Árnyfal 5 csillagozás

Michaleczky Péter (szerk.): Árnyfal

Mohamed szerint Jeruzsálem a világ kezdete és vége, minden innen indult ki egykoron és ide tér vissza egyszer. Philip Wilson, a kisebb ismertségnek örvendő brit költő egymaga utazik a szent városba, hogy megtalálja saját hangját, ihletet merítsen. Jeruzsálem hófehér, napszítta kövei sötét titkot rejtenek, a világ számos pontján emberek álmaikban egy éjsötét falról álmodnak, amely nem evilági lényeknek ad otthont. Az Árnyfal létezésről már a Templomos Lovagok is tudtak, de jobbnak látták elhallgatni tudásukat. Wilson rátalál a dimenziókat összekötő kapura és átlép a Kentaur-angyal birodalmába.

Ian Watson a rá jellemző sötét misztikummal és fordulatokkal írta meg történetét, amely átértelmezi a valóságot, és egy alternatív világba vezeti az olvasókat. A kötetben Watson írása mellett számos izgalmas és érdekes fantasztikus írás található; kötetünk szerzői – Harlan Ellison, Charles L. Grant, Clifford D. Simak – nem ismeretlenek a magyar olvasók előtt.

A művek szerzői: Clifford D. Simak, Charles L. Grant, Harlan Ellison, Thomas A. Tyler, Henry Slesar, Ian Watson, William F. Nolan

Tartalomjegyzék

>!
160 oldal · ISBN: 9632172779 · Fordította: Németh Attila, Szentkirályi András, Kamper Gergely, Michaleczky Péter

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

zamil>!
Michaleczky Péter (szerk.): Árnyfal

A bevezető nagyon jól sikerült, tetszett, de a tartalom, elmaradtak azok a beígért kimagasló novellák. Két jó novella van benne szerintem, árnyfal, és a Ok az aggodalomra, persze Watson, és Simak írta. A többi közepes.
Az ötlet, hogy belecsempésztek egy feltörekvő magyar sci-fi író novelláját, dicséretes, és közepes mivoltja miatt nem is lógott ki a könyvből.


Hasonló könyvek címkék alapján

Csöndes éj
Jonathan Strahan (szerk.): Az év legjobb science fiction és fantasynovellái 2017
George R. R. Martin – Gardner Dozois (szerk.): Zsiványok
Andy Weir: A Hail Mary-küldetés
Brian K. Vaughan: Saga 2.
Alan Moore: A teljes Watchmen
Andy Weir: A marsi
James Luceno: Darth Plagueis
Anthony Doerr: Felhőkakukkvár
Patricia Barr – Adam Bray – Daniel Wallace – Ryder Windham: Star Wars – Minden ami Star Wars