Az ​Echo Park titka (Harry Bosch esetei 12.) 53 csillagozás

Michael Connelly: Az Echo Park titka

1993-ban ​Marie Gestónak nyoma veszett, miután kisétált egy hollywoodi szupermarketből. A Los Angeles-i rendőrség nyomozója, Harry Bosch kapta a feladatot, hogy megtalálja, de a fiatal lány sosem került elő, se élve, se holtan, így Bosch sosem tehetett pontot az ügy végére. Bosch azóta a lezáratlan és megoldatlan ügyek osztályán dolgozik, ahol időről időre újra előveszi a Gesto-dossziét, míg egy nap megkeresik az államügyészi hivataltól. Egy férfi, akit két nő meggyilkolásával vádolnak, a halálbüntetés elkerülése érdekében hajlandó töredelmesen bevallani korábbi bűneit – köztük Marie Gesto megölését. Boscht bízzák meg azzal, hogy vegye fel az állítólagos gyilkos vallomását, és győződjön meg arról, nem próbálja meg félrevezetni a hatóságokat az enyhébb ítélet reményében. Boschnak eközben közel kell kerülnie a férfihoz, akit tizenhárom éven át keresett – és gyűlölt. Amikor pedig megtudja, hogy 1993-ban ő és a társa figyelmen kívül hagyott egy nyomot – s talán megakadályozhatott volna… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2006

>!
Alexandra, Pécs, 2009
376 oldal · ISBN: 9789633709184 · Fordította: Babits Péter

Kedvencelte 5

Most olvassa 1

Várólistára tette 34

Kívánságlistára tette 13


Kiemelt értékelések

fióka P>!
Michael Connelly: Az Echo Park titka

Lássuk csak: az eleje kicsit unalmas volt, utána viszont istenigazából beindult. Nagyjából az utolsó percig nem tudtam elképzelni sem, hogy ki a szálak tulajdonképpeni mozgatója, bár – ha rutinos krimiolvasó lennék – rájöhettem volna hamarabb is, mert legalább két darab utalás is el lőn helyezve a megfelelő helyen és időben. Izgalmas volt, csavaros, ám néha azért mégis sejthető-várható egyik-másik apróbb történés. A végével szintúgy nem vagyok elégedett, teljesen összecsapottnak tartom, úgy terjedelmileg, mint levezetésileg. Nem mondom, hogy az embernek nincsenek revelációi, mert vannak és ugye egy reveláció a hirtelenségéről híres, ám akkor is lehetett volna bővebben, úgy, mint a többit, mert vannak a fafejű hisztisek, mint én, akik szeretik az alaposságot – pláne egy krimi esetében. No de azért nem volt rossz :).
P.S.: A nyelvezete kissé pongyola volt, ez zavart. Amint hazamegyek és elolvasok legalább egy Connellyt eredetiben, megtudom, ki okolható ezért, az író vagy a fordító.
PS.2: Fél év és pár eredetiben olvasott Bosch-történet után talán már kijelenthetem, hogy a fordítással van baj. Eredetiben messze nem annyira ponyvoid, mint amivé a magyar fordítás teszi. Jobb, ez a lényeg. Most már kezdek rájönni, hogy miért nem igazán olvastam krimit eddig: a magyar gyakorlatban a krimi ponyva s ha jól is van megírva, legtöbbször sikerül tenni róla, hogy ennek nyomai se legyenek felfedezhetőek a magyarra átültetett verzióban. Hiába, a besorolásnak meg kell felelni.

Máté9112>!
Michael Connelly: Az Echo Park titka

Nem kétséges hogy Harry Bosch az új kedvenc krimi nyomozóm. Ismét kaptunk egy történetet mely zseniálisan van felépítve. Közben politikai összeesküvések, Nagy hatalmú emberek játékait is láthatjuk. A másik oldalon egy mindenre eltökélt nyomozó aki soha de soha nem adja fel. Abszolút az új kedvemce még ha nem is sorrendbe olvasom őket. De így is teljes mértékben érthető a sorozat. Nagyon pörgős, gyors tempójú könyv. Ez látszik azon is hogy egy nap alatt kiolvastam.

robinson P>!
Michael Connelly: Az Echo Park titka

Fordulatos, cselekményes és roppant csavaros! A kitartó nyomozó, Bosch jó figura. Fogom keresni a sorozat további részeit is. Jó hogy a figyelmembe ajánlotta Kovács Noémi, mert tényleg „nem semmi” a történet! Nem leszek „poéngyilkos”, de nagyon nagy csavar van a végére! Köszönet érte.
Nem is értem, miért nem olvassák többen, Connellyt itt a molyon?
http://gaboolvas.blogspot.hu/2013/08/az-echo-park-titka…

8 hozzászólás
Csabi>!
Michael Connelly: Az Echo Park titka

Talán nem szerencsés egy krimi sorozatot a 12. résszel kezdeni, de ez volt kéznél. Nem csalódtam Connellyben, a legjobbakkal összemérhető a történetvezetési képessége. Az eleje kissé unalmas, de a könyv második felére felpörögnek az események, és onnan letehetetlen.
Boschról nem voltak korábbi élményeim, de ebben a könyvben kissé szürkének tűnt, amolyan slágerkrimiből előrángatott, túlfejlett erkölcsi érzékkel megáldott, született rendőr, szóval nem igazán rajzolódott ki előttem egy egyéniség ebből a történetből.
Hadd emlékezzek meg Babits Péter fordítói munkásságáról, aki kemény harcot folytat a magyar nyelvvel, de sajnos túl gyakran alulmarad.

1 hozzászólás
Timesz>!
Michael Connelly: Az Echo Park titka

Ez az egyik kedvencem Connelly-től. Nagyon jól megformálja a szereplőket,izgalmas,letehetetlen :)

mate55 P>!
Michael Connelly: Az Echo Park titka

Jó volt végre olyan krimit olvasni, amiben nem a durvaság, az erőszak tömkelege, akció-akció hátán a jellemző. Azt hiszem, Connelly könyve nem véletlenül lett bestseller. Ő olyan krimiszerző, aki rendkívüli alapossággal képes megalkotni egy történetet.Igen szövevényes cselekménye emeli ki a bűnügyi regények sokasága közül. Ez az a könyv, amelyre öt csillag helyett legszívesebben hatot adnék. Zseniális és iszonyat erős, minden betűjét imádtam.

3 hozzászólás
meszmelinda>!
Michael Connelly: Az Echo Park titka

Nagyon-nagyon izgalmas könyv. Az első 240 oldalon átsuhantam. Kellemes írói stílus még nem olvastam tőle más könyveket, de ezek után biztos keresem még. Jó h bár nem az első könyv a sorozatból, egyikre sem tesz említést így még bármelyiket olvasom is nem lőtte le a poént a többivel kapcsolatban. Remek történet kellően kidolgozva. Zseniális a vége. Egyszerűen még még még.. :)

Elek_A_Trotechnikus >!
Michael Connelly: Az Echo Park titka

Ismét csak hullámvasút érzésem volt a könyvvel kapcsolatban. Lassan indulgat, azután begyorsul, bár vannak benne üresjáratok, majd odacsapja a végét.

gazibla IP>!
Michael Connelly: Az Echo Park titka

Nagyon tetszett a könyv. Connelly egyik legjobb könyve amit eddig olvastam. :) Igaz még nincs belőlük túl sok. :)


Népszerű idézetek

robinson P>!

– Van valami? – kérdezte.
– Nem hinném.
– Helyes.
– Helyes?
– Nem szeretem, ha a csomagtartóból kerülnek elő.
– De legalább meglenne az áldozat, és lenne egy szál, amin elindulhatnánk.

10. oldal


A sorozat következő kötete

Harry Bosch esetei sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Tom Sweterlitsch: Letűnt világok
Celeste Ng: Amit sohase mondtam el
Sandra Brown: A csapda
Gillian Flynn: Sötét helyek
Stephen King: Joyland
Réti László: Kaméleon
Donato Carrisi: Démoni suttogás
Helena Silence: Ezüsthíd
Chris Carter: Vadász
Angela Marsons: Ördögi játszmák