A ​griff bűvöletében (Gryphony 1.) 48 csillagozás

Michael Peinkofer: A griff bűvöletében

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Egy titokzatos gyűrű Melodyt egy ősi kőrakáshoz vezeti, ahol egy tojásra bukkan. Amikor hazaviszi a kincset, megdöbbenve tapasztalja, hogy egy griff-fióka bújik elő belőle. A kislány a nagymamájával él a Kőház Panzióban,melyre a környék pénzéhes vállalkozója készül rátenni a kezét. Hamarosan kiderül, hogy a félig sas, félig oroszlán lény képes beszélni Melodyval, és felcsillan a remény, hogy a segítségével talán megmentheti az otthonukat.
Kisiskolásoknak szóló fantasy egy árva kislány kalandjairól, történet a csodák és a barátság erejéről.

Eredeti cím: Im Bann des Greifen

Eredeti megjelenés éve: 2014

Tagok ajánlása: 10 éves kortól

>!
Scolar, Budapest, 2015
224 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632445786 · Fordította: Bartók Imre · Illusztrálta: Helge Vogt

Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Agravain · Ashley McLusky · Fay nagyi · Roddy MacDonald · Cassander Clue · Melody Campbell


Kedvencelte 10

Most olvassa 2

Várólistára tette 61

Kívánságlistára tette 40

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Oláh_Zita P>!
Michael Peinkofer: A griff bűvöletében

Igazi ifjúsági-kalandregény, ami mindent tartalmaz egy kellemes olvasáshoz. Valami német specialitás lehet ez a jó és rossz küzdelme a gyerekkönyvben, mert Peter Freund Laurája jutott eszembe, abszolúte jó értelemben, mert azt a sorozatot is nagyon szeretem. És ki nem érzi úgy 12-13 évesen, hogy a világ fehér vagy fekete? Én is hiszek és hinni is akarok a jóban, és az ilyen könyvek mindig megerősítenek ebben.

janee P>!
Michael Peinkofer: A griff bűvöletében

Ez valami fantasztikus kis kalandregény volt, valódi ifjúsági könyvélmény. Még a lányomnak vettem anno, imádta, mind a négy részt ki is olvasta, és most pár évvel később együtt olvassuk esténként bevonva az ovis kispasinkat, akit szintén annyira leköt, hogy 40-45 percig is képes teljes figyelemmel hallgatni a történetet. Igazi családi élmény. :) Nagyon igényes kívül-belül, a gyönyörű grafikákat nézve pedig nem is csoda, hogy mi is naaagyon szertnénk egy ilyen tündéri griffet! Csak talán egy kicsit kisebb méretben, hogy elférjen a nyuszik mellett a nappaliban! Szóval izgalmas, kalandos, kedves, szívből ajánlom gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt! :)

KNW I>!
Michael Peinkofer: A griff bűvöletében

Előre leszögezem, hogy a könyvet nem olvastam. Az 5 csillagot azért adom neki, mert lekötötte az olvasni utáló 13 éves fiamat. Ami egy csoda :D
Aszongya a gyerek, „nagyon tetszik ez a Melody, mert olyan, mint én”.
Uff.
(És nem tudjátok elképzelni azt a nyűgöt, amikor könyvtárba viszem az ifjúurat. Rendszerint 10-20 kötetet mutatok neki, ami szerintem mind nagyon tetszene neki. Már kicsordul a könnyem és lemondok róla, hogy választ valamit, szégyenemben elbandukolok választani magamnak – amikor visszaérek hozzá és ezt olvassa. Hű.)

1 hozzászólás
schesztiஐ P>!
Michael Peinkofer: A griff bűvöletében

Miután megnéztem a Legendás állatok és megfigyelésük-et, automatikusan ezt a könyvet vettem le a polcról. :) És milyen jól tettem!!! :))
Nagyon édes, nagyon bájos, és van benne egy irtó édes griff bébi! :D Szóval most griffet is akarok a sárkány(ok) mellé. ;))

Igazi titkozatos-kalandos mese, amit a kisebbek és a nagyobbak is élvezhetnek – nem mondom, hogy hibátlan, helyenként elég gyerekes, de nekem most épp erre a könyvre volt szükségem. :)

Nagyon szerettem a két kis főhőst – természetesen ők azok, akiket folyton csúfolnak és bántanak a suliban, de szerencsére akad egy griff, aki melléjük áll és segít nekik. :)
És persze irtó cúúúúúúúúúúúkííííííííííí!!

spoiler

Ingryd >!
Michael Peinkofer: A griff bűvöletében

A gyönyörű borító egy igazi gyermek-fantasy-t takar. Könnyen, gyorsan olvasható, a cselekmény izgalmas, varázslatos és fordulatos. A nyelvezete néhol túl egyszerű egy „ifjúsági” könyvhöz képest (talán a fordítás miatt). Vagy talán a korosztálybesorolás lehetne alacsonyabb!?

mrsp>!
Michael Peinkofer: A griff bűvöletében

Imádtam az egészet!! Alig várom már, hogy legyen folytatás, mert beleszerettem a történet világába, és kíváncsi vagyok, hogy alakul Melodyék története. Szerintem ez a könyv nem csak kisiskolásoknak való, bár az tény, hogy a formátuma miatt könnyen fogyasztható a fiatalabb korosztály számára is: illusztrációk, nagyobb betűméret, feszes tempó. De szerintem simán megállja a helyét ez a könyv akár egy felnőtt kezében is. És mindenkinek el kellene olvasnia.

Tetszett, hogy a modern történetbe belevegyült egy kis történelmi szál is, és a visszaemlékezésekből megismerhettük a griffek történetét. Remélem, a következő részben is hasonlóan izgalmas jelenetek lesznek, mert ez a kötet nekem nagyon elnyerte a tetszésemet. Szívesen adom majd a jövőben az olyan 9-10 éves gyermekem kezébe.

http://mostjo.blogspot.hu/2015/09/michael-peinkofer-gri…

Marée_Noire>!
Michael Peinkofer: A griff bűvöletében

Tündéri ifjúsági mese, és ez talán fura jelző egy griffes, borongós, fordulatos történetre, mégis így érzek. ;)
Már értem, @Allanon mit látott benne, hiszen Agravain Melodyval karöltve igazán ellenállhatatlan, és hát még szót sem ejtettem a fő vonzerőről: a Kőház Panzió, az aztán olyan, ahol kedve támadna az embernek megszállni!…
A borító szó szerint csudaszép, ebből bizony nekem is kelleni fog egy a polcomra; és már nyitom is a következő részt, mert meg kell tudnom: mi történt Mr. Clue-val?!… :O

tbkrisztina>!
Michael Peinkofer: A griff bűvöletében

Olyan történetet kerestem, amelyben legendás lény szerepel, de nem ijesztő egy 7 éves számára sem. A borító szinte felhívta magára a figyelmet. Nagyon egyszerű, de érdekes, izgalmas történet. Bár a könyv egyik témája, melynek mentén az események zajlanak épp egy nem gyerekeknek való téma: az adósság, de ha nem erre koncentrálunk, hanem a nagymamával való szoros kötődésre, akkor nagyon megérint minket. Mert igen, vannak dolgok, amelyek fontosabbak a pénznél, még akkor is, ha ezt mai világunkban nagyon sokan szem elől tévesztik. Jó volt olvasni Melody és Roddy igazi barátságát, amely minden körülmények között kitart, és velük együtt örültünk, amikor a gonoszság végül elnyerte méltó jutalmát. A nyelvezete néha túl egyszerű még ifjúsági regény voltához képest is, és kicsit zavaró a sok félbehagyott mondat, de azért biztosan elolvassuk majd a folytatást.

Arett001>!
Michael Peinkofer: A griff bűvöletében

Összességében kellemes történet volt, de itt sem erre számítottam.
„A griff bűvöletében” nekem valahogy azt sugallta, hogy egy kalanddal teli fantasy történet lesz. Gyakrabban el kellene olvasnom a fülszöveget, legalábbis ebben az esetben közelebb vitt volna a valós tartalomhoz. :)
Egyébként tényleg jó történet volt. Egy kedves, egyszerű sztori egy kislányról és talán a későbbiekben kibontakozó kaland kezdetéről. A főszereplőket kedveltem, a rosszakat nagyon utáltam. A cselekmény mozgalmas volt a maga módján, habár több volt benne az iskolás élet, mint a fantasy.
Felnőtt fejjel inkább aranyos, de ha megfelelő korban lesz a lányom, mindenképpen a kezébe adom majd. :)

RoseMarry>!
Michael Peinkofer: A griff bűvöletében

Nagyon tetszett:) Egy nagyon aranyos könyv volt, kellő izgalommal megspékelve. És a könyvet olvasva rájöttem, hogy én is szeretnék egy griffet *-* A karakterek jól sikerültek, Melody-t és Roddy-t meg is kedveltem, bár volt akitől a plafonra másztam. spoiler


Népszerű idézetek

mrsp>!

– Úgy hiszem, a sors valami különlegeset tartogat a számodra.

94. oldal, ...és csupán egyetlen válasz

4 hozzászólás
mrsp>!

(…) azért, mert valaki nem ismeri a tisztességet és az illemet, nekünk még nem kell hozzá alkalmazkodnunk.

114. oldal, Káosz!

mrsp>!

– Vannak emberek (…), akik akkor sem ismerik fel a csodát, ha az a szemük előtt megy végbe.

33. oldal, A gyűrű

Kapcsolódó szócikkek: Cassander Clue
gybarbii>!

– Csak azért, mert mostanában hangokat hallasz, muszáj őrültségeket csinálnunk?

182. oldal

Allanon>!

Vannak emberek, akik akkor sem ismerik fel a csodát, ha az a szemük előtt megy végbe.

130-131. oldal

mrsp>!

– A könnyek még soha semmit sem hoztak rendbe.

73. oldal, Tojás!

mrsp>!

Amikor Melody még kicsi volt, és hitt a tündérekben és az efféle lényekben, olyannak látta a nagymamáját a rózsaszín arcával és az ősz hajával, akár egy idős, bölcs varázslóasszonyt.

15. oldal, Minden jót!

Kapcsolódó szócikkek: Fay nagyi · Melody Campbell
mrsp>!

Ashley volt messze a legnépszerűbb lány az iskolában. Egy két lábon járó, szőke álom – vagy inkább rémálom, attól függ, honnan nézzük.

19. oldal, Ashley

Kapcsolódó szócikkek: Ashley McLusky
mrsp>!

Melodynak hívták.
Melody Campbellnek. Nem éppen szokványos név, de a szülei nagyon szerették a komolyzenét és a melódiákat, így nem meglepő, hogy ezt a nevet adták neki.

12. oldal, Minden jót!

Kapcsolódó szócikkek: Melody Campbell
mrsp>!

Otthon legszívesebben tarka kockás flanelingben, farmerben és bakancsban járt. A nagyi mindig azt mondta, egy kicsit úgy néz ki, mint az apja, amikor annyi idős volt, mint most ő. Melody ezt egész klassznak találta, még akkor is, ha a népszerűségi mutatója emiatt aligha szökött az egekbe.

13. oldal, Minden jót!


A sorozat következő kötete

Gryphony sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

J. K. Rowling: Harry Potter és a bölcsek köve
Rick Riordan: A villámtolvaj
Könyves Karolina: A sárkányok titka
Franziska Gehm: Egy zabálnivaló barátnő
Gail Carson Levine: Bamarre hercegnői
John Flanagan: A lángoló híd
M. A. Larson: Csillagfürt Akadémia
Michael Ende: A Végtelen Történet
Christopher Paolini: Eragon
Jessica Townsend: Csudamíves