Váltságdíj ​a szívemért 115 csillagozás

Mia Thermopolis: Váltságdíj a szívemért

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A férfi magas, vonzó lovag, és van egy titka.
A nő bőrnadrágot visel, és eddig még senki nem tudta megzabolázni.

Finnula Crais, a leleményes és vadóc molnárlány, aki az angliai Stephensgate-ben él az 1290-es években, pénzt akar szerezni nővére hozományára, mégpedig sürgősen.
„Sir Hugh” a keresztes háborúból tér haza Angliába. Van pénze, több nyeregtáskányi arany és ékszer birtokosa. Mi sem lehetne egyszerűbb, mint elrabolni a lovagot és váltságdíjért fogságban tartani. Különösen, ha a férfi nagyon is hajlandó hagyni, hogy elrablója fogságban tartsa. Amint az várható, Finn és az elrabolt lovag közt fellángol a szenvedély, ám a lány nem tudja, valójában kibe is szeretett bele…

Eredeti megjelenés éve: 2009

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Ciceró, Budapest, 2010
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635397174 · Fordította: Bozai Ágota

Enciklopédia 1


Kedvencelte 19

Most olvassa 3

Várólistára tette 77

Kívánságlistára tette 58

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

christine>!
Mia Thermopolis: Váltságdíj a szívemért

Nem tudom, ki hogy van vele, de ezzel a könyvvel kapcsolatban rengeteg a mondanivalóm.

Először is, ez az egyik olyan „első”, amit a saját pénzemből vettem meg anno… anno nagyon régen. Szóval kedves számomra. Nagyon kedves, szinte már családtagnak mondható, és ezért is barnultak meg a lapjai, meg ezért néz ki a borítója úgy, ahogy…

Másodszor: nem értem a százalékot. Annyi meg annyi történelmi romantikussal vetélkedne, és mégis olyan a százaléka, mint egy középszerű történetnek. Ki merem jelenteni, hogy ez a könyv SOKKAL JOBB, mint néhány többek által kedvelt történelmi romantikus. Igen, így, nagybetűsen.

Harmadszor: képtelen vagyok ép szavakba önteni, mennyire imádom ezt a könyvet.

Egyszerű, viszonylag rövid, kellemes nyelvezetű leszámítva néhány szóismétlést, ami picikét bökte a csőrömet, és azt, hogy helyzetenként túlságosan is mai volt a nyelvezete, ahhoz képest, hogy a 13. század végén játszódik.

Finnula egy kedves, szerethető karakter, aki tökéletesen megtestesíti mindazt, amit egy olvasó lány látni szeretne egy női szereplőn: megvan a saját élete, a modora, a tartása, és nem hagyja, hogy a külvilág nagymértékben befolyásolja az életét. Okos, türelmes, harcias, helyzetenként nem túl nőies, és mindezek mellett végig benne van a báj, a nőiesség, ami tökéletesen kompenzálja a falusi státuszát.

Hugo egy… na, jó, nem akarok áradozni róla, így is majdnem minden második főszereplő pasiba egy jó ideig totálisan, halálosan szerelmes vagyok, de… Hugo engem kikészített, és Finn helyében én is szinte azonnal, mérhetetlenül beleszeretnék.

A történet fordulatos, hiába éreződik az, hogy a 200 oldal után simán pontot lehetne rakni a végére,"Mia Thermopolis" bebizonyítja, hogy ha rajta múlik, akkor nem, mert vannak még meglepetések.

Bátran merem ajánlani mindazoknak, akik szeretik a történelmi romantikusakat, akik imádják az ilyen főszereplő lányokat. <3

Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Mia Thermopolis: Váltságdíj a szívemért

Ez nagyon jó könyvecske volt, igazán jelenhetne meg több történelmi romantikus az írónőtől, nekem nagyon tetszett.
Igazán vicces volt, az ifjú hölgy igen talpraesett, kissé vadóc, és maga sem gondolta, hogy az általa elrabolt lovag tőle a szívét fogja elrabolni.
Élveztem a sziporkázó párbeszédeket, meg az egész csavaros történetet.
Igazi kikapcsolódás volt ez a könyv, egy ilyen borongós hideg napon.

RavenS>!
Mia Thermopolis: Váltságdíj a szívemért

Minden hibája ellenére én nagyon szerettem ezt a könyvet. Igen, nem igazán korhű, tény, hogy nem voltam elalélva az izgalomtól, de valamiért mégse tudtam letenni, lehet, hogy csak a hangulatom okozta. Én szerettem.

2 hozzászólás
Cassy>!
Mia Thermopolis: Váltságdíj a szívemért

Csalódás! A neveletlen hercegnő után nem ezt vártam Meg Cabottól. Teljesen másra számítottam.
Nem tetszett a cselekmény, se a sablonos szerelmi a háromszög. :/

2 hozzászólás
ieszti>!
Mia Thermopolis: Váltságdíj a szívemért

Aranyos kis történet. Igazi történelmi romantikus.
Aki csak Meg Cabot kedvéért veszi a kezébe az lehet, hogy csalódni fog. Ez nem annyira ifjúsági mint inkább romantikus könyv. Mivel én alapjáraton mindkettőt szeretem így nekem ezzel nem volt bajom.
Főhőseink kedvelhetőek, maga a cselekmény elég kiszámítható, ugyanakkor szórakoztató.

Vicky3>!
Mia Thermopolis: Váltságdíj a szívemért

Én nem erre számítottam Meg Cabot-tól. Hiányzott a könyveiben mindig megtalálható cinizmus és humor. karakterek kidolgozottsága. Bár itt Finnt még egészen kedveltem. Ráadásul semmi, de tényleg SEMMI nem történt benne. Ez csak egy egyszerű, sablonos romantikus könyv ráadásul még abból se a legjobb…..Én csalódtam.

Dóra_Pethő>!
Mia Thermopolis: Váltságdíj a szívemért

Aranyos kis könyvecske ez Meg Cabottól :) Nekem tetszett. A történet kalandos és fordulatos volt és tele vicces momentumokkal. A dialógusok szórakoztatóak voltak. Könnyen, gyorsan olvasható (szinte túl gyorsan… :( )

Demóna>!
Mia Thermopolis: Váltságdíj a szívemért

Kicsit félve vettem le a könyvtári polcról.Eddig nem nagyon tetszettek az írónő regényei, de a történet érdekesnek tűnt.Az elejétől fogva letudott kötni,tetszett az elrablós ötlet és a szereplők is szerethetők voltak.Lehet megpróbálkozom más regényeivel is!

Ingryd>!
Mia Thermopolis: Váltságdíj a szívemért

Imádtam ez a könyvet! A történet kalandos, fordulatos a gyilkosságokkal, titkokkal, ezenkívül rettentő humoros. A párbeszédek játékosak és szórakoztatóak. Finnula és Hugo veszekedései pedig élvezetes szerelmi civódások. Egyszerűen imádnivaló…

vikiniki2 >!
Mia Thermopolis: Váltságdíj a szívemért

Egy egyszerű szórakoztató romantikus történet. Nem voltak benne nagy fordulatok, de élvezetes és humoros volt. Sajnos bármennyire is próbált korhű lenni az író, azért így is előfordult pár hiba, de efölött szemet hunytam az írónő stílusának köszönhetően.


Népszerű idézetek

Betti_>!

És nem ezért vannak a könyvek? Nem azért, hogy az olvasók a hősök és hősnők életébe belehelyezkedve saját álmaikat éljék?

8. oldal

Quiconque>!

– Csókolja meg – szólt Patricia titokzatos tanácsa. – Attól megnyugszik.

206. oldal

Rozmaring>!

Hugo vágyódó, mohó tekintettel nézte. A lány haja kócos volt, inge félig betűrve, félig kilógva a nadrágból. Arcán vöröslő foltok.
Más szóval nőnek látszott, olyan nőnek, akit hanyatt kell dönteni a szalmán és szeretni, csak szeretni.

138. oldal

Quiconque>!

Hugo ott állt az esőben,és a két nőre bámult, akik sajnálkozva szemlélték őt a száraz küszöbről.
Mavis Farichild az ajkába harapott, és azt mondta:
– Ha egy kicsit kipucoválja, nem is olyan rossz alak, méltóságos asszony.
Finnula mintha kételkedett volna ebben.
– Lehet.
– Úgy értem, elég nagydarab, de ha a borbély kezelésbe veszi, lenyisszantja a loboncát, lenyírja a szakállát és rendes göncöt vesz magára, emberek közé lehet majd ereszteni.
Finnula felhúzta az orrát.
– Nemes lelkű asszony vagy, Mavis.
Fairchild asszony ekkor súgott valamit, olyan hangosan, hogy Hugo minden szót hallott.
– Olyan együgyű, hogy csak úgy ácsorog odakint, a zuhogó esőben?
Finnula felsóhajtott.
– Attól tartok, igen.

133. oldal

3 hozzászólás
Reika>!

– Szóval már nős, ugye? Helyben vagyunk. Robert meg én felakasztatjuk, és kész! Még ki sem mondod azt, hogy Nottingham városa, már meg is halt. Bátorság, Mel! Nagyon szép akasztás lesz!

Kapcsolódó szócikkek: Nottingham
Dorczy>!

Nincs férfi, aki nősülni akarna. Csak vannak nők, akiket másképpen nem kaphatnak meg, ezért ezt az áldozatot készségesen meghozzák.

Reika>!

És itt egy lány, aki a napnál is világosabban kijelenti, hogy csak a pénzét akarja. Mintha friss angol levegő fújt volna, megtisztultak a gondolatai és visszanyerte a nőkbe vetett hitét.

Quiconque>!

– Olyan feleség, aki nem hoz vagyont, nem hoz birtokot? – szólt Finnula fejét ingatva. – Aki se főzni, se varrni nem tud? Szavamra, uram, túl sokáig voltál távol Angliától, elvesztetted minden gyakorlati érzékedet. Az ilyen feleség teljeséggel haszontalan…

272. oldal

Quiconque>!

… Finnula megvetette a férfit. Talán, mert a feje túl nagy volt kis, szikár testéhez képest. Most, hogy ilyen szép szál férje volt, akivel össze tudta hasonlítani, Finnula szánalmasan hiányosnak találta új sógorát mind izmosság, mind férfias szőrzet tekintetében. Fájt belegondolnia, hogy a nővére örökre egy ilyen testileg csökevényes emberhez van kötve.

297. oldal

Ingryd>!

Finnula észrevette, hogy a férfi szemének színe zöldes árnyalatúvá változott. Zavarónak találta, hogy a szemszíne folyton más.
Finnula merőn bámulta, remélve, hogy sajnálatos módon változatlan színű szürke szemével is megfélemlítheti a férfit.

96. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Jean Webster: Kedves Ellenségem!
Rick Riordan: Az elveszett hős
Rick Riordan: Percy Jackson görög hősei
Gordon Korman: A császár hagyatéka
Holly Black – Cassandra Clare: A rézkesztyű
Eric Elfman – Neal Shusterman: Hawking folyosója
Scott Westerfeld: Behemót
Cassie Beasley: A varázslatos Circus Mirandus
Lois Lowry: Az emlékek őre
Brian Selznick: A leleményes Hugo Cabret