A ​következő 33 csillagozás

Michael Crichton: A következő

"Hát mi folyik itt? – tűnődött Alex. – Mi lesz a BioGen következő lépése?
– Hívd fel a bíróihivatalt és derítsd ki, mire készülnek.
– Rendben.
-Tudsz valamit az apámról?
– Újat nem.
– Oké – Valójában egyaltalán nem volt oké, mert egyre biztosabbnak látszott, hogy ez az egész az apja miatt van. Pontosabban a sejtjei miatt. A fejvadászok mentővel érkeztek, és mintát akartak venni tőle, vagy valamilyen sebészi beavatkozásra készültek. Hosszú tűk. Látta megcsillanni rajtuk a napfényt a
műanyag fólián keresztül, amikor a mentőorvos beletúrt a dobozba. Ekkor nyilallt bele a felismerés: ezek a sejtjeiket akarják. Sejtmintákat akarnak tőle vagy a fiától. Hogy miért, azt elképzelni sem tudta, de azt láthatta, hogy ezek azt képzelik, joguk van hozzá. Hívja a rendőrséget? Még nem, döntötte el. Ha körözést adtak ki ellene, mert nem jelent meg, könnyen rács mögé kerülhet. És akkor mi lesz Jamie-vel?"

Részlet

Eredeti megjelenés éve: 2006

>!
Aquila, Budapest, 2007
330 oldal · ISBN: 9789636796655 · Fordította: Nitkovszki Stanislaw

Kedvencelte 1

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

chhaya P>!
Michael Crichton: A következő

Több szálon fut a történet, több sorsot mutat be az író, melyek végül összefonódnak. A könyvben a génmanipuláció már létező, de többé-kevésbé még eltitkolt dolog (talán a valóságban is?). Érdekes erkölcsi dilemmákat vet fel, hogy milyen messzire mehet el a tudomány a „fejlődés érdekében” a kísérleteivel… Azokkal a kísérletekkel, ahol állatokat emberi tulajdonságokkal ruháznak fel, vagy éppen a géntechnológia segítségével összemossák az emberek és az állatok közti határokat…

>!
Aquila, Budapest, 2007
330 oldal · ISBN: 9789636796655 · Fordította: Nitkovszki Stanislaw
nyolcadikutas>!
Michael Crichton: A következő

Nekem mélypont az író tekintetében. Ott áll a polcomon, de esélyt sem látok rá, hogy valaha még egyszer neki gyürkőzzek., annyira vártam már a végét.

csankmate>!
Michael Crichton: A következő

Ismet egy nagyszeru konyv Crichtontol. Elejen kicsit zavaro es furcsa is volt a sok szereplo es kulonbozo szalon futo tortenetek, de aztan a vegen osszefutnak a szalak es minden ertelmet nyer. A genmanipulacioval kapcsolatos leirasok erdekesek voltak, bar en egy kicsivel tobb magyarazatot vartam volna. Picit hianyzott a 'crichtoni' magyarazatok sora… De igy sem volt rossz konyv. Mindenkeppen csak ajanlani tudom.

Trillian >!
Michael Crichton: A következő

A könyv nagyon érdekes problémákat boncolgat a génmanipulációval kapcsolatban. Mindezt élvezhető formában egy fordulatos történetben tárja elénk. A cselekmény több szálon indul, de a könyv végére ezek összeérnek. Nekem nagyon tetszett, hogy a könyv nem csak a cselekményből áll, hanem gyakran különböző, a problémákkal foglalkozó cikkek is megjelennek benne. Eddig ez volt az általam olvasott legjobb könyv a szerzőtől, habár a vége annyira nem tetszett. Még vártam volna valamit, ami jobban lezárja az eseményeket.

Forminé>!
Michael Crichton: A következő

Jól indult a könyv és érdekes a téma, de hamar összekuszálódtak a dolgok számomra. Olyan érzésem lett, hogy túl sok történetet szeretett volna elmesélni egy könyvben.

Anna_Sera>!
Michael Crichton: A következő

Egy könyvét már olvastam az írónak,az nagyon tetszett,ezért nagy elvárásokkal kezdtem bele ebbe a kötetbe,de nagyot csalódtam.Erre a műre tökéletesen illik az a közmondás,hogy sok bába közt elvész a gyerek.Annyi szál,és annyi ember volt,hogy teljesen elveszett a történet,ami egyébként is elég vérszegény volt.

Timberwolfes>!
Michael Crichton: A következő

MC egyik kései könyve, az előző könyve a Félelemben nagyon nem nyerte el a tetszésemet ezért félve kezdtem neki ennek a könyvnek. De kellemesen meglepődtem. Ez a terep inkább MC világa. Az orvosok és a génmanipulációk és az ügyvédek.
Az egyik legvitatottabb témát járja körbe az író, sok oldalról. Meddig mehet el az ember kísérletezés címen? Meddig tekinthető az embernek a saját teste a sajátjának ha azt egyszer már felajánlotta. Illetve következik e ebből hogy másoknak is lehetnek kötelezettségei azért hogy ő meggyógyuljon?
Sok szál, érdekesen csordogálnak az események és a végén nagy nehezen összeérnek a dolgok.
Aki nem szereti a témát még az is adhat egy esélyt, nem szárazan tudományos a könyv hanem érdekesen jó témákkal tarkítva boncolgatja a kérdéseket.
Nekem tetszett :)

hegiv>!
Michael Crichton: A következő

Megint egy csalódás Crichtontól. Szeretem, ha egy könyv több szálon fut, de ez apróra darabolt, kis epizódok halmaza, melyek végül lazán ugyan összeállnak, de abszolút nincs regény jellege, nem sodor el az olvasmány, nincsenek megrajzolva a szereplők stb. Van benne 1-2 jó sztori, és kész.


Hasonló könyvek címkék alapján

Frank Herbert: Heisenberg szeme
Robin Cook: Mutáció
Paolo Bacigalupi: A felhúzhatós lány
Tom Sweterlitsch: Letűnt világok
Philip K. Dick: Kamera által homályosan
Blake Crouch: Hamis emlékek
Dean R. Koontz: Égi jel
Marcus Sakey: Egy jobb világ
Blake Crouch: Sötét anyag
John Scalzi: Bezárt elmék