Hús ​és vér (Predator) 15 csillagozás

Michael Jan Friedman – Robert Greenberger: Hús és vér

Az emberek már tönkretették a Földet, ám továbbra is töretlenül kutatják a kizsákmányolható természeti forrásokat, így más bolygókon is csak a pusztítás nyomai maradnak utánuk. A világot irányító nagy hatalmú családok egyike, a Ciejek klán is a lelkiismeret nélküli kitermelésből gazdagodott meg. Amikor a család pátriárkája meghal a klán tagjai szinte azonnal egymás torkának esnek. Az egyik fél a rettegett ragadozókat hívja segítségül, ám az idegen harcosok vadsága még a klán kegyetlen tagjainak képzeletét is felülmúlja…

>!
Szukits, Debrecen, 2011
248 oldal · ISBN: 9789634971382 · Fordította: Habony Gábor

Kedvencelte 3

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 14


Kiemelt értékelések

>!
Jansy
Michael Jan Friedman – Robert Greenberger: Hús és vér

Vegyesek az érzéseim a könyvel kapcsolatban, mert bár tetszett, az eleje kicsit unalmas volt. De miután megérkeztek a Ragadozók és elkezdődött a vérontás, ott már sejtettem hogy ez az én könyvem lesz. Néhány szereplőt sikerült megkedvelnem, de menet közben rájöttem hogy feleslegesen. Dereket viszont olyan szinten gyűlöltem, hogy nem is emlékszem mikor éreztem így utoljára egy szereplő iránt. Itt is tetszett a Ragadozók szemszöge, mert újabb dolgokat tudhattam meg róluk. A vége nekem kicsit összecsapottnak tűnt.

>!
Toto12 
Michael Jan Friedman – Robert Greenberger: Hús és vér

Annyira nem tetszett a könyv !
Végig olvastam de sokkal jobb sztorit is lehetett volna kanyarítani belőle!

>!
Maate
Michael Jan Friedman – Robert Greenberger: Hús és vér

Tömény hentelés, az elmúlt évek legjobb Predi regénye. Talán.

>!
Aerin
Michael Jan Friedman – Robert Greenberger: Hús és vér

A két kedvenc Predator könyvem egyike. Rengeteg oka van amiért különösen tetszett ez a történet,de leginkább maga a főhősünk: nem egy szuperkatona, nem egy rendőr, sőt, még csak nem is egy túl harc képzett ember. Pont ezért könnyű beleképzelni magunkat a helyébe, mert általában úgy cselekszik, ahogy egy átlagember. Átlagemberes gondolatok, félelmek, tettek, megoldások. A másik ami szintén tetszett, hogy a ragadozó szemszögéből is mutatja az eseményeket, hiszen mi lehet érdekesebb, mint hogy mi van maga A vadász fejében. És amit még a legtöbb Predator könyvből hiányoltam, az az erkölcsi kódex megjelenése. Némelyikben benne van, némelyikből kihagyták, némelyikbe nem is volt lehetőség belerakni, de itt teljesen megmutatkozik a könyv legvégén. Persze ahány emberi jellem, annyi „predatori” is, szóval lehet, hogy ez annak tudható be, hogy „becsületes” ragadozó próbálja levadászni az embereket. Emellett persze tömény gyilkolás és patakokban folyó vér, emberi árulás és mohóság, egy átlagos ember túlélésért való küzdelme és győzelme. Mindenkinek ajánlom aki a Ragadozók világát szereti, és mindenkinek, aki egy izgalmas könyvet akar olvasni.


Hasonló könyvek címkék alapján

Orson Scott Card: A Holtak Szószólója
Peter F. Hamilton: Pandóra csillaga I-II.
Gareth Roberts – Douglas Adams: Shada
Pittacus Lore: Ötödik csapdája
Douglas Adams: Galaxis Útikalauz stopposoknak – A világ leghosszabb trilógiája öt részben
Iain M. Banks: Közelkép
Cathrin Smith: Teremtők
Gabriel Wolf: Odalent
Cixin Liu: A sötét erdő
Melissa Landers: Elválasztva