Karcok 7

Fumax KU>!
Fantasy

A Riyiria krónikák fantasy sorozatunk első két kötete már jó ideje kifogyott, és sokan kérték, hogy adjuk ki ezeket újra. Az eredetileg hat részes magánkiadású sorozat akkor lett kint igazi siker, amikor az Orbit kiadó felkarolta, és három kötetben adták ki, így mi is most egyben fogjuk kihozni az első két kötetet. Előreláthatólag az áprilisi Könyvfesztre fog megjelenni a másik Sullivan sorozatindító regény, a Mítoszok kora mellett. Nem vesszük át a mellékelt képen látható borítódesignt, hanem maradunk a nálunk megjelent verziónál (az Avempartha borítóját tervezzük B1-re), hogy azok számára is egységes lehessen a sorozat, akiknek már megvan valamelyik másik rész a sorozatból.
(A jelenleg beszerezhető Riyria kötetink pedig ezek):
https://fumax.hu/gyorskereses.html…

Kapcsolódó könyvek: Michael J. Sullivan: Theft of Swords · Michael J. Sullivan: Trónbitorlók · Michael J. Sullivan: Avempartha – Az elfek tornya

Michael J. Sullivan: Theft of Swords
Michael J. Sullivan: Trónbitorlók
Michael J. Sullivan: Avempartha – Az elfek tornya

Kapcsolódó alkotók: Michael J. Sullivan

40 hozzászólás
Fumax KU>!

Kifogyási értesítő:
Jelentjük, hogy a Riyria krónikák első két kötetéből, a Trónbitorlókból és az Avempartha – Az elfek tornyából a készletek legvégére érkeztünk. Mindenhonnan visszahívtuk már ezeket, és a Trónbitorlókból még 14, míg az Avemparthából 6 azaz hat! darabunk maradt.
A harmadik részből, a Birodalom születikből is már nagyon korlátozott a készlet, a könyvesboltokban azt sem tudjátok már beszerezni.
Aki eddig várt ezek beszerzésével, talán jobban teszi, ha nem vár tovább. :)
https://fumax.hu/gyorskereses.html…

Kapcsolódó könyvek: Michael J. Sullivan: Trónbitorlók · Michael J. Sullivan: Avempartha – Az elfek tornya · Michael J. Sullivan: Birodalom születik

Michael J. Sullivan: Trónbitorlók
Michael J. Sullivan: Avempartha – Az elfek tornya
Michael J. Sullivan: Birodalom születik

Kapcsolódó alkotók: Michael J. Sullivan

7 hozzászólás
Ivenn P>!

Ez most csak egy random fangörcs, amit le kell írnom… Szóval spanoltam egy kicsit Michael J. Sullivannel a goodreadsen, a téma pedig a tervben lévő Riyria-krónikák tv sorozat volt. Megkérdeztem tőle, hogy számára mi lenne a „dream cast”, avagy mely színészeket szeretné Hadrian és Royce szerepére. Erre azt mondta, hogy neki az az álma, hogy Chris Hemsworth és Tom Hiddleston játssza őket!!!!
Nem mondom, elkezdtem egy kicsit hiperventillálni meg idétlenül mosolyogni. :DDD Oké, nyilván elég esélytelen, hogy pont ők egy hosszabb sorozatszerepet bevállaljanak (ami valszeg nem is lesz olyan óriási költségvetésű), de ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ. Michael J. Sullivan is szereti őket és ezek szerint egy Marvel fan? Mekkora király arc ez az ember!! Imádom! És egyébként ja, most így belegondolva Chris és Tom elég tökéletes lenne a szerepre és még szerintem élveznék is. Bárcsak. T^T
Persze a projekt még elég gyerekcipőben jár, még ezer év lesz, mire egyáltalán eljutnak a színészválasztás témájáig, de azért ez most mosolyt csalt az arcomra. :D Én azt mondom, hogy ha már Christ és Tomot veszik majd alapul a főszereplők kiválasztásához, akkor nagy bajok nem lehetnek! ;)

Kapcsolódó könyvek: Michael J. Sullivan: Trónbitorlók · Michael J. Sullivan: Avempartha – Az elfek tornya · Michael J. Sullivan: Birodalom születik · Michael J. Sullivan: A Smaragdvihar · Michael J. Sullivan: Télvíz idején · Michael J. Sullivan: Percepliquis – Az elveszett város

Michael J. Sullivan: Trónbitorlók
Michael J. Sullivan: Avempartha – Az elfek tornya
Michael J. Sullivan: Birodalom születik
Michael J. Sullivan: A Smaragdvihar
Michael J. Sullivan: Télvíz idején
Michael J. Sullivan: Percepliquis – Az elveszett város

Kapcsolódó alkotók: Michael J. Sullivan

7 hozzászólás
CaptainV IP>!

Bejelöltem Goodreadsen, hogy a Percepliquist olvasom, és a könyv adatlapján érdekes dolgot találtam. (Illetve hát nekem érdekes, mert a szakdogámat részben ebből írtam, szóval bocsánat, ha senkit nem érdekel, de én durván rá tudok pörögni az ilyesmire.)

A két főszereplő neve: Royce Melborn és Hadrian Blackwater. Ez így van az eredetiben is, meg a magyar változatban is. A Goodreadsen viszont ezt láttam:

characters: Rolf Molenbeek, Hadriaan Zwartwater

Megnéztem: ezek a holland változatok. Szerintem tök érdekes, hogy a hollandok szükségét érezték hollandosítani a neveket. Ez csak két példa, ezek alapján meg fogalmam sincs, hogy ez mennyire gyakori náluk, mindenestre például itthon a 19. században volt nagy divat az irodalmi szereplők neveit fordítani vagy magyarosítani (a magyarosításból olykor aaaaannnyira vicces dolgok születtek…), ma már többnyire csak nagyon indokolt esetben, mondjuk beszélőneveknél vagy gyerekkönyvekben tesszük.

A keresztneveket abszolút lecserélték a holland szemnek és fülnek ismerősebb verzióra: Royce – Rolf, Hadrian – Hadriaan.
A Zwartwater tükörfordítással jött létre, csakúgy, mint a Blackwater, összetett szó, jelentése: 'feketevíz'.
A Molenbeek: a molen jelentése 'malom', a beek pedig 'patak'. A Melborn-t nem tudom lefordítani, a 'born'-t látom benne, de ennyi. Ha nagyon megszalad a fantáziám, akkor a mel szótagról a francia mal jut eszembe, ami 'romlottat' vagy 'gonoszat' jelent, amivel én ki tudnék egyezni, már abban az értelemben, hogy 'romlottságba(n) született', de áhh. Szerintem Sullivan fele ennyit nem rugózott ezen a néven, mint én, úgyhogy kétlem. Sőt, van még egy elméletem, de az tartalmaz egy apró spoilert, úgyhogy nem osztom meg.
Mindegy, egyelőre maradt a holland 'malompatak'. Lehet, hogy csak simán szerencsés véletlen, hogy értelmes holland szavakkal létre lehet hozni egy összetételt, aminek kb. hasonló a hangzása, mint az angol névnek, és még az adott világban elképzelhető jelentése is van, nem pedig az, hogy mondjuk 'golyósdezodor'.

Na, most hogy ezt leírtam, tuti nem fogom elfelejteni, és ha majd esetleg szükségem lesz rá, jó példa lesz belőle. Addig is hálát adok a magyar fordítói szokásoknak, hogy most Hadrian Blackwaterről és Royce Melbornról olvasok, nem pedig *fordít* Feketevízi Adriánról és *magyarosít* Mélabarna Rudolfról.

Kapcsolódó könyvek: Michael J. Sullivan: Trónbitorlók · Michael J. Sullivan: Avempartha – Az elfek tornya · Michael J. Sullivan: Birodalom születik · Michael J. Sullivan: A Smaragdvihar · Michael J. Sullivan: Télvíz idején · Michael J. Sullivan: Percepliquis – Az elveszett város

Michael J. Sullivan: Trónbitorlók
Michael J. Sullivan: Avempartha – Az elfek tornya
Michael J. Sullivan: Birodalom születik
Michael J. Sullivan: A Smaragdvihar
Michael J. Sullivan: Télvíz idején
Michael J. Sullivan: Percepliquis – Az elveszett város
29 hozzászólás
Szilmariel>!
Fantasy

Egyre közeledik a The First Empire sorozat első kötetének a Rhune-nak a megjelenése!

UPDATE:
Sullivan már talált is kiadót a Rhune-ra! Már első körben több kiadó is tett neki ajánlatot, ami igazán jó hír. Még sajna nem árulja el, hogy melyik kiadóval szerződött le, mert még folynak vele a részletek egyeztetése. De így már biztosra vehető, hogy kb. 1 év múlva (ha nem hamarabb, bár a jó szerkesztési meg kiadási művelethez kell az idő) meg fog jelenni angolul a könyv. Alig várom már a következő friss híreket egyik kedvenc íróm legújabb sorozatáról.

Azt kell tudni erről a sorozatról, hogy ez a Riyria-krónikák sorozatnak egy ilyen előzménye. (S persze szintén egy high vagy epikus fantasy sorozat.) Bár ugyanabban a világban játszódik, mégsem ugyanaz, mivel 3000 évvel előrébb járunk a Riyria eseményeihez képest.

A sorozatot 4 kötetesre tervezi Sullivan:
Rhune, Dherg, Rhist és Fhrey
De ezek persze még csak munkacímek, vagyis változhatnak. Bár az író szeretné ha maradhatnának, mert van bennük 2 közös is: mindegyik cím 5 betűből áll, és mindegyik cím második betűje egy néma h betű.

Bár még csak nemrég lett átírva, javítva a könyv legutóbbi verziója a béta olvasók segítségének köszönhetően. Sullivan elvileg már az utolsó fejezetet dolgozta át december középen és utána készül belőle pár limitált kiadású szerkesztetlen másolat, amiket karácsony előtt ki is sorsolt pár szerencsés (gondolom) béta olvasó között.
De majd még januárban kezdődik egy újabb béta olvasói teszt kör. Remélhetőleg a sorozatot felkarolja majd egy hivatalos szerkesztői csoport, azon felül is egy kiadó. S utána kezdődik majd egy komolyabb szerkesztői munka és remélhetőleg még 2015-ben a könyv kiadása.
Goodreads-en már csináltak egy előzetes adatlapot a széria köteteinek. A borítók biztosan nem azok lesznek, amik ki vannak rakva, ami szerintem egyáltalán nem is baj.
Itt lehet megnézni:
https://www.goodreads.com/series/135626-the-first-empire

Rhune (1. kötet) előzetes fülszövege:
Mit jelent az, ha az isteneket meg lehet ölni?
Rhune földjén a fák meg tudják jósolni a jövőt. Rowan képtelen aludni addig, míg nem tehet bele még több emberi csontot a nyughelyeikbe. A crimbelek az erdőben található titkos ajtókon át gyerekeket lopnak. És az istenek feddhetetlenek. Ám amikor Raithe apját megölik, megteszi az elképzelhetetlent és visszavág. A tette életre kelti az Istengyilkos legendáját, elveti a lázadás magvait, és felveti a kérdést hogy az istenek tényleg istenek-e igazából. Fedezz fel egy új világot Michael J. Sullivan-tól, a Riyria-krónikák írójától!
A Sötét Kor előtt, még ott volt a Mítoszok és Legendák kora. A királyok és kastélyok kora előtt, mikor még csak mítoszok és hősök léteztek. A két tolvaj előtt, még létezett egy birodalom. És mielőtt még létezett volna egy birodalom, azelőtt létezett Nyphron.
Minden amiről azt hiszed, hogy ismered, még csak egy mítosz. Ismerd meg a legenda mögött rejtőző igazságot.

Az író létrehozott egy külön oldalt az új szériájának, így aki szeretne ott naprakészen tájékozódhat róla:
http://firstempireseries.com/

Mivel nekem az egyik legkedvesebb sorozatom a Riyria-krónikák, ezért érthetően alig várom, hogy milyen lesz majd az előzmény sorozat. Remélhetőleg majd nálunk is lecsap rá egy kiadó, hogy itthon is olvashassuk.

Kapcsolódó könyvek: Michael J. Sullivan: Trónbitorlók · Michael J. Sullivan: Avempartha – Az elfek tornya · Michael J. Sullivan: Birodalom születik · Michael J. Sullivan: A Smaragdvihar · Michael J. Sullivan: Télvíz idején

Michael J. Sullivan: Trónbitorlók
Michael J. Sullivan: Avempartha – Az elfek tornya
Michael J. Sullivan: Birodalom születik
Michael J. Sullivan: A Smaragdvihar
Michael J. Sullivan: Télvíz idején

Kapcsolódó alkotók: Michael J. Sullivan

5 hozzászólás
Fumax KU>!

Michael J. Sullivan: Télvíz idején (Riyria-krónikák 5.)
műfaj: fantasy
Tervezett megjelenés: október-november
Royce és Hadrian következő kalandját, a Riyria-krónikák utolsó előtti részét már sokan várjátok, még többen fogjátok az elkövetkező hónapokban, mivel nagyon szépen nő a sorozat rajongóinak köre, ami nem csoda, hiszen kötetről kötetre javul a történet minősége.
Vajon sikerül beérni Sullivannek itthon Mark Lawrence népszerűségét? Nem lesz könnyű, de jó úton halad.
Ahogy láthatjátok már megkaptuk a borítófestményt, amely ismét az egyre felkapottabb Marc Simonetti munkája. Tetszik?

Kapcsolódó könyvek: Michael J. Sullivan: Trónbitorlók · Michael J. Sullivan: Avempartha – Az elfek tornya · Michael J. Sullivan: Birodalom születik · Michael J. Sullivan: A Smaragdvihar

Michael J. Sullivan: Trónbitorlók
Michael J. Sullivan: Avempartha – Az elfek tornya
Michael J. Sullivan: Birodalom születik
Michael J. Sullivan: A Smaragdvihar
6 hozzászólás
Elhaym>!

40 oldalnyi részlet:
http://www.fumax.hu/wp-content/uploads/2013/05/avempart…

Mostanában vonzom az olyan könyveket, amikben Rufus nevű karakter is van. :)

Kapcsolódó könyvek: Michael J. Sullivan: Avempartha – Az elfek tornya

Michael J. Sullivan: Avempartha – Az elfek tornya