Fekete ​kard (A Fekete Flotta fenyegetése 1.) 13 csillagozás

Michael P. Kube-McDowell: Fekete kard

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A birodalmi flotta endori veresége után nyoma vész egy teljes hajórajnak, és a felkelők nem tudnak biztosat néhány hajóépítő műhely sorsáról sem. Az Új Köztársaság kormányát mindenesetre teljesen váratlanul éri a tömegpusztító gépezetek esztendőkkel későbbi feltűnése a galaxis egy békésnek hitt szektorában. A szenátust belső ellentétek feszítik, Luke Skywalker halottnak hitt anyja nyomában jár, Landónak és régi tettestársának a Felhőváros egykori adminisztrátorának pedig egy titokzatos kísértethajóval gyűlik meg a baja. A legnagyobb balszerencse mégis Han Solónak jut osztályrészül, aki pihenés helyett egy egész köztársasági flottát kénytelen irányítani…

Eredeti mű: Michael P. Kube-McDowell: Before the Storm

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Valhalla Sciene Fiction

>!
Valhalla Páholy, Budapest, 1996
294 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639039055 · Fordította: Hoppán Eszter

Most olvassa 1

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

>!
Hippoforaccus P
Michael P. Kube-McDowell: Fekete kard

Hol is kezdjem?
Negatívum: Azon kívül, hogy rengeteg szálon fut (aminek fele felesleges), amelyek gyakran, és követhetetlenül váltják egymást, még unalmas és karakteridegen isspoiler . Arról nem is beszélve, hogy rengeteg a helyeírási hiba, és a betűfelcserélés.
Pozitívum: A Lando szál egész izgalmas lett, és a könyv utolsó 50 oldala is határozott fejlődést mutat. Ha a második rész követi ezt a tendenciát, az már megérdemel egy csillaggal jobb értékelést.

>!
kissakos I
Michael P. Kube-McDowell: Fekete kard

A Star Wars sztorikra jellemző sok sálon futó cselekmény adagolása teszi izgalmassá, maga a sztori nem az és nem is igazán áll össze koherens egésszé a stori. Egynek elmegy kategória

>!
lustica P
Michael P. Kube-McDowell: Fekete kard

Érdekes. Már azt hittem tudtak anno vmi újat Luke anyjáról:-)

>!
PAVideoStudio
Michael P. Kube-McDowell: Fekete kard

Ez a regény is magán viseli a trilógiák nyitódarabjára jellemző tulajdonságokat, vagyis vázolja a jelenlegi hatalmi viszonyokat, bemutatja a szereplőket, felkelti az érdeklődést,
Véleményem és bemutató az alábbi videóban: https://youtu.be/4OGucuP00xI

Véleményem további Star Wars könyvekről: http://goo.gl/XBEwd


Népszerű idézetek

>!
PAVideoStudio

– Streen, én ma reggel elmegyek – folytatta Luke. – Itt nincs rám szükség többé. Ideje, hogy valaki más vegye át az Akadémia irányítását. Téged választottalak.

33. oldal, 2. fejezet – Fekete Kard (Valhalla Páholy, 1996)

2 hozzászólás
>!
Hippoforaccus P

… Elnök úr, kérem, kapcsoltassa be a képernyőket, és állíttassa őket a nyolvanegyes csatornára, a diplomácici frekvenciára.

239-240. oldal

1 hozzászólás
>!
PAVideoStudio

– Nem tudom, mit csináljak Jacennel – dünnyögte. – Ma reggel próbáltam elhívni egy kis baráti bololabdázásra, de lehurrogott.
– Hát, nem valami ügyes benne, és a gyerekek azt szeretik, ha a szüleik büszkék lehetnek rájuk – fordult a hátára Leia, és a mennyezetet kezdte bámulni. – Talán zavarban van, ha veled kell játszania, hisz sokkal jobb vagy nála.
– Azért nem csinálja jól, mert sosem gyakorolja. Semmi oka nincs rá, hogy ne legyen jó benne. De azt mondta, hogy hülye játék.
Leia diplomatikusan hallgatott.
– Én meg azt mondtam, „Oké, akkor válassz valamit te” – folytatta Han. – „Korizni akarsz a velocidrómban, fallabdázni az udvaron, vagy mit?” Ő meg azt mondta, „Nem, kösz, apu”. Erre én azt mondtam neki, hogy jó lenne, ha valami fizikai játékot is űzne, erősítené a testét, mert különben kénytelen leszek az őrrobottal végigkergettetni a kerítés mellett egy-két körre minden nap.
– Mit szólt ehhez?
– Azt mondta, „Miért kell erősnek lennem? Egy napon majd el tudok menni bárhová, ahová akarok, és megszerzek mindent, ami kell, csak azzal, hogy rágondolok, ahogy Luke bácsi” – Han megcsóválta a fejét. – Úgy tűnik, nem vette észre, hogy Luke bácsi nem egészen úgy néz ki, mint Jabba, a hurt.
– Jacen sem néz ki úgy – vetette ellene Leia.
– Még nem.

38-39. oldal, 2. fejezet – Fekete Kard (Valhalla Páholy, 1996)

>!
Hippoforaccus P

– Azon dolgoznak, hogy érezzék, ahogy az Erő átáramlik a füvön, minden egyes növényen, és közben nem zavarják meg ezt az áramlást. Ez az egyik Jedi fegyelmi szabály; könnyen mozogni, nem hagyni nyomot.
Csubakka felmordult.
– Ne nézz így rám, Csubi – heveredett le a fűbe Han. – Szerintem a legjobb fegyelmi szabály az, hogy „ Várjatok csak amíg anyátok hazajön!”

55. oldal


A sorozat következő kötete

A Fekete Flotta fenyegetése sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

James S. A. Corey: Kalibán háborúja
Neal Stephenson: Seveneves – A hét Éva
Orson Scott Card: Fajirtás
Ann Leckie: Mellékes igazság
Kevin J. Anderson: Sötét oldal
Kim Stanley Robinson: 2312
Michael A. Stackpole: Én, a Jedi
J. L. Armentrout: Oblivion – Feledés
Andy Weir: A marsi
Ernest Cline: Ready Player One