A ​griffek visszatérése (Gryphony 3.) 34 csillagozás

Michael Peinkofer: A griffek visszatérése

Eltelt némi idő az utolsó sárkánykaland óta, Melody rémálmaiban azonban újra és újra átéli a történteket. Most látszólag nyugodt mederben folyik az élete: a nagymamája által vezetett Kőház Panzió felvirágzott, riválisa, Ashley McLusky sem áskálódik már annyit, viszont az új fiú, a francia Colin egyre feltűnőbben legyeskedik Melody körül, amivel kivívja a lány régi barátja, Roddy nemtetszését. Hőseinknek fogalmuk sincs arról, hogy közben a Sárkányok Rendjének föld alatti főhadiszállásán egy új griff nevelkedik. A fiókát a Rend a saját céljaira akarja felhasználni. Agravainnek, a griffnek nincs más választása: el kell hagynia biztonságot nyújtó rejtekhelyét, hogy barátjával, Melodyval, megmentse fajtársát. A Rend erődítményét azonban mind ez idáig senkinek sem sikerült bevennie…

Eredeti cím: Die Rückkehr der Greife

Tagok ajánlása: 8 éves kortól

>!
Scolar, Budapest, 2017
256 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632447018 · Fordította: Bartók Imre

Enciklopédia 1


Kedvencelte 4

Most olvassa 1

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 13

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Kicsibogár>!
Michael Peinkofer: A griffek visszatérése

Jó volt újra Melodyval és Agravin kalandjait olvasni, izgalmakban bőven volt részünk. Kíváncsi leszek a lezárásra.

Fairy>!
Michael Peinkofer: A griffek visszatérése

Ez a kötet tetszett a legjobban.
Izgalmas eseménydús csavaros Sok sok titokra fény derül.
Tudtam ki írta a leveleket Melodynak.
A kedvencem Mr. Clue sejtettem ki is ő valójában sok sok utalás volt elrejtve a könyvben,amikor kimondta a boszorkámy nevét már tudtam.
Colin nekem végig gyanús volt de hogy ki ő arra akkor jöttem rá amikor Melodyval a cukiban voltak.
Fay nagyit nagyon sajnáltam.
De minden jó ha a vége jó.

Marée_Noire>!
Michael Peinkofer: A griffek visszatérése

Bizony hihetetlen, hogy ezek a – nem mellékesen gyönyörű – könyvek csak @Allanon polcán vannak meg, és hogy eddig még késztetést sem éreztem a beszerzésre, most meg, olvasás után bekerült az EZNEKEMKELL kategóriába… ;)
Izgalmas és teljes lezárása a griffek történetének, egy (számomra) gigacsavarral, vagyis látszik, hogy semmit sem sejtettem, gyanútlan voltam, mint egy ötéves! :D Ja, és éljen Mr. Clue! :)
Már csak egy valamit mondhatok, csak ez maradt hátra:
Ember és griff, kéz és mancs, szív és bátorság!

Allanon>!
Michael Peinkofer: A griffek visszatérése

Nagyon tetszett a lezárás és a történet ilyetén kimenetele. Érdekes dolgok futnak itt össze és derülnek ki. Álmomba se gondoltam volna rájuk. Aranyos és izgalmas ez a rész is csakúgy mint az előzőek. Azt hiszem az egész sorozat kedvenc lett. Csak ajánlani tudom a gyerekek fiatalok és fiatalos lelkületű felnőttek számára.

RoseMarry>!
Michael Peinkofer: A griffek visszatérése

Jó lezárása volt a trilógiának. Kellően izgalmas volt, volt benne néhány csavar. Voltak olyan részek, amik teljesen megdöbbentettek, meg néhány amire számítani lehetett. A könyv vége felé volt egyedül egy kis hiányérzetem, mert egy kicsit összecsapottnak éreztem a befejezést. Szerintem túl gyorsan megoldódtak a problémák.
De összességében nagyon megszerettem, mind a szereplőket, mind a griffeket. És rájöttem, hogy nekem is szükségem van egy ilyen „kis kedvencre”. :D

rex501>!
Michael Peinkofer: A griffek visszatérése

Az előző két részéhez képest a befejező kötet sokkal jobban tetszett. Kicsit izgalmasabb volt a váratlan fordulatait miatt. De azért arra magamtól is rájöttem, hogy ki is valójában a sárkánylovas; a régiségkereskedő fordulata viszont igencsak meglepett. Bájos történet gyerekeknek és olyanoknak, akik szeretik az ilyenfajta könyveket.

tees06>!
Michael Peinkofer: A griffek visszatérése

Egészen a könyv végéig úgy olvastam a könyvet, hogy ez az utolsó kötet, és most már illik a végére jutni. Majd pár nappal később az egyik könyvesboltban rádöbbentem, hogy hoppá, van egy negyedik kötet is. Nem tudom, hogy miért is hittem, hogy ez az utolsó, de végig így éreztem. Kissé lagymatag volt már ez a történet, és úgy érzem, hogy eléggé kifáradt. Nekem közepes volt. Nem volt benne különösebben semmi izgalom, sőt néhány részlet eléggé átlátszó volt a történetben. Nem is tudom, hogy Melody hogyan dőlhetett be ennek a fiúnak, hiszen mindenki sejtette, hogy valami nem stimmel vele. Az egyetlen érdekes fordulat, hogy Ashlay története tartogatta. Már megkaptam a negyedik részt is, így biztosan el fogom olvasni, de nem tudom, hogy számomra tartogat e még meglepetéseket.

Szédeli_Futó_Tímea>!
Michael Peinkofer: A griffek visszatérése

Továbbra is egy csodálatos történet, melyet élvez a kiskamasz gyerek és a felnőtt is:-)
Semmi újdonság, továbbra is pörgős, izgalmas történet, nem lehet letenni .-)
Lányom olvasta előbb, és úgy adta át, hogy „Anya, ha nem tudnám, hogy van még egy rész, azt hinném vége…” és valóban, kicsit tökéletes vége van, bár a kiskapú azért nyitva.
Szép, megható történet, igazán ajánlom mindenkinek!

Zsebmoly>!
Michael Peinkofer: A griffek visszatérése

Ez volt eddig a legjobb rész. Izgalmas, fordulatos. Még azt is majdnem megbocsátottam, hogy itt a sárkányok a rosszfiúk. Nagyon kíváncsi vagyok a befejezésre. Azt hiszem, ez az eddigi legjobb gyerekkönyv, amit olvastam.


Népszerű idézetek


A sorozat következő kötete

Gryphony sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kathrin Lange: Florenturna
Dieter Ott: Az ördöngös Caprioli
Peter Freund: Laura és a Hét Hold pecsétje
Christopher Paolini: Örökség
Rick Riordan: Az elveszett hős
John Flanagan: Jégföldje
Lucy Strange: A fülemüleerdő titka
Pierdomenico Baccalario: A Maskarák szigete
Póli Matilda: Futó tűz
Diana Wynne Jones: A másik palota