Kensuke ​királysága 15 csillagozás

Michael Morpurgo: Kensuke királysága

A kiskamasz Michael hajótörést szenved; egy csendes-óceáni szigeten küzd a túlélésért. Élelem és víz után kutat – hiába. Remény veszetten tér nyugovóra, ám másnap friss gyümölcs, halszeletek és víz várja. Nincs egyedül…

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Egmont-Hungary, Budapest, 2001
164 oldal · keménytáblás · ISBN: 9636276390 · Fordította: Nagyfejeő Rita · Illusztrálta: Michael Foreman

Enciklopédia 1


Kedvencelte 5

Most olvassa 1

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

Bea_Könyvutca P>!
Michael Morpurgo: Kensuke királysága

Egy Robinson Crusoe történet a 20. században. Michael a 12 éves kisfiú kutyája, Stella kiesik a hajóból, amikor a szüleivel a Föld körbevitorlázására indulnak. Nagyon szép könyv, tele szeretettel, barátsággal, nem maradtak ki az állatok és a kalandok sem belőle. A gyerekek is élvezni fogják. Az én 9 éves fiamnak legalabbis nagyon tetszett. Megható történet, a vége papírzsepi-igényes. :)

Két másik Morpurgo könyvet ajánlok még itt:
http://konyvutca.blogspot.hu/2015/07/michael-morpurgo-h…

Titusz másodjára olvasta el a könyvet, az ő értéklését itt olvashatjátok:
http://konyvutca.blogspot.hu/2017/07/delutani-matine-ti…

2 hozzászólás
Sippancs P>!
Michael Morpurgo: Kensuke királysága

Nagyon sokáig azt gondoltam, hogy ebből a történetből sehogy sem lesz 4 csillagnál több, aztán jött az utolsó harmad, ami annyira szép és megható volt, annyira morpurgós, hogy feltornázta magát 4,5 csillagra.
Lehet ennek az írónak a könyveit úgy olvasni, hogy az embernek kicsit ne szakadna bele a szíve, vagy ne pityeregne legalább az utolsó oldalakon? Kétlem…

5 hozzászólás
vikiniki2>!
Michael Morpurgo: Kensuke királysága

A történet elég lassan indul el, de mint eddig minden általam olvasott Morpurgo könyvnél egy idő után ez is magába szippantott és nem tudtam letenni. Komolyabb témával is foglalkozik benne, ami engem nagyon meghatott. Még több ilyen ifjúsági könyvet szeretnék.

Lilla_Miliko>!
Michael Morpurgo: Kensuke királysága

Véletlenül akadtam rá erre a könyvre. A címe alapján azonnal tudtam, hogy Japánhoz fog valahogy kapcsolódni. Igazam is lett.
Az első, amire felfigyeltem, hogy a főszereplőt kedvelem. Olyan természetességgel meséli a történetet, hogy nem igazán volt kivetnivalóm. Érdekes történet. A vadászok része szomorú volt, de egyébként egy kedves kis történet. spoiler

Lahara IP>!
Michael Morpurgo: Kensuke királysága

Tetszett, többször is olvastam, és hihetlenül kedvezménye sáron jutottam hozzá. :D


Népszerű idézetek

Chöpp P>!

Békében élek itt, emberek nélkül. Ha emberek jönnek, nincs béke.

156. oldal

Chöpp P>!

Mindig nagy élvezettel figyeltem Kensukét munka közben, mert óriási beleéléssel és élvezettel csinált mindent, amihez csak hozzáfogott. Legjobban azonban azt szerettem, amikor festett.

107. oldal

Sippancs P>!

Azt hiszem, azelőtt soha nem figyeltem meg a csillagokat. Éjszakai őrségben azonban, amikor a Peggy Sue magától siklott a vízen, a többiek pedig odalenn aludtak, az éjszakai égbolt volt az egyetlen társaságom. A csillagokat figyelve sokszor úgy éreztem, mi vagyunk az utolsó élőlények az egész bolygón. Anya, apa én és Stella, körülöttünk a sötét tenger, fölöttünk milliónyi csillag.

Kapcsolódó szócikkek: csillag
Sippancs P>!

– (…) Nem lehet egész életben várni és reménykedni. Élni kell, Micasan.

NikoLetti P>!

Végtére is egyszer minden vihar véget ért ….

24. oldal

Sippancs P>!

Megadtam magam. Engedelmeskednem kellett neki, mert szükségem volt az élelemre és a vízre, amit tőle kaptam. Amíg a titkos máglyarakásom ki nem szárad és nem jön erre egy hajó, azt kell tennem, amit mond. Egyszerűen nem volt más választásom. Annyit azért megtettem, hogy készítettem róla egy fekvő, életnagyságú homokszobrot a barlangom előtt, és azon ugráltam dühömben, hogy valamiképp levezessem a feszültségemet. Olyankor kicsit jobban éreztem magam, de nem sokkal.

Sippancs P>!

– Te lenni nekem mint enyém fiam. Mi boldog lenni. Mi festeni. Mi halászni. Mi lenni boldog. Mi maradni együtt. Te lenni enyém család, igen, Micasan? Igen?
– Igen! – válaszoltam, és komolyan is gondoltam.


Hasonló könyvek címkék alapján

Michael Ende: A Végtelen Történet
Astrid Lindgren: Oroszlánszívű testvérek
Erich Kästner: Május 35.
Rónaszegi Miklós: Az indián hercegnő
Póli Matilda: Futó tűz
Nyulász Péter: Ciprián
Trenton Lee Stewart: Fordul a kocka
Fabian Lenk: Összeesküvés a Holtak Városában
Ransom Riggs: Üresek városa
J. M. Barrie: Pán Péter