Lelkünk ​útja I. 98 csillagozás

Michael Newton: Lelkünk útja I.

Végre megadatott. Végre beleláthatunk létünk legmélyebb, eddig homályba burkolt titkaiba. Végre megtudhatjuk, hogy: – honnan jövünk, – miért vagyunk itt és – hová megyünk? Dr. Michael Newton, világhírű pszichológus – akinek a teljesítménye talán névrokonáéhoz, Isaac Newtonéhoz vagy még inkább Kolumbusz Kristóféhoz mérhető – egyén hipnózismódszerével hozza felszínre kliensei segítségével a mindannyiunkat évezredek óta foglalkoztató alapkérdésekre választ adó információt. A kutatásából kikerekedő világkép egyszerre lélegzetelállító és inspiráló.

Eredeti megjelenés éve: 1996

>!
Agykontroll, Budapest, 2002
230 oldal · puhatáblás · ISBN: 9637959815 · Fordította: Angster László
>!
puhatáblás · ISBN: 9789637959738

Kedvencelte 36

Most olvassa 31

Várólistára tette 113

Kívánságlistára tette 145

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Quator>!
Michael Newton: Lelkünk útja I.

A könyv témája konkrétan az, hogy mi történik a lélekkel a halál, és az újjászületés között. A szerző regressziós hipnózissal foglalkozott évekig, és elsősorban nem az elmúlt életekre koncentrált, hanem konkrétan arra, hogy mi történik a halál után a lélekkel. Az író a művében felépít egy lehetséges túlvilágot, egy barátságos helyet, ahol nincs büntetés, nincs pokol, ahol minden a lelkek fejlődéséért történik. Egészen addig, amíg a lélek le nem születik újra a földre, hogy ott is más feltételek között tovább fejlődhessen, tanulhasson, majd újra meghaljon, egészen addig, amíg végül el nem ér egy szinte tökéletes tudati állapotot. A mű nyelvezete némileg tudományos, de inkább ezoterikus. Kritikailag tekintve a könyvben a fő probléma az, hogy a leírtak igazságtartalma nem ellenőrizhető, ténylegesen nem cáfolható, de nem is bizonyítható. Az ember vagy elhiszi, hogy ez így van, ahogy le van írva (ha megvan a kellő nyitottsága), vagy nem hiszi el. A regressziós hipnózis egyébként tudományos szempontból nem a bölcsek köve, hipnózis alatt az ember használja a tudatalattiját, de ez nem azt jelenti feltétlen, hogy igazat is mond (nem úgy értem, hogy hazudna, hanem úgy, hogy a tudatalatti, és az álmok világa azért elég közeli rokonságban áll). Kritikailag gonosz érv, de zárójelben meg lehet említeni, hogy az írót a könyv megírása előtt motiválhatta a várható anyagi elismerés, és a hírnév megszerzése is, ennek érdekében pedig sok ember bármire képes. A tudomány szerint a halál után nincs semmi (legalábbis ez a legelfogadottabb nézet), de az emberek ennek ellenére sokan szeretnének hinni abban, hogy vár ott rájuk valami. Ezt a vágyat, ezt a hitet erősíti meg a könyv, és aki szeretne hinni, vagy fél a haláltól, annak a könyv megnyugvást hozhat. Összefoglalva nem állítom, hogy a könyvben leírtak igazak, vagy sem, ezekre és a hasonló könyvek állításaira, vagy a vallási állításokra, még sokáig nem lesz biztos válasz. Éppen ezért az ember hihet ezeknek az állításoknak, vagy a spirituális gondolatokban, vagy vallások közül abban, ami számára szimpatikus, hihető. Vagy nem hisz ezeknek az állításoknak, és a tudomány jelenlegi álláspontját fogadja el. A döntés mindenki számára adott, szerintem az a legfontosabb, hogy amíg az ember a hite miatt nem árt a másiknak, addig toleránsnak kell lennünk egymással, és találja meg mindenki az életének az értelmét ott és abban, ahol szeretné.

Horváth_Hollósi_Csilla P>!
Michael Newton: Lelkünk útja I.

Többek ajánlására kezdtem bele ebbe a nem éppen mindennapi kötetbe. Lassan haladtam vele, némelyik történet után inkább félretettem és hetekig felé sem néztem. Nem azért mert nem volt rám hatással, vagy nem volt érdekes – éppen hogy túl nagy hatással volt rám.
Úgy gondolom az életünk során van pár olyan téma, amit nem tudunk felfogni – ilyen a világűrnél a végtelen fogalma, vagy éppen maga a halál.
Mindenki átesik rajta, nincs kivétel. Ki előbb, ki később, ki pedig úgy, hogy megadatik neki a lehetőség a visszatérésre.

Ajánlom mindenkinek, akit foglalkoztat a halál és az utána ránk váró események gondolata – és szeret hinni :)

Joeymano>!
Michael Newton: Lelkünk útja I.

Sok kérdésre választ kaptam, és még több maradt nyitva. De a lényeg, hogy az élet egy nagy színpad, és játszanunk kell, élvezettel, örömmel, boldogan. :)

Doro>!
Michael Newton: Lelkünk útja I.

Felszabadító élmény olvasni. Szeretettel ajánlom, ugyanakkor óva is intek: drasztikusan megváltoztat(hat)ja az olvasója világképét…

1 hozzászólás
Vladi>!
Michael Newton: Lelkünk útja I.

Szerintem mindenkinek el kéne olvasni ezt a könyvet. Számomra ezek a dolgok egyáltalán nem újdonságok, de még rám is elég letaglózó hatással volt ez így összeszedve.

illusionlight>!
Michael Newton: Lelkünk útja I.

Nehéz szavakba önteni a könyv olvasásával megjelenő gondolatokat. Newton doktornak hála olyan dimenziókat járhat be az olvasó, amely utat és reményt ad az élet minél teljesebb megéléséhez. Csodás élmény volt, biztos vagyok benne, hogy aki elolvassa utána valamiképp máshogy fog tekinteni a körülötte lévő dolgokra, eseményekre és emberekre. Jöhet a következő rész!

Purpur>!
Michael Newton: Lelkünk útja I.

Nem jellemző rám, hogy majd’ három hétig rágódom egy könyvön, de ez nem olyasmi, amit az ember néhány nap alatt elolvas, aztán elfelejt. Kell hozzá az idő, az energia – meg egy strapabíró cerka sem árt, amivel ki lehet emelni a lényeget. Nem tudom, vajon a szerző stílusa vagy inkább a fordítás miatt éreztem-e így, de szerintem nagyon nehezen olvasható. Tudom, hogy ebben a témában (és ilyen mélységben) nehéz lehet írni, de pont emiatt lenne fontos az olvasmányosság, hogy az emberek „ne tudják letenni”, hogy érdekelje őket a folytatás. A többi reinkarnációs könyvben, amit eddig olvastam (pl. Bátor lelkek), nem volt ennyi probléma ezzel. Másrészt viszont tetszett Dr. Newton egyedülálló megközelítése, és az a (szakmai) alázat is, ahogy az egészet kezelte. Sokszor bosszantott, hogy olyan erőszakosan faggatta a hipnózisban lévő (és ezáltal eléggé kiszolgáltatott) pácienseit, ugyanakkor tiszteletreméltó, hogy pont ő – aki korábban semmi ilyesmiben nem hitt – hajlandó volt nyitni a téma felé, mi több, feltette rá az egész életét. Le a kalappal! A további részeket is el fogom olvasni.

Finch>!
Michael Newton: Lelkünk útja I.

Néha elképesztő, néha hihetetlen.
Mindig is érdekelt a reinkarnáció, és ez egy nagyon jó könyv a témáról.
Korábban olvastam hasonlót, de sajna nem emlékszem a címére, csak arra, hogy rózsaszínű borítója volt.

1 hozzászólás
Morzsa81>!
Michael Newton: Lelkünk útja I.

Minden benne van, amit tudni szerettem volna, és csak visszaigazolt arról, amit sejteni véltem!


Népszerű idézetek

aled>!

Dr.N.: – Hogyan ölelik meg egymást,ha nincs testük?
A.: – Természetesen úgy,hogy beburkoljuk egymást a fényünkkel.

Purpur>!

Az élet első néhány évében a gyerekek többet tudnak, mint amennyit elhisznek nekik.

225. oldal

Purpur>!

Az élet nehézségét azzal mérik, hogy mekkora kihívást jelent nekünk az adott helyzet, és nem azzal, hogy mekkorát jelentene valaki másnak.

128. oldal

Purpur>!

Thaiföld északi hegyei között, egy wat templomban, egy buddhista tanár egyszer a következő, egyszerű igazságra emlékeztetett: „Az életet az önkifejezés eszközeként kaptuk, és csak azt adhatja nekünk, amit a szívünkre hallgatva keresünk.”

228. oldal

aled>!

Úgy érti, hogy néha a Földön két ember egymásra néz, és úgy érzik már ismerik egymást valahonnan?

aled>!

Ahogy a testi létünk vége közeleg,mindnyájan eljuthatunk egy magasabb tudatállapotba.

>!

A legjobb döntéseink sokszor „ösztönösen” születnek. Hallgassunk a bennünk megszólaló hangra! Amikor valami fontosnak kell történnie az életben, az rendszerint meg is történik.

216. oldal

aled>!

Az is igaz,hogy bármely élet után a lélektársainkkal találkozhatunk.

2 hozzászólás
aled>!

A fölöttes tudatállapotban lévő alanyok nem igazán motiváltak,
hogy önként tájékoztassanak a szellemvilágbeli lelki élet teljességéről.
Az embernek a megfelelő ajtóhoz a megfelelő kulccsal kell rendelkeznie.


Hasonló könyvek címkék alapján

Dolores Cannon: Halál és élet között
Brian L. Weiss: Életek, mesterek
Árvai Attila: Interjú a halállal
Dannion Brinkley: A békét adó Fény
Helen Wambach: Hányszor születik egy ember?
Thorwald Dethlefsen: Élet az élet után
Irvin D. Yalom – Marilyn Yalom: Halálról és életről
Eckhart Tolle: Új Föld
Irvin D. Yalom: Egzisztenciális pszichoterápia
Freida McFadden: A téboly otthona