Korra ​legendája: Hatalmi harc I. (Korra legendája: Hatalmi harc 1.) 57 csillagozás

Michael Dante DiMartino: Korra legendája: Hatalmi harc I.

Képregényünk pont ott kezdődik, ahol a NICKELODEON világhírű rajzfilmsorozata véget ért, azaz Korra és Asami megérkeznek a szellemvilágba és elkezdik közös vakációjukat…

A nyugalom azonban nem tart sokáig, s Korra és Asami kénytelen visszatérni Köztársaság városba és szembenézni Kuvira támadásának következményeivel. Az evakuáltak problémája mellett Korrának a portállal is foglalkoznia kell, megoldást kell találnia a szellemek és emberek konfliktusára. Eközben Mako és Bolin a város bűnözőit üldözik, hiszen a Kolosszus miatt megsemmisült városrészben fellángol a triádok közti kegyetlen területharc…

Először egy minden nézettségi rekordot megdöntő rajzfilmsorozat, most pedig itt a hivatalos folytatás, magától a Korra legendája megálmodójától, Michael Dante DiMartino-tól. Akinek tetszett a tévésorozat, az egész biztosan imádni fogja ezt a képregényt is.

>!
Szukits, Szeged, 2019
80 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634974901 · Fordította: Hódosi Fruzsina · Illusztrálta: Irene Koh

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Korra · Asami Sato · Tokuga


Kedvencelte 1

Várólistára tette 17

Kívánságlistára tette 24


Kiemelt értékelések

Molymacska>!
Michael Dante DiMartino: Korra legendája: Hatalmi harc I.

Szintén egy olyan képregény, ami egy fandomhoz tartozik, és én nem néztem azt. Na így elég sok szemgúvasztó jelenet volt benne, ami kicsit frusztrált is.
Az egyik ilyen volt a leszbikus szál, amin én nem tudom túltenni magam. Szóval ennek a sorozatváltozata a Nickelodeon-on ment, és a célcsoportja alapvetően kiskamaszok. És hát elég furcsa volt ehhez képes, hogy nem csak egy bizonyos mértékű szexualitás jelent meg (akár az erők segítségével) de az identitáskeresés sem áll meg, és ezzel a szerelemmel is küzdenek. És nagyon szép dolgokat tudnak mondani a mássággal kapcsolatban (amiket általában elmondanak, csak itt a személyiségtípusokat népcsoportok személysítettek meg) de nekem ez mégis sok volt. Alapvetően szívesen olvasnék leszbikus párokról könyveket, de nem így, ilyen formában.
A történet másik része, a hatalomról szól, és az viszont eléggé egyszerű. Olyan kiskamaszos. Van egy politikusunk, aki nem népszerű, egy üzletemberünk, aki ki akarja használni a lehetőségeket, meg emberek akik csordában élő lények, házak nélkül is. Ennyi. Azért is lehet kevés, mert ez csak egy felvezető a nagy konfliktushoz, de nem éreztem úgy, hogy ezek után folytatnom kellene a képregényt (mert hát tudom, mi lesz a vége)
Nekem nem tetszett, de valószínűleg az előzetes ismeretek miatt, és mert én tényleg egy gyerek(szerű) képregényt vártam. Aztán ez már tényleg nem az…

4 hozzászólás
Valentine_Wiggin>!
Michael Dante DiMartino: Korra legendája: Hatalmi harc I.

Második olvasásra egy kicsit jobban tudtam értékelni, mint az eredeti nyelven, elsőre… de sajnos még mindig nagyon kevés. Jobban tudtam nevetni a humoron, jobban figyeltem a rajzokra is, jól esett kezembe fogni a kötetet (egy nyereményjátékon sikerült megnyernem, aminek nagyon örültem), és éppen túl voltam egy újranézésen, így sokkal nagyobb volt az igényem is az univerzumon belül maradásra, mint amikor először került a kezembe. Nagyon tépelődtem rajta, hogy feljebb vigyem-e a csillagozást, hiszen jobban élveztem mint korábban, de aztán ránéztem, mivel érveltem az előző értékelésemben, és rájöttem, hogy ezek az elemek semmit nem változtak, nem tudok rájuk máshogy tekinteni, és ugyanúgy zavarnak: vagyis a plot szinte teljes hiánya, Korra karakterfejlődésének majdnem teljes elfelejtése, a régi problémák ezerszer való átrágása. Nem az LMBT kérdés boncolgatása a probléma, de ennek a képregénynek a címe még mindig „Hatalmi harc” és nem „Coming out” – a bandaháborúk kérdést gyakorlatilag csak minimális szinten előkészíti, az antagonista a képregény legutolsó oldalaiig konkrétan nem rendelkezik motivációval, nem tudunk róla semmit és igazából jelentősége sincs. A politikai helyzet a második és harmadik könyv között történtek pontos mása, csak sokkal rövidebben, és sokkal átgondolatlanabbul kifejtve. Korra borzalmasan lobbanékony, semmi empátia, semmi intelligencia a lépéseiben, ellentétben a harmadik és negyedik könyvben mutatott viselkedésével. Jó páros lennének Asamival, de annyira elmennek otthonról neki, ha szerelmes, hogy nem tudok igazán örülni nekik. Az pedig, hogy a Beifong lányokon kívül minden fiúsabb, vagányabb női karakter leszbikus vagy biszexuális lett egyetlen csettintésre, a motiváló, pozitív üzenet helyett egy iszonyúan káros sztereotípiát erősít.
Továbbra is nagyon bízom a folytatásokban, mert még mindig lehet ezt jó irányba vinni, de az első kötet eléggé elbotlik a saját lábában…

Macineni>!
Michael Dante DiMartino: Korra legendája: Hatalmi harc I.

Én és a lányom is nagyon szerettük a tv sorozatot, ezért is vásároltam meg neki a képregényeket és olvastuk el őket együtt. Meg kell mondjam, hogy az LMBTQ szál engem kicsit meglepett (bár a sorozat utolsó részéből sejtettem valamit) és nem feltétlenül írtam volna bele a történetbe, de még így is élvezhető volt. Az abszolút kedvencem sorozatból Bolin, mert olyan „kis majom”, persze csak a jó értelemben. Egyébként a képregény nagyon szép, igényes kivitelezésű, meg vagyok vele elégedve. Egyetlen kritikám csupán az, hogy az első rész fényes és matt borítójú, míg a második rész csak matt. Abba is csempészhetett volna a kiadó egy kis fényességet.

Hagianna >!
Michael Dante DiMartino: Korra legendája: Hatalmi harc I.

Jaj, kérem szépen, mégis mi volt ez itt? Na, persze, megint én voltam hülye, mert egyáltalán elhittem, hogy egy normális történetről van szó.
Ez katasztrofális… A történet, a szereplők… Ez a Korra legendájának megcsúfolása! Hatalmi harc, hát persze… Csakhogy ez inkább egy ovis szintű csetepatéra hasonlít. Hajajj, rég nyúltam már ennyire mellé…

Nympha17 P>!
Michael Dante DiMartino: Korra legendája: Hatalmi harc I.

Örülök, hogy ismét visszatérhettem ebbe a világba. A Korra legendája az egyik kedvenc sorozatom természetesen az előzménye, Aang legendája is.
Korra rengeteget fejlődött a négy évad során, és kíváncsi voltam, hogyan visz tovább az útja. Főleg, miután a készítők bejelentették, miként is képzelik az Asamival való kapcsolatát. Ez pedig rendesen jelen is volt, gyakorlatilag a mű 70% arról szól, hogyan jelentik be, hogy mostantól ők egy pár. A készítők érezhetően rámentek erre az LMBT szálra, amit nem is tartok bajnak. Bár a homoszexuális párok száma megnőtt a regényekben kb. az utóbbi öt évben, a leszbikus párok száma még mindig alacsony.
De ez sajnos visszább vett az események menetéből, kevés az akció, és csak a könyv végén csillan fel, hogy mi is lesz itt az igaz nagy probléma a nemi-kérdéseken kívül. Remélem, hogy ez a későbbiekben arányosabbá válik.
A grafika nagyon jó, és ami nagyon tetszett a történetben, hogy kiemelték a négy nép viszonyát is a mássággal kapcsolatban, illetve az előző avatárok hozzáállását a kérdéshez.

kriszmanesz P>!
Michael Dante DiMartino: Korra legendája: Hatalmi harc I.

fura volt ilyen nyúlfarknyi epizódot olvasni Korra történetének folytatásából… keménykötésben. kicsit pazarlónak érzem a formátumot képregényfüzetként jobban el tudnám képzelni és nem értem, miért ragaszkodnak az epizódnyi hosszhoz, simám belefért volna a második rész is na persze így 2x3990 Ft

BBarb>!
Michael Dante DiMartino: Korra legendája: Hatalmi harc I.

Egy kicsit kalandoztam a képregények világában és amint megláttam Korrát, úgy döntöttem teszek vele is egy próbát. Sajnos ez a képregény annyira nem tetszett, a képek és a kiadás igényes, de a történet elég lapos. Ebben a kötetben alig történik valami, a hangsúly a szerelmi szálon lenne, de sajnos az nem tudja a cselekményt elvinni a hátán.

olvassatok_velem>!
Michael Dante DiMartino: Korra legendája: Hatalmi harc I.

Jó volt tovább olvasni Korráékról, szerintem jól kiegészíti a sorozatot, aminek a vége számomra nem volt teljesen egyértelmű, de itt választ kaptam a kérdéseimre.
Az illusztrációk nagyon szépek benne, a kedenceim a szellemvilágról készültek a kötet elején.
A cselekménye nekem néha túl gyors volt, nem volt annyira kifejtve, és számomra Korra is idegesítőbb volt itt, mint a tévésorozatban.
Ennek ellenére tetszett, a jelenetek kiforratlanságán kívül tetszett, szuper volt,hogy képregény formájában olvashattam.
Jó volt, bár nem annyira, mint a sorozat. De azoknak mindenképpen ajánlom, akik kíváncsiak rá, mi történik a sorozat vége után.

kukumaluthch>!
Michael Dante DiMartino: Korra legendája: Hatalmi harc I.

Őszintén szólva nem egészen erre számítottam, de nagyon tetszett. Ami viszont biztos hogy szerintem 14+ az ajánlott korosztály, vagy csak szerintem? A nickelodeonos sorozat után kicsit erős váltás volt.

imros93>!
Michael Dante DiMartino: Korra legendája: Hatalmi harc I.

Direkt nem olvastam el angolul gondoltam megvárom a magyar változatot, hogy kézbe foghassam. Hát tényleg folytatja a sorozatot és kíváncsi is voltak Korra és Asami kapcsolatára. Összességében tetszett is viszont ami nem tetszett. Iszonyat rövid, legalábbis nekem olyan volt.


Népszerű idézetek

Nympha17 P>!

…Egy bölcs ember egyszer azt mondta nekem, hogy a változás lehet jó és rossz is, attól függően, hogy honnan nézzük.

45. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Korra
Nympha17 P>!

Egész életemben mást sem hallottam, csak hogy túl vad, túl szenvedélyes, túl heves vagyok. De akkor láttam, hogy te is olyan vagy, mint én.

14. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Asami Sato · Korra
Nympha17 P>!

Néha elég egy kis avatáros megfélemlítés.

27. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Korra
Nympha17 P>!

Ez a harc addig tart, míg azt nem mondom, hogy vége.

29. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Tokuga
Nympha17 P>!

Kerültünk már rosszabb helyzetbe is együtt. És nem hagyom, hogy egy mogorva szellem elrontsa a kedvem. Te se hagyd!

12. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Asami Sato · Korra

A sorozat következő kötete

Korra legendája: Hatalmi harc sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Joe Hill: Locke & Key – Kulcs a zárját 1.
Noelle Stevenson: Nimona
Marjorie Liu: Monstress: Fenevad 3. – Rejtek
Jeff Smith: Konc 2. – A nagy tehénfutam
Vera Brosgol: Ánya kísértete
Noelle Stevenson – Grace Ellis – Shannon Watters – Brooklyn Allen: Cserkeszterek 1. – Rettegjetek a szent nyávogótól!
George R. R. Martin – Ben Avery: Kóbor lovag
Gerard Way: The Umbrella Academy: Az Esernyő Akadémia 2. – Dallas
David Petersen: Egérőrség – 1152. tél
Emma Steinkellner: Egy kis boszi naplója