The ​Krytos Trap (X-Wing 3.) 3 csillagozás

Michael A. Stackpole: The Krytos Trap

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

The Rebels have taken the Imperial headquarters world of Coruscant, but their problems are far from over. A killer virus called Krytos is spreading among the population, and fomenting a counter-revolution, at the same time as the treason trial of Rebel hero Tycho Celchu. And X-wing pilot Corran Horn, given up for dead in "Iceheart"'s inescapable prison, discovers an extraordinary power in himself--the power of the Force!

Eredeti megjelenés éve: 1996

>!
Bantam, New York, 1998
356 oldal · ISBN: 9780553568035
>!
Bantam, New York, 1996
356 oldal · ISBN: 0553568035

Kedvencelte 1

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

Tilodeus>!
Michael A. Stackpole: The Krytos Trap

A sorozat továbbra is az egyik legjobb. Stackpole hozza a formát, bár ez a kötet egy hangyányit leülepszik a közepe körül, a végére belendül és egy-két „zavaró” elemet leszámítva visszaadja az eredeti STAR WARS hangulatot. Aki bele éli magát az nagyon fogja élvezni, hullámzanak az érzelmek, vannak jó viccek és hamisítatlan Zsivány Osztag. Az original filmek zenéjét ajánlom olvasás mellé aláfestőnek… kihagyhatatlan élmény!

Marcus>!
Michael A. Stackpole: The Krytos Trap

Még a sorozaton belül is erősen közvetlen folytatása ez az előző kötetnek, mivel végig Coruscant-on játszódik, így tulajdonképpen ugyanazokkal a jellemzőkkel bír, mint az előző kötet: kevés űrcsata, sok földi kavarás, karakterfejlesztgetés (középpontban természetesen Corran Horn-nal).
Borító: űrállomás és csatahajók egyszerre nem. De külön-külön igen!

Mesemondó I>!
Michael A. Stackpole: The Krytos Trap

(English review on Goodreads)
Végtelenül elszórakoztatott a Csillagok Háborúja világában zajló ügyvédi dráma. A sorozat továbbra is szerethető, a Rogue Squadron nagyon kúl, van sok izgalom meg bravúros repülés is, de külön tetszett, hogy megnéztük az Új Köztársaságnak a jogi-politikai oldalát is egy kicsit. Az, hogy a védőügyvéd egyben a RS egyik pilótája is, csak a hab a tortán. Élvezetes olvasmány, érdekes fordulatokkal (érdemes a könyv elején megtenni tétjeinket, hogy a végén lehessen „ÉN MEGMONDTAM ELŐRE!” csatakiáltással ugrálni ismerőseink fején).


Népszerű idézetek

Mesemondó I>!

All power in the galaxy comes from the free and willful investing of power by one person in another. Human and non-human, gendered or not, young, old, hale or infirm, we can only give power, we cannot take it. Stolen power evaporates and when it does, the empires that were built on it and of it collapse, never to rise again.

345. oldal, 45. fejezet


A sorozat következő kötete

X-Wing sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kim Stanley Robinson: 2312 (angol)
James S. A. Corey: Honor Among Thieves
Frank Herbert: Dune Messiah
Marissa Meyer: Cress (angol)
N. K. Jemisin: The Obelisk Gate
V. E. Schwab: Vicious
Patrick Ness: Monsters of Men
Dan Wells: Ruins
Lois Lowry: The Giver
Mark Lawrence: Emperor of Thorns