Lelkünk ​útja I. 70 csillagozás

Michael Newton: Lelkünk útja I.

Végre megadatott. Végre beleláthatunk létünk legmélyebb, eddig homályba burkolt titkaiba. Végre megtudhatjuk, hogy: – honnan jövünk, – miért vagyunk itt és – hová megyünk? Dr. Michael Newton, világhírű pszichológus – akinek a teljesítménye talán névrokonáéhoz, Isaac Newtonéhoz vagy még inkább Kolumbusz Kristóféhoz mérhető – egyén hipnózismódszerével hozza felszínre kliensei segítségével a mindannyiunkat évezredek óta foglalkoztató alapkérdésekre választ adó információt. A kutatásából kikerekedő világkép egyszerre lélegzetelállító és inspiráló.

Eredeti megjelenés éve: 1996

>!
Agykontroll, Budapest, 2002
232 oldal · ISBN: 9789637959738 · Fordította: Angster László

Kedvencelte 26

Most olvassa 27

Várólistára tette 76

Kívánságlistára tette 89

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Zolesz P>!
Michael Newton: Lelkünk útja I.

Sajnos egy környezetemben történt tragédia kapcsán újra, – tehát másodszorra is – kezembe vettem e könyvecskét. Nem is válaszokat vártam már tőle (hiszen azokat már rég megkaptam), egyszerűen csak megnyugvás képpen olvastam újra, hogy a szeretet lény elvesztése miatt érzett ürességet és fájdalmat orvosolja egy kicsit.
Már elsőre is lenyűgözött, és végül is a mostani olvasásom csak mélyítette azt amit már akkor megértettem és elfogadtam.
Nem leszek hosszú.
Mint közülünk sokan én is „vadásztam” hosszú évtizedeken (!!!) keresztül az élet értelmét, a saját létezésem megértését. Sajnos magamban – talán a túlgondolkozásom miatt-, nem igazán leltem a választ, ezért külső segítségként kismillió könyvet vettem a kezembe.
Végig olvastam a vallásokkal és filozófiákkal foglalkozó legtöbb alapművet, bejártam a taoista bölcseletektől kezdve, a New Age mozgalom könyvein keresztül, a katolikus írásokkal kirakott út mindegyikét. Kerestem nyugaton, kerestem keleten, kerestem a felszínt karcolva vagy éppen a mélybe merülve, de a legtöbb kérdésemre egyik sem adott nekem elfogadható választ.
Jó három éve azonban már nem keresgélek.
Ugyanis a kezembe akadt ez a könyv.
Minden amit szerettem volna tudni a létezésről, a lelkekről, az odaátról megtaláltam benne. Azóta persze már mélyítettem tudásomat e témakörben is. Pontosabban ez nem is tudásbővítés, inkább valamiféle emlékezéscsíra aminek kihajtásához és szárba szökkenéséhez Dr. Newton könyve adta meg a kezdő lökést.
Nagy-nagy köszönet érte, hogy a számtalan alany (páciens) közreműködésével megírta ezt nekünk!

Persze, hogy öt csillag és kedvenc is a könyv.

3 hozzászólás
Joeymano>!
Michael Newton: Lelkünk útja I.

Sok kérdésre választ kaptam, és még több maradt nyitva. De a lényeg, hogy az élet egy nagy színpad, és játszanunk kell, élvezettel, örömmel, boldogan. :)

Doro>!
Michael Newton: Lelkünk útja I.

Felszabadító élmény olvasni. Szeretettel ajánlom, ugyanakkor óva is intek: drasztikusan megváltoztat(hat)ja az olvasója világképét…

1 hozzászólás
Vladi>!
Michael Newton: Lelkünk útja I.

Szerintem mindenkinek el kéne olvasni ezt a könyvet. Számomra ezek a dolgok egyáltalán nem újdonságok, de még rám is elég letaglózó hatással volt ez így összeszedve.

illusionlight>!
Michael Newton: Lelkünk útja I.

Nehéz szavakba önteni a könyv olvasásával megjelenő gondolatokat. Newton doktornak hála olyan dimenziókat járhat be az olvasó, amely utat és reményt ad az élet minél teljesebb megéléséhez. Csodás élmény volt, biztos vagyok benne, hogy aki elolvassa utána valamiképp máshogy fog tekinteni a körülötte lévő dolgokra, eseményekre és emberekre. Jöhet a következő rész!

Purpur>!
Michael Newton: Lelkünk útja I.

Nem jellemző rám, hogy majd’ három hétig rágódom egy könyvön, de ez nem olyasmi, amit az ember néhány nap alatt elolvas, aztán elfelejt. Kell hozzá az idő, az energia – meg egy strapabíró cerka sem árt, amivel ki lehet emelni a lényeget. Nem tudom, vajon a szerző stílusa vagy inkább a fordítás miatt éreztem-e így, de szerintem nagyon nehezen olvasható. Tudom, hogy ebben a témában (és ilyen mélységben) nehéz lehet írni, de pont emiatt lenne fontos az olvasmányosság, hogy az emberek „ne tudják letenni”, hogy érdekelje őket a folytatás. A többi reinkarnációs könyvben, amit eddig olvastam (pl. Bátor lelkek), nem volt ennyi probléma ezzel. Másrészt viszont tetszett Dr. Newton egyedülálló megközelítése, és az a (szakmai) alázat is, ahogy az egészet kezelte. Sokszor bosszantott, hogy olyan erőszakosan faggatta a hipnózisban lévő (és ezáltal eléggé kiszolgáltatott) pácienseit, ugyanakkor tiszteletreméltó, hogy pont ő – aki korábban semmi ilyesmiben nem hitt – hajlandó volt nyitni a téma felé, mi több, feltette rá az egész életét. Le a kalappal! A további részeket is el fogom olvasni.

Finch>!
Michael Newton: Lelkünk útja I.

Néha elképesztő, néha hihetetlen.
Mindig is érdekelt a reinkarnáció, és ez egy nagyon jó könyv a témáról.
Korábban olvastam hasonlót, de sajna nem emlékszem a címére, csak arra, hogy rózsaszínű borítója volt.

1 hozzászólás
Morzsa81 P>!
Michael Newton: Lelkünk útja I.

Minden benne van, amit tudni szerettem volna, és csak visszaigazolt arról, amit sejteni véltem!

Zabfalat>!
Michael Newton: Lelkünk útja I.

Lebilincselő, nem lehet abbahagyni. Ha elolvasod már nem is fogsz félni a haláltól.


Népszerű idézetek

Scarlett0722 P>!

Dr.N.: – Hogyan ölelik meg egymást,ha nincs testük?
A.: – Természetesen úgy,hogy beburkoljuk egymást a fényünkkel.

Purpur>!

Thaiföld északi hegyei között, egy wat templomban, egy buddhista tanár egyszer a következő, egyszerű igazságra emlékeztetett: „Az életet az önkifejezés eszközeként kaptuk, és csak azt adhatja nekünk, amit a szívünkre hallgatva keresünk.”

228. oldal

Scarlett0722 P>!

Úgy érti, hogy néha a Földön két ember egymásra néz, és úgy érzik már ismerik egymást valahonnan?

Scarlett0722 P>!

Az is igaz,hogy bármely élet után a lélektársainkkal találkozhatunk.

2 hozzászólás
Scarlett0722 P>!

A fölöttes tudatállapotban lévő alanyok nem igazán motiváltak,
hogy önként tájékoztassanak a szellemvilágbeli lelki élet teljességéről.
Az embernek a megfelelő ajtóhoz a megfelelő kulccsal kell rendelkeznie.

Purpur>!

Ha a lélek csak a szeretetet és a békét ismerné, nem fejlődhetne ki benne a valódi tisztánlátás, és sohasem értékelné igazán e pozitív érzéseket.

61. oldal

Scarlett0722 P>!

Ahogy a testi létünk vége közeleg,mindnyájan eljuthatunk egy magasabb tudatállapotba.

Scarlett0722 P>!

A lélek gyakran már a halál tényleges beállta előtt elhagyja a gazdatestet,
ha az nagy fájdalmat érez.

Zolesz P>!

(…) szellemi mestereink folyamatosan emlékeztetnek minket arra, hogy mivel az emberi agyban nincs beépített erkölcsi érzék, a lelkiismeret a lélek felelőssége.

62. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Barbara Erskine: Hay várának asszonya
Barbara Erskine: Hay várának titkai
Joe H. Slate – Carl Llewellyn Weschcke: Ajtók előző és jövőbeli életeinkbe
Stephen Paul Thomas: A sárkány szolgálói
Bistey Zsuzsa: Vízöntőkori újjászületés
Brian Weiss: A Mesterek üzenetei
Horváth Andrea: Karma és életfeladat
Feldmár András: A tudatállapotok szivárványa
Kenneth S. Bowers: Hipnózis
Mészáros István: Hipnózis