A ​Bactaháború (Star Wars: X-szárnyúak 4.) 27 csillagozás

Michael A. Stackpole: A Bactaháború

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Miközben a Szövetséges Flotta összevont támadást indít a kegyetlen hadúr ellen, Ysanne Isard magához ragadja a hatalmat a Thyferrán, hogy a kincset érő bactakészlet segítségével destabilizálja és megsemmisítse az Új Köztársaságot. A tönkrevert, a Szövetség támogatását és a fegyvereit is elvesztett Zsiványkommandónak kell szembenéznie a Csillagrombolókkal, hogy felszabadítsa a Thyferrát a vaskezű zsarnok uralma alól. És amikor Ysanne Isard felfedezi a Zsiványok támaszpontját, a lerongyolódott pilótáknak az életben maradásért kell megküzdeniük Isard mindent elsöprő és látszólag mindenható erejével szemben.

Eredeti megjelenés éve: 1997

>!
Lap-ics, Debrecen, 1998
396 oldal · ISBN: 9634343368 · Fordította: Nemes Ernő

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Corran Horn


Kedvencelte 2

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 21


Kiemelt értékelések

ViraMors P>!
Michael A. Stackpole: A Bactaháború

Nagyon humorosan, lendületesen kezdődött ez a rész, kifejezetten jól szórakoztam, főleg Mirax és Corran dumáin, meg amikor Booster és Corran egy légtérben tartózkodtak. Aztán a közepe felé kissé mintha leült volna. Az akció és az események a helyükön voltak, de ekkora mennyiségben a töprengés életről halálaról etc. nem tett jót szerintem a történetnek, ez lehetettt volna kissé visszafogottabb. A végére szerencsére megint belelendültek, visszatértek a remek dumák, és persze a kihagyhatatlan űrcsata a végére.

Balázs_Erőss>!
Michael A. Stackpole: A Bactaháború

Messze az eddigi legszórakoztatóbb regény az egész Star Wars-univerzumban. Kivéve persze az eredeti trilogiát. Ennek a sorozatnak mindenképpen ez a legerősebb epizódja, látványos (nagyon látványos) űrcsatákkal és leszámolásokkal. Kedvem támadt előásni valami oduból az eredeti játékot is. Bár egy elég hosszú sorozat rész, de mindenképp éredemes nekivágni.

Baraby P>!
Michael A. Stackpole: A Bactaháború

A könyv eleje nem tetszett, de lehet, hogy csak nem voltam jó passzban amikor olvasni kezdtem. A felétől viszont tényleg izgalmassá vált. Sajnálom, hogy ilyen hamar véget ért, egészen megkedveltem a zsiványokat.
A kedvencem továbbra is a 3. rész maradt, de jól van ez így. Nem lehet minden tökéletes ;-)

PAVideoStudio>!
Michael A. Stackpole: A Bactaháború

Az űrcsaták olyan látványosak, hogy ihaj, a szereplőkért izgultam. Nagyon jó sorozat.
Véleményem és bemutató az alábbi videóban: https://youtu.be/q-pZu5bRz08

Véleményem további Star Wars könyvekről: http://goo.gl/XBEwd

Trillian>!
Michael A. Stackpole: A Bactaháború

Eddig talán ez a könyv tetszett legkevésbé a sorozat részei közül, bár lehet csak a nevek felcseréléséből, és a hasonló problémából volt már elegem. Mirax, Corran és Booster szóváltásait élveztem. Isard eddig tetszett főgonosznak, de ebben a könyvben már elég sok olyan tette volt amit nem tartottam hozzá méltónak (amik egyáltalán nem voltak okos ötletek…) .A végső csata is egészen izgalmasra sikerült. Kíváncsian várom miben lesznek változások a szerzőváltás után.

Hippoforaccus>!
Michael A. Stackpole: A Bactaháború

Na ez egy jó könyv… lene, ha 200 oldallal rövidebb lenne. Annyi benne a „blablabla”, hogy bezsibbadt tőle az agyam. A végső nagy ütközet mondjuk valamelyest kárpótol, de mégse mégse mondanám azt, hogy nagyon élveztem a könyvet.

lustica>!
Michael A. Stackpole: A Bactaháború

Szeretem az X-szárnyúak sorozatot. Bepillantást enged a katonák életébe, nem csak az „elitet” mutatja.

Busmen>!
Michael A. Stackpole: A Bactaháború

Nagyon tetszett , kimondottan hangulatos , hozza az érzést :D

Eynregiujkonyvek I>!
Michael A. Stackpole: A Bactaháború

Ezt a részt élveztem a legjobban ebből a sorozatból, mintegy felrakja a koronát az addigi előzményekre. Igaz, hogy a tetőpont után is folytatódik, de cseppet sem volt unalmas, nekem bejött. Az X-szárnyúak könyvsorozatról, létrejöttéről, történetéről itt olvashatsz bővebben: http://starwarskonyvekportal.blogspot.hu/2017/11/x-szar…


Népszerű idézetek

ViraMors P>!

A sok hulla nem győzelmet jelent, csak azt, hogy sok ember meghalt.

Hippoforaccus>!

Vaktában kiugrani a hiperűrbe legalább annyira veszélyes és kockázatos vállalkozás, mint kövérviccet mesélni egy huttnak.

178. oldal

Hippoforaccus>!

– Mint látjátok, elég komoly ellenféllel állunk szemben, amely ráadásul jól fel is van fegyverezve. Szembe kell néznünk a ténnyel, hogy a célunkat nem fogjuk tudni elérni. Isard elmozdítása pillanatnyilag lehetetlennek tűnik.
A Gavinmögött ülő Corran előrenyúlt, és megveregette a kölyök felyét.
– Gavin, te ilyenkor szoktad azt mondani, hogy nem nagy ügy, alig több, mint a Tatuinon buckapatkányokra vadászni.

46. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Corran Horn
PAVideoStudio>!

Iella felemelte a fejét.
– Azt akarod mondani, hogy nincs élet a halál után?
– Azt akarom mondani, hogy nem számít. – Elscol a mennyezet felé nyújtotta a kezét. – Egyrészt, ha nincs halál utáni élet, akkor folyton arra kell emlékezned, amit életedben elkövettél. Másrészt, ha van, akkor meg tudod osztani a tapasztalataidat azokkal, akik előtted haltak meg. Akárhogy is van, addig élj, ameddig csak lehet, és tégy meg mindent, amit csak tudsz! Én úgy döntöttem, hogy nem akarok ismert személy lenni sem itt, sem a halál után, nehogy hiányozzak valakinek. És azt hiszem, ezzel te is így vagy.
Iella elgondolkodott.
– Igazad van, de a fájdalom néha… – Kezét a mellére szorította. – Néha annyira fáj az élet.
– Butaság. – Elscol barna szeme megvillant. – A fájdalom az egyetlen módja annak, hogy tudd: életben vagy.
– Mi?
– Ha a halál utáni életet olyan különösnek, csodásnak és boldognak tartod, márpedig kevés elmélet szól másként, akkor abból az következik, hogy ha fájdalmad van, akkor élsz. Ne hagyd, hogy elhatalmasodjon rajtad, ne add meg magad neki, akkor életben is maradsz! – Elscol összekulcsolta a kezét, és a padlóra meredt. – Az év bizonyos időszakaiban rám is rám tör a fájdalom, de nem hagyom, hogy legyűrjön.
– Én sem hagyom, hogy felülkerekedjen rajtam.
– Nem, azt látom. Iella, te erős vagy, igazán erős. – Elscol kényszeredetten vigyorgott. – Csakhogy amikor a dolgok rosszul mennek és a stressz megszűnik, a fájdalom azután kezdődik. Akkor kell megküzdeni vele, amikor már mindennek vége.

266-267. oldal, 28. fejezet – A bactaháború (Lap-Ics, 1998)

Szelén>!

„A természetes kőből épült kastély apró, mesterséges vulkánként emelkedett ki a környező dzsungelből. A háttérben a hegyoldalról lezúduló vízesés tette a környezetet a Paradicsomhoz hasonlatossá.

PAVideoStudio>!

– Ez a célpont: a Thyferra. Normális, Föld típusú bolygó, két holddal, melyek közül egyiknek sincs saját atmoszférája, ennél fogva nem is lakott.

41. oldal, 5. fejezet – A bactaháború (Lap-Ics, 1998)

3 hozzászólás
PAVideoStudio>!

A bátyjának vásárolt egy Luke Skywalker-holobiót, mert tudta, hogy Skoloc leghőbb vágya az volt, hogy megismerkedhessen Luke-kal és ő is jedivé válhasson.

103-104. oldal, 11. fejezet – A bactaháború (Lap-Ics, 1998)

4 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Star Wars: X-szárnyúak sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Orson Scott Card: A Holtak Szószólója
James S. A. Corey: Kalibán háborúja
John Scalzi: Szellemhadtest
Jack Campbell: Vakmerő
Martha Wells: Kritikus rendszerhiba
Ann Leckie: Mellékes háború
Brian Herbert – Kevin J. Anderson: A Dűne homokférgei
Neal Stephenson: Seveneves – A hét Éva
Kim Stanley Robinson: 2312
Pierce Brown: Hajnalcsillag