Halálszoros (Harry Bosch esetei 10.) (Terry McCaleb 3.) 28 csillagozás

Michael Connelly: Halálszoros

Rachel Walling különleges ügynököt egy éjszaka olyan telefon ébreszti, amelytől mindig is rettegett: a Költő visszatért. Rachel sosem tudta elfelejteni az egykori FBI-ügynökből lett zseniális sorozatgyilkost, akinek azt is köszönheti, hogy áthelyezték az isten háta mögé – és úgy tűnik, ő sem felejtette el volt tanítványát.

Eközben Harry Boscht, a Los Angeles-i Rendőrkapitányság nyugalmazott nyomozóját rendőr barátjának özvegye hívja fel.

Bár látszólag nem történt gyilkosság, az özvegy gyilkosság nyomaira bukkan, és felkéri Bosch-t, hogy derítse ki férje halálának körülményeit. Amikor Bosch mélyebbre ás a múltban, a Költő nyomára bukkan. A nevadai sivatag elhagyott vidékén a kormány emberei tömegsírt találnak, és Boscht is ide vezetik a nyomok. Ő és Rachel egyesítik erejüket, s most már ketten erednek a gyilkos nyomába.

Eredeti megjelenés éve: 2004

>!
Alexandra, Pécs, 2007
312 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633704271 · Fordította: Zalai-Vincze Mariann

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Harry Bosch


Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

smetalin>!
Michael Connelly: Halálszoros

Ha nem Boschról lenne szó, akkor csak 3,5.
Ez most nem volt annyira erős, pedig sorozatgyilkost hajkurásztak, de mégis úgy érzem , alig alig volt benne bármi szó erről vagy a gyilkosról. Kevés volt most. Jó, hát az írók is elfáradhatnak, de akkor nézzen ki az ablakon és ne írjon, ugye?:)

Niko_oka>!
Michael Connelly: Halálszoros

Hogy is mondjam… hozza a szokásos szintet, de semmi extra. Szeretem Connellyt, de szerintem ennél tud többet/jobbat is. De az is elképzelhető, hogy amikor Bosch-sal ismerkedtem, még nem volt olyan magas az ingerküszöböm, mint akkor, „kezdő” krimiolvasóként. Avagy C verzió: Connelly-túltengés tüneteit produkálom. Remélem, hamar elmúlik :)

4 hozzászólás
mate55>!
Michael Connelly: Halálszoros

Hadd lőjem le a poént már az elején:)) Nem változott semmi. Bosch pont ugyanazt csinálja, mint régen. Nem igaz, hogy durvább, nem igaz, hogy akcióhősebb. Imádom elsötétülő világát, a szomorúságát, a bűntudatát, miközben felbukkan még a „bölcs róka” gunyoros derűje. A nyomozás, a múltidézés, a kialakult konfliktusok: szinte beleszédülünk, mennyi mindent kell legyőznie, /most már magánnyomozó/ hogy végül nyolc év késéssel megoldja(ák) a „Költő” ügyét. Connelly, Te olyan vagy a krimiírásban, mint Messi a fociban. Zseni.

7 hozzászólás
roganedina>!
Michael Connelly: Halálszoros

Úgy vártam ezt a könyvet, úgy kerestem mindenütt, míg rábukkantam a moobius-on, utolsó példányosként… Izgalmas volt, fordulatos, de a végével nem vagyok kibékülve. Ennél valami cifrábbat vártam volna – ennyi minden után meg főleg. De örülök, hogy választ kaptam azokra a kérdésekre, amelyek A Költő c. könyv elolvasása után maradtak bennem. Harry szuper nyomozó, biztosan fogok még olvasni róla! :)

Csabi >!
Michael Connelly: Halálszoros

Sokadik Bosch sztori, és sajnálattal kell mondanom, hogy az eddigi leggyengébb. Az a gyanúm, hogy Michael hosszabb szabadságra ment, és a kiadónál valamelyik ügyes fiú addig megírt egy új Connelly sztorit az előzőek alapján. Ügyes a fiú, de azért mégsem Connelly.
A történet egyébként folytatása a Gyilkos költő című kriminek, jól meg is van spoilerezve, szóval tanácsosabb előbb azt olvasni. Maga a sztori túlságosan lapos, Bosch is olyan benne, mintha a saját, kissé puhány öccse alakítaná, és ráadásul teljesen indokolatlan szexuális kalandba keveredik kolléganőjével (persze irodalmilag értem az indokolatlant). Ez a vegyes nézőpont is elég szokatlan (Bosch E/1-ben szól hozzánk, míg egyéb jelenetek E/3-ban vannak megírva), kriminél majdnem hogy tilos. No meg az a sok termékelhelyezés…
És akkor itt van púpnak a hátunkra a fordító, aki lehet, hogy az angol nyelvet ismeri (nem), de a magyart nem nagyon. Minden mondatnál megálltam, újrarendeztem a szavak sorrendjét, némelyiket kicseréltem értelmesre, rohadt fárasztó így olvasni.
Ha egy Connelly regényt nem tudsz elolvasni, ez legyen az.

Máté9112>!
Michael Connelly: Halálszoros

Michael Connelly-ről rosszat nem lehet írni. Sorozatban olvasom most a könyveit és lenyűgőznek. A krimi írók koronázatlan királya ő is. Harry Bosch pedig az egyik nagy kedvenc karakterem. A történetei nincsenek túl írva, túl bonyolítva. Egyszerűek, könnyen olvashatók és terjedelemre is pont megfelelők.

1 hozzászólás
Elek_A_Trotechnikus>!
Michael Connelly: Halálszoros

Ezzel a könyvvel kicsit gondban voltam, mivel nem olvastam az előzményét.
Nem hiszem, hogy emiatt, de nem volt az igazi ez a Bosch a számomra. Néhol kifejezetten vontatott volt, sok volt az üresjárat.


Népszerű idézetek

Csabi >!

Amikor kisgyerek voltam, és még az anyámmal éltem, egyszer volt autója. […] egyszer elhatározta, hogy vakáció gyanánt átutazzuk az országot. Bepakoltunk az autóba, és nekivágtunk, csak mi ketten. Valahol délen történt, már nem tudom, hol, megálltunk tankolni és volt két kis ivókút az állomásnál. Az egyik fölött az volt a táblán, hogy Fehér, a másik fölött meg az, hogy Színes. És én csak azért mentem a színeshez, mert tudni akartam, milyen színű víz folyik belőle. Mielőtt odaértem volna, az anyám visszarántott, és mondjuk, hogy elmagyarázta a dolgokat. Erre mindig emlékezni fogok, és azt kívánom, bárcsak hagyott volna inni a vízből, és ne mondott volna semmit.

249. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Harry Bosch
Csabi >!

[…] ha Jane […] valóban arra specializálódott, hogy elválassza a gazdagokat a vagyonuk egy részétől, mélyen, legbelül még csak fel sem tudtam igazán háborodni rajta. Az egész város erre az elvre épült! Ha a vágyak városában elhajítod a kockát, azt kapod, amit megérdemelsz.

160. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Harry Bosch
mate55>!

A Költő visszatért. Tudták, hogy így lesz. Olyan, mint egy heveny fertőzés, amely átvonul a testen, hosszú éveken át rejtőzik a külvilág elől, majd áttör a bőrön, hogy ismét felhívja magára a figyelmet,

11. oldal

Gábor_Angyal>!

Tanulmányozni kezdte a motelt és a saját helyzetét. Sikerült beazonosítania a három FBI-os megfigyelőautót. Az ügynökök hátramaradtak, az egyikük egy buszváróban ücsörgött. Abszolút kirítt a tömegből a szürke öltönyében, de hát az FBI-osok így várnak a buszra.

25. fejezet

Szepesi_Ágnes P>!

– Harry, emlékszel, mit mondtál, amikor először lettünk partnerek?
– Ööö, rágd meg az ételt, és moss fogat minden étkezés után?
– Komolyan!
– Nem emlékszem. Mit mondtam?
– Mindenki számít, vagy senki sem számít.

117. oldal


A sorozat következő kötete

Michael Connelly: Lezáratlan akták Harry Bosch nagy visszatérése

Harry Bosch esetei sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

J.D. Barker: Az ötödik áldozat
Karen Rose: Érints meg
J. D. Robb: Halálos alkotás
Thomas Harris: A bárányok hallgatnak
Dennis Lehane: Sötétség, fogd meg a kezem
Brenda Joyce: Halálos ölelés
Douglas Preston – Lincoln Child: Csendélet varjakkal
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Lost Dolls – Elveszett babácskák
J.D. Barker: Szíve helyén sötétség
Harlan Coben: Az erdő