Halálcsillag 51 csillagozás

Michael Reaves – Steve Perry: Halálcsillag

Palpatine császár akaratából, Darth Vader szigorú felügyelete mellett Tarkin nagymoff megteremt egy a bolygók megsemmisítésére alkalmas gépezetet. Ugyan a lázadók továbbra is komoly veszélyt jelentenek, ám az uralkodó nagy szabású tervet szõtt arra, hogyan számoljon le a felkelõkkel, a bénító rettegés alkalmazásával.
A Halálcsillag építése – az alapötlet megszületésétõl a pusztító fegyver befejezéséig – az intrikák, az ambíciók, a titkos tervek, a váratlan felfedezések, és a merész játszmák története, minden érintett részérõl. Legragyogóbb elmék és legvakmerõbb szereplõk, becsvágyóak és korruptak, elkeseredettek és cselszövõk, mindenkit különbözõ érdek fûz a Halálcsillaghoz – és ahhoz, hogy az képes meghatározni a Galaxis lakóinak jövõjét.
Katonák és szolgák, lojalisták és lázadók, kémek és bosszúállók, ártatlanok és gonoszok: a sorsuk összefonódik, mialatt a Halálcsillag megépül, majd elindul, hogy elpusztítson mindenkit, aki ellenáll Palpatine császárnak.

Eredeti mű: Michael Reaves – Steve Perry: Death Star

Eredeti megjelenés éve: 2007

>!
Szukits, Szeged, 2012
426 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634972662 · Fordította: Szente Mihály

Enciklopédia 30

Szereplők népszerűség szerint

Darth Vader · Han Solo · Obi-Wan Kenobi · Leia Organa · Palpatine · Wilhuff Tarkin · Kornell "Uli" Divini · Atour Riten · Conan Antonio Motti · Darth Sidious · Nova Stihl · Teela Kaarz · Villian Dance


Kedvencelte 11

Most olvassa 1

Várólistára tette 18

Kívánságlistára tette 13


Kiemelt értékelések

>!
Dominik_Blasir
Michael Reaves – Steve Perry: Halálcsillag

A koncepció úgy remek, hogy közben mégis kihasználatlan: történetesen ugyanis arra az etikai alapkérdésre épít, hogy vajon erkölcsi értelemben különbek-e a lázadók a birodalmiaknál, vagy tényleg csupán terroristák?
Bár a Reaves-Perry páros ebbe a kérdésbe nem megy bele annyira, mint szerettem volna, azért így is egy igen jól szórakoztam. Talán kicsit hosszúra nyúlt a felvezetés, és azt sem bántam volna, ha egyáltalán nincs benne Tarkin/Vader szemszög, de a mindennapi emberek életének bemutatása kompenzálni tudott, az egész „a Halálcsillag hétköznapi személyzete” kiindulás nagyszerű, ráadásul nagyon könnyen meg lehetett mindenkit szeretni, úgyhogy én sok mindent meg tudtam neki bocsátani.

>!
ftamas
Michael Reaves – Steve Perry: Halálcsillag

Ez a könyv kitüntetett volt a Szukits részéről. Ugyanis kiadott kb. 7-8 Star Wars könyvet, de ez volt az egyetlen, amely könyvesboltban is megjelent. ( Azóta mondjuk visszarendelték a könyveiket és lehet, hogy ez is csak náluk kapható… )

Nem volt sok bizodalmam a könyvhöz, de kellemesen csalódtam. A Star Wars világát szeretem és a könyveit úgy nézem, hogy az tetszik, amelyik nem rondít bele az alap trilógiába ( + jónak is kell lennie ).
Ez a könyv érdekes szereplőkkel operál és bár eleinte kicsit sok szál volt, később összeértek. Megvolt benne a kellő feszültség is.
Vader karaktere kifejezetten tetszett,szerintem nagyon jól leírták, őt is és az Erőhöz való viszonyát is.

Valamint ott van a halálcsillag, amelynek nem csak annyi a szerepe, hogy nagy és öl, hanem fel kell építeni, van személyzete, akiket esetenként elborzaszt, hogy mit művel a csillaguk.

Egynek jó volt.

4 hozzászólás
>!
PAVideoStudio
Michael Reaves – Steve Perry: Halálcsillag

Tetszett, izgalmas és hangulatos történet, szimpatikus szereplőkkel.
Véleményem és bemutató az alábbi videóban: http://youtu.be/sS4qHqm--qs

Véleményem további Star Wars könyvekről: http://goo.gl/XBEwd

>!
kissakos I
Michael Reaves – Steve Perry: Halálcsillag

A könyvet a kezembe véve is gondoltam, hogy valami monumentális dolog lesz, lévén közel 150 oldallal vastagabb mint az „átlag” 300 oldalas SW könyvek. A történet és a karakterek nem hősök, hanem egyszerű katonák, orvosok, a kiszolgálószemélyzet tagjai, akik a Halálcsillagon szolgálnak. Érdekes más szemszögből nézni ezt a sztorit, a szereplők a végére annyira a szívemhez nőttek, hogy komolyan aggódtam azért, hogy el tudnak e menni az űrállomásról, mielőtt Luke Skywalker szétlövi..még Tarkin nagymoff is emberibb karakter lett számomra a könyv nyomán. Kedvenc darab lesz…

>!
Somogyip
Michael Reaves – Steve Perry: Halálcsillag

Jól kiegészíti az Új Reményben megismert eredeti történetet, illetve feltárja előttünk az azt megelőző történéseket. Ahogy szépen összeérnek a szálak, úgy pörögnek fel az események és ott lebeg a kérdés, hogy a hétköznapi hőseinknek számára van-e még remény?

>!
qper
Michael Reaves – Steve Perry: Halálcsillag

A jobbak koze tartozik ha az osszes eddig olvasott SW konyvet nezem.
Jo volt az elso halalcsillaggal tortent dolgokat mas szemszogbol is latni/olvasni.
Ajanlott…

>!
Shinzo P
Michael Reaves – Steve Perry: Halálcsillag

Nekem nagyon tetszett. Érdekes volt más szemszögből is megismerni a már jólismert sztorit. Az írópáros gördülékenyen, izgalmasan és olvasmányosan vezeti végig az olvasót. Nehéz volt letenni. A karakterek érdekesek voltak, de néha felületesek, ahogy a cselekmény is helyenként erőltetett. És a végét is kissé elkapkodták. Lehetett volna kedvenc, de ezek miatt csak négy és fél pont jár.

>!
Eszchan
Michael Reaves – Steve Perry: Halálcsillag

Gondolkodtam, hogy négy és fél vagy négy csillagot adjak rá, de végül négy mellett döntöttem.

Azért gondolkodtam, mert tényleg tetszett és nem akarom lepontozni, hanem inkább kedvet szeretnék csinálni másoknak is ehhez a regényhez. Mert nem olyan, mint a többi Star Wars regény. A főszereplők most nem olyan hősök, akik minden hónapban megmentik a galaxist. Kétszer. Hanem egyszerű, hétköznapi emberek a Star Wars univerzumából. Az ő segítségükkel bepillantást nyerhetünk a Halálcsillagon élő őrök, kocsmárosok, könyvtárosok, mérnökök, orvosok, kidobók és szökött fegyencek és szuperlézerkezelők életébe. Rajtuk keresztül megtudhatjuk azt is, hogy mit gondolt a Halálcsillag személyzete mindarról a pusztításról, amire a harcállomás képes volt. És persze azt is, hogy ők mennyit tudtak arról, hogy milyen céllal is készült ez a technikai szörnyszülött.

Mindezek mellett azért a felsőbb körökben mozgó tisztek életébe is bepillantást nyerhetünk, de mégse rajtuk van a hangsúly. De ott vagyunk Tarkin kormányzó mellett, amikor kiadja a parancsot a szuperlézer első és utolsó használatára is. Újra megelevenedik néhány jelenet, amit az első Csillagok Háborúja filmből már ismerhetünk, de nem feltétlenül abból a szemszögből, ahogy akkor láttuk.

Szóval érdemes elolvasni. :)

11 hozzászólás
>!
Ikarosz
Michael Reaves – Steve Perry: Halálcsillag

Az egyik legjobb Star Wars regény. Érdekes szereplők, ötletes történetvezetés.

>!
A_S1M0N
Michael Reaves – Steve Perry: Halálcsillag

Nekem nagyon tetszett, jó volt megismerni a hétköznapi Birodalmi polgárokat, akik a Halálcsillagon tartózkodnak, és spoiler.

Én már sokkal jobban szeretem a könyveket/képregényeket, mint az újkori filmeket, utóbbiakban semmi olyan nincs, ami megfogna, előbbiekben annál inkább.


Népszerű idézetek

>!
Saille P

– Tudsz arról, hogy meglepetésszerű próbariadó lesz tizenegy harminckor?

44. oldal

>!
Eszchan

– Egy szivárványzubbonyos admirálist kaptunk? – kérdezte meglepetten pislogva Vil. – Vagy egy moffot?
– Nem éppen. A fickó, aki azon a hajón vezényel, eléggé egyhangúan öltözik – válaszolta a hadnagy, majd Vil értetlen pillantása láttán hozzátette: – Csak feketét hord.
Vil kapcsolt, és kibökte a nevet:
– Darth Vader…
– Netán a barátja?

95. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Darth Vader · Villian Dance
>!
PAVideoStudio

– Hadd menjen! – parancsolta Vader.

417. oldal, 73. fejezet – Halálcsillag (Szukits, 2012)

Kapcsolódó szócikkek: Darth Vader
1 hozzászólás
>!
Saille P

Vader elmosolyodott a sisak rejtekében, amikor újabb rohamosztagos egység közeledett felé – a katonák Leia Organát hozták magukkal. Az imént jelentették, hogy a nő lelőtte egyik társukat, mielőtt sikerült elkábítaniuk. Nehéz volt elhinni róla ezt a fajta bátorságot. Annyira fiatal, annyira szép, és annyira csinos abban az egyszerű fehér ruhában – gondolta Vader. – Megdöbbentő, hogy mennyire hasonlít…
Nem. Ezt nem engedhette meg magának.

305. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Darth Vader · Leia Organa
>!
Saille P

Gyakran eszébe jutott a híres mrssli filozófus, Jhaveek egyik mondása: ismerem magam annyira, hogy csak az legyek, aminek látszom. Úgy tartotta, hogy ez egy bonyolult gondolat, csalókán egyszerű szavakba csomagolva.

55. oldal

>!
Saille P

A Jedik többsége meghalt. Néhányan viszont nem, és ezek között akadtak rendkívül fontosak is. Egyesek megszöktek és elrejtőztek, mint például Yoda. Vader ezt aggasztónak tartotta, mert jól tudta, hogy akármilyen öreg is az a reszketeg hangű zöld manó, még komoly veszélyt jelenthet.
Ennél s érzékenyebben érintette a tudat, hogy a régi mestere még életben van. Az Erőn keresztül megérezte volna a halálát, ezt teljesen biztosra vette. Ám egyben örült is ennek, mert azt jelentette, hogy egy napon megfizethet Kenobinak azért, amit Anakin Skywalkerrel tett. Végezni fog Kenobival, ahogy oly sok Jedivel végzett már, mesterekkel, lovagokkal és padavanokkal. Az elkerülhetetlen valósággá válik, és a Jedik végleg megszűnnek létezni…
Ez a gondolat megért egy újabb fájdalmas mosolyt az éjfekete maszk rejtekében.

61-62. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Darth Vader · Obi-Wan Kenobi · Yoda
>!
Saille P

Az ügyeleteshelyettes kinézett a folyosóra, és nem látott több pilótát. Ekkor megfordult és a hangár belseje felé intve megszólalt:
– Jobb lesz, ha beszáll, Dance! – Elhallgatott néhány pillanatra, amjd hozzátette: – Vader jó, mi?
– Több annál. Mindenkinél jobb. Ha rám támadna, túltölteném a hajtóművet és felrobbantanám magam. Akkor legalább én választanám meg a halálom pillanatát.
Vil arról már nem számolt be – főleg, mert még ma sem hitte el –, hogy a műszerész, aki a gyakorlat után átvizsgálta a Vadernek kölcsönadott gépet, a fejét rázva ballagott ki a hangárból. Később elmesélte, hogy a navigációs és a célzó számítógép egy pillanatig sem működött. A fülke adatrögzítője szerint Vader még a dokkban volt, amikor kikapcsolta a rendszereket. Vagyis ha a műszerész igazat mondott, akkor Vader nem csupán legyőzte a flotta legjobb pilótáját, oly könnyedén, mintha Barvel holmi permetezőpilóta lett volna egy elmaradott bolygón, de mindvégig manuális vezérléssel repült.
Ami egyszerűen lehetetlennek tűnt.

96-97. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Darth Vader · Villian Dance
>!
Saille P

Villanásnak nevezte el azt a képességét, amelynek révén előre látott, vagy inkább megérzett bizonyos dolgokat, elsősorban az ellenfelei mozdulatait. Az összecsapások alatt sokszor tudta, hogy az ellenfele most egy könyökütéssel vagy rúgással fog támadni, még mielőtt megtörtént volna. A jó harcos persze többé-kevésbé előre ki tudta számítani az ellensége mozdulatait, de a Villanás ennél többről szólt. Több évtizednyi gyakorlással sem lehetett előre látni például azt, hogy az ellenfél mindjárt aktiválja a ruhája alatt rejtegetett hordozható zavarót, egy az érzékszerveket összekuszáló berendezést, amllyel kibillenti őt az egyensúlyából. Vagy pedig, hogy egy másik ellenfél bujkál a sarok mögött, készen arra, hogy előugorjon, és harcba szálljon. De Novával történtek ilyen, és ehhez hasonló dolgok. Előre tudott róluk valahogyan….

204. oldal

Kapcsolódó szócikkek: az Erő · Nova Stihl
>!
Saille P

Vader átsietett a zsilipen, és visszatért a hajójának hangárjába. Ha mást nem is ért el, legalább megakadályozta, hogy a hercegnő elvigye a Halálcsillag terveit a lázadóknak. A rohamosztagosok biztosan visszaszerzik a terveket. Ha netán mégsem, az adatok nem sokat jelenthetnek a Tatuin semmire sem jó, kihalt sivatagában. Azon a bolygón nincs semmi értékes. A világon semmi.

307. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Darth Vader · Halálcsillag · Leia Organa · Tatuin
>!
Saille P

Vader tudta, hogy ha Obi-van Kenobi valóban eljött a Halálcsillagra, akkor ők ketten elkerülhetetlenül találkozni fognak. Az Erő egymáshoz húzza őket, ugyanoyan biztosan, mint ahogyan az ellenkező töltésű részecskék sodródnak össze a vákuumban.

354. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Darth Vader · Obi-Wan Kenobi

Hasonló könyvek címkék alapján

Orson Scott Card: A Holtak Szószólója
Isaac Asimov: Második Alapítvány
James S. A. Corey: Kalibán háborúja
Isaac Asimov: Alapítvány
Isaac Asimov: Alapítvány és Birodalom
John Scalzi: Vének háborúja
Joe Schreiber: Maul – Vesztegzár
John Jackson Miller: Kenobi
John Scalzi: Szellemhadtest
Orson Scott Card: Végjáték 2.