Eve ​& Adam – Éva és Ádám 236 csillagozás

Michael Grant – Katherine Applegate: Eve & Adam – Éva és Ádám

Kezdetben ​vala az alma. Azután a baleset, a szörnyű, bénító sérülés és a kórház. Evening Spiker alig nyeri vissza az eszméletét, amikor egy furcsa fiú már ki is viszi a kórházból, és sietve az édesanyja kutatóintézetébe, a Spiker Biotechnológiai Gyógyszergyárba szállítja. Itt Eve-nek más dolga sincs, minthogy gyógyuljon, és elviselje a kísérteties elszigeteltségét, amelyet csak uralkodó természetű anyja, egy furcsa orvoscsapat és az ideszállításában közreműködő titokzatos fiú szakít meg időről időre.

Amikor Eve már azt hiszi, biztosan meghal – bár nem éppen a sérüléseitől, hanem az unalomtól – anyja különleges feladatot bíz rá: meg kell terveznie a tökéletes fiút.

Eve egy az emberi genetika oktatására kifejlesztett lenyűgözően aprólékos szimuláció segítségével nekiáll, hogy tetőtől talpig megtervezzen egy fiút: a szemét, a haját, az izmait, sőt még az agyát és a lehetséges személyiségjegyeit is. Éva megtervezi Ádámot aki maga lesz a tökély, a tökéletes… (tovább)

Eredeti mű: Michael Grant – Katherine Applegate: Eve & Adam

Eredeti megjelenés éve: 2012

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
272 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633738689 · Fordította: Felföldi Edit

Enciklopédia 17

Szereplők népszerűség szerint

Evening Spiker · Solo Plissken · Adam Allbright · Aislin · Terra Spiker · Tommy Holyfield


Kedvencelte 11

Most olvassa 6

Várólistára tette 166

Kívánságlistára tette 132

Kölcsönkérné 7


Kiemelt értékelések

>!
Deziréé
Michael Grant – Katherine Applegate: Eve & Adam – Éva és Ádám

Te jóságos ég!
Úgy örülök, hogy nem engedtem, hogy a negatív kritikák befolyásoljanak és elolvastam.
Már maga a borító is ajj annyira jó, erre elolvastam a tartalmát és tudtam, hogy ezt nekem el kell olvasnom, de azonnal.
Olyan izgalmas, azt hittem majd kapok egy nagyon romantikus történetet, erre mit kaptam. Egy izgalmas és hihetetlen könyvet. Voltak benne ugyan romantikus dolgok is, de ennél sokkal több dologról szól a könyv. Szól arról, hogy nem mindig a tökéletes személyt kell keresnünk, hiszen mindenkinek vannak hibái, amit el kell fogadnunk, vagy éppen a hibák miatt szeretjük meg az embert, szól az emberi zsenialitásról, arról, hogy néhány ember mennyi mindenre képes arra, hogy valóra váltsa a terveit és arról, hogy milyen érzés megtalálni a szerelmet.
Mikor sajnálatos módon letettem a könyvet, gondolkoztam rajta, hogy vajon mi fog történni, de soha nem tudtam pontosan elképzelni, hogy mi fog történni. Annyira megszerettem ezt a könyvet. Végre egy 5 csillagos könyv.
Már maga az első mondtad. Ki kezd így egy könyvet? IMÁDOOOM!!

Akit még esetleg érdekel a könyv, ne hallgasson senkire, ismétlem senkire és olvassa el, ha felkeltette az érdeklődését a történet, nem mindenkinek ugyan olyan az ízlése.

6 hozzászólás
>!
AniTiger MP
Michael Grant – Katherine Applegate: Eve & Adam – Éva és Ádám

Ez egy beteg Pygmalion történet, aminek a vége elég meglepőre sikerült egy csavar miatt és kb. ennyit írhatok a sztori számlájára a szép borító és a jó alapötlet mellett. A szereplők annyira érdektelenek, üresek és egysíkúak voltak, hogy azt se bántam volna, ha az a vége, hogy mindenkire rárobban a Spiker Biotech komplexuma.

A „happy end” (de inkább ne nevezzük annak, mert az igazi happy end a robbanás lett volna…) meg olyan volt, hogy erre nincsenek szavaim, csupán egy hasonlatom: Cupido szivárványt spoiler

OFF: Adam egy tetőtől talpig tökéletes, fekete hajú, átható kék szemű férfiszépség, akin öreg és fiatalnak, férfinak és nőnek egyaránt megakad a szeme… Igen, bátran el lehetne poénkodni azzal, hogy: Bumm! Így lett Ian Somerhalder! De ez a könyvbéli társasága miatt még viccnek is rossz. Mindazonáltal kíváncsi vagyok arra a tökéletes Adam nevű ürgére, aki annyira GYÖNYÖRŰ, hogy leáll tőle egy intenzív osztály (vagy mi…)?! WhatTheHell? Látni akarom.

Bővebb kiakadás: https://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2016/09/eve-es-adam.html

10 hozzászólás
>!
Eviii P
Michael Grant – Katherine Applegate: Eve & Adam – Éva és Ádám

Ajjjjmár. Elegem van a rossz könyvekből. *nyafog*
Miért? Ennek meg mi a vajaskenyér értelme volt?

Gyerekek, ez olyan semmilyen volt, hogy még normális értékelést sem érdemel. Csak úgy volt, mert mér ne? Azoknak úgyis bejön, akik még nem olvastak normális könyvet.

Szereplők? Terra érdekes volt. Ennyi.
Történet? Semmi. 0*
Cselekmény? Semminek sincs értelme. 0*
Alapötlet? Az elég jó. Az eleje még el is ment. 1,5*

Néhány jó idézet és poén miatt kap még fél csillagot.
Ti meg holnap normális értékelést… Vagy nem. :/

13 hozzászólás
>!
Viktória_Erdei 
Michael Grant – Katherine Applegate: Eve & Adam – Éva és Ádám

A fülszöveg alapján meg tetszett és kíváncsivá tett. De sajnos csalódnom kellett. A főszereplők nem fogtak meg. A történet jó is lehetett volna. Aislin-nek szinte semmi szerepe nem volt, mintha csak azért írta volna bele az írónő, hogy legyen egy mellékszereplő és kész. A könyv vége túl összecsapott lett.

3 hozzászólás
>!
Lanore P
Michael Grant – Katherine Applegate: Eve & Adam – Éva és Ádám

Nálam sosem lehet tudni, hogyan viszonyulok egy-egy KMK-s sztorihoz, erősen hangulatfüggő is, de általánosságban elmondható, hogy nem az a véleményem, mint a többségnek. Ez most is így volt, tartottam is kicsit az alacsony százaléktól, de azt kell mondjam, nekem ez tetszett! Rövid, kompakt, szórakoztató, könnyen olvasható kis könyv. Eve és Solo (no meg Aislin!) szimpatikus karakterek, teljesen „normálisak”, semmi hiszti, semmi nyál, semmi fakszni. Az alaptörténet pedig – genetikai fejlesztések és társaik – sajnos akármilyen képtelenségnek tűnik most, egyáltalán nem biztos, hogy pár év múlva is ilyen hihetetlen lesz… én el tudom képzelni ezt a fajta jövőt, amit az írópáros elém tárt. Persze, itt leegyszerűsített formában, tini szereplőkkel láttam ezt a világot, de benne van a lehetőség, hogy egyszer majd mindez valósággá válik. Sok értékelésben láttam, hogy többet vártak, jobban kidolgozhatták volna, stb., de én úgy gondolom, hogy egy ennél részletesebb leírás már sci-fi kategória lenne, ez pedig így volt szórakoztató, ifjúságiként, könnyed KMK módra.

6 hozzászólás
>!
kellyolvas P
Michael Grant – Katherine Applegate: Eve & Adam – Éva és Ádám

Amikor felfigyeltem a könyvre 2012-ben, (még posztoltam is itt a blogon a Kedvenceink lesznek rovatban) már akkor megfogott a regény alapötlete, milyen lenne egy szimulációs rendszer segítségével összerakni egy embert, sőt, a tökéletes párt? Milyen lehet aztán szembesülni a végeredménnyel? A történet egyik nagy kérdése kétségtelenül ekörül forog, vajon joga van bárkinek is mesterségesen új életet előállítani? Eldönteni egy új élet sorsát, megalkotni a külső és belső tulajdonságait, mindezt 100%-ban mesterségesen? Eve persze nem tudja, hogy gyakorlatilag élesben teszteli a projektet, végig játékként tekint a szimulációra, de mivel ő egy nagyon precíz, aprólékos, pontos lány, ezt a játékot is komolyan játssza. Időnként nagyon jól szórakoznak Aislinnal az álomfiú, Adam megalkotásakor, valójában a munka túlnyomó részét egyedül, alaposan átgondolva végzi. Nem volt problémám Eve karakterével, ha az elején csodálkoztam is néhány momentumon, a későbbi tények mindent megmagyaráztak. Ő tökéletes kombinációja a kemény, de nagyon okos, ráadásképp még szimpatikus személyiségnek. Solo kétségtelenül fura, de épp ilyennek kell lennie, hiszen évek óta szinte ki sem mozdult a Biotech-től, hiába nagyon okos és kissé számító természetű, Eve-vel való kapcsolata bizonytalanná teszi. Mégis az ő karaktere fejlődik a legtöbbet, főleg érzelmi szinten. Az írásmódot nagyon élveztem, mindig is a kedvencem, ha váltott nézőpontot olvashatok. Gondolom a szerzőpáros nemek szerint osztotta el egymás között a szemszögeket. Mindkettejük remek hanggal rendelkezik, sok volt a humor és kellően szarkasztikusra sikerült. A fiatalok párbeszédei valós hangot ütnek meg, a szófordulatok abszolút erre a korosztályra jellemzők. A tudományos részek érthetők voltak, nem ment felesleges magyarázatokba a szerzőpáros. A szerelmi szál nagyon aranyos, egészen picikét jelen van a szerelmi háromszög kérdése, de ez ne riasszon el senkit, tényleg halovány. Nincs különösebb függővég, de én speciel nagyon várom a következő részt, mert nagyon kellemes volt ezt a sztorit olvasni, jól szórakoztam rajta. Élvezni fogják nemtől függetlenül a 14-18 éves korosztály tagjai, nekik való ez az izgalmasan szórakoztató, ugyanakkor a morális kérdéseken elgondolkodtató könyv.

>!
BubbleTea
Michael Grant – Katherine Applegate: Eve & Adam – Éva és Ádám

Kezdjük ott ezt az értékelést, hogy a borítója gyönyörűséges, és csakis emiatt kezdtem el olvasni. Pozitívuma a könyvnek, hogy könnyen olvasható és szép a borítója, és ennyi. A szereplők iszonyatosan együgyűek, én még életemben nem találkoztam ennyire üres főszereplőkkel, mint ebben a könyvben. Eve annyira semmilyenre sikerült, hogy még csak butának sem lehet mondani.

spoiler

A szereplők mellett engem kifejezetten irritál, hogy jelen időben van írva, de ez egyéi szociális problémám. Sajnos a legrosszabb nem is az volt, hogy jelen idejű volt, hanem ez az egész Ádám és Éva történet, aminek semmi köze nincsen a valódi Ádám és Éva történethez, spoiler. A történet eseményei is rendkívül kidolgozatlanok, és sokszor a jeleneteknek se füle, se farka nincsen. Sajnos, nagyon nagyot csalódtam ebben a történetben, sokkal többet vártam tőle.

>!
Petrasek
Michael Grant – Katherine Applegate: Eve & Adam – Éva és Ádám

Mindenkinek van valami hibája. Nem ettől leszünk érdekesek? Nem ettől leszünk többek, mint pusztán egymás másolatai?
Ez olyan aranyos, tündi bündi történet volt. Teljesen kikapcsolt, megmosolyogtatott és egyszerűen elvesztem a lapok között.
Kedvelhető karalterekkel megtűzdelt kiszámítható történet, de van mélyebb mondanivalója is. Egy nagy pihenős olvasásnak tökéletes, de ennél többre ne számítson senki.
A borítója pedig tökéletesen passzol a történethez azon felül, hogy valami eszméletlen gyönyörű :)

>!
swa_z P
Michael Grant – Katherine Applegate: Eve & Adam – Éva és Ádám

Először is,a könyv borítója nagyon jó. Az alap történet is nagyon tetszik,szerintem egész jól ki is van dolgozva. Érdekes volt,mondhatni eseménydús és fenntartotta az érdeklődésem. Elég hamar végeztem is vele. A szereplőkkel nem volt semmi problémám,egyáltalán nem voltak idegesítőek,nem voltak benne hisztik vagy nyávogások,így ez plusz pont. Viszont sajnos maradandóak sem voltak,jellegtelenek és üresek. A könyv végét kicsit összecsapottnak érzem,még lehetett volna miről írni,és Adamről is szerettem volna többet megtudni.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
272 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633738689 · Fordította: Felföldi Edit
>!
molly_
Michael Grant – Katherine Applegate: Eve & Adam – Éva és Ádám

Összességében nem volt ez rossz, igazi megkönnyebbülés volt, mert Michael Granttől a Köddé váltak nekem csalódást okozott. A rövidke fejezetek és a könnyed stílus miatt gyorsan olvasható. A sci-fi elemek nem túl mélyrehatóak, szóval ettől nem kell megijedni, szórakoztató és vicces, a karakterek is szerethetőek. Sokkal-sokkal rövidebbnek tűnt az öt órás repülőút ennek a könyvnek köszönhetően. :)
Egyedül a vége miatt haragszom, kicsit összecsapott lett, és Adamtől is valami nagyobb durranást vártam.
Bővebben: http://seholsetalallak.blogspot.hu/2016/07/michael-gran…


Népszerű idézetek

>!
mrsp

Azt hiszem, az elhalálozás elfogadható indoknak számít arra, hogy nem csinálom meg a házit.

14. oldal, 2. fejezet - Eve

Kapcsolódó szócikkek: Evening Spiker · házi feladat
1 hozzászólás
>!
Petrasek

A képzelet pedig rohadtul tud játszani veled, és rohadtul megkínoz, és egyszerűen képtelen vagy leállítani.

209. oldal

>!
Fay 

Mindenkinek van valami hibája. Nem ettől leszünk érdekesek? Nem ettől leszünk többek, mint pusztán egymás másolatai?

74. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Evening Spiker · hiba
>!
Cheril

– Emlékszem, egyszer megpróbálta lerajzolni anyát. Azt hiszem, pasztellkrétával. Pár próbálkozás után feladta.
– Durva lehetett megörökíteni a Sátánt.

Kapcsolódó szócikkek: Evening Spiker · Solo Plissken
>!
mrsp

– Azt nem kalkuláltam bele a terveimbe, hogy két lány is lesz velem.
– Jellemző – közli Aislin vontatottan. – A pasik folyton két csajra vágynak, de hogy meg is tervezzék a dolgot? Ugyan már!

181. oldal, 29. fejezet - Solo

Kapcsolódó szócikkek: Aislin · Evening Spiker · Solo Plissken
>!
Slezihr

Szeretem a súlyzókat, mert megvan az a tulajdonságuk, hogy velük nincs kamuzás: vagy mellhez emeli az ember a 30 kilós kézi súlyzót, vagy nem. Igen vagy nem. Hát, nemigen.

34. oldal

>!
mrsp

– Mikor csinálhatjuk meg a fütyülőjét? – kérdezi Aislin az óriásmonitorra bámulva.
– A micsodáját!?
– Azt. A „micsodáját”. A „Hűha, ez meg micsodáját?” Az izéjét.

72. oldal, 14. fejezet - Eve

Kapcsolódó szócikkek: Aislin · Evening Spiker
>!
mrsp

– Na, bökd már ki a kódot! – mordul rám Tommy, és jelentőségteljes pillantást vet az egyik biztonsági őrre.
Egy fél pillanat múlva jókora pofon csattan az arcomon.
Fáj, de hát bokszolok, ennél sokkal nagyobbakat is kaptam már.
– Oké – mondom nekik. – Ne bántsanak! A kód FG6H8D55IMSU1LQWVFOP7FD34MHUTDLK.
Tommy folyamatosan gépeli, ahogy mondom.
– Mennyi ez, basszus, harminc karakter?
– Harminckettő.
– Kicsit paranoiásak vagyunk, nem?

161. oldal, 25. fejezet - Solo

Kapcsolódó szócikkek: Solo Plissken · Tommy Holyfield
1 hozzászólás
>!
Cheril

– Nincs olyan, hogy mindig – közlöm. – Semmi sem tart örökké.
– A semmi örökké tart – feleli rá a nő.

190. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Rick Yancey: Az ötödik hullám
Veronica Roth: A hűséges
J. L. Armentrout: Origin
Marissa Meyer: Scarlet
Dan Wells: Fragments – Töredékek
Ann Aguirre: Helyőrség
Beth Revis: Across the Universe – Túl a végtelenen
Amy Kathleen Ryan: Ragyogás
Lissa Price: A testbérlők – Leszámolás
Ransom Riggs: Lelkek könyvtára