A ​tanítvány (Sebastian Bergman 2.) 138 csillagozás

Michael Hjorth – Hans Rosenfeldt: A tanítvány

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A svéd királyi nyomozóhatóság egy kíméletlen sorozatgyilkos után kutat, akinek immár három nő halála szárad a lelkén. Az elkövetés módja megegyezik a kilencvenes évek hírhedt sorozatgyilkosának, annak az Edward Hindének a módszerével, akit Sebastian Bergman kriminálpszichológus juttatott rács mögé. A megkeseredett és mogorva Sebastian kézenfekvőnek érzi, hogy bevegyék a nyomozásba, és ez azért se lenne ellenére, mert így nemrég megtalált lánya közelében lehetne, aki azonban még nem tudja, hogy Bergman az apja. A férfinek sikerül is bekerülnie a nyomozók közé, s hamarosan megrendülve ébred rá: a gyilkosságok olyan módon függnek össze, amire a legvadabb álmaiban sem gondolt volna.

Eredeti megjelenés éve: 2011

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Skandináv krimik

>!
Animus, Budapest, 2014
512 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633242650 · Fordította: Bándi Eszter
>!
Animus, Budapest, 2014
502 oldal · ISBN: 9789633242667 · Fordította: Bándi Eszter

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Sebastian Bergman


Kedvencelte 8

Most olvassa 2

Várólistára tette 66

Kívánságlistára tette 49


Kiemelt értékelések

Euthümia_K P>!
Michael Hjorth – Hans Rosenfeldt: A tanítvány

Vérbeli skandináv krimi. Az Ingovány is tetszett, de ez a rész mérföldekkel felülmúlta. A szerzőpáros remekül összedolgozik, végig pörögnek az események, lebilincselően izgalmas a történet. Nagyon tetszik a főszereplő karakterének fejlődése. Végre bemutatja az írópáros más szemszögböl is Bergmant, ennek köszönhetően egyre szimpatikusabbá válik. Nagyon érdekes és jól eltalált Hinde karaktere. Azt nem mondanám, hogy nem viselt meg az a rész, amikor kiderült a könyvből, hogy miért vált Hinde azzá, akivé. Bár ezt Ralphról is elmondhatom. spoiler Ettől eltekintve A tanítvány egy kifejezetten jól sikerült skandináv krimi.

Mariann_ P>!
Michael Hjorth – Hans Rosenfeldt: A tanítvány

Nem titok, hogy ez a kedvenc sorozatom.
Minden résznél leírhatom szinte ugyanazt.
Kedvelem a szereplőket, mert annyira tökéletesek a munkában, és annyira esendőek a magánéletben. Ezt az én ízlésem szerint gondolta ki a szerzőpáros.
Szerzőpáros… hogy osszák el ezt az írásban, nem tudom , de jól csinálják.
Ugyan olvastam a megjelent 6 részt, de az első két rész még könyvtári volt sok-sok évvel ezelőtt , így gondoltam elolvasom az elejét, miután sikerült beszereznem.
Krimikedvelőknek melegen ajánlom !

Nefi P>!
Michael Hjorth – Hans Rosenfeldt: A tanítvány

Úgy hat rám, mint valami drog. Lerakom az egyik részt, és már kezdenék is bele az újba.
Ez egy nagyon jól megírt regény. Jó, hogy több szempontból látjuk az eseményeket, több szereplő fejébe, gondolataiba is belelátunk. Izgalmas, érdekes rész volt :)

Fermin>!
Michael Hjorth – Hans Rosenfeldt: A tanítvány

Ez az egyik legjobb skandináv krimi, amit eddig olvastam. A szerzőpáros most végre kitett magáért, és egy remek munkát tett az asztalra. Az Ingoványhoz képest sokat javult a stílus, sokkal kidolgozottabb ez a történet, mint az előző. A szereplők is nagyon jól felépítettek, sokszor nekifeszülnek egymásnak, lélektani csaták sorozatát izgulhatjuk végig. Hinde figurája meg tökéletes, nem tudok mást mondani. És végre pörög a történet, nem csak vánszorog. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy alakul a nyomozócsoport tagjainak a sorsa. Sebastian Bergman is szimpatikusabb lett. És akkor még ott van az a fránya befejezés. Hogy mi lesz ebből….

Szeretném megjegyezni, hogy szerintem A tanítvány olvasása előtt, érdemes elolvasni a szerzőpáros Ingovány című könyvét (Sebastian Bergman sorozat első része), mert úgy jobban összeáll ez a történet, és a szereplők egymáshoz való viszonya.

8 hozzászólás
salidigger>!
Michael Hjorth – Hans Rosenfeldt: A tanítvány

Kellemes kikapcsolódást nyújtó skandináv krimi. Érdekes karakterek, kakofón emberi kapcsolatok. Aki rendszeresen olvas krimit, az azért néhány fordulatot 95% bizonyossággal megtippelhet, de ez az élményen nem csorbított. A folytatásokra is vevő vagyok, szóval a műfaj kedvelőinek bátran ajánlható!

Zanit>!
Michael Hjorth – Hans Rosenfeldt: A tanítvány

Ez a sorozat letehetetlen! Nem csak az éppen aktuális bűnesetek kinyomozása miatt, hanem az is érdekel, hogyan alakul a főszereplők sorsa a továbbiakban. A történet az írópárostól megszokott módon izgalmas és csavaros volt, de nekem ez még kevés lenne ahhoz, hogy áradozzak egy sorozatról. A hab a tortán a szereplők személyisége.
spoiler
Már ma elkezdem a következő részt :)

Kovaxka P>!
Michael Hjorth – Hans Rosenfeldt: A tanítvány

Nagyságrendekkel jobban tetszett, mint az Ingovány. Örülök, hogy tettem még egy kísérletet Sebastian Bergmannal, bár barátok azért nem lettünk. Fordulatos volt, izgalmas is, jól csűrte-csavarta a szerzőpár, szerencsés választás volt a másolós sorozatgyilkos. A fordítással sem volt gondom ezúttal, de 100 oldallal simán lehetett volna rövidebb.

mazsolafa>!
Michael Hjorth – Hans Rosenfeldt: A tanítvány

Izgalmas, kellően skandináv, szuper jól adagolva a nyomozás és magánéleti szál. Az egyetlen hiba, hogy még mindig nem sikerült egyik szereplőt sem megkedvelnem.

Tigrincs P>!
Michael Hjorth – Hans Rosenfeldt: A tanítvány

Lehet, hogy kezd sok lenni nekem a skandináv krimikből.
Ha csak önmagában nézem ezt a krimit, akkor rendben van, „egynek jó”. Bergman kicsit hasonlít Hole-ra, csak több jellemfejlődést mutat talán.
Amit nem értek, és már nem az első könyvben zavar ez, hogy miért darabolnak fel millió darabraegy tisztességes összetett mondatot. Amikor a sebességet, meg a kapkodást akarják kifejezni és próbálják már szinte megfilmesítésre előkészíteni a szöveget, azt értem.
De amikor máshogy. Azt nem.
Hogy gyorsabb legyen.
Hatásosabb.
Mert ezt így láttuk valahol. És most másoljuk.
Gyerünk. Mit is gondoltam az előbb?
Semmit. Akkor rohanjunk valamerre.

Na szóval ilyen :) És ez szerintem idegesítő.


Népszerű idézetek

vercsa>!

Az embernek nem a legjobbnak kell lennie, de mindig a legjobbat kell kihoznia magából. Ennél többet nem lehet tenni, kevesebbet tenni meg ostobaság.

3 hozzászólás
Emerencia P>!

Az embernek nem kell a legjobbnak lennie, de mindig a legjobbat kell kihoznia magából.

63. oldal

3 hozzászólás
Emerencia P>!

Semmi sem változtathatja meg annyira az ember véleményét a világról, mint a saját felfedezései és tapasztalatai.

40. oldal

Emerencia P>!

Gyakran csak a saját tapasztalatok ébresztik rá az embert , hogyan is néz ki a valóság. A tettek többet érnek , mint a szavak, és a megélt tettek a legértékesebbek.

40. oldal

Emerencia P>!

Az élet egy folyó, nem lehet megállítani, akármennyire is szeretnénk.

163. oldal

Kapcsolódó szócikkek: élet
robinson P>!

Haraldsson megköszörülte a torkát, és kissé kihúzta magát a székben. Megpróbálta visszaszerezni az irányítást, annak ellenére, hogy sose volt nála.

192. oldal

vercsa>!

Hogy mi szükséges ahhoz, hogy a hőséget trópusiként kategorizálják, nem tudta, ő maga csak annyit érzett, hogy gatyarohasztó meleg van.

robinson P>!

Torkel befejezte a rövid telefonbeszélgetést, és visszafordult a csoporthoz. Rögtön feltűnt, hogy nem jó híreket kapott.
– Megvan a negyedik áldozat.

156. oldal

2 hozzászólás
robinson P>!

Az újságírók spekulációit takarékon tartani, ez volt Torkel stratégiájának alappillére. Amikor a sajtó szenzációk után rohangált, bármi megtörténhetett. Főleg bizalmas ügyekben. Akkor hirtelen politika lett az egészből, és a politika mindig tönkreteszi a nyomozást.

100. oldal

Jetis>!

"Tehát van egy emberem, aki azt állítja, szakértője a sorozatgyilkosoknak
úgy általában, Edward Hindének meg különösképp, és szart se tud meg egy
személyes találkozás alkalmával.
És van egy nyomozóm, akinek az a megérzése, hogy Hinde benne van. A
megérzése! Mi lesz a következő? Felállítjuk a kibaszott horoszkópját? A
rohadt életbe!"

202. oldal


A sorozat következő kötete

Sebastian Bergman sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

J.D. Barker: Az ötödik áldozat
Stephen King – Peter Straub: A fekete ház
Stephen King: Halálos árnyék
Jo Nesbø: Macbeth
Nora Roberts: Északi fény
Jodi Picoult: Tizenkilenc perc
Kristina Ohlsson: Vétkesek
Mari Jungstedt: Észrevétlen
Vavyan Fable: Ki feküdt az ágyamban?
Janet Evanovich: Két ravatal