Fény ​az alagút végén (Harry Bosch esetei 9.) 27 csillagozás

Michael Connelly: Fény az alagút végén

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Csak ​a pénz volt valódi. Négy évvel ezelőtt Harry Bosch, a Los Angeles-i Rendőrkapitányság nyomozója egy filmforgatáson folytatott kihallgatást az egyik fiatal produkciós asszisztensnő meggyilkolásával kapcsolatban, amikor páncélozott furgon érkezett a helyszínre, benne kétmillió dollárral, kellékként az egyik jelenethez. A szállítmányról tudomást szerző, állig felfegyverzett, álarcos banda szinte mozijelenetnek beillő, lélegzetelállító tűzharcban elrabolta a pénzt. Az elmenekülő járművet feltartóztatni próbáló Bosch meglőtte az egyik támadót, a pénznek azonban soha nem akadtak nyomára. A fiatal nő megoldatlan halálával foglalkozó aktát Bosch magával vitte aznap éjjel, amikor elhagyta a LARK-ot.
Történetünkben a nyomozó teljes elszántsággal veti magát az ügybe, eltökélten arra, hogy igazságot szolgáltat a fiatal nő számára. A kiskapukat megnyitó és a bűnösöket elrettentő jelvénye nélkül rájön, milyen kegyetlenül közömbös tud lenni a világ. A megaláztatások és zaklatások… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2003

>!
Alexandra, Pécs, 2005
316 oldal · ISBN: 9633694361 · Fordította: Morvay Krisztina

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Harry Bosch


Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

smetalin>!
Michael Connelly: Fény az alagút végén

Ez most nem pörgött ezerfokon, lassan csordogált. Régi ügy ami nem hagyta nyugodni nyomozónkat. Volt itt gyilkosság, pénzrablás, eltűnés ami mind külön szálon lengedezett, de csak addig míg Harry kézbe nem vette.
Laposabb részek is voltak mint írtam már, de azért hozta a megszokott színvonalat, tudott meglepetést okozni így is.

5 hozzászólás
Máté9112>!
Michael Connelly: Fény az alagút végén

Csillagos 5 ötös. Imádom Harry Bosch nyomozó történeteit. Egymás után ez a harmadik történet amit olvasok ( bár nem sorrendben). Teljesen lenyűgözött. Gyors tempóban lehet olvasni. Igazi krimi. Az alap sztori zseniális, a fordulatok csavarosak, a megoldás zseniális. Abszolút az új kedvencem!

mate55>!
Michael Connelly: Fény az alagút végén

Kedves Michael. Egyszerűen imádom a könyveidet. Még azt sem bánom, hogy össze-vissza kell olvasom Harry Bosch történeteit. Eléred azt, hogy függő leszek.

3 hozzászólás
Timesz>!
Michael Connelly: Fény az alagút végén

Az eleje nehezen indult számomra,de ahogy haladtam előrébb a történetben megkaptam azt amire számítottam.Ismét egy jó könyvet olvashattam Connelly-től.

Csabi>!
Michael Connelly: Fény az alagút végén

Két okból is különleges ez a Bosch történet a korábbiakhoz képest. Egyrészt Bosch nyugdíjba ment, így már jelvény nélkül ered a bűnösök nyomába. Másrészt a könyv, számomra meglepő módon, E/1-ben íródott a megszokott E/3 helyett. Lehet, hogy emiatt is éreztem egy kicsit érzelgősnek?
Bosch egy 4 évvel korábbi megoldatlan ügyet szeretne kibogozni, kezdetben inkább érzelmi okokból (na mit mondtam!), aztán minden összekavarodik. Egy fiatal lány meggyilkolásából indul ki az egész sztori, aztán belekeveredik egy kétmilliós pénzrablás, majd egy FBI ügynök eltűnése is. És hab a tortán, még egy kis 9/11 terrorizmus paranoia is díszíti a cselekményt. A felvázoltak ellenére sem olyan kacifántos az ügy, mint tűnik, Harry addig gyűjti az adatokat, míg összeáll a kép. Nem olyan bombasztikus a történet, mint Connelly legjobb regényeiben, de a végére azért tartogat egy kis meglepetést. Meg egy kis bónuszt, ami inkább Bosch magánéleti szálát színezi, szóval női olvasóknak legyen kéznél zsepi a végére.
Muszáj megemlékeznem itt is a fordításról. A szöveg sok helyütt suta, magyartalan, és néha olyan blődségeket lehet olvasni, hogy az embernek fennakad a szeme. Ráadásul a fordító mindent magyarít (Amerikai Express hitelkártya), még a rövidítéseket is, amiket néhol meg sem magyaráz. RGYCS? Na de komolyan!

gazibla IP>!
Michael Connelly: Fény az alagút végén

Egy újabb jó történet Connelly-től. Egy újabb bűntény megoldva. :) Köszönöm a könyvet @julcseee-nak. :)

2 hozzászólás
noemi81 I>!
Michael Connelly: Fény az alagút végén

Nem rossz, sőt! Bár az E/3-as írói megoldást jobban szeretem, Connellynek ez is jól áll. Nem tudtam letenni, bár ebben talán nincs semmi meglepő, hiszen „rajta” nőttem fel. És persze a saját nyomozóm, Peter Page is. Jöhet a Gyilkos költő és Bachus. :) Alig várjuk.


Népszerű idézetek

Csabi>!

A jegyzetfüzetemben a következő név Szatmári Sándor volt. A férfi vagy a nő – egyelőre nem tudtam eldönteni a nemét – a Global Underwriters által az ügyhöz kijelölt nyomozóként szerepelt az iratok között.

209. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Harry Bosch

A sorozat következő kötete

Harry Bosch esetei sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Stephen King: A halálsoron
Don Winslow: A határ
J.D. Barker: Az ötödik áldozat
Andrew Gross: Egy kém Auschwitzban
J. D. Robb: Halálos testvériség
Karen Rose: Érints meg
Freida McFadden: A téboly otthona
Aly Martinez: A szerelem védelmében
J. R. Ward: Az ördög martaléka
Janet Evanovich: A négy fejvadász