Wedge ​játszmája (Star Wars: X-szárnyúak 2.) 33 csillagozás

Michael A. Stackpole: Wedge játszmája

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Karcsúak, gyorsak és halálosak: ezek az X-szárnyúak. A világűrben dúló csatákban az őket vezető férfiak és nők az életüket és gépeik biztonságát veszélyeztetik. Ezúttal egy veszélygóc hírszerző küldetésén vesznek részt, vállalva az árulást és a halált a Birodalom szívébe mennek, hogy szétzúzzák a kegyetlen ellenség hatalmát. A tönkrevert, de még mindig erős Birodalom szíve: a Coruscant nevű városbolygó. Innen irányítja a Birodalom Legfelsőbb Parancsnoksága a háborút. A Lázadók ezt a hatalmas fellegvárat készülnek bevenni, hogy ezáltal kényszerítsék térdre a Birodalmat. Ehhez azonban a Zsiványkommandónak be kell szivárognia Coruscantra, hogy megszerezze a szükséges információkat. A fogság egyenlőre a halállal – vagy még rosszabbal, a rabszolgasággal a „Jégszív” néven ismert gonosz Ysanne Isardnak, a Birodalom névleges császárának udvarában. És a Zsiványok egyike máris Jégszív rabszolgája: az ártatlanság álarca mögött készül arra, hogy elárulja a barátait és a Lázadókat.

Eredeti megjelenés éve: 1996

>!
Lap-ics, Debrecen, 1998
400 oldal · ISBN: 9634343341 · Fordította: Nemes Ernő

Enciklopédia 10

Szereplők népszerűség szerint

Leia Organa · Corran Horn

Helyszínek népszerűség szerint

Coruscant


Kedvencelte 3

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 13


Kiemelt értékelések

Ikarosz>!
Michael A. Stackpole: Wedge játszmája

Ezt meg mégis miért?
Kiképzik a szuperelitűrvadász alakulatot, hogy azután egy bolygóméretű szuperkémkedésre használják őket, amihez hülyék és egy-két kivétellel nem is értenek?
Ha ugyanezt a sztorit más, hihető szereplőkkel, akik hihetően viselkednek (mintha kémek lennének), akkor azt mondanám, hogy a SW sztorik alfája és omegája született meg.
De így inkább röhejes. Az olvasás közbeni harsány vélemény nyilvánítástól sokszor az tántorított el, hogy a könyvet a buszon olvastam…

1 hozzászólás
ViraMors P>!
Michael A. Stackpole: Wedge játszmája

Annak ellenére, hogy ez az egész coruscanti beszivárgós kémkedős dolog nagyon jól össze volt rakva, ebben a részben mindig is bökte a csőrömet, hogy nagyon keveset repülnek. Én az X-szárnyú sorozatot első sorban az X-szárnyúkért olvasom.
Nagyon tetszik viszont Corran Horn kissé lassú, viszont határozottan átgondolt fejlődése. Érdekes, hogy amit az előző olvasásokkor nagyrészt szenvedésnek értékeltem, azt most sokkal inkább moralizálásnak, gondolkodásnak és fejlődésnek látom. Úgy látszik, némileg nekem is sikerült fejlődnöm.
A sokadjára olvasás hátránya, hogy nagyrészt emlékszem arra, hogy mi lesz itt még, ezért néha NAGYON fel tudtam bosszantani magamat amiatt, hogy hőseink nem vesznek észre/látnak át ezt-azt, ami szerintem egyértelmű. Persze az sem könnyítette meg a dolgom, hogy én tudom, ki az áruló, ráadásul olyan karakter, aki már akkor is idegesített, amikor még nem tudtam ennyi mindent… És pont azért, mert tudom, mi lesz itt még, nem szeretem ennek a résznek a végét. Nagyon nem…
Szóval jó ez, de lehetne jobb is, és most gőzerővel irány a következő rész.

Baraby P>!
Michael A. Stackpole: Wedge játszmája

Oké, ez már egy-két fokkal jobban tetszett, mint az előző rész. Számomra pozitívum, hogy a cselekmény áttevődött egy bolyó felszínére a sok űrbéli csatározásról. Nekem így sokkal élvezhetőbb volt a történet.

Már rajta vagyok a folytatáson ;-)

Trillian>!
Michael A. Stackpole: Wedge játszmája

A Zsiványkommandó tagjainak ebben a részben igen kevés jelenete van az X-szárnyúakkal, de ennek ellenére is jó könyv volt. A történet Coruscanton játszódik, ahol a főszereplőknek jó pár feladata van, többek között a kémkedés, melynek célja a bolygó pajzsainak kikapcsolása. spoiler Tetszett az Isardos szál, és kíváncsi vagyok a folytatására is. Persze az áruló kiléte is érdekel. Remélem a folytatás is ilyen izgalmas lesz.

Balázs_Erőss>!
Michael A. Stackpole: Wedge játszmája

Kicsit unalamas, olyan semmilyen. Minimális harc, ez most inkább bújócska a birodalom szívében. Néhány szereplő irreálisan viselkedik, némelyiket eszméletlenre pofoznám egy rohadó heringgel, de a végén jónak tűnik a cliffhanger, így megkapja a három csillagot. Amúgy csak kettő.

PAVideoStudio>!
Michael A. Stackpole: Wedge játszmája

Michael A. Stackpole most a Coruscantra küldi a zsiványokat egy izgalmas, feszült történet keretében. Kevesebb az űrcsata, gépekkel foglalkozó leírás, de maradéktalanul élveztem.
Véleményem és bemutató az alábbi videóban: http://youtu.be/ZfhHqRO3MuY

Véleményem további Star Wars könyvekről: http://goo.gl/XBEwd

Ebe_Endocott>!
Michael A. Stackpole: Wedge játszmája

Na ez még egy fokkal jobb volt mint az előző, nem volt könnyű követni ezt sem, de nagyon figyeltem, és sztem elég jól sikerült. Sok szereplő van, még több szerepet játszanak, de jó a cselekmény és végig izgalmas, nem beszélve a hatalmas cliffhangerről a végén, az áruló kilétére is van egy gyanúsítottam, nagyon kíváncsi vagyok, h igazam lesz-e. És ez a Coruscantos téma is nagyon tetszik, Stackpole-nak is volt bátorsága a galaxis történelmét formázni, nem csak egy isten háta mögötti bolygóról írni egy sztorit.

Hippoforaccus>!
Michael A. Stackpole: Wedge játszmája

Felvezető résznek megfelel, de nem mondanám kifejezetten. hogy kiváló olvasmány. Nem azért, vannak benne pörgős akció jelenetek, de valahogy mégis egy kicsit laposra sikerült. A címválasztással sem igazán vagyok kibékülve, mivel ez a könyv inkább Coran Horn-ról szól mint Wedge-ről.


Népszerű idézetek

ViraMors P>!

– Neki ilyen a természete… ő a káosz megtestesülése – mosolygott Wedge. – Han Solót vagy szeretni lehet…
-… vagy szénbe fagyasztani, tudom – Leia tekintete a távolba révedt.

Kapcsolódó szócikkek: Han Solo · Leia Organa
Hippoforaccus>!

Ha Mos Eisley-t a galaxis hónaljának tekintjük, akkor Coruscantnak ez a része az anatómiai hasonlatnál maradva egy lejjebb található, és sokkal kevésbé higiénikus testrészre hasonlít.

Kapcsolódó szócikkek: Coruscant · Mos Eisley
Hippoforaccus>!

…ha az ember felbosszant egy vukit, ne csodálkozzon, ha az kitépi a karját.

ViraMors P>!

– Tudnál szerezni néhány töltetet ehhez?
– Megnézem.
– Ez nem hangzott túl reményteljesen. Mi van, ha a rohamosztagosok ide látogatnak?
– Kérdezd meg tőlük, nem tudnak-e nélkülözni néhányat! – mosolygott rá Rima. – Legfeljebb azt mondják, nem.

Kapcsolódó szócikkek: Corran Horn
ViraMors P>!

A CorSec-es időkben a dolgok olyan egyszerűnek látszottak. Tudta, kicsoda, és a környezetében mindenki ugyanúgy tudta. És bár a dolgok nem mindig voltak egyértelműen feketék-és-fehérek, vajmi kevés szürke árnyalat adódott. Nem volt nehéz megbirkózni a feladatokkal, ami azt jelentette, hogy könnyebb volt a lényegre koncentrálnia.

Kapcsolódó szócikkek: Corran Horn
ViraMors P>!

Tizennégyen egy egész bolygó ellen. Nem sok esélyünk van.

Szelén>!

Hosszú idő telt el azóta, hogy utoljára láttam a Wuitho Trifallst – mutatott a hegyfokra, mely három látványos vízesésre szelte egy folyó vizét. – Egy héttel azelőtt jártam ott, hogy megkezdtem tanulmányaimat a Birodalmi Akadémián. A NovaCom fenntartott ott egy repulzív lebegtetővel ellátott lakosztályt, abban laktunk. Csodálatos volt a látvány, a zuhatag robaja nélkül olyan…
Halott volt.

PAVideoStudio>!

Ismét elnyomta a mosolyát, noha ezúttal nehezebben ment. Pontosan azok, akiket szándékoltan tudatlannak tart, őt becsapottnak, félrevezetettnek tekintik. Ezeknek egyik fele tagadja, hogy a Birodalmon belül bármilyen probléma is volna – mintha a rabszolgaság intézményét, az idegenellenes hangulatkeltést vagy a tömegpusztító fegyvereket csak úgy figyelmen kívül lehetne hagyni. A többiek elismerik, hogy baj van, de arra már nem képesek, hogy sürgessék a legitim kormányt, hogy tegyen ellene valamit. Ezeknek az embereknek a szemében a rendszer maga a változás záloga, de azt ne veszik észre, hogy ha egy rendszer olyan korrupt, mint a Birodalom, akkor jelentős változás csak úgy érhető el, ha a hatalmi struktúrát szétzúzzák.
A trükk az egészben az – és ez késztette mosolyra –, hogy mindkét fél hajlamos arra, hogy engedjen az álláspontjából. Ez a baj a politikusokkal. Mivel a politika a kompromisszumok művészete, tárgyalás tárgyalást követ anélkül, hogy eredmény születne. Csak akkor történik komoly változás, ha az egyén az életét is hajlandó feláldozni azért, amiben hisz. Hiányzik az alapvető elkötelezettség, amire a legtöbb birodalmi polgár még nincs felkészülve. Így a Birodalom ilyen vagy olyan formában mindig is létezni fog, és intézményesíti a gonoszt.

135. oldal, 14. fejezet - Wedge játszmája (Lap-ics, 1998)

Kapcsolódó szócikkek: a Birodalom · politika
ViraMors P>!

– Én is egy hasonlattal válaszolnék: a Coruscant éppen olyan, mint az első Halálcsillag volt.
Borsk Fey’lya hangosan felnevetett.
– Ezek szerint küldjük oda Luke Skywalkert meg a Zsiványkommandót, hogy lője szét az egészet egy jól irányzott protontorpedóval?

Kapcsolódó szócikkek: Coruscant · Halálcsillag · Luke Skywalker · Rogue Squadron

A sorozat következő kötete

Star Wars: X-szárnyúak sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Brian Herbert – Kevin J. Anderson: A Dűne homokférgei
Blaine Lee Pardoe: A Kivonulás Útja
J. Goldenlane: Napnak fénye
Vlagyimir Szorokin: Cukor Kreml
Daniel H. Wilson: Robokalipszis
Ian Tregillis: Géplélek
Alan Dean Foster: Terminátor – Megváltás
Alan Dean Foster: A bolygó neve: Halál
Michael P. Kube-McDowell – Mike McQuay: Odüsszeia / Gyanú
Alan Dean Foster: Transformers