The ​Bacta War (X-Wing 4.) 3 csillagozás

Michael A. Stackpole: The Bacta War Michael A. Stackpole: The Bacta War

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

When the Alliance Fleet mounts a major campaign against a deadly warlord, tyrant Ysanne Isard has taken control of Thyferra, intending to use its supply of medicinal bacta to destabilize and destroy the New Republic. Undermanned, deprived of Alliance support, Rogue Squadron must oppose Isard's plans, defeat her Star Destroyer fleet, and free Thyferra from her rule in a winner-take-all battle against a seemingly superior force.

Eredeti megjelenés éve: 1997

>!
Bantam, New York, 1998
350 oldal · ISBN: 9780553568042
>!
Bantam, New York, 1997
350 oldal · ISBN: 0553568043

Kedvencelte 1

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

Tilodeus>!
Michael A. Stackpole: The Bacta War

Elég rendesen szerelmes vagyok a sorozatba és nem igen tudok rosszat mondani egyetlen kötetére sem. Nekem Stackpole X-Wing-es könyvei mérceként fognak működni a jövőben SW berkekben. Mindent hoz ami SW, ami AZ SW! Ezzel a kötettel viszont a történet lezárul, vagy ha nyíltan nem is, érezni, hogy mindjárt vége. Habár a sorozat folytatódik, nem ezzel a bandával (legalábbis egyelőre)… ennek a lezárásnak a hangulata a vége felé erősen ott lebeg, ettől eltekintve csak ajánlani tudom! Star Wars! : )

Mesemondó I>!
Michael A. Stackpole: The Bacta War

Kicsit nyögvenyelősebb volt, mint az előző kötetek, de azért hozta a formáját. Külön értékeltem, hogy túl mert lépni a „maroknyi pilóta az univerzum ellen” sztorin (míg meghagyta az alapjait), és belevágni a háború sokkal nagyobb ívű taktikáiba, problémáiba – és morális dilemmáiba. A Rogue Squadronnak továbbra sincs egy percnyi pihenő ideje, de még mindig remekül szerepelnek, akkor is, amikor dugába dőlnek a terveik. Jók voltak az új helyszínek, tetszett a családi dráma, és természetesen továbbra is zseniálisan vannak megírva a légi csaták.
Mivel Kindle-n vettem meg a könyvet, volt a végén egy utószó 2014-ből, a Star Wars Legends univerzum kapcsán. Erről megint eszembe jutott, hogy mennyire kár, hogy ez a sorozat már nem a hivatalos kánon része. Nagyon szerettem volna, ha egyszer mondjuk sorozat készül belőle…

Marcus>!
Michael A. Stackpole: The Bacta War

Na így kell X-Wing regényt írni. Végre ez a kötet a sorozatban, amiben azt kapja az olvasó, amit a sorozat címe és a borítók alapján elvárna. Egymást érik a jobbnál jobb űrcsaták, kavarások, okos húzások, emelkedő tétek. Az akcióra éhes olvasónak igazi ínyencfalat, cserébe ne várjunk extra bonyolult történetet, de ez nem is baj, Stackpole végre jól eltalálta az arányokat.
Borító: először is ha már egy Super Star Destroyer központi szerepet játszik a regényben, akkor illett volna rátenni (no meg azért is, mert jól néz ki). A konkrét hiba viszont, hogy ennyi csillagromboló összesen nincs a regényben. Még külön-külön sem.


Népszerű idézetek

Mesemondó I>!

„Nor was there anything you could do about your fellow prisoners being whisked away by Isard when she escaped with the Lusankya” Mirax backed up a half-step and held Corran at arm's length „You do realize that, don't you?”
„Realize, yes. Accept, no. Tolerate, no way.” Corran narrowed his green eyes, but the hint of a smile tugged at the corners of his mouth „You know if you keep hanging around with me, you're going to get into a lot of trouble.”

1. fejezet


A sorozat következő kötete

X-Wing sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kim Stanley Robinson: 2312 (angol)
David Brin: Existence (angol)
Neal Stephenson: Seveneves
John Scalzi: Redshirts
Peter F. Hamilton: Pandora's Star
Adrian Tchaikovsky: Children of Time
James Swallow: The Flight of the Eisenstein
Jack Campbell: Fearless
Chris Beckett: Dark Eden
Dan Abnett: The Warmaster