejezés tetszett: főleg azért, hogy végre vége!

4 hozzászólás
>!
cintiatekla P
Michelle Frances: A barátnő

A műfaj pszichológiai thriller, ám nekem valahogy ez sem annyira passzolt: nem féltem, nem telepedett rám a sztori (volt már olyan, ami máshogy, és durvábban hatott rám), és sokkal inkább az egyik szereplőnek, Laurának lehetett thriller ez az egész – nekem, mint olvasónak, aki szereti az ilyen könyveket inkább csak izgalmas volt, hogy merre tart a történet, és hogyan alakulnak a szálak. Az a fajta könyv volt, amit egyszer elkezdesz olvasni, aztán alig bírod letenni; olvasás közben pedig csak úgy rohannak az oldalak, szóval ha szeretitek a műfajt, akkor mindenképpen ajánlom.

Bővebben: http://teklakonyvei.blogspot.hu/2017/09/michelle-france…


Népszerű idézetek

>!
GBrigi P

Egy pillanatig nem arra gondolt, amit tenni fog, hanem ami hamarosan bekövetkezik.

7. oldal

>!
Zsanni

– Tudom, hogy szégyellsz – mondta halkan Wendy –, de én is szégyellek téged.

354. oldal

>!
Zsanni

Nem lehet így belemászni mások életébe, és szétverni az álmaikat!

354. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Helena Silence: Ezüsthíd
Elizabeth Haynes: A lélek legsötétje
Gulyás Péter: A végtelen térségek örök hallgatása
Lakatos Levente: Aktus
Karine Giébel: Csak egy árnyék
Stephen King: Tortúra
Sebastian Fitzek: A Terápia
Kathryn Croft: A lány akit elvesztettél
Dennis Lehane: Vihar-sziget
Gillian Flynn: Holtodiglan