Lelkünk ​útja III. 26 csillagozás

Michael Newton: Lelkünk útja III.

Mély hipnózisban további 30 hozzánk hasonló ember emlékszik vissza az életeik közötti, úgynevezett köztes létben történtekre. Ez a könyv dr. Michael Newton túlvilággal kapcsolatos, úttörő jellegű kutatásának újabb eredményeit tárja föl. Azok számára érthető, akik már olvasták a Lelkünk útja I.-et, valamint a Lelkünk útja II.-t. „A Lelkünk útja I. az első zarándokút volt a szellemvilágba, amelyet klienseimmel az örökkévalóság hatalmas folyóján megtettem. A Lelkünk útja II. és a Lelkünk útja III. újabb expedícióra viszi az olvasót a szellemvilág csodáiba, ugyanazon a folyón, de már számos mellékágba is beevezve. Még többet megtudunk a halál utáni létről, arról a hihetetlen rendről, ami a túlvilágon uralkodik.”

Eredeti megjelenés éve: 2000

>!
Agykontroll, Budapest, 2003
172 oldal · ISBN: 9637959807 · Fordította: Benkő Mónika

Enciklopédia 1


Kedvencelte 11

Most olvassa 2

Várólistára tette 17

Kívánságlistára tette 16


Kiemelt értékelések

illusionlight>!
Michael Newton: Lelkünk útja III.

Csodás része volt az utazásnak ez a rész is. Néhol filozófiai magasságokat, néhol pedig az élet egyszerű, bárkiben felmerülő kérdéseit taglalta a szerző. Nagyon tetszett, és egészen elképesztő, hogy egy-egy olvasás közben felmerülő kérdésre Newton doktor „azonnal” reflektált, nem vonható kétségbe a szakértelme. :)

Purpur>!
Michael Newton: Lelkünk útja III.

Ezt a részt már nagyon elvontnak éreztem, bizonyos témákról (pl. vének tanácsa) bőven elég lett volna kevesebb is. Viszont más, a mindennapi élethez sokkal közelebb álló dolgokról meg szűkszavúan nyilatkozott a szerző, annak ellenére, hogy elmondása szerint ezekhez is lett volna anyaga (pl. lélektársak vagy homoszexualitás). Az utolsó fejezet, amiben a saját véleményét összegezte, nagyon tetszett – továbbra is lenyűgözőnek tartom, hogy egy teljesen „hitetlen” tudósból vált azzá, aki. :)

Finch>!
Michael Newton: Lelkünk útja III.

Erre a kötetre már kevesebb újdonság jutott, mint az első kettőre. Azért még itt is voltak meglepetések.


Népszerű idézetek

Katan>!

Amit egy-egy nehéz életből kinyersz, azt örökre megszerezted.

18. oldal

DTimi>!

Az önfelfedezéshez vezető út és nem a szervezett doktrínák által megszabott, hanem személyes filozófia kialakítása erőfeszítést igényel, de a jutalom nagyszerű.

166. oldal, Spirituális utunk

DTimi>!

Az élet lényege a beteljesülés felé haladó, folyamatos változás.

168. oldal, Spirituális utunk

Katan>!

A tanács azt vizsgálja, hogy az inkarnáció során a lélek belső, halhatatlan lénye vajon megtartotta-e erkölcsi egyenességét az értékek, az eszmények és a tettek tekintetében. Azt akarják tudni, hogy elmerültünk-e a befogadó testben, vagy lelkünk átragyogott azon.
Pozitívan hatottunk-e a környezetünkre, vagy uralkodni akartunk a többieken? Mások meggyőződése vezetett minket az úton, vagy erőt mutattunk, s így hozzájárultunk az élet jobbá tételéhez? A tanácsot nem annyira az érdekli, hogy az úton hányszor botlottunk meg és hányszor estünk el, hanem, hogy volt-e bátorságunk újra talpra állni és keményen tovább küzdeni.

14. oldal

Purpur>!

Nem hiba elfogadni az életet úgy, ahogy van, ahogy van, nem kérdezni semmit, és azt feltételezni, hogy végül, aminek történnie kell, az meg fog történni. Azok számára azonban, akik többet szeretnének tudni, az élet egyszerű elfogadása abszolút nem kielégítő.

166. oldal

Purpur>!

A spirituális felfogás kialakításának egyéni kutatás eredményének kell lennie, különben szerintem nincs értelme.

167. oldal

Purpur>!

Mivel valamennyien egyediek vagyunk, mindenki mástól különbözőek, mindenkire, aki lelki békére vágyik, magára hárul a feladat, hogy megtalálja saját spiritualitását. Amikor teljes egészében olyan hitrendszerekhez igazodunk, amelyek más emberek tapasztalataira épülnek, akkor úgy érzem, valamennyit elveszítünk az egyéniségünkből.

166. oldal

Purpur>!

Az önismeret képes túlvinni minket azon, amiről eredetileg azt gondoltuk, hogy a végcélunk.

168. oldal

DTimi>!

A Földre jönni nagyjából olyan, mint otthonról egy külföldi országba utazni. Egyes dolgok ismerősnek tűnnek, mások azonban – amig hozzájuk nem szoktunk – igen furcsának. Különösen a könyörtelen körülmények. Az igazi otthonunkban abszolút béke, teljes elfogadás és tökéletes szeretet honol. Az otthonuktól elszakított lelkekként nem feltételezhetjük, hogy ezek a csodálatos dolgok mindig ott lesznek körülöttünk. A Földön meg kell tanulnunk megbirkózni az intoleranciával, a haraggal és szomorúsággal, miközben az öröm és szeretet után kutatunk. Az úton nem veszíthetjük el az integritásunkat, nem áldozhatjuk fel a jóságot a túlélés kedvéért, és nem viszonyulhatunk a körülöttünk élőkhöz sem felsőbb, sem alacsonyabb rendű lényekként. Tudjuk, hogy a tökéletlen világbéli létünk elősegíti, hogy értékelni tudjuk majd a tökéletesség igazi értelmét. Mielőtt elindulunk egy-egy új életbe, bátorságot és alázatot kérünk. Ahogy növekszik tudatosságunk, úgy növekszik létezésünk minősége is. Ilyen a mi próbatételünk, s az a végzetünk, hogy kiálljuk a próbát.

169. oldal, Spirituális utunk

Kapcsolódó szócikkek: reinkarnáció
Katan>!

Klienseim a szellemvilágot az abszolút valóságnak látják, ezt a teret pedig megváltoztatott valóságnak tartják.

90. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Barbara Erskine: Hay várának asszonya
Barbara Erskine: Hay várának titkai
Joe H. Slate – Carl Llewellyn Weschcke: Ajtók előző és jövőbeli életeinkbe
Stephen Paul Thomas: A sárkány szolgálói
Bistey Zsuzsa: Vízöntőkori újjászületés
Brian Weiss: A Mesterek üzenetei
Horváth Andrea: Karma és életfeladat
Feldmár András: A tudatállapotok szivárványa
Kenneth S. Bowers: Hipnózis
Mészáros István: Hipnózis