A ​legrosszabb esküvői tanú 238 csillagozás

Mia Sosa: A legrosszabb esküvői tanú Mia Sosa: A legrosszabb esküvői tanú

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

OLTÁRI ​SZÍVEK

Egy oltár előtt elhagyott esküvőszervező? Ja, persze, az iróniát Carolina Santos is érzékeli. De múltjának e kellemetlen mozzanata ellenére Lina olyan lehetőséget kap, amely megváltoztathatja az életét. Csak egyetlen bökkenő van: együtt kell működnie a világ legrosszabb esküvői tanújával a saját kudarcba fulladt menyegzőjéről.
Max Hartley marketingszakértő eltökélt szándéka, hogy letegye a névjegyét egy áhított szállodai ügyfélnél, aki az arculata kiterjesztését tervezi. Aztán megtudja, hogy a bátyja eszes, lenyűgöző és abszolút tabu exmenyasszonyával kell dolgoznia, aki ráadásul ki nem állhatja őt…
Ha sikerül egymás kinyírása nélkül összehozniuk a prezentációjukat, mindketten jól járnak. Csakhogy Max az első számú közellenség, mióta arra biztatta a bátyját, hogy hagyja faképnél a menyasszonyt, és Lina a maga részéről kész megfizetni érte.
Lina és Max hamar felfedezik, hogy nem az ellenszenv az egyetlen érzelem, amitől szikrázik közöttük a… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2020

>!
Kossuth, Budapest, 2023
384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635449828 · Fordította: Medgyesy-Töreky Flóra
>!
Kossuth, Budapest, 2023
384 oldal · ISBN: 9789636361419 · Fordította: Medgyesy-Töreky Flóra

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Carolina "Lina" Santos · Max Hartley


Kedvencelte 7

Most olvassa 17

Várólistára tette 169

Kívánságlistára tette 219

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Finn_Hudson>!
Mia Sosa: A legrosszabb esküvői tanú

„A pokol haragja semmiség a megbántott menyasszony dühéhez képest…” – olvasható a könyv borítóján. Viszont nem tudom, melyik könyvre akartak utalni ezzel a hangzatos mondattal, viszont hogy nem A legrosszabb esküvői tanúra, az biztos.

A történet bár ígéretesen indult, nagyon hamar ellaposodott, a felétől kezdve pedig már egészen szenvedős lett, és úgy éreztem, soha nem érkezik el az utolsó oldal. Nem mondom, voltak benne szórakoztatóbb jelenetek, viszont ezek sehogy sem tudták feledtetni velem, hogy hiába a kecsegtető alapötlet, nagyon hamar egy tipikus, egy a millióból romkommá avanzsált a sztori.
Adott egy esküvőszervező, akit megbántottak, cserben hagytak és bár másoknak segít örök hűséget fogadni, ő maga nem hisz a sírig tartó szerelemben. Ezután jön a történetet megalapozó csavar, miszerint az exe öccsével kénytelen együtt dolgozni egy fontos projekten spoiler. A fülszöveg alapján ekkor mutatkozott volna meg a menyasszony bosszúja… ehelyett spoiler, és ezzel le is zárult a hatalmas bosszúhadjárat, és kezdődhetett a tipikus romkomos huza-vona, hogy most akkor tetszenek-e egymásnak a főszereplők, és hogy együtt lehetnek-e vagy sem, míg végül egy csöpögős, filmbéli jelenettel zárult az egész bonyodalom.
Őszintén, többre számítottam. Max karaktere aranyos, és valamelyest sikerült mentenie a menthetőt, de Lina mellett ez nehéz feladat volt. A mellékszereplők között is akadtak érdekes karakterek, de Lina családja kimondottan túlzóra és erőltetettre sikeredett. Alig vártam, hogy az ő jeleneteik véget érjenek.

Összességében egy egyszer olvasós limonádé, aminél azonban sokkal jobban is vannak a piacon. :/

nicosia P>!
Mia Sosa: A legrosszabb esküvői tanú

Végre itt a nyár, és vele ezernyi érzés, és hangulat. Ilyenkor ízek költöznek a nyelvemre, szinte hallom a görög tavernákból kiáramló zenét, érzem az olasz teraszokon áramló oregano és bazsalikom illatot, és orromban van a tenger sós illata. Helyek ahol már jártam, és helyek ahol sohasem, de mégis a könyvek megidézik nekem. Különleges olvasmányok, amiket igazán csak a kánikulában jó olvasni, amik a maguk egyszerűségében sokkal többek annál amik. Rövid, könnyed nyári történetek egy ismertelen világ ígéretével.
Mia Sosa egy igazi spanyol hangulatú romantikus regénnyel jelent meg idén a hazai könyvpiacon. A borító nagy kékségét ugyan nem értem, a grafika viszont tökéletesen illeszkedik a sztorihoz. Szeretem a Kossuth kiadó újszerű törekvését arra, hogy a haza pályán eddig ismeretlen, friss hangú könnyed romantikus történeteket jelentet meg. Érdemes lenne ehhez egy sorozati arculatot is rendelniük.
A regény egy vagány, temperamentumos brazil amiga-ról szól, aki egyedül, önerőből építi fel az esküvőszervező vállalkozását, miközben őt a vőlegénye az oltár előtt hagyta magára. Ebben a helyzetben nehéz önazonosságot találnia, hiszen ami vele történt az rácáfol arra amit képvisel. Azaz a „Boldogan éltek amíg…” befejezés kútba esése nem éppen jó cégér egy esküvőszervezőnek. Ezért amikor egy nagy, anyagi és szakmai megbecsüléssel járó projekt új kihívásokkal állítja szembe, és a volt vőlegényének az öccsével kell együtt dolgoznia, váratlan és bonyolult helyzetekbe sodorja önmagát. Max a volt esküvői tanú, pedig erőn felett kompenzálja hajdani bűneit, miközben egyre mélyebbre merül a népes brazil család keltette örvényekbe.
Az egész szituáció vicces, és fordulatokkal teli. A két főszereplő látszólag teljesen különböző személyiség, más a hátterük, anyagi helyzetük, baráti körük, mégis szinte az első perctől működik köztük a kémia. Ezzel együtt is küzdeniük kell a boldogságért, sőt nehezítő körülményként ott a testvér aki valaha vőlegény volt. Ez nemcsak egy múltbéli konfliktus, hanem egy erkölcsi probléma is, ami egészen közel hozza „A felebarátod feleségét ne kívánd” Krisztusi parancsolatot.
Lina barátai és családja külön figyelmet érdemelnek. Egy matriarchális rendszerben működnek, ahol az anya és nagynénik működtetik tulajdonképpen a vállalkozást, és a családot is, a női szerepek egészen mások, mint az európai kultúrában. Egészen sokat lehet tőlük tanulni elfogadásról, befogadásról, rendszerszemléletről, és megbocsátásról is. Emellett pedig ott van még Lina baráti köre ami hát… szegény Max, és szegény férfiak akiket az útjukba sodor a szél. A három temperamentumos menyecskével szemben azért fel kell vennie a kesztyűt a pasiknak. Max időnként tesze-toszának tűnik, de az, hogy kívülállóként a brazil pereputtyban megpróbálja megtalálni a helyét már önmagában is komoly feladat.
Az írónő remekül teremti meg a brazil-amerikai atmoszférát. A bemutatkozásban olvasható is, hogy személyes élményekből merít, és valószínűleg ennek köszönhető, hogy komplett csomagban kapjuk a másodgenerációs bevándorló család mindennapjainak pontos bemutatását. Környezettől a családi kapcsolatokon át a spanyolos temperamentumig. Még a karneváli hangulat is visszaköszönt nyomokban, emiatt egy igazán vidám, nyári olvasmány kerekedett a történetből.

Kollár_Betti I>!
Mia Sosa: A legrosszabb esküvői tanú

– Nem számít, hogy az első vagy a századik választásod vagyok, amíg én vagyok a jó választás.

Szerintem ez egy tök cuki, romantikus-szórakoztató kis történet volt. Bevallom, tartottam tőle, leginkább azért, mert rövid idő alatt elég alacsony százalékra tett itt szert molyon, de azért bíztam benne, hogy élvezetes lehet.

Nagyon lendületesen és viccesen indult, ami tény és való, hogy picit alábbhagyott útközben, de bírtam az írónő humorát. És Max-et is. Oké, hogy nem egy rosszfiú. De szerintem valóságos és egyedi karakter lett az őszinte érzéseivel, a néhol szarkasztikus stílusával és azzal, hogy egyszerűen nem volt tökéletes.

Nekem jó kis kikapcsolódást nyújtott ez a könyv, jókat mosolyogtam rajta, voltak szenvedélyes részek is bőven és minden egybevetve, tökre örülök, hogy olvashattam.

Köszönöm szépen a @Kossuth_Kiadó-nak a recenziós példányt!

Niki_néni_olvas P>!
Mia Sosa: A legrosszabb esküvői tanú

Nos, a regény könnyed, humoros, szórakoztató.
Pont azt hozta, amit vártam tőle. Nem volt számomra benne semmi extra, vagy megdöbbentő.

Az alapszitu érdekes, a szereplők szerethetők.
Az írónő stílusa könnyen olvastatja magát.

A testvérek között feszülő viszály is eléggé erőltetett sajnos, bár az, hogy egy testvér a családja árnyékában nő fél, a modern világunk része. :/

Azok a kedvenc jeleneteim, amikor Lina és Max kiszakadnak a hétköznapok helyszíneiből (pl.: farm).

Fél pontot viszont le kellett vonjak, mert néha határozottan untam.

dontforgettosmileandread P>!
Mia Sosa: A legrosszabb esküvői tanú

Na ez végül oltári lett ! ‍ Megmondom őszintén, nehezen indult be a történet: kaptunk egy érdekes, az oltárnál nevenincs indokkal magára hagyott nőt (akit ez kevésbé viselt meg) és egy fura exférj-jelöltet a prológusban három évvel ezelőttről, majd vissza a jelenbe. Jó kis fricska az élettől, hogy Lina, az esküvőszervező, aki mások nagy napját teszi még szebbé és megközelítően tökéletessé, épp őt hagyta el a saját esküvője napján a párja. Talán mégsem ő az igazi?! De Linánál nincs baj, magánál van a humora és nem veszi ezt túlságosan zokon.
Éli tovább az életét és próbálja azt egyenesbe hozni. Éppen sikerülne is, amikor az incidens után pár évvel a múlt újra visszainteget: egy új, fényesen kecsegtető lehetőséghez nem mással kell együttműködnie, mint az exe testvérével, Max-el, aki történetesen a világ legrosszabb esküvői tanúja címet is elnyerte akkor, amikor a bátyja legénybúcsúján esett beszélgetés arra sarkallta a férfit: hagyja ott a párját, idő előtt.

A kérdés és a sztori adott: hogyan dolgozik együtt két ilyen múlttal rendelkező egyén. A kapcsolat eleve nehezen indul, nem áll stabil lábakon és valljuk be, érezhetően egy ketyegő bombán ülünk. De mi van akkor, ha a szerelem bomba is elcsattan majd közöttük?
Esküvői konzultációk, finom ételek, díszlettervezés, tortakóstolás, minden, ami egy esküvői előkészület megkövetel. Mindent megélnek együtt, megpróbálva segíteni és nem hátráltatni egymást.

Mia Sosa regénye nagyon kecsegtetően hangzott a számomra, de nem avattam újabb romkom királynőt. (Továbbra is Lynn Painter a számomra.) Szerethető, bájos történet volt, de semmi többet nem érzékeltem. Könnyen olvasható, gyorsan fogyasztható. Jól kinéző, hívogató, és krémesen lágy esküvői tortához tudnám hasonlítani, hogy a stílusnál maradjak, de épp annyira, hogy ne épp ez legyen a legemlékezetesebb mozzanat a nászról. Több volt benne a romantika, mint a komédia, szerintem elbírt volna még egy csipetnyivel több humoros jelenetet. De persze ezt ízlése és kedve válogatja.
A második fele, mint már mondtam sokkal jobban tetszett, itt bontakozott ki igazán az ellenségből szerelmesek románc minden szegmense, és persze akadt némi bonyodalom, felnőttes, remek megoldás is. Sorszerű volt, szép történet, de maradt hiányérzetem, ez valószínűleg a stílusban és a cselekmény kibontásában keresendő, de nem kukacoskodom, az érzést, amit kerestem, azt pedig jelenleg nem tudom megfogalmazni.
Kikapcsolódáshoz, nehéz napok mellé, sziesztázáshoz viszont megfelelő volt, nem is keresek benne többet, hisz nem erre hivatott.
‍♀️
Jól elvoltam vele, épp nyugisabb napjaimon került a kezembe, úgyhogy jól esett, felrázott, a kezdeti nehézségek után pörögtek az események rendesen. Egy kicsit aranyosan volt bugyuta, természetesen nem a legizgalmasabb történet, de épp annyira szórakoztató, mint azok a filmek, amelyekre egy nehéz nap után vágysz. Ha épp ilyet keresel, ajánlom, de mentsd el későbbre is, bármikor jól jöhet egy kis kaland! Őszi estékre kiváló, felpezsdítő regény lehet!
.
Köszönöm a @Kossuth_Kiadó-nak a kötetet ! ♥

bemese05 P>!
Mia Sosa: A legrosszabb esküvői tanú

A százalékarány miatt sokat hezitáltam, h elolvassam-e a könyvet. Szerencsére nem bántam meg, h erre esett a valasztásom, mert ez most nagyon jól esett :)
Nem mondom, h hibátlan a könyv, viszont én nagyon jól szórakoztam rajta.
Lina és Max múltja cseppet sem egyszerű, nem is csodálkoztam rajta, h ekkora a feszültség köztük. Nagyon tetszett ahogyan Lina az elején nem bánt kesztyűs kézzel Maxszel, h Max mennyire próbálkozott, h megpuhítsa Linát! Szerettem ahogyan bánik vele, nagyon tudta, h Linának mikor mire van szüksége! Nagyon tetszett a kapcsolatuk, Max egy írtó kedves pofa, bár kicsit infantilis volt néha :D
Szerettem Lina családját, különösen Nataliat :D nem semmi csaj :D
Szerintem ez egy jó kis könyv, remek kikapcsolódást nyújt!

Ferger_Jolcsi P>!
Mia Sosa: A legrosszabb esküvői tanú

Ugyan nem volt tökéletes a kötet és volt egy-két olyan romantikus jelenet, amit jobban is meg lehetett volna írni (ízlések és pofonok), mégis összességében azt mondhatom, hogy aranyos volt, ahogy Max próbált udvarolni Carolinának, és ahogy próbálta felülírni a múltat. Max igazán kitartó férfi, aki nem futamodik meg az első akadálytól, képes volt kivárni, sőt elősegíteni, hogy a nő körül leomoljanak a falak, amelyek Max tesója, mint Carolina exvőlegénye miatt kerültek a nő szíve köré.
spoiler
Bővebben: link

sunshinereads>!
Mia Sosa: A legrosszabb esküvői tanú

Carolina Santos esküvőszervező, akinek a vőlegénye képes volt az esküvő napján az oltár előtt hagyni három évvel ezelőtt. Lina volt vőlegényének öccsey, Max közölte vele a hírt, és a jelek szerint ő volt az oka vőlegénye távozásának. Azonban Linának most együtt kell dolgoznia Max-szel, ha mindketten sikert akarnak elérni a karrierjükben.

A könyv nem volt tökéletes, de megdobogtatta a szívem, és nagyon édes volt. Szerintem a brazil kultúra részletes bemutatása és meghatározó jelenléte különböztette meg ezt a többi rom-com-tól. Imádtam olvasni a brazil ételekről, a capoeiráról, a táncról, és tetszett, hogy beleszőtte az írónő és meghagyta a fordító, szerkesztő a portugál nyelvet. A kultúra élénk jelenléte szuper volt. Nagyon megszerettem Lina családját és azt a dinamikjukat. Nagyon erős a kötelék közöttük és nagyon szórakoztatóak voltak. Különösen tetszett Lina unokatestvérének karaktere, Natalia és a nagynénje, akik igazán drámaiak és humorosak voltak.

Carolina számomra először kissé furcsa főszereplő volt. Múltbéli események miatt igazán zárkózott, illetve mindig profin viselkedik. Lina minden érzelmét magában tartotta, óvta a szívét, és a „biztonságos” lehetőségeket választotta. Amikor a hátterére fény derült, már teljesen érthető volt, miért is ez a helyzet, az írónő csodásan leírta milyen problémákkal kell megküzdenie egy sötét bőrszínű nőnek.

Max szép fokozatosan rombolta le Lina maga köré épített falait. Max-et hamar megkedveltem. Igyekszik kitörni az édesanyja vezette vállalatnál a bátyja árnyékából, habár lehetett volna kicsit határozottabb, de ennek a miértje is érthető volt, múlt beli sérelmek miatt.

Hatalmas pluszpont nálam a mindkettejüknél szépen felvezetett jellemfejlődés. A két főszereplő közti barátság és kémia is megfogott.

A másik dolog, ami szintén nagyon tetszett az az, hogy voltak valós, tökéletlen jelenetek benne. Ez számomra frissítő és aranyos volt.

A kis kitérő -az esküvőhelyszín nézés- lett az egyik kedvencem a humorossága miatt, habár azt hittem csak egy klisés húzás lesz, szépen megmentette a helyzetet az írónő.

spoiler

Kedvenc idézetem:
„Az, hogy véded magad a sérelmektől, nem feltétlenül jelenti azt, hogy sérült vagy.”

Köszönöm szépen a recenziós példányt a @Kossuth_Kiadó -nak!

B_Kittina P>!
Mia Sosa: A legrosszabb esküvői tanú

Sokszor szembejött velem már ez a könyv, és sokan zengtek ódákat róla, így bátorkodtam én is elolvasni. A borító megvett kilóra, azonban a szereplőkkel már volt problémám.

Max személyisége volt az, ami a legrosszabban zavart. Egy ilyen nem is tudom milyen meghunyászkodó, beletörődő főszereplővel rég találkoztam. spoiler. Örültem, hogy a könyv végére kigyógyult ebből.

Lina karaktere ezzel szemben egy igen határozott, karakàn személyiség. A kis bosszú, igaz, hogy néha gyerekesek voltak, nekem igazán bejöttek.

Andrew-t pedig egyszer kétszer igazán tarkón vágtam volna…egy péklapáttal. Szerintem ez mindent elmond.

Nekem elég hirtelen váltásnak tűnt, amikor az erotikus részek bekerültek a történetbe. Olyan, volt, mintha egy másik könyvből olvastam volna néhány jelenetet. Aztán hopp, visszatértünk ismét ehhez.

A brazil kulturális vonal tetszett benne, főleg az, ahogy az ételekről beszéltek benne.

Összességében egy kellemes kikapcsolódást nyújtott, egy igazi cuki romantikus történet volt, könnyed nyári olvasmánynak tökéletes.

Köszönöm szépen a recenziós példányt a @Kossuth_Kiadó nak!♥♥♥

>!
Kossuth, Budapest, 2023
384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635449828 · Fordította: Medgyesy-Töreky Flóra
Dóri_6 P>!
Mia Sosa: A legrosszabb esküvői tanú

„– Egyetlen hivatás sem mentes a nehézségektől, mégha szenvedélyesen szereted is.”

A borítója ragadta meg először a tekintetem, majd a fülszöveg is felkeltette az érdeklődésem, és őszintén szólva nem voltak nagy elvárásaim, de elképesztően tetszett.
Szerintem kellően humoros és szórakoztató volt, tetszett az alapötlet, és bár eléggé kiszámítható, engem teljesen lekötött.
Lina egy eléggé határozott, maximalista és elszánt karakter, aki komolyan veszi a feladatát, néha viszont ridegnek és elérhetetlennek tűnhet. Max belső vívódása és karakterfejlődése nagyon tetszett, bár Linától kicsit több segítséget vártam volna a helyében, hiszen ő mindenben támogatta Linát. Nem kedveltem meg őket túlzottan, de együtt jó párost alkottak, és szívesen olvastam a történetüket. Lina családja fergeteges, azok a részek voltak a kedvenceim, amikor ők is szerepet kaptak.
Összességében ez egy igazi nyári limonádé.


Népszerű idézetek

Pink_dinosaur P>!

– Nem számít, hogy az első vagy a századik választásod vagyok, amíg én vagyok a választás.

375. oldal

Kollár_Betti I>!

A pillanat, amikor rájössz, hogy épp most csináltál hülyét magadból? Aha. Ez az.

Kollár_Betti I>!

– Eltekintve attól, hogy a menyasszony úgy néz ki, mint egy zellerszár, ez egy igazán szép esküvő.

Kollár_Betti I>!

– Egyetlen hivatás sem mentes a nehézségektől, mégha szenvedélyesen szereted is.

Kollár_Betti I>!

– Mindannyiunknak vannak időnként illetlen gondolatai. Ezt hívják úgy, hogy embernek lenni.

Niki_néni_olvas P>!

Tudjátok mit? Soha többé nem iszom. Na, várjunk! Ez aztán a létező légüresebb ígéret. Különleges alkalmakkor. Persze, az jó lesz.

Kapcsolódó szócikkek: alkohol
sunshinereads>!

Az, hogy véded magad a sérelmektől, nem feltétlenül jelenti azt, hogy sérült vagy.

bemese05 P>!

Már két órája, hogy elhagytam a Rio de Wheatont, és még mindig nyugtalan vagyok. Viszketeg és ideges, mint az állat. Ezen még a hideg zuhany sem változtatott. És ha mindez nem lenne elég, Dean nem válaszol az üzeneteimre.
Egy sör segítene, de visszafogom magam, mert ha Dean jelentkezik, átmegyek hozzá. Ő tudni fogja, mit kell mondani, hogy rendet tegyen az agyamban. Jelenleg a szinapszisok meghibásodtak, és a lebenyeim összeférhetetlenek.

Kollár_Betti I>!

– Ezért utáltam mindig is a „menyasszörny” kifejezést. Egyrészt mert szexista. Hatalmas nyomás alatt álló nők, akik hangot adnak az akaratuknak? Szörnyetegek.


Hasonló könyvek címkék alapján

Vi Keeland – Penelope Ward: Rebel Heart – Lázadó szív
Lynn Painter: Mr. Téves Szám
Vi Keeland: Hívatlan vendég
Vi Keeland: A beosztott
Penelope Bloom: His Banana – Bekapnám
Lucy Score: Amin sosem leszünk túl
Vi Keeland: Fiatal szerető
Vi Keeland: Csak szex
Vi Keeland: A viszony
Ella Maise: Akarlak, Adam Connor