Hédammuš ​újra száll (Mysterious Universe: Paul Wittgen 1.) 13 csillagozás

Michael Walden: Hédammuš újra száll

Paul Wittgen, a tengerészgyalogság zöldfülű hadnagya és maroknyi embere egy vesztes űrcsata után Neššaline halálos dzsungelében találja magát. Ám felocsúdni sem marad idejük a kényszerleszállást követően, ugyanis a bolygó elvileg az Impériumhoz hű vezetése máris a halálukat kívánja! Könyörtelen embervadászat veszi kezdetét, de Paul Wittgen segítőtársra lel Nadya de la Conte és cserfes szájú Herden 72-ese képében.

Paul végül felveszi a kesztyűt, és azt teszi, amihez a legjobban ért: megdönti egy bolygó áruló kormányát!

Háború, szerelem, mágia: Paul Wittgen megkezdi pályafutását a praetoriánus gárda felé.

Michael Walden (Waldmann Szabolcs) regényének lapjain, a Mysterious Universe egyik népszerű karakterének, Paul Wittgennek, a legendás Brett Shaw barátjának kalandos élettörténete elevenedik meg. A leendő praetoriánus kalandjai során olyan titkok nyomára bukkan, amelyek még a von Anstettenek világát jól ismerő olvasók számára is számtalan meglepetéssel szolgálnak.

Eredeti megjelenés éve: 2018

>!
Tuan, Budapest, 2018
314 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639940888

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Paul Wittgen


Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

>!
Razor SMP
Michael Walden: Hédammuš újra száll

A Galaktika Start Könyvek kezdeményezése közül egyértelműen Waldman Szabolcs Eshtarja keltette a legnagyobb visszhangot, Fonyódi mester is úton-útfélen dicsérte, így aztán nem is okozott olyan nagy meglepetést, mikor bejelentették, hogy Brett Shaw barátjának és harcostársának, Paul Wittgennek a történetét ő írja meg.
Na most egy MU-regénytől nagyjából mit vár az ember? Magát nem túl komolyan vevő, de azért nem is logikátlan sztorit, ahol jelen van a humor (jöhetnek az egysorosak is!), és valamilyen úton-módon megjelenik a történelem is, hisz a világ születésekor az alkotók a tanítást is célul tűzték ki. Jelentem, a regény ezeket a szempontokat mind teljesíti.
A történet egyből belecsap a lecsóba, Wittgent már hadnagyként ismerjük meg, aki még csak álmodozik a Preatorianus Gárdába való bekerülésről (Shaw már javában tag ekkor). Az események már a regény elején gyorsan pörögnek és pikk-pakk ott találjuk Pault sérülten és magára hagyottan a Neššaline felszínén. Persze nem kell aggódni, ő már ekkor sem volt százas figura, így hamarjában kirobbant egy világháborút és ez még csak a kezdet. Szóval az akció, a kaland és a humor borítékolható, és a fent emlegetett történelem is megjelenik a hettiták képében, akik a regény címében is felbukkanó Hédammuš történetében játszanak nagy szerepet.
Karakterek terén természetesen Paul viszi a prímet, mellette még Nadya rúg igazán labdába, a többieknek inkább a másodhegedűs szerep jut. Talán a folytatásokban nagyobb teret kapnak ők is. Mert a folytatás borítékolható: Paul még messze van az áhított Gárdistapozíciótól, ráadásul a regény egyik szála sem került lezárásra, sőt, elővetített valamit.
Ha negatívumot is kellene említenem, az egyedül az író stílusában lenne, konkrétan a leírásokban használt sok felkiáltásnál. Az E/1-ben írt Shaw-történeteknél ez helyénvaló lehet, de ez a történet E/3-ban íródott, ráadásul sokszor olyan helyeken kiáltott fel, ahol szerintem nem kellett volna. No, de ezt leszámítva elégedett voltam a regénnyel, és remélem a folytatásra nem kell sokat várni.

>!
Tuan, Budapest, 2018
314 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639940888
>!
WerWolf
Michael Walden: Hédammuš újra száll

Michael Walden nem ismeretlen szerző számomra, azonban a Mysterious Universe világába most írt először történetet. Kíváncsi voltam, hogy az Eshtar után mivel tud meglepni.
A legendás Brett Shaw barátjának, Paul Wittgennek a történetével ismertet meg bennünket. Wittgen nem annyira a humoráról híres, bár az is van neki, hanem inkább az elhivatottságáról és hűségéről a császár és a birodalom felé. Egy igazi gyilkoló gépezet, aki azért emberként is meg tud nyilvánulni, de csak is a műszakja leteltével :)
A regény elején nagyon jót tett a történettel a párhuzamos történetvezetés, ami két hónap különbséggel tárja fel az eseményeket. A folytatásban pedig igen pörögnek az események, így szinte le sem tudtam tenni a könyvet. Tudtam, hogy a következő fejezet is előre fogja vinni az eseményeket, de azt is, hogy a fejezet végén nem fogom tudni megállni, hogy ne olvassam tovább.
Nagyon jól fel lett építve az egész sztori, és sehol sem tapasztaltam túlírást. Nem tudom, hogy Walden fejlődött ennyit az Eshtar óta, vagy kapott egy erős kezű szerkesztőt. De mindegy is, hiszen a lényeg az eredmény, ami magáért beszél.
Kicsit úgy érzem, hogy kinőttem már a harcos-katonás-lövöldözős-kalandos regényekből, de ez a kötet újra visszarántott és elrepített a tinédzserkoromba. Jó volt olvasni, és hagyni, hogy magával ragadjon a történet, és sodródjak az eseményekkel.
Paul Wittgenre valóban igaz, hogy elég egy tengerészgyalogos is ahhoz, hogy egy kormányt megbuktasson. Beképzelt, nagyképű, szószátyár, igazi nőcsábász (bár Brett Shawt még nem érte utol) de nem gyáva és nem is adja fel, még végig nem csinálta amit elkezdett.
Miért mégis a fél csillag levonás? Baszics! Hát ezért! Ezt sürgősen el kell felejteni! (Walden, ha ezt olvasod, akkor kérlek, a jövőben az olyan kifejezéseket, mint a „baszics” felejtsd el. Ez nem illik Wittgenhez. Ő nem egy puhap@cs, aki ilyen kifejezésekkel élne. :) Köszönöm! )
FRISSÍTÉS: hozzászólásban @wictor576 felvilágosított, hogy miért is van jelentősége a „baszics” kifejezésnek. Köszönöm az információt!
Azt csicseregték a madarak, hogy Walden már készül a következő kötettel, aminek a főszereplője szintén Wittgen lesz. Én már nagyon várom!

Bővebben: http://www.letya.hu/2019/01/michael-walden-hedammus-ujr…

2 hozzászólás
>!
Vác_nembéli_István_fia_istván
Michael Walden: Hédammuš újra száll

Első regényem a szerzőtől de a világot ismerem, igy nem is volt kérdés hogy elolvasom. A főszereplőt eddig is kedveltem Paul Wittgen jó arc. Igazi antihős tudja, hogy kel élni ha nincs éppen harc akkor jöhet a „sex & drog & rock and roll életérzés. Kíváncsi voltam mennyire fog hiányozni barátja Brett Shaw, hát jelentem semennyire nélküle is helyt állt bőven.
Remélem a folytatásra nem kell sokat várni.

>!
Attila_Silman
Michael Walden: Hédammuš újra száll

Bumm, bele a közepébe a történetnek, nincs ideje az olvasónak elmerengeni, hogy ki kicsoda, már az első oldalakon ránk szakad az akció :) Walden remekül szőtt története jól belesimul a többi MU regény által megteremtett univerzumba, a történetmesélés is lendületes, szóval engem megvett a pali :) Egy apró hiba a könyv hátulján lévő fülszöveg, véleményem szerint nem stimmel, mert Witgen örnagy a regényben a kezdetektől, és nem hadnagy, pláne nem zöldfülű ahogy a fülszövegben van leírva.

>!
elegos7
Michael Walden: Hédammuš újra száll

A regény nagyon izgalmas és humoros volt, különösen tetszett az ókori keleti háttértörténet Hedammusról. Kíváncsian várom a folytatását.

>!
geekvilágblog
Michael Walden: Hédammuš újra száll

Számomra ez volt az első Mysterious Universe regény, amit olvastam, és azt hiszem ez lehet a kapudrog a folytatáshoz.
A Hédammus újra szállban benne van minden, ami egy szórakoztató, határokat feszegető , jó értelemben vett ponyvához szükséges.

Bővebben az alábbi linken olvashatjátok véleményemet a kötetről :)
https://geekvilag.hu/blog/olvasonaplo-hedammus-ujra-szall/


Népszerű idézetek

>!
Razor SMP

– Ki ez? – kérdezte suttogva Gogo az őrnagyot.
– Nadya de la Conte kisasszony. Egy Herden hetvenkettessel. Szerelmes vagyok.
– Melyikbe?

65. oldal

>!
Razor SMP

– Programozó? Mágus? Tanácstag? Eldöntenéd végre?
– Igen, mindez, amit mondtál. Illetve van egy pornócsatornám, koc-kocot tenyésztek, drágaköveket csiszolok és seftelek is velük, illetve írok a Kulverinbe. Afféle művészi havilap, költőknek.
– Milyen pornó?
– Öh… mindenféle. A hetero moziktól az LMBTQ teljes spektrumán át mindennel foglalkozom. A legkeresettebb mostanában a bohóclányos cosplay.
– Felejtsd el, hogy kérdeztem! (…)

237. oldal

>!
Razor SMP

– Az első tükör a szelet hívja. A második a fényt töri. A harmadik egy gyermeket követel. A negyedikben szétfoszlik az idő! Az ötödik elereszti a démont, hogy kitörjön a harag!
– Nem tudom, mit szívott, de kérek belőle – biccentett Lloyd Koole felé, aki hirtelen felriadt a transzból.

271. oldal

2 hozzászólás
>!
Razor SMP

– Na jó, vigye innen ezt a löttyöt, és produkáljon egy normális kávét! Miből főzte ezt, a múlt heti zaccból?
– Uram, ennél jobbat nem tudok keríteni.
– Akkor szedelőzködjön, mert tíz perc múlva itt fog rohamra indulni – mutatott Paul a kijelző legvörösebb részére.
– Értem, megyek, hátha van még valami tartalékunk a központi eligazítóban – rémült meg a tiszt, és elszelelt.

164. oldal

Kapcsolódó szócikkek: kávé
>!
Razor SMP

– Pilóta, szólaljon meg – parancsolta.
– Őrnagy, azt hiszem, találat ért minket. Nincs energiánk. A tartalék rendszerek lehaltak, de mindjárt újraindítom őket. Viszont nem kapok visszajelzést a hajtóművektől! Lát valamit hátul?
– Hogyne, a csillagos eget.
Pár másodperc szünet következett, míg a férfi feldolgozta a hallottakat. Paul Wittgen az esetek többségében köztudottan igazat mondott. Szó szerint.

28. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Paul Wittgen

Hasonló könyvek címkék alapján

On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál
Raana Raas: Ellenállók
Raana Raas: Hazatérők
Harrison Fawcett: Best of Brett Shaw
A. M. Aranth: Oculus
Katona Attila: Fekete tűz
Brandon Hackett: Erdőhold
Kovács Ákos: A kehelyhozó
Varga Csaba Béla: A kígyó ölelése I-II.
Phillip Messier: A Kalózvadász