Bárcsak ​lennék vagány bárány! 18 csillagozás

Michael Schober: Bárcsak lennék vagány bárány!

Csiki-csuki ​képeskönyv (Kihajtható oldalak) Kétrészes sorozat egyik tagja Amint arra a cím is utal, a rövid, négysoros versikék mindegyike egy-egy állat titkos vágyát fogalmazza meg. Ezek az állatok mind ismertek a legkisebbek számára is, és a vágyaik többnyire a tulajdonságaikról bennünk élő sztereotípiákra épülnek. A buta szamár tehát okos akar lenni, a piszkos malac finom és előkelő, a csiga pedig villámgyors és így tovább. A szellemes, rímes sorokat kedves, vidám illusztrációk kísérik. A könyv külön érdekessége a kihajtható oldalakban rejlik, melyek a versikék utolsó szavait rejtik. A könyv végén meglepetés várja a kis olvasót. Egy olyan forgatható korong, melynek segítségével saját magát láthatja a különböző állatok bőrébe bújva. Ezzel összhangban az utolsó vers is őt szólítja meg, arra ösztönzi, hogy álmodjon bátran, ne féljen a fantáziáját szabadon engedni, hiszen ő még bármivé válhat… Michael Schober igen termékeny német illusztrátor és író. Sok olyan állatfigura került ki… (tovább)

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Naphegy, Budapest, 2006
20 oldal · ISBN: 9638706414 · Fordította: Szigethy Katalin · Illusztrálta: Michael Schober

Kedvencelte 2

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

>!
Boglárka_Madar P
Michael Schober: Bárcsak lennék vagány bárány!

Ez a könyv tényleg rettentően aranyos. Elolvastam rögtön mikor meghozta a futár Jézuska, aztán ma Dórinak is. Bár még nem kifejezetten ő a célcsoport, azért érdeklődve figyelte a szép színes oldalakat; a kihajtható lapokat meg nagy csodálkozó szemekkel nézte.
Nagyon ötletes az egész koncepció, a kihajtható oldalak a versek utolsó rímeivel. A rajzok is igényesek és részletgazdagok, van mit megfigyelni rajta, biztos hogy sokáig le tud kötni egy gyereket. (ööö… meg egy felnőttet is :D)

>!
meseanyu MP
Michael Schober: Bárcsak lennék vagány bárány!

Tényleg nagyon aranyos képek és versek, tetszik az interaktivitása is, de azon azért egy kicsit elgondolkodtam, hogy jó-e egy könyvet arra a témára építeni, hogy mindenki más akar lenni, mint aki, ami. Nem inkább el kéne fogadnunk magunkat?

>!
Nikkincs
Michael Schober: Bárcsak lennék vagány bárány!

Örülök, hogy a nagy (és sokszor borzalmasan együgyű) felhozatalban sikerült rátalálnom erre a mesekönyvre is. Imádtam, megmosolyogtam, talán csak azt sajnáltam, hogy mindenki más szeretne lenni, mint ami. De nagyon ötletesek a versek, volt, hogy nem is találtam el a rímet, így meg is kellett néznem a megfejtéseket. Amit amúgy is megnéztem volna, mert ott vannak a legjópofább illusztrációk. A mesekönyv színességéért meg egyenesen odavagyok, szerintem nagyon megfogja a gyerekek figyelmét.

>!
k_annamaria P
Michael Schober: Bárcsak lennék vagány bárány!

Az első mesekönyv, amit a kisfiamnak olvastam:) Nagyon szépek a rajzok. Igazi „mondókás” ritmusos így a legkisebbeknek is tetszik. Kihajtható oldalak pedig nagyon találóak:) Mi még biztos sokszor fogjuk olvasni.

>!
Zoe27
Michael Schober: Bárcsak lennék vagány bárány!

Nagyon aranyos, frappáns kis mese.
Nagyon tetszett, hogy verses formában íródott, ezért a gyerekek, akik hallgatják is könnyen rá tudják vágni a megoldást, hiszen rímel.
Ami pedig hab a tortán, hogy a megoldást ki kell hajtani, így nem is láthatja, csak mint jutalmat nézheti meg például.

>!
Dün SP
Michael Schober: Bárcsak lennék vagány bárány!

Általános derültséget okozott, hogy sokféleképpen befejezhetőek a versikék, és értek minket meglepetések a lehajtott oldal kinyitásakor. :)

>!
Véda MP
Michael Schober: Bárcsak lennék vagány bárány!

Mi már nagyok vagyunk hozzá, de kicsiknek megmosolyogtató élmény lehet, kedves illusztrációval.

>!
dianna76 P
Michael Schober: Bárcsak lennék vagány bárány!

Egyszer elolvastam a könyvesboltban, s gondolkodtam rajta megvegyem-e. Képtelen voltam a féláras akcióban ellenállni neki. A saját példány eddig kétszeri olvasáson van túl. CUKI, CUKI, CUKI. Háromszor, így nagy betűkkel.
Az állatok a – többnyire az emberek által rájuk akasztott – jellegzetes tulajdonságaikkal ellentétesről álmodoznak. A szöveg, a rímekbe szedett sorok, az élénk színek, a bájos rajzok… Szerintem zabálni való mesekönyv. Az oldalak nyithatósága pedig ötletes, nem beszélve a könyv végén lévő forgatható korongról. Ezt a boltban nem is figyeltem. Szerintem nagyszerű élmény a gyerekeknek a könyv fellapozása, meghallgatása.

>!
ppeva P
Michael Schober: Bárcsak lennék vagány bárány!

Imádom! Nagyon édesek a rajzok, és a kínrím versek is viccesek. A lapok kihajthatók, amin látszik, milyen is szeretne lenni vágyálmaiban a bárány, a nyuszi, a csiga, a malac, a csacsi, a víziló. Milyen vicces is (és milyen emberi…), hogy mindenki pont olyan szeretne lenni, amilyen talán sose lehet: a nyuszi bátor, a bárány „vagány”, a víziló balett-táncos, a csiga autóversenyző…
A könyv végén pedig a forgatható tárcsán a gyerekek szeretik megjelölni, hogy ők milyenek is szeretnének lenni. A gyerkőcök nagyon szeretik lapozni, felolvastatni a könyvet, és forgatni a kívánság-tárcsát. Nagyon jó ötlet.

2012.07.15. Ma olvastam el kb. milliomodszor… A mai apropó, amiért jelöltem az újraolvasást, az volt, hogy Bruno hozzánk érkezésekor már jóformán az ajtóban megkérdezte, hol van a menő bárányos könyv. :) Aztán vagy egy órát játszott a könyvvel, beszélgettünk róla, és többször is végig kellett mesélni.

>!
Quiconque
Michael Schober: Bárcsak lennék vagány bárány!

Mókás rajzok, fülbemászó versikék! Élvezet olvasni – ami nem utolsó szempont, tekintve, hogy már vagy százszor elolvastam a gyerekeknek Karácsony óta. :)


Népszerű idézetek

>!
Quiconque

Bárcsak lennék vagány bárány,
Gyapjas bundám remek látvány!
Pengetném a gitárom,
Vígan élném világom.

>!
Quiconque

Bárcsak lehetnék szélsebes,
S volna autóm, piros, tüzes!
Száguldoznék rajta bátran,
Porfelhő szállna utánam.

A csiga álma


Hasonló könyvek címkék alapján

Julia Donaldson: Malacbújócska
Harcos Bálint: A csupaszín oroszlán
Száraz Pál: Állatkertben
Pepe Volpe: Csikók, csibék és egyebek
Walter Krumbach: Cica, kutyus, kisboci
Joanna Kulmowa: Elalvókák
Keresztesi József: Mit eszik a micsoda?
Rangáné Lovas Ágnes: Kisgyermekek nagy képeskönyve
Arany János: Juliska elbujdosása
Maros Krisztina – Szabó T. Anna: Milyen színű a boldogság?