Eltűntnek ​nyilvánítva (Joseph O'Loughlin 2.) 23 csillagozás

Michael Robotham: Eltűntnek nyilvánítva

Ruiz ​felügyelőt kollégái egy éjszaka a Temzében találják meg, a lábán egy lőtt sebbel, egy bójába kapaszkodva. Szolgálati pisztolyának nyoma vész – és úgy tűnik, a memóriájának is. Csak sejti, hogy bár megúszta a vérfürdőt, most van csak igazán életveszélyben: a lakásában ugyanis több millió font értékű gyémántot talál. Bár kollégái ellene fordulnak, a férfi nem adja fel a harcot a memóriája és egy három éve elrabolt kislány visszaszerzéséért. Egy csinos, fiatal rendőrnő és a barátja, egy zseniális pszichiáter segítségével először az emlékezetéből kiesett napok eseményeit derítik ki, majd egyre mélyebbre merülnek egy csalással, emberrablással, gyilkosságokkal tarkított, szövevényes bűnügy bugyraiba – sőt, még a London alatti döbbenetes csatornarendszer alvilágába is…
Ahogy a csatorna vize mérföldekkel odébb kidobja a hullákat és a gyémántokat a Temzébe, ugyanúgy bukkannak elő sorban a rejtély megoldásához vezető apró részletek. Azon túl, hogy valóban megölték-e a maffiavezér… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2005

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Világsikerek General Press

General Press, Budapest, 2006
344 oldal · keménytáblás · ISBN: 9639648167 · Fordította: Szieberth Ádám

Tündérke21>!
Michael Robotham: Eltűntnek nyilvánítva

Nagyon érdekes volt a nyomozó szemszögéből olvasni a történetet. Ugyanolyan letehetetlenül izgalmas, mint az első kötet, még, még, még…

Mr_Szörnyi_Börnyi>!
Michael Robotham: Eltűntnek nyilvánítva

Ha ez lett volna az első könyvem az írótól, valószínűleg az utolsó is lett volna. A cselekmény hiteltelen, életszerűtlen, sokhelyütt bántóan logikátlan. A főszereplő egy Terminátor, de ennek ellenére, vagy épp' ezért nem tud szerethetővé válni. Az általam korábban olvasott Robotham regények után fájdalmasan középszerű mind a történetet, mind a karaktereket, mind pedig a stílust illetően.

Heske P>!
Michael Robotham: Eltűntnek nyilvánítva

Ismét egy remek regény az írótól. Különlegessége, hogy ebben a könyvben, ami a régi, megszokott szereplőkkel játszódik, a történetet nem a professzor, hanem Ruiz felügyelő szemszögéből ismerhetjük meg. Így nem válik „unalmassá” a sorozat, sőt, sokkal érdekesebb lesz. Nagyon tetszett, minden szabad percemet kihasználtam, hogy olvashassak.

Michael Robotham: Eltűntnek nyilvánítva

A főszereplő rendőrfelügyelő egy lövöldözésben megsérül és az emlékezetét is elveszíti átmenetileg. Így a könyv nagyrészében az emlékek, a történések kutatása folyik, következésképpen és érthető módon, kicsit zavaros a történet, mire összeáll logikus történetté. DE sajnos maga a koncepció sem eléggé végiggondolt vagy nem eléggé indokolt egy-egy mozzanat. Emiatt csak egy átlagos krimi a könyv.

katka99>!
Michael Robotham: Eltűntnek nyilvánítva

Az ötlet tetszett, de néha kissé zavaros volt. Nem mindig volt eléggé követhető. Nem tetszett különösebben, mégis két nap alatt elolvastam. Volt benne valami…., amiért végig kellett olvassam. A vége kissé meglepett.

lamucat>!

Soha ne menj olyan orvoshoz, akinek a rendelőjében kiszáradtak a növények!

tsiguci>!

Hihetetlenül sűrű, göndör haja van, a nevetése pedig olyan, mintha féltéglával törne diót.

lamucat>!

Az alkoholistáknak nincsenek emberi kapcsolataik, ők csak túszokat szednek.

lamucat>!

Az ember akarja, hogy gyerekei legyenek, aggódik értük, teljes szívéből szereti őket, de a biztonságukat nem tudja garantálni. A múló idővel, a balesetekkel, a gonoszsággal szemben tehetetlen.

Kat1215>!

Egy történet jár az eszemben, amit a mostohaapám mesélt az öreg, vak lóról, amelyik beleesik egy kiszáradt kútba, és a gazdája úgy dönt, nincs értelme kihúzni. Gondolja, két legyet üt egy csapásra: betemeti a kutat, és egyúttal elföldeli a lovat is. Buzgón lapátolja a földet a kútba, de a ló lerázza, és maga alá tapossa. Így megy ez egészen addig, amíg a kút meg nem telik földdel, és a ló ki nem jut a napfényre.
Engem is próbálnak eltemetni, de én csak taposom, taposom a földet. Most már hamarosan kimászok a kútból, és esküszöm, fejbe rúgom, akit ott találok lapáttal a kezében!

Joseph O'Loughlin sorozat · Összehasonlítás