A ​tanácsadás csapdája 2 csillagozás

Őrizd meg a kíváncsiságod, és hagyd kibontakozni a csapatod tagjait!
Michael Bungay Stanier: A tanácsadás csapdája

Vezetőként ​az első reakciónk, amikor valaki hozzánk fordul egy problémával, hogy megpróbáljuk – helyette – megoldani a helyzetet. Ösztönösen tanácsokat osztogatunk, emiatt nem jutunk el addig, hogy kiderüljön, mi a valódi gond. Ráadásul ha meg is oldódik az adott helyzet, elszalasztottunk egy kiváló coacholási lehetőséget. Pedig ha ilyenkor a megfelelő kérdéseket tesszük fel, lehetőséget adunk a csapatunk tagjainak a fejlődésre. Ezzel pedig mindenki nyer: autonóm, önálló döntéshozásra képes munkatársak között több időnk marad a saját feladatainkra, és több közös sikerre számíthatunk.

A coaching egyik legkiválóbb szakértőjeként elismert szerző Szokj rá a coacholásra! című kötetéből megismertük a coacholás hét alapvető kérdését. Legújabb, praktikus módszereket felvonultató könyvében most bemutatja, miként tudjuk ténylegesen megváltoztatni viselkedésünket, hogy megőrizhessük kíváncsiságunkat, mindennapos gyakorlattá tehessük a coacholást, és a legjobbat hozhassuk ki csapatunk… (tovább)

Eredeti cím: The Advice Trap

Eredeti megjelenés éve: 2020

Tartalomjegyzék

>!
HVG Könyvek, Budapest, 2022
296 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789635651719 · Fordította: Kenyeres Anna
>!
HVG Könyvek, Budapest, 2022
ISBN: H000000030275 · Fordította: Kenyeres Anna · Felolvasta: Czirók Tamás
>!
HVG Könyvek, Budapest, 2022
296 oldal · ISBN: 9789635653041 · Fordította: Kenyeres Anna

Most olvassa 1

Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

FélszipókásŐsmoly P>!
Michael Bungay Stanier: A tanácsadás csapdája

Michael Bungay Stanier: A tanácsadás csapdája Őrizd meg a kíváncsiságod, és hagyd kibontakozni a csapatod tagjait!

„Nem csak coacholásból áll az élet.”

A szerző előző könyvének folytatása, de érthető volt önmagában is. Arról beszél, milyen előnyei vannak a tanácsadók/coachok figyelmes, a másikat megbecsülő, érdeklődő, nyitott és visszajelzéseket adó szemléletének a vezetésben. Rávilágít, hogy csak akkor érdemes tanácsot adni, amikor a másik kéri azt. Sőt, arra, hogy mikor érdemes egyenes választ adni, és mikor jobb rávezetni a másikat a megoldásra. Máskülönben lehet, hogy csak elvesszük a tanulási, fejlődési lehetőséget az idő előtti megoldással, a nem megfelelő beavatkozással. Számos külső hivatkozással, más sikeres szakemberek és művek említésével igyekszik eszközöket nyújtani ennek alkalmazásához. Helyenként szerepel pár visszatekintő kérdés, amivel összegezhetjük, hogy mit adott számunkra az adott szakasz.

Bár nagyon eredetieskedni kívánt a roppant elvont sajátos kifejezéseivel (megmondólakmusz, tanácsszörny-szelidítés), nehezen barátkoztam vele – de épp a szokatlan gondolkodásmódjával olyan hasonlatokkal és példákkal mutatott rá összefüggésekre, amikre az adott kontextusban nem gondoltam volna (például a harcművészeti testsúlyáthelyezést hozta fel párhuzamként az alapvető elvek ismétléssel való fókuszálására, pontosítására). Nem feltétlenül kell vezetői szerepben lennünk, hogy hasznosíthassuk a könyvben bemutatott elveket, ötleteket, egyéni életünk társas helyzeteiben, párbeszédek során, a kihívások megválasztásánál szintén alkalmazhatóak.

pandikornis>!
Michael Bungay Stanier: A tanácsadás csapdája

Michael Bungay Stanier: A tanácsadás csapdája Őrizd meg a kíváncsiságod, és hagyd kibontakozni a csapatod tagjait!

A szerző előző könyve számomra kissé gyakorlatiasabb volt, éppen ezért jobban is tetszett. Ez a könyv is rengeteg gyakorlati tippet ad, de sok helyen ismétli az előző könyvben írottakat. Olvasmányos és gyorsan lehet vele haladni. Gondolkodni bőszen lehet minden fejezetnél.


Népszerű idézetek

pandikornis>!

A kérdések kombinálása fekete öves coacholási szokás. Amikor egyetlen kérdésről kérdések kombinációjára váltunk, mintha egyéves cheddar helyett hosszan érlelt parmezán sajtot ennénk; háromsebességes bicikli helyett Cervélo kerékpárt vennénk; turistaosztály helyett első osztályon repülnénk.

91. oldal

Michael Bungay Stanier: A tanácsadás csapdája Őrizd meg a kíváncsiságod, és hagyd kibontakozni a csapatod tagjait!


Hasonló könyvek címkék alapján

Patrick King: Beszélgess könnyedén bárkivel
Ali Qassim Jawad – Andrew Kakabadse: Vezetési intelligencia
Chris Hirst: Bullsh*t-mentes vezetés
Lundy Bancroft: Mi jár a bántalmazó fejében?
Gary Chapman: Egymásra hangolva
Kristin Neff: Együttérzés önmagunkkal
Gary Chapman: A szerelem pszichológiája
Mark Gungor: Férfiagy, női agy
Anne Dickson: A teljes jogú nő
Lloyd E. Shefsky: Rúgd ki a főnököd!