A ​tanítvány (Sebastian Bergman 2.) 99 csillagozás

Michael Hjorth – Hans Rosenfeldt: A tanítvány

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A svéd királyi nyomozóhatóság egy kíméletlen sorozatgyilkos után kutat, akinek immár három nő halála szárad a lelkén. Az elkövetés módja megegyezik a kilencvenes évek hírhedt sorozatgyilkosának, annak az Edward Hindének a módszerével, akit Sebastian Bergman kriminálpszichológus juttatott rács mögé. A megkeseredett és mogorva Sebastian kézenfekvőnek érzi, hogy bevegyék a nyomozásba, és ez azért se lenne ellenére, mert így nemrég megtalált lánya közelében lehetne, aki azonban még nem tudja, hogy Bergman az apja. A férfinek sikerül is bekerülnie a nyomozók közé, s hamarosan megrendülve ébred rá: a gyilkosságok olyan módon függnek össze, amire a legvadabb álmaiban sem gondolt volna.

Eredeti mű: Michael Hjorth – Hans Rosenfeldt: Lärjungen

Eredeti megjelenés éve: 2011

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Skandináv krimik

>!
Animus, Budapest, 2014
512 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633242650 · Fordította: Bándi Eszter
>!
Animus, Budapest, 2014
502 oldal · ISBN: 9789633242667 · Fordította: Bándi Eszter

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Sebastian Bergman


Kedvencelte 6

Most olvassa 5

Várólistára tette 51

Kívánságlistára tette 44


Kiemelt értékelések

>!
Nefi
Michael Hjorth – Hans Rosenfeldt: A tanítvány

Úgy hat rám, mint valami drog. Lerakom az egyik részt, és már kezdenék is bele az újba.
Ez egy nagyon jól megírt regény. Jó, hogy több szempontból látjuk az eseményeket, több szereplő fejébe, gondolataiba is belelátunk. Izgalmas, érdekes rész volt :)

>!
Fermin
Michael Hjorth – Hans Rosenfeldt: A tanítvány

Ez az egyik legjobb skandináv krimi, amit eddig olvastam. A szerzőpáros most végre kitett magáért, és egy remek munkát tett az asztalra. Az Ingoványhoz képest sokat javult a stílus, sokkal kidolgozottabb ez a történet, mint az előző. A szereplők is nagyon jól felépítettek, sokszor nekifeszülnek egymásnak, lélektani csaták sorozatát izgulhatjuk végig. Hinde figurája meg tökéletes, nem tudok mást mondani. És végre pörög a történet, nem csak vánszorog. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy alakul a nyomozócsoport tagjainak a sorsa. Sebastian Bergman is szimpatikusabb lett. És akkor még ott van az a fránya befejezés. Hogy mi lesz ebből….

Szeretném megjegyezni, hogy szerintem A tanítvány olvasása előtt, érdemes elolvasni a szerzőpáros Ingovány című könyvét (Sebastian Bergman sorozat első része), mert úgy jobban összeáll ez a történet, és a szereplők egymáshoz való viszonya.

8 hozzászólás
>!
salidigger
Michael Hjorth – Hans Rosenfeldt: A tanítvány

Kellemes kikapcsolódást nyújtó skandináv krimi. Érdekes karakterek, kakofón emberi kapcsolatok. Aki rendszeresen olvas krimit, az azért néhány fordulatot 95% bizonyossággal megtippelhet, de ez az élményen nem csorbított. A folytatásokra is vevő vagyok, szóval a műfaj kedvelőinek bátran ajánlható!

>!
Zanit
Michael Hjorth – Hans Rosenfeldt: A tanítvány

Ez a sorozat letehetetlen! Nem csak az éppen aktuális bűnesetek kinyomozása miatt, hanem az is érdekel, hogyan alakul a főszereplők sorsa a továbbiakban. A történet az írópárostól megszokott módon izgalmas és csavaros volt, de nekem ez még kevés lenne ahhoz, hogy áradozzak egy sorozatról. A hab a tortán a szereplők személyisége.
spoiler
Már ma elkezdem a következő részt :)

>!
Kovaxka P
Michael Hjorth – Hans Rosenfeldt: A tanítvány

Nagyságrendekkel jobban tetszett, mint az Ingovány. Örülök, hogy tettem még egy kísérletet Sebastian Bergmannal, bár barátok azért nem lettünk. Fordulatos volt, izgalmas is, jól csűrte-csavarta a szerzőpár, szerencsés választás volt a másolós sorozatgyilkos. A fordítással sem volt gondom ezúttal, de 100 oldallal simán lehetett volna rövidebb.

>!
Tigrincs P
Michael Hjorth – Hans Rosenfeldt: A tanítvány

Lehet, hogy kezd sok lenni nekem a skandináv krimikből.
Ha csak önmagában nézem ezt a krimit, akkor rendben van, „egynek jó”. Bergman kicsit hasonlít Hole-ra, csak több jellemfejlődést mutat talán.
Amit nem értek, és már nem az első könyvben zavar ez, hogy miért darabolnak fel millió darabraegy tisztességes összetett mondatot. Amikor a sebességet, meg a kapkodást akarják kifejezni és próbálják már szinte megfilmesítésre előkészíteni a szöveget, azt értem.
De amikor máshogy. Azt nem.
Hogy gyorsabb legyen.
Hatásosabb.
Mert ezt így láttuk valahol. És most másoljuk.
Gyerünk. Mit is gondoltam az előbb?
Semmit. Akkor rohanjunk valamerre.

Na szóval ilyen :) És ez szerintem idegesítő.

>!
tunczo P
Michael Hjorth – Hans Rosenfeldt: A tanítvány

Szuper könyv. Egyre jobban kezd kibontakozni a főhős jelleme, itt-ott már már emberi érzelmekre is képes. A gyilkossági ügyek is jók voltak, a nyomozás a megfelelő mederben haladt, szerintem nem volt vontatott. A végén már lehetett sejteni mi lesz, de mégis izgultam. Jobban bejött, mint a sorozat első része.

1 hozzászólás
>!
Bélabá P
Michael Hjorth – Hans Rosenfeldt: A tanítvány

Fájó szívvel, félbehagytam… Elolvastam a harmadrészét. Ilyen még sosem történt velem skandináv krimivel, hogy félbe kelljen hagyni. Ez a könyv kiverte a biztit.. :S Vontatott, túlírt, lassú, unalmas. Agybajt kaptam az ismétlésektől, hogy ugyanazt elmondják kétszer-háromszor. Ha pontozni kéne, akkor 2 csillag.

4 hozzászólás
>!
PRicsmond
Michael Hjorth – Hans Rosenfeldt: A tanítvány

Huhh, hát őszintén szólva nem is tudom mit írjak, FANTASZTIKUS. Nesbo és Adler-Olsen mellett ez a szerző páros a kedvenceim. Már az Ingovány is nagyon tetszett, de ez felülmúlja nem is kicsit. Bár 30%-ig hasonlított az előző kötethez, amolyan felvezetés volt a történetben megtudhattuk mi történt a szereplőkkel a legutóbbi nyomozás óta megismertünk egy pár új szereplőt, kaptunk egy kis előzetest mire is számítsunk majd a továbbiakban. Aztán egy csapásra felgyorsult a történet és nem lassult sőt folyamatosan idegtépő tempóban elértünk a tetőponthoz a nagy fináléhoz. Nagyszerűen fejlődtek a karakterek és kaptunk egy komoly ellenfelet egy mesteri gonoszt, valamit egy ismét nyitva hagyott lezárás ami miatt kicsit fáj is a szívem mivel még nem láttam, hogy megjelent volna nálunk a mű folytatása remélem nem kell már sokat várni rá.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
vercsa

Az embernek nem a legjobbnak kell lennie, de mindig a legjobbat kell kihoznia magából. Ennél többet nem lehet tenni, kevesebbet tenni meg ostobaság.

2 hozzászólás
>!
Emerencia

Az embernek nem kell a legjobbnak lennie, de mindig a legjobbat kell kihoznia magából.

63. oldal

3 hozzászólás
>!
Emerencia

Semmi sem változtathatja meg annyira az ember véleményét a világról, mint a saját felfedezései és tapasztalatai.

40. oldal

>!
Emerencia

Gyakran csak a saját tapasztalatok ébresztik rá az embert , hogyan is néz ki a valóság. A tettek többet érnek , mint a szavak, és a megélt tettek a legértékesebbek.

40. oldal

>!
Emerencia

Az élet egy folyó, nem lehet megállítani, akármennyire is szeretnénk.

163. oldal

>!
robinson P

Haraldsson megköszörülte a torkát, és kissé kihúzta magát a székben. Megpróbálta visszaszerezni az irányítást, annak ellenére, hogy sose volt nála.

192. oldal

>!
vercsa

Hogy mi szükséges ahhoz, hogy a hőséget trópusiként kategorizálják, nem tudta, ő maga csak annyit érzett, hogy gatyarohasztó meleg van.

>!
robinson P

Torkel befejezte a rövid telefonbeszélgetést, és visszafordult a csoporthoz. Rögtön feltűnt, hogy nem jó híreket kapott.
– Megvan a negyedik áldozat.

156. oldal

2 hozzászólás
>!
robinson P

Az újságírók spekulációit takarékon tartani, ez volt Torkel stratégiájának alappillére. Amikor a sajtó szenzációk után rohangált, bármi megtörténhetett. Főleg bizalmas ügyekben. Akkor hirtelen politika lett az egészből, és a politika mindig tönkreteszi a nyomozást.

100. oldal


A sorozat következő kötete

Sebastian Bergman sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Camilla Läckberg: Vészmadár
Kristina Ohlsson: Lotus blues
Jo Nesbø: Police
Carin Gerhardsen: A mézeskalács ház
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Karen Rose: Sikíts értem
Donato Carrisi: Démoni suttogás
Douglas Preston – Lincoln Child: Csendélet varjakkal
Bleeding Bride: A téboly kertje
Chris Carter: A keresztes gyilkos