Csillagikrek (Cosmos Redshift Seven 1.) 3 csillagozás

Michael Walden: Csillagikrek

Vincent DeLuz, a Redshift Seven űrhajó kapitánya és maroknyi legénysége szinte minden munkát elvállal, ami pénzt hoz a konyhára – és megüt egy etikai minimumot, természetesen.

A csapat élete fenekestül felfordul, mikor útra kelnek megkeresni egy hírhedt drogbáró elveszett fiát, aki talán elsőként lépett kapcsolatba egy ősi, elfeledett civilizáció tagjaival. Útjuk során összetűzésbe kerülnek a földi Koalíció ügynökeivel, akik a fiú birtokában lévő információra vadásznak. Ezek segítségével felébresztenék a régi világ egy gonosz szellemét, csak hogy megszerezhessék a titokzatos kvantumháló kulcsát, amivel leigázhatják a galaxis szabad világait.

Folyamatosan tárulnak fel számukra egy letűnt világ kapui, és ami azon túl vár rájuk, arra egyikük sem készült fel…

>!
264 oldal · ISBN: 9786155859953

Most olvassa 3

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 28


Kiemelt értékelések

WerWolf>!
Michael Walden: Csillagikrek

A Csillagikrek egy új regényfolyam nyitó kötete, mely a távoli jövőben játszódik, abban az időben, amikor már az emberiség kirajzott az űrbe, és a benépesített bolygók már elszakadtak a Földtől. De hiába a fénynél gyorsabb utazás, amikor a hírek csak fénysebességgel terjednek, kivéve, ha futár viszi azokat.
A történet szinte frissítően hatott rám, hiszen nem egy olyan világba csöppenünk a regénybe, ahol az emberiség meghódította az űrt és hemzsegnek az idegen lények. De nem is egy olyanba, ami a Naprendszerünkben, különböző kolóniák közötti szembenállásra van kihegyezve. Ehelyett kapunk egy emberekkel “zsúfolt” galaxist, ahol bár vannak ellentétek a “birodalmak” között, és a földi birodalom igyekszik visszaállítani tekintélyét és megszerezni a kolóniák feletti uralmat, mégis, a technikai nehézségek ezt nem teszik lehetővé számukra. Hiszen, naprakész információk nélkül nem lehet irányítani egy több rendszerre kiterjedő birodalmat.
Michael Waldennek nagy tehetsége van a világépítéshez!
A hiányosság nem a világépítésben van, hanem inkább a karakterekben. Kicsit olyan érzésem van, mintha lélek nélküliek lennének a szereplők. Van múltjuk, van jelenük, de soha nem tudjuk, hogy mi lesz a következő lépésük. És ez nem azért van, mert a természetük kiszámíthatatlan, hanem azért mert nem tudunk a fejükbe férkőzni és a helyükbe képzelni magunkat.
A Csillagikrek egy kerek egész történetként is kezelhető, hiszen kapunk egyfajta lezárást a végén, de… De akinek sikerült beleélnie magát a történetbe, mint ahogy nekem is, az tudja, hogy ez csak a nyitány volt.

Bővebben: http://www.letya.hu/2020/08/michael-walden-csillagikrek/

Ngie>!
Michael Walden: Csillagikrek

Jó kis sorozatnak ígérkezik a Cosmos Redshift Seven az első rész alapján. Michael Walden ezúttal egy űropera-sorozatba kezdett, ami könnyed stílusával úgy pörög át az ember ujjai között, hogy észre sem veszi, már olvasná a következő részt.

Már a történet legelején is rejtélyekbe ütközünk. Akad itt egy különleges űrhajó, aminek felszereltsége eltér az általánosan elfogadott űrhajó típusoktól. Ehhez csapódik hozzá Vincent, a hajó kapitányának a rejtélye, aki egy nap a hajón tér magához (ami hivatalos papírok szerint az ő tulajdona) és nem emlékszik a múltjára. Vincent együtt járja világot maroknyi csapatával, mindenféle munkát elvállalva, hogy fenntartsák magukat. Időnk sem lesz merengeni a kapitány, vagy csapatának rejtélyein, olyan sebességgel csöppenünk bele az eseményekbe. A csapat új munkát vállal: rá kell bukkanniuk egy hírhedt drogbárú tudós gyerekére, aki nemrég eltűnt, és úgy tűnik, nem csak apuka szeretné előkeríteni.

A Redshift Seven egy olyan világban játszódik, ahol az emberiség már eljutott a csillagokig, és létrehozott nem egy új kolóniát. Bármennyire is nyújtózkodtak, nem akadtak idegen civilizáció nyomára, ami egyfajta csalódottsággal és keserűséggel is tölti el az embereket. A világépítés ügyesen van kivitelezve, a szerző apró adagokban, szinte észrevétlenül adja az olvasó kezébe a kirakós darabkáit. Ez igaz, a történetet körbe lengő rejtélyekre is, a szerző nagyon jól tudja, mit csinál.

A regény olvasása közben eszembe jutott az egyik kedvenc animem, a Cowboy Bebop, ahol szintén egy összeverődött legénység történeteit követjük az űrben. A regény nagyon jól hozza, a társadalmi elvárásokból kiszakadt, szabad „kalózok” életérzést. Így nálam, félig nosztalgiába is átcsapott az olvasás.

Szuper kikapcsolódást nyújt Michael Walden új űropera-sorozata, a fejezetek úgy pörögnek, mint egy jó sorozat részei, és a végén alig várod, hogy átkapcsolhass második évadra!


Hasonló könyvek címkék alapján

Brandon Hackett: Xeno
Sherley Webster: A titokzatos bolygó – Florida rejtélye
Peter F. Hamilton: Pandóra csillaga I-II.
Alastair Reynolds: Napok háza
Cixin Liu: A sötét erdő
Szergej Lukjanyenko: Ugrás az űrbe
Alastair Reynolds: Jelenések tere
Orson Scott Card: Fajirtás
Kathleen O'Malley – A. C. Crispin: Feltámad a Halál
Melissa Landers: Összefonódva