Mi ​az igazság a Holt-tengeri tekercsek körül? 7 csillagozás

Michael Baigent – Richard Leigh: Mi az igazság a Holt-tengeri tekercsek körül? Michael Baigent – Richard Leigh: Mi az igazság a Holt-tengeri tekercsek körül?

A holt-tengeri tekercseket 1947 és 1956 között egy Jeruzsálemtől 32 kilométerre keletre fekvő barlangban találták meg. Nemzetközi kutatócsoport alakult a fölbecsülhetetlen értékű leletegyüttes vizsgálatára, ám az eredmények közzététele igencsak akadozott. Az angol riporter szerzőpáros leleplezi „a huszadik század legnagyobb tudományos botrányát” – hogyan és legfőképp miért maradt oly hosszú időn át elrejtve a világ elől az összesen nyolcszáz héber és arámi kézirat java része.
Lebilincselően izgalmas nyomozás története ez a könyv: a gyakran feszült politikai és világnézeti légkörben folytatott beszélgetések, valamint a nyilvánosságra került és kiadatlan szövegek történelmi és nyelvészeti elemzése során a szerzők fényt derítettek a tudósok vívta ádáz harcok igazi okára: a holt-tengeri tekercsek a kereszténység eredetének és az Újszövetség értelmezésének meghökkentő új változatát tárják elénk…

>!
Holnap, Budapest, 2004
364 oldal · ISBN: 9633463505
>!
Holnap, Budapest, 2000
364 oldal · ISBN: 9633463505 · Fordította: Dobos Lídia
>!
Holnap, Budapest, 1995
350 oldal · puhatáblás · ISBN: 9633461324 · Fordította: Dobos Lídia

1 további kiadás


Most olvassa 1

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 3


Hasonló könyvek címkék alapján

Biblia
Újszövetség / Zsoltárok / Példabeszédek
Újszövetség
Szent Biblia
Szentírás
Etienne Dahler: Teremtés; A pátriárkák
Képes Biblia I-II.
Jutta Seibert (szerk.): A keresztény művészet lexikona
Richard Rohr: Rejtett dolgok
David Gooding: A krisztusi hithez hűen