Szilber Rozmarino varázslóiskolájában Máli és Mug, a két legtehetségesebb tanítvány lépésről lépésre sajátítja el a varázslás művészetét. Néha türelmetlenkednek, látványos mutatványt szeretnének véghezvinni, ám keservesen megbánják, hogy a saját fejük után akartak menni. Be kell látniuk ugyanis, hogy Szilber tanár úrnak igaza van: a varázslás leghathatósabb eszköze, a Fantázia veszedelmes jószág, szörnyeket is képes teremteni. A történet tehát hajszál híján rossz véget ér, de szerencsére a tanár úr nem hagyja cserben az imposztorokat. Ende szép meséje másodszor jelenik meg, ezúttal külön kötetként, Kathrin Treuber varázslatos illusztrációival.
Varázslóiskola Vágyországban 17 csillagozás
Eredeti cím: Die Zauberschule im Wünschelreich
Eredeti megjelenés éve: 1994

Nem csalódtam! Michael Ende könyvei gyerek szemmel és felnőtt szemmel is csodálatosak. Minden korosztály számára van mondanivalójuk.

Barátnőméktől kaptam ajándékba, és nagyon megszerettem. Mindig is varázsolni akartam, ráadásul könyv stílus is elvarázsolt témáján kívül :)

receptes könyv a varázsláshoz :) minden le van benne írva szépen sorjában, hogy hogyan kell csinálni.
sokáig méláztam, szabad-e ilyet, de kimondom: a Harry Potter könyvek ősével állunk szemben. varázslóiskola egy másik világban, Vágyországban, ahol a varázstudó emberek élnek, elkülönítve a Mindennapok Világának nem varázstudó embereitől.
a képek szépek, pontosak, ha gyerekként lett volna alkalmam végigolvasni, biztosan imádtam volna ezt a könyvet.