Kavalier ​és Clay bámulatos kalandjai 3 csillagozás

Michael Chabon: Kavalier és Clay bámulatos kalandjai

„Te ​jó ég! Kolosszális, frenetikus, vicces és okos: minden sora élmény.”

Pulitzer-díjas regény
New York City, 1939. Joe Kavalier, az ifjú szabadulóművész és bűvészpalánta megérkezik a városba unokatestvéréhez, Sammy Clayhez. Szinte egész Európa Hitler árnyékában él, míg Amerikában ez a képregényfüzetek aranykora. Sammy pénzügyi lehetőséget lát az egyre növekvő keresletben, Joe személyében pedig ideális partnerre talál: egyikük a sztorit találja ki, másikuk a figurák megrajzolásában jeleskedik. A két tizenéves beveszi Manhattant, teremtményükkel, a Szabadulóművésszel a képregények lapjain veszik fel a harcot a fasizmussal. Sammy és Joe fényes karriert futnak be, fordulatos történetük kontinenseken, évtizedeken ível át.
Michael Chabon tündöklően tehetséges író. Fő műve, a Kavalier és Clay bámulatos kalandjai 2000-ben jelent meg, majd a következő évben elnyerte a Pulitzer-díjat. Magyar… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2000

>!
XXI. Század, Budapest, 2019
848 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155955747 · Fordította: Soproni András

Most olvassa 5

Várólistára tette 31

Kívánságlistára tette 65


Kiemelt értékelések

>!
theodora
Michael Chabon: Kavalier és Clay bámulatos kalandjai

Michael Chabon bebizonyította számomra, hogy jó mesélő: gördülékenyen ír, pergő párbeszédekkel, humoros vagy épp lírai leírásokkal. A karakterei érdekesek voltak, megszerettem őket és drukkoltam nekik az utolsó oldalakig.
Nagyon örülök, hogy elolvastam ezt a monstrumot – ne ijesszen el senkit az oldalszám: igaz, úgy a legjobb olvasni, ha egyben több fejezetet sikerül, nekem csak úgy repülte a 100 oldalak. Biztos újra fogom majd valamikor olvasni, mert annyira sokrétű és magával ragadó történet, hogy tud majd legközelebb is adni valamit! :)
Bővebben a blogon: https://ittvalahol.blogspot.com/2019/10/michael-chabon-…

6 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
theodora 

Az ő szemében a gólemkészítés a reménytelenséggel dacoló remény gesztusa a kétségbeesés időszakában. Annak a sóvár vágynak a kifejeződése, hogy néhány mágikus szó és két mesteri kéz képes létrehozni valamit – egy szegény, néma, erőtlen teremtményt – , amely mentes a nagyobb Teremtés szörnyű gyarlóságaitól, csapásaitól és elkerülhetetlen bukásaitól.

392. oldal

>!
theodora 

Amikor Sam Clay hajlott korában újságírók előtt, vagy a comic-rajongók évi közgyűlésén a koros tisztelők körében szónokolt, a maga és Joe Kavalier legnagyszerűbb műve ürügyén előszeretettel mesélte, hogy annak idején, kölyökkorában, miközben ott kucorgott gúzsba kötve, lelakatolva abban a légmentesen zárt ládában, amit úgy neveznek: New York Brooklyn negyede, egy visszatérő álom üldözte: Harry Houdini.

(első mondat)

>!
theodora

A Kavalier & Clay cég hosszú sikersorozata – és a Szabadulóművész születésének igaz története – 1939-ben kezdődött, egy október végi estén, amikor Sammy anyja berontott fia hálószobájába, odanyomta bal keze gyűrűs ujjának vaskemény ízületeit a gyerek koponyájához, és felszólította, hogy húzódjék beljebb, és csináljon helyet az ágyban Prágából érkezett unokatestvére számára.

11. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

E. Annie Proulx: Kikötői hírek
Alice Walker: Bíborszín
Michael Cunningham: Az órák
Junot Díaz: Oscar Wao rövid, de csodálatos élete
Philip Roth: Összeesküvés Amerika ellen
Isaac Bashevis Singer: A vagyon
Robin Furth – Peter David: A Setét Torony – A harcos születése
Brian Michael Bendis: Titkos Háború
Jon Baird – Kevin Costner: Felfedezők Társasága