Ramsay (Sign of Love 10.) 8 csillagozás

Mia Sheridan: Ramsay Mia Sheridan: Ramsay

Lydia ​De Havilland is shocked when Brogan Ramsay suddenly reappears in her life. Several years before, Brogan was the son of her family's gardener, and the boy she hurt and betrayed. But Brogan is no longer the quiet, sensitive boy she remembers. Now he's a man—gorgeous, powerful . . . and seeking vengeance.

Brogan Ramsay can't let go of the memory of Lydia tricking him cruelly, leaving his heart shattered and his family penniless. And now he's back to destroy her family the way his was destroyed. There's only one problem . . . the girl who wounded him so badly years ago is now a woman who still has the power to render him breathless.

Ramsay is the story of betrayal and wrath, of the strength of regret and the power of forgiveness. It is the story of the thin veil between love and hate, and how more often than not, when we seek to inflict pain on others, the heart we wound is our own.

THIS IS A STAND-ALONE SIGN OF LOVE NOVEL, INSPIRED BY ARIES. New Adult… (tovább)

>!
296 oldal · ASIN: B01H9P4TF0
>!
CreateSpace, Washington, 2016
318 oldal · ISBN: 153463648X

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Brogan Ramsay


Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

pveronika>!
Mia Sheridan: Ramsay

Sajnos az kell, hogy mondjam, hogy a Leo óta ez volt az első Mia Sheridan kötet, amelyre „csupán” négy csillagot tudok adni. Ez is egy nagyon jól-, és szépen megírt történet volt, de valahogy számomra túl sok volt a dráma, és a karaktereket sem igazán tudtam megkedvelni.

Minden Mia Sheridan regényben van valami olyan különleges plusz, ami egyedivé és utánozhatatlanná tudja tenni a köteteit, egy olyan jel, amely örök nyomot hagy a szívedben. Ez legyen akár egy növény metaforája, egy emlékezetes karakter, egy visszatérő motívum vagy egy akkora fordulat a kötet legvégén, ami miatt kétszer kell elolvasnod az epilógust, hogy megértsd, hogy mit is olvastál. :) spoiler És sajnos ez a valami, ez az ismertetőjegy, ez a plusz valahogy most számomra elmaradt. Szép volt, élvezhető volt, de sajnos nem hittem, hogy ezt a szót valaha is használnom kell Mia könyvei kapcsán, de átlagos volt.

A történet főszereplője Brogan Ramsay, aki De Havilland család kertészének fia. Brogan családja Írországból érkezett Amerikába, és miután édesanyja betegség következtében elhunyt, az apja állása az egyetlen, amiből megpróbálják fenntartani magukat, azonban ez igencsak nehéz, ha az apuka egész nap az üveg fenekét keresi, italba fojtva napjainak jó részét. Brogan apja helyett is igyekszik ellátni a kertészeti feladatokat, hiszen nemcsak saját megélhetése, de kishúgáé is múlik rajta, aki aki ráadásul beteg lábbal született, így orvosi segítségre is szüksége van.

Brogan bár keményen dolgozik, mégis van egy valami, vagy inkább valaki aki olykor-olykor elvonja figyelmét a munkáról. Ő nem más, mint Lydia De Havilland , Mr. De Havilland lánya, aki titokban szintén szerelmes Brogan-be. Ám azt egyikük sem gondolja, hogy a lány egy meggondolatlan lépése az első dominó ledöntéséhez vezet, amely következtében Brogen lába alól egyik pillanatról a másikra kicsúszik a talaj.
Brogen innentől kezdve arra teszi fel az életét, hogy bosszút álljon azokon, akiknek egyszer könyörögnie kellett, nem törődve azzal, hogy milyen pusztítást hagy majd maga után.

Azt le kell szögeznem, hogy Mia Sheridan egy nagyon jó történet mesélő. Ismét egy szépen felépített, igényesen elmesélt történetet kaptam, mégis ami miatt leginkább hiányérzetem van, az az, hogy nem igazán lopták be magukat a főszereplők a szívembe. Folyamatosan rossz döntéseket hoztak, vegyes érzéseket váltottak ki belőlem és ez számomra nagyon frusztráló volt. Sajnos ez alkalommal a férfi főszereplő sem vett le a lábamról, azonban azt meg kell említenem, hogy a két mellékszereplőt Fionn-t és Eillen-t igazán megkedveltem, és a gaelic (ír) kifejezések is nagyon tetszettek.

Mégis, véleményem szerint túl sok volt a dráma és a lent-fent érzés ebben a történetben. Soha nem szerettem igazán azokat a könyveket, ahol végre nagy nehezen egymásra találnak a szereplők, minden rendbe jön, és még utána is bedobja a szerző az olvasókat a szakadék mélyére. Őszintén szólva mindig is úgy gondoltam, hogy nekem elég egyszer is megtenni ezt az utazást a karakterekkel, nem kívánok nekik ennyi szenvedést. :D Courtney szerintem egy teljesen felesleges karakter volt, őnélküle is pontosan elég lett volna a könyvben lévő feszültség, és így már tényleg nagyon szappanoperásra sikerült a történet. Voltak benne szegények, gazdagok, ármányok, szerelmi háromszögek, félreértések, maffia, bosszú,..stb. esküszöm ebből az egy történetből egy filmsorozat két évadának forgatókönyve kitelne. :)

Összességében tehát számomra túl sok volt, és valahol mégis túl kevés, legalábbis Mia Sheridan mércével mérve. Amit őszintén nagyon sajnálok…

7 hozzászólás
Naiva P>!
Mia Sheridan: Ramsay

Továbbra is tartom. Mia könyveinek a borítói ízlésesen szexisek. Ez igaz a Ramsay-re is, pedig olyan mintha a cover modellünk eltévedt volna valami időalagútban. Ott is a 80’s évek végén, 90’s évek elején éppen valamelyik fougere illatot reklámozva. A lényeg, hogy mutatós.
Már egy jó ideje vártam a bak történetére. Kicsit tartottam, mert a visszajelzések eléggé vegyesek voltak, de nekem szerencsére tetszett. Mia az egyik legnagyobb kedvenc. Írónőnek született, aki úgy tud bánni a szavakkal, ahogy kevesen: zseniális karakteralkotó és mindig van valami extra a történeteiben. Itt például mágikus hatása volt az ír kifejezéseknek. Akkor is, ha a felét sem érted. Nagyon szeretem a megkínzott, meggyötört, mégis erős és kitartó hőseit. Ilyen volt most Brogan Ramsey is (bár nem volt egy Archer Hale) akinek feltett szándéka spoiler Azonban a szívével nem számolt. Ahogy azzal sem, hogy sok esetben egy hajszál választja el a gyűlöletet és a szeretetet.
Már a történet elején annyira egyértelmű volt, hogy egymásnak vannak teremtve. Nagyon különleges volt a kapcsolatuk.Így a történetük nagyon szívszorító volt. Bővelkedett drámában nem is kicsit. Kissé dráma a drámában típusú regény, de amikor minden a helyére került, nagy kő esett le a szívemről.
A könyv valójában a hétköznapi életről és a szeretetről és a családi összetartásról szólt. Arról, hogy soha ne hagyjuk, hogy a félreértések és a bizonytalanság alakítsa a jövőnket.
Mindent egybevetve teljesen magával ragadó, gyönyörű második esély történet.

CsepAdri >!
Mia Sheridan: Ramsay

Tetszett az alapötlet: a tőrbe csalt fiú visszatér és tönkre teszi megalázóit, de sajnos túl sok volt a dráma, csak arra a szálra kellett volna koncentrálni. A kötet témája a megbánás, megbocsátás körül forog és ezzel nem is volt baj, de volt mikor mindezt hirtelen tették, spoiler.
Tetszett Brogan komplex karaktere :) spoiler. Lydia-val volt egy kis gondom: a naivitása lehetett volna kevesebb.

tashley>!
Mia Sheridan: Ramsay

Erről a könyvről vegyes értékeléseket olvastam, kicsit tartottam tőle a tartalom alapján, mert a bosszúval nemigen tudok azonosulni. Mégis letehetetlen volt és érzelmileg is be tudott vonni, talán azért, mert nem a bosszúvágy a fő érzelmi motívum, hanem a bűntudat, amihez meg nagyon is tudok kapcsolódni. Az ír slang nagyon feldobta a regényt, a mellékszereplők nagyon szerethetőek, a humor jót tett. Azért vonok le egy csillagot, mert sok volt az időzítésen múló bonyodalom (á la Rómeó és Júlia), azt pedig nem komálom – többre tartom, ha a karakterekből születnek a történések és nem a szerencsétlen véletlenekből.


Népszerű idézetek

Naiva P>!

Find me the person who doesn't care a whit what anyone else thinks of them and I'll show ya someone very lonely. The trick, I believe, is to know whose opinion matters and whose doesn't.

Naiva P>!

"I want you to kiss me because you're one of the most handsome boys in Greenwich, and you don't even know it. Because I like the way you look at me, the way you watch me. But even more, I like to watch you, too.

Naiva P>!

„What does neeus mo mean?”
„I asked.It's spelled n-í-o-s m-o,” he answered. It means more." He raised an eyebrow. I used my hand to swirl the bubbles in front of me, and he glanced down at one of my nipples poking through the water, his gaze darkening.

Ninácska P>!

She was the only woman who'd ever made me feel this way. Mo Chroí.

Kapcsolódó szócikkek: Brogan Ramsay · Lydia De Havilland
Ninácska P>!

„Hush, mó ghrá.”
Hush, my love.
„Mo aingeal.”
My angel.
„Mó shaol.”
My life.

Kapcsolódó szócikkek: Brogan Ramsay
Ninácska P>!

Funny, we'd both been dreaming of the same thing, yet we'd both been dreaming alone. I didn't want to dream alone anymore. I hoped to God she didn't either.

Kapcsolódó szócikkek: Brogan Ramsay · Lydia De Havilland
CsepAdri >!

„Did he just growl?” Eileen asked Fionn. My eyes remained on Lydia. This was ridiculous. Why in the hell was she back out here? Hadn't she had enough? And why the ever-loving feck was she dressed that way?
„I think he did,” Fionn remarked from somewhere seemingly far away. „How very primitive, like. Or it's the heartburn again. Ya wanna hear me theory?”
„I do wanna hear your theory, as a matter of fact,” Eileen said.
„I thought ya might. Me theory is that our friend here still loves the girl, and it's bloody killin' him right now to see her hurtin'.”
„Insightful, my wise friend. Fair play. Ya might just be right.”
„I think so,” Fionn said.

CsepAdri >!

Am I the villain? Brogan had asked. I keep losing track.
And I had lost track, too. Again and again. Even now, I wasn't exactly sure. Or maybe we were all villains sometimes, each one of us. Maybe the thing that determined how quickly we became heroes was the grace we were extended, not only by others, but by ourselves.


A sorozat következő kötete

Sign of Love sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury
Brittainy C. Cherry: Loving Mr. Daniels
Sarina Bowen – Elle Kennedy: Him
Rebecca Yarros: Eyes Turned Skyward
Suanne Laqueur: The Man I Love
Colleen Hoover: November 9 (angol)
Ginger Scott: The Girl I Was Before