A ​griff bűvöletében (Gryphony 1.) 38 csillagozás

Michael Peinkofer: A griff bűvöletében

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Egy titokzatos gyűrű Melodyt egy ősi kőrakáshoz vezeti, ahol egy tojásra bukkan. Amikor hazaviszi a kincset, megdöbbenve tapasztalja, hogy egy griff-fióka bújik elő belőle. A kislány a nagymamájával él a Kőház Panzióban,melyre a környék pénzéhes vállalkozója készül rátenni a kezét. Hamarosan kiderül, hogy a félig sas, félig oroszlán lény képes beszélni Melodyval, és felcsillan a remény, hogy a segítségével talán megmentheti az otthonukat.
Kisiskolásoknak szóló fantasy egy árva kislány kalandjairól, történet a csodák és a barátság erejéről.

Eredeti cím: Im Bann des Greifen

Eredeti megjelenés éve: 2014

Tagok ajánlása: 10 éves kortól

>!
Scolar, Budapest, 2015
224 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632445786 · Fordította: Bartók Imre · Illusztrálta: Helge Vogt

Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Agravain · Cassander Clue · Ashley McLusky · Fay nagyi · Melody Campbell · Roddy MacDonald


Kedvencelte 6

Most olvassa 3

Várólistára tette 49

Kívánságlistára tette 32

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
schesztiஐ P
Michael Peinkofer: A griff bűvöletében

Miután megnéztem a Legendás állatok és megfigyelésük-et, automatikusan ezt a könyvet vettem le a polcról. :) És milyen jól tettem!!! :))
Nagyon édes, nagyon bájos, és van benne egy irtó édes griff bébi! :D Szóval most griffet is akarok a sárkány(ok) mellé. ;))

Igazi titkozatos-kalandos mese, amit a kisebbek és a nagyobbak is élvezhetnek – nem mondom, hogy hibátlan, helyenként elég gyerekes, de nekem most épp erre a könyvre volt szükségem. :)

Nagyon szerettem a két kis főhőst – természetesen ők azok, akiket folyton csúfolnak és bántanak a suliban, de szerencsére akad egy griff, aki melléjük áll és segít nekik. :)
És persze irtó cúúúúúúúúúúúkííííííííííí!!

spoiler

>!
KNW I
Michael Peinkofer: A griff bűvöletében

Előre leszögezem, hogy a könyvet nem olvastam. Az 5 csillagot azért adom neki, mert lekötötte az olvasni utáló 13 éves fiamat. Ami egy csoda :D
Aszongya a gyerek, „nagyon tetszik ez a Melody, mert olyan, mint én”.
Uff.
(És nem tudjátok elképzelni azt a nyűgöt, amikor könyvtárba viszem az ifjúurat. Rendszerint 10-20 kötetet mutatok neki, ami szerintem mind nagyon tetszene neki. Már kicsordul a könnyem és lemondok róla, hogy választ valamit, szégyenemben elbandukolok választani magamnak – amikor visszaérek hozzá és ezt olvassa. Hű.)

1 hozzászólás
>!
mrsp
Michael Peinkofer: A griff bűvöletében

Imádtam az egészet!! Alig várom már, hogy legyen folytatás, mert beleszerettem a történet világába, és kíváncsi vagyok, hogy alakul Melodyék története. Szerintem ez a könyv nem csak kisiskolásoknak való, bár az tény, hogy a formátuma miatt könnyen fogyasztható a fiatalabb korosztály számára is: illusztrációk, nagyobb betűméret, feszes tempó. De szerintem simán megállja a helyét ez a könyv akár egy felnőtt kezében is. És mindenkinek el kellene olvasnia.

Tetszett, hogy a modern történetbe belevegyült egy kis történelmi szál is, és a visszaemlékezésekből megismerhettük a griffek történetét. Remélem, a következő részben is hasonlóan izgalmas jelenetek lesznek, mert ez a kötet nekem nagyon elnyerte a tetszésemet. Szívesen adom majd a jövőben az olyan 9-10 éves gyermekem kezébe.

http://mostjo.blogspot.hu/2015/09/michael-peinkofer-gri…

>!
Marée_Noire
Michael Peinkofer: A griff bűvöletében

Tündéri ifjúsági mese, és ez talán fura jelző egy griffes, borongós, fordulatos történetre, mégis így érzek. ;)
Már értem, @Allanon mit látott benne, hiszen Agravain Melodyval karöltve igazán ellenállhatatlan, és hát még szót sem ejtettem a fő vonzerőről: a Kőház Panzió, az aztán olyan, ahol kedve támadna az embernek megszállni!…
A borító szó szerint csudaszép, ebből bizony nekem is kelleni fog egy a polcomra; és már nyitom is a következő részt, mert meg kell tudnom: mi történt Mr. Clue-val?!… :O

>!
Dora_Elizabeth
Michael Peinkofer: A griff bűvöletében

Íme az Eragon miniben. (Bocsánat, kihagyhatatlan volt.)

Aranyos történet, bár meg kell jegyeznem, az nagyon kiderült az írásból, hogy az átolvasásra már nem jutott idő. Kaptam annyi pluszt, hogy ez nem von le az értékéből szerintem, apróságok voltak, és amúgy is az egész könyv alatt csak két elírást és egy tartalmi hibát vettem észre. Voltak már ennél sokkal rosszabb esetek is a kezemben. Sajnos.

Ezt a könyvet nyugodt szívvel adnám egy gyereknek, ha fantasy irodalmat szeretne olvasni. Minél kisebb korban kezdi, szerintem annál élvezhetőbb. Rövid, gyorsan történnek az események, egy szál van, könnyen követhető. Igazi ízig-vérig gyerekirodalom. Attól sem kell megijedni, hogy főszereplőink már idősebbek, a középiskolai padokat koptatják, mert semmi olyan nem történik benne, amit egy tíz év alatti nem olvashatna el. Olyan szereplői vannak a regénynek, akik még tizennégy-tizenöt évesen is inkább gyerekek, mint felnőttek. Nekem ez egyébként kicsit nosztalgikus is lett így, utoljára gyerekkoromban találkoztam ilyen könyvvel, ahol ennyi idősen nem „mini felnőttek” voltak.

Különösen tetszett, hogy a sárkányok gonoszak voltak a történetben. Sőt, amúgy megjegyzem, egy kis utánajárással nagyon sok mindent lehet átadni a gyereknek a régi hiedelemvilágokról, mert kicsit passzol hozzá a könyv. Olyan értelemben, hogy a griffek hatalmat jelképeztek, védelmező szerepük volt (gondoljunk arra a sok ókori épületre, amibe ilyen állatokat faragtak), illetve – most néztem utána – ők is őriztek kincseket. Szóval a gyerek kap egy kalandot, és amúgy egy kis odafigyeléssel nagyon sok mindent meg is tanulhat. Ezzel a kettővel abszolút elnyerte a tetszésemet a regény.

Kiemelném a történet legelejét. Iszonyú erős kezdést kaptunk mi, olvasók. Ha ehhez képest nézem az egész történetet, akkor számomra hanyatlott az írás és a cselekmény is. Viszont, mivel tudom, hogy ez egy sorozat, ezért gyanítom, hogy ennek az erős kezdésnek lesz még szerepe a továbbiakban. Egyébként sikerült annyira megszeretnem a történetet, hogy akár még a folytatásokba is bele fogok nézni.

Összességében én nagyon jó élménnyel gazdagodtam, szerintem nagyon szerethető ez a történet, és bátran ajánlom kisgyerekeknek úgy is, hogy nagyon tucat regény. Elvégre egy gyerek még nem olvasott annyit, mint egy felnőtt, nem is biztos, hogy feltűnik neki, hogy mennyire elcsépelt elemekkel dolgozik az író. Sőt, valószínűnek tartom, hogy a legtöbb gyereket ez nem is érdekli, amíg kap egy izgalmas és aranyos történetet. Nem mellesleg illusztrált, a griff nagyon aranyos és tényleg nem utolsó sorban: Kevés fantasy regény szól a griffekről szerintem.

>!
tbkrisztina
Michael Peinkofer: A griff bűvöletében

Olyan történetet kerestem, amelyben legendás lény szerepel, de nem ijesztő egy 7 éves számára sem. A borító szinte felhívta magára a figyelmet. Nagyon egyszerű, de érdekes, izgalmas történet. Bár a könyv egyik témája, melynek mentén az események zajlanak épp egy nem gyerekeknek való téma: az adósság, de ha nem erre koncentrálunk, hanem a nagymamával való szoros kötődésre, akkor nagyon megérint minket. Mert igen, vannak dolgok, amelyek fontosabbak a pénznél, még akkor is, ha ezt mai világunkban nagyon sokan szem elől tévesztik. Jó volt olvasni Melody és Roddy igazi barátságát, amely minden körülmények között kitart, és velük együtt örültünk, amikor a gonoszság végül elnyerte méltó jutalmát. A nyelvezete néha túl egyszerű még ifjúsági regény voltához képest is, és kicsit zavaró a sok félbehagyott mondat, de azért biztosan elolvassuk majd a folytatást.

>!
RoseMarry
Michael Peinkofer: A griff bűvöletében

Nagyon tetszett:) Egy nagyon aranyos könyv volt, kellő izgalommal megspékelve. És a könyvet olvasva rájöttem, hogy én is szeretnék egy griffet *-* A karakterek jól sikerültek, Melody-t és Roddy-t meg is kedveltem, bár volt akitől a plafonra másztam. spoiler

>!
Baraby P
Michael Peinkofer: A griff bűvöletében

Aranyos és kellően izgalmas mese. Gyerekként biztos imádtam volna.

Sajnos a párbeszédek elég esetlenek és van benne pár irreális csacskaság és nem a griffek és sárkányok létezésésre gondolok, hanem a hétköznapi történésekre, de ezektől eltekintve nagyon szerethető történet.

És a borító, hát az valami eszméletlenül szépséges :)
Élőben helyenként vörös és arany színekben játszik ha ráesik a fény

>!
Allanon
Michael Peinkofer: A griff bűvöletében

Ez egy nagyon vidám hangvételű ifjúsági regény. És mint olyan nem csak a gyerekeknek kiváló kikapcsolódás, hanem a felnőtteknek is. Izgalmas történet barátságról és rejtélyről melyben szó szerint szárnyal a fantázia. A karaktereket jól eltalálta az író, volt akit kedveltem és volt akit kevésbé. Az, hogy kiszámítható, részben igaz. De mégis mit várnak egy gyermekregénytől az olvasók? Nyúlok is a következő rész után.

>!
rex501
Michael Peinkofer: A griff bűvöletében

Nagyon aranyos történet, amelyben végre nem egy sárkány a főszereplő. A karakterek szerethetőek és az illusztrációk is nagyon szépek. Jó kis könnyű olvasmány volt, de a történetből többet is ki lehetett volna hozni.


Népszerű idézetek

>!
mrsp

– Úgy hiszem, a sors valami különlegeset tartogat a számodra.

94. oldal, ...és csupán egyetlen válasz

2 hozzászólás
>!
mrsp

(…) azért, mert valaki nem ismeri a tisztességet és az illemet, nekünk még nem kell hozzá alkalmazkodnunk.

114. oldal, Káosz!

>!
mrsp

– Vannak emberek (…), akik akkor sem ismerik fel a csodát, ha az a szemük előtt megy végbe.

33. oldal, A gyűrű

Kapcsolódó szócikkek: Cassander Clue
>!
gybarbii

– Csak azért, mert mostanában hangokat hallasz, muszáj őrültségeket csinálnunk?

182. oldal

>!
Allanon

Vannak emberek, akik akkor sem ismerik fel a csodát, ha az a szemük előtt megy végbe.

130-131. oldal

>!
mrsp

– A könnyek még soha semmit sem hoztak rendbe.

73. oldal, Tojás!

>!
mrsp

Amikor Melody még kicsi volt, és hitt a tündérekben és az efféle lényekben, olyannak látta a nagymamáját a rózsaszín arcával és az ősz hajával, akár egy idős, bölcs varázslóasszonyt.

15. oldal, Minden jót!

Kapcsolódó szócikkek: Fay nagyi · Melody Campbell
>!
mrsp

Ashley volt messze a legnépszerűbb lány az iskolában. Egy két lábon járó, szőke álom – vagy inkább rémálom, attól függ, honnan nézzük.

19. oldal, Ashley

Kapcsolódó szócikkek: Ashley McLusky
>!
gybarbii

– Ti, emberek, semmit sem hisztek el, ami nincs a szemetek előtt?

165. oldal

>!
gybarbii

Több száz évvel ezelőtt,
régi, sötét korokban…

(első mondat)


A sorozat következő kötete

Gryphony sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Michael Ende: A Végtelen Történet
Kathrin Lange: Florenturna
Dieter Ott: Az ördöngös Caprioli
Michael Ende: A sátánármányosparázsvarázs­pokolikőrpuncspancs­lódítóbódítóka
Erich Kästner: Május 35.
Peter Freund: Laura és a Hét Hold pecsétje
Christopher Paolini: Eragon
J. R. R. Tolkien: A babó
J. K. Rowling: Harry Potter és a Tűz Serlege
C. S. Lewis: A Hajnalvándor útja