Elveszett ​sors (Kerenszkij vére 3.) (BattleTech 12.) 5 csillagozás

Michael A. Stackpole: Elveszett sors Michael A. Stackpole: Elveszett sors

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Jöttek, ​láttak, győztek.
A klánbeli hódítók végcélja a Terra – az emberiség bölcsője, a Komsztár kommunikációs hálózatának központja.

Semmi sem állíthatja meg őket.
A Drakónis Szövetség trónörökösének nyoma veszett. Csatamechek ezredei hevernek szerteszét, akár az összetaposott játékszerek. A Rasalhág az ellenség kezére került. A klánok könyörtelenül özönlenek a Belső Szféra középpontja felé.

A klánok.
A Periférián túlról érkező betolakodók már több alkalommal győzelmet aratak a Belső Szféra seregei felett. A klánbeli harcsosok, akiket háborúra tenyésztettek, soha nem látott harci gépekekl vonulnak csatába. Éltetőjük a diadal, haláluk a vereség.

Az emberiség egyetlen reménye nem más, mint a Belső Szféra legnagyobb hitszegője.
A Komsztár a hódító klánok oldalára állít, így árulva el a Belső Szférát. Most e misztikus szektának, mely minden csillagközi kommunikáció irányítója, egyedül kell szembenéznie a klánbeli hordákkal. A Komsztár… (tovább)

Eredeti cím: Lost Destiniy

Eredeti megjelenés éve: 1991

>!
Beholder, Budapest, 2005
410 oldal · ISBN: 9639399949 · Fordította: Tóth Judith
>!
Beholder, Budapest, 1997
406 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639047090 · Fordította: Tóth Judith

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Deirdre Lear · Kai Allard-Liao


Kedvencelte 1

Várólistára tette 3


Kiemelt értékelések

BlackSheep>!
Michael A. Stackpole: Elveszett sors

Ha nem is ez a világ legjobb trilógiája, azért a végére csak összeszedte magát. Nem sokkal sikerült jobban a harmadik rész az előzőknél, de annyival mindenképpen, hogy ne kelljen rossz szájízzel visszatenni a polcra.

Főleg a történet tolta pozitív irányba a végeredményt. A sok szál a fináléra egészen parádésan lett összedolgozva, temérdek meglepő fordulattal (némelyik egészen sokkoló) és emlékezetes momentummal megszórva. Persze, vannak gyengébb történetszálak is, például Kai és Deirdre fejezetein sokszor legszívesebben lerágtam volna a saját fejemet, annyira borzalmasak, de közben ott van a többi, sokkal jobban sikerült epizód, mint a meglepően jól sikerült tukayyid-i csata, vagy a Szellemek mentőakciója. És hát a finálé is üt, na!

Egyszóval szerintem nem olyan jó ez, mint A harcos-trilógia, de így a végére azért volt benne annyi kraft, hogy mégis ajánlható legyen.


Népszerű idézetek

Cheril>!

[…] mert akik nagy lánggal lobognak, sokszor nagyon gyorsan elhamvadnak.

219. oldal

Cheril>!

Aki egyszer mech-harcos lesz, mindörökre az marad.

81. oldal

Cheril>!

– Soha ne vitatkozz a történészekkel, Kai. Lehet, hogy a győztesek írják a történelmet, de mi vagyunk azok, akik az igazi munkát végezzük. Ha azt akarod, hogy egy lábjegyzetnél több maradjon meg belőled az utókor számára, hagyd nyerni a krónikást.

312. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kai Allard-Liao
Cheril>!

– Ne gyászolj engem, Phelan Wolf. Inkább élj úgy, hogy büszke lehessek rád.

24. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Phelan Kell
Cheril>!

– Abból, hogy hajlandó vagyok vállalni egy másik ember meggyilkolásának felelősségét, nem következik, hogy élvezem is. Itt és most a túlélésünk egyetlen célravezető módja az volt, ha ezt a kettőt leterítjük.
– A hozzád hasonlóak mind állatok.
– Mindannyian azok vagyunk – vette fel és kanyarította vállára a gépfegyvert Kai. Csak néhányan nem félünk bevallani.

141. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kai Allard-Liao
Cheril>!

– A háború nem a lehetőségekről szól, Victor, hanem holtbiztos tényekről, olyanokról, melyek sok ember pusztulását okozzák –

216. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Victor Steiner-Davion
Cheril>!

Nem, én soha nem kaptam mech-harcosi kiképzést, ezért nem egészen értem a te és a gépeid közti kapcsolatot. Úgy beszélsz róluk, mint a barátaidról, mint hű bajtársakról, akiket szétszabdalnak vagy megölnek, majd feltámasztanak, hogy újra hadba vonulhassanak. Néha úgy tűnik, hogy ti, mech-harcosok abban a hitben ringatnátok magatokat, nem is ti támadtok és gyilkoltok, hanem a mechek. Ezzel a háború a gépek küzdelmévé válik, bár mindketten tudjuk, hogy ez hibás felfogás.

246. oldal

Cheril>!

– A halál az halál, nincs benne értelem! – szabadította ki magát Deirdre. – A fenébe magával, Victorral, Hanse Davionnal, a klánokkal és mindenkivel! Ha háborúról van szó, maguknak csak a dicsőség a fontos. Mind a bátorságról, a vakmerőségről és az áldozatkészségről papolnak, mintha ettől nemesebbé válna egy sebtében kivégzett diák halála, akit ízekre robbantanak, mert fegyver van nála. Ez vérlázító, mert azt az eltévelyedett elvet táplálja, miszerint az élet elég olcsó ahhoz, hogy elvesztegessük, ha úgymond jó ügyért folyik a harc.

49. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Deirdre Lear · Kai Allard-Liao · Victor Steiner-Davion
Cheril>!

Aztán hozzátette, hogy az emberölésre senki sem lehet büszke. Mert ez az utolsó lehetőség, amikor már minden csődöt mondott.

187. oldal


A sorozat következő kötete

BattleTech sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Loren L. Coleman: Fegyverbe!
John Scalzi: Szellemhadtest
Jack Campbell: Vakmerő
Martha Wells: Kritikus rendszerhiba
Orson Scott Card: Végjáték
David Guymer: Dorn utolsó fia
Joe Haldeman: Örök háború
Allen Newman: A Bismarck csatahajó
Isaac Asimov: Alapítvány és Birodalom
John Scalzi: Pusztító tűz