Michael Gienger az egyik legelkötelezettebb német kutatója a kristálygyógyászat területének. Gyűjteménye összesen 430, a természetgyógyászatban jelenleg is használt kristályt mutat be, ismertetve a kövek sajátosságait és jellemző gyógyhatásait – szellemi, mentális, lelki és testi szinten egyaránt.
Gyógyító kövek katalógusa 15 csillagozás

Nem túl bőbeszédű katalógus, de valóban hasznos. Néha összezavart, hogy ugyanazt az ásványfélét az alakja miatt különböző fajtájának tekinti, így egy adott követ sokszor leír egymás után, pedig a hatása majdhogynem ugyanaz. Több ásványt is hiányoltam- pedig nem túl ismeretlenek-,olvastam volna róluk.

Nagyon sok szép gyógyító kövek vannak. Már nagyon sok követ vettem, még a nézésük is megnyugtató.

Nagyon sok érdekes infot sikerült megszereznem a könyvből. Konkrét bajom megint csak a kivitelezéssel volt, mert ez is egy fűzött példány, és pár használat után, szétesett. A könyvben, szinte minden (mivel akadt olyan drágakő is, amit nem találtam meg) kőről olvashatunk. A kövek származása, mire ajánlatos a használatuk?, beszerzés szempontjából könnyű vagy nehezebben megvalósítható?.
Innen tudtam meg, mivel Bak a csillagjegyem, hogy a hópehely obszidián és a füstkvarc a két legerősebb kövem. – Bár az igazat megvallva, hajlamos vagyok olykor a csillagjegytől eltérő drágaköveket beszerezni, ha olyan erővel bírnak, ami segíthet engem a későbbiekben, gondolok itt pl. a fogyásra vagy az izgulás mértékének csökkentésére. :)