Értékelések 22

BBetti86 >!
Michael J. Sullivan: A rózsa és tövise

Miközben a történet önmagában is jó, és az is élvezettel tudja olvasni, aki most találkozik először Riyria kalandokkal, igazi rajongóbarát regény is, ami szervesen hozzánő a sorozathoz. Nagyon bírtam, ahogy itt vannak a sorozat előzményei – hogy alakulnak ki azok az erőviszonyok és kapcsolatok, melyek fennállnak a sorozatban.
A királyi család ellen összeesküvés készül, amibe akaratlanul is belekeveredik a kis fattyú, kapuőrnek álló Reuben. A fiú titkon szerelmes a hercegnőbe, és a saját apjával is kész szembeszállni, hogy megmentse. Ő egy menekülő örömlánytól tudja meg, mi készül. Royce és Hadrian is amiatt a lány miatt keverednek a sztoriba. Rose Gwen egyik lánya, így megvédenék és megfizetnének annak, aki bántani meri.
Egyszerre szerettem is, nem is, hogy mennyire előzménykötet. Mivel tudtam, mi fog következni, így a fordulatok nem leptek meg. Viszont elegáns, ahogy közvetlenül előkészítik a következő eseményeket.
Több szereplőt is mélyebben bemutat és jobban megszerettetett velem. Ebben a sorozatban sohasem a főszereplők voltak a kedvenceim, most sem a Riyria párosa kötött le. Reuben volt a mostani kedvencem – aki mélyről jön, és egészen magasra jut. Aki ártatlan, nemes szívű és olyan nehéz sors jut neki… Azt is hosszan tudnám elemezni, miért bírtam mindig is Alrik herceget, most is az egyik kedvencem, és miért szomorít el… mindegy, ez előzménykötetet, nem kell, hogy azon merengjek, mit nem szerettem a későbbiekben. Talán nem olyan heves és okos, mint a testvére, de Alrik jóravaló srác, aki herceg létére sokkal rendesebb, mint pl. a fegyvernök gyakornokok.
Olvasmányos, szórakoztató, kalandos fantasy. Ha nem olvastam már volna a későbbieket, kedvet csinált volna hozzá.

Hirdetés