Tésztavarázs 2 csillagozás

Sósan és édesen
Michel Roux: Tésztavarázs

Csupa könnyen elsajátítható recept található ebben a nagyszerű gyűjteményben amely minden klasszikus tésztareceptet a lehető legegyszerűbben mutat be. A 3 Michelin csillaggal rendelkező csúcsséf, Michel Roux tudása a klasszikus francia iskolában csiszolódott és több mint 30 évnyi tapasztalattal és óriási gyakorlattal rendelkezik a tésztakészítés terén. Minden fejezet egy meghatározott tésztafélére épül és ennek az alaptésztának az elkészítési technikáját lépésről lépésre mutatja be. Az ezt követő receptek az alaptészta különböző felhasználási módozatainak a lehetőségét ismertetik- édes és sós tésztaételek formájában egyaránt. Lenyűgöző a szerző által felvonultatott klasszikus és modern, sós és édes tészta receptek mennyisége és sokszínűsége. Végig kitűnően illusztrált szakácskönyv, ami arra született, hogy vezető szerepet töltsön be a tésztakészítés világában.

>!
T. Bálint, 2011
304 oldal · ISBN: 9789638902412 · Fordította: Juhász Mihály

Kedvencelte 1

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

meseanyu P>!
Michel Roux: Tésztavarázs

Michel Roux: Tésztavarázs Sósan és édesen

Nagyon hasznos könyv, mert a létező összes tésztafajtáról ír, gyakorlatiasan, rengeteg felhasználási móddal. Számomra azonban a legtöbb eléggé bonyesz ( A pizzatésztát hőmérőzni? Anyám borogass!), meg különleges ügyességet követel, úgyhogy maradok a jól bevált kelt tészta receptemnél, meg veszek réteslapot és levelestésztát a boltban, oszt jóccakát!

6 hozzászólás
Szeitz_Éva P>!
Michel Roux: Tésztavarázs

Michel Roux: Tésztavarázs Sósan és édesen

Ez inkább egy gyönyörű fényképalbum, mint receptes könyv. Csodaszép képek, művészi tésztakészítés, de hogy neki merjek állni egyik-másik receptnek azt kétlem. Bár ki tudja …


Hasonló könyvek címkék alapján

Dr. Oetker – A sütés öröme
Váncza József: Váncza süteményeskönyv
Déri Szilvia: Kovászkaland
Bártfai László: Bártfai Laci bácsi süteményes könyve
Dr. Oetker – Az első süteményeskönyvem
Dr. Oetker – Kanalas aprósütemények
Dr. Oetker legjobb süteményei
Sütés lépésről lépésre – Dr. Oetker
Főzés-sütés tanfolyam
Fisch Gábor László: Házi kenyérsütés