Midnight ​Lily (Sign of Love 9.) 11 csillagozás

Mia Sheridan: Midnight Lily Mia Sheridan: Midnight Lily

A ​standalone romance from the New York Times bestselling author of Archer's Voice.

Holden Scott is the prince of professional football. At least he was before he lost it all . . . or more to the point, before he threw it all away. Now he's out of a job, out of the public's good graces, and perhaps just a little out of his mind. So when a friend offers up his remote lodge in the wilds of Colorado, giving Holden some time away to get his life back on track, he can hardly say no. The last thing he expects is to see a beautiful girl in the woods—one wearing a white, lace dress who appears in the moonlight, and leaves no footprints behind. Is she a dream? A ghost? A product of his muddled imagination? Or something entirely different?

Midnight Lily is the haunting love story of two lost souls reaching for each other in the dark. A tale of healing, acceptance, and the worlds we create to protect our own hearts. It is a story of being lost, of being found, and of being… (tovább)

>!
214 oldal · ASIN: B01A0DLBOU
>!
CreateSpace, Washington, 2016
242 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781523715183
>!
Tantor Media, Old Saybrook, Connecticut, USA, 2016
ASIN: B01DPZ883W · Felolvasta: Amelie Griffin, Guy Locke

Kedvencelte 1

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

pveronika >!
Mia Sheridan: Midnight Lily

Mia Sheridan ismét új jelentést adott a „leesett az állam” kifejezésnek. :)) Őszintén mondhatom, hogy régóta lepett meg ennyire könyv, de Mia Sheridan olyan volt, mint egy profi illuzionista, aki csak mosolyogva figyeli a gyanútlan közönséget, akiknek van egy elképzelésük arról, hogy mit látnak éppen, de csak ő tudja, hogy milyen hatalmasat tévednek. :))

Ez az egyik legnehezebb értékelés, amit valaha írtam, mert egyszerűen szinte lehetetlen leírni spoilerek nélkül, hogy pontosan miről is szólt a történet, ezért ez alkalommal egy picit rövidebb is leszek (most néhányan biztosan fellélegeznek :)). De annyit elmondhatok, hogy egy gyönyörű szerelemről olvashattam, amely leküzd minden nehézséget, amely keresztülvezet a sötétségen, amely tökéletessé tesz minden tökéletlenséget, amely újra és újra segít megtalálni a másik feledet, akkor is ha ő egy picit el is vesződik a sötét rengetegben.

Folyamatosan ismétlem magam, mikor elmondom, hogy kivételesen tehetséges ez az írónő, hogy minden egyes alkalommal valami újat tud letenni az asztalra, hogy minden könyve más és más, hogy nagyon szép nyelvezettel megírt köteteket ad ki a kezéből, és hogy egyszerűen nem tud olyan könyvet írni, amitől nem vagyok odáig meg vissza.

A Midnight Lily valami egészen más módon volt más , mint az írónő eddigi kötetei. Ez a történet is a legelső oldalaktól magával ragadott, de olyan fordulatokat is tartogatott, amely tényleg elállította a szavamat. Kevés olyan könyv van, aminél vissza kell lapoznom és újra elolvasnom részeket, és még utána is úgy érezve magam, hogy nem értem, hogy most mi történt, de ez egy ilyen történet volt. Talán csak túl kevés kávét ittam ma reggel, vagy esetleg a szövegértésemmel van a baj, de konkrétan az utolsó oldalak után úgy éreztem magam, mint azok a rajzfilmfigurák, akinek kérdőjelek ugrálnak ki a fejükből. :) Aztán szép lassan elkezdtek összeállni a részletek a fejemben, de őszintén mondom, hogy még most sem értek mindent teljes mértékben. Azonban ez után a brilliánsan felépített kötet után, ismét meg kell állapítanom, hogy Mia Sheridan egyszerűen zseniális.

Gyönyörű, magával ragadó, meglepő és egyedülálló történet volt, nagyon szép rejtett üzenettel, amelyet azt hiszem, hogy soha nem fogok elfelejteni.

http://veronikasreaderfeeder.com/mia-sheridan-midnight-lily/

Zene a könyvben:
http://veronikasreaderfeeder.com/zene-a-konyvben-music-…

10 hozzászólás
Szilvi00 P>!
Mia Sheridan: Midnight Lily

Szent Kürtöskalács, mi volt ez??? Esetleg egy hét múlva tudnék valami értelmeset is írni, addigra talán magamhoz térnék, de kétlem. Nagyon furcsa történet volt. Elképesztő és különleges. Azt írtam, hogy FURCSA?
A hangulata már az elején megfogott. Amikor Lily feltűnt erdő mélyéből abban a furcsa ruhában, sejtettem, hogy nem fog hasonlítani az írónő eddigi könyveihez. Az első fele – a romantikus szál kibontakozása – talán tipikus „Miás” volt, a második viszont semmiképp sem. Egyszer majdnem leállt a szívem a közepén. Komolyan megállt bennem az ütő!
spoiler (…) spoiler
Mindent, amit addig tudni véltem, dobhattam ki az ablakon. Elkezdem izgulni, aggódni és egyik ámulatból a másikba estem.
Mint minden Sheridan könyv, ez is fontos mondanivalót tartalmaz. Őszintém mondom, szerintem minden ember megérdemli, hogy szeressen és szeressék. Mindenki megtalálhatja azt a személyt, aki elfogadja, kitart mellette, a legsötétebb óráiban is ugyanúgy szereti. Sőt! Kézen fogja és szó nélkül, örömmel vele tart a s sötétségbe.
A GR értékelési átlaga miatt, féltem ettől a résztől. Nem kellett volna! A sorozat legkülönlegesebb része, aki teheti és nem fél egy kis változatosságtól, ne hagyja ki!

>!
Tantor Media, Old Saybrook, Connecticut, USA, 2016
ASIN: B01DPZ883W · Felolvasta: Amelie Griffin, Guy Locke
Naiva P>!
Mia Sheridan: Midnight Lily

Ez a Mia könyv nagyon más volt, mint az összes eddigi. Néha egy kicsit úgy éreztem, mintha egy Aronofsky filmben szerepelnék. A történetről tömören, cselekményleírás mentesen.
Holden Scott híres és sikeres NFL játékos, aki igazán nagyvilági életet él(t). Mindene megvolt (legalábbis azelőtt), amiről a legtöbben csak álmodoznak. Reflektorfényben élte az életét, siker, pénz, nők. Mindez mégsem tudta betölteni az űrt a szívében. Tisztában van vele, hogy mindez csak felszín. Nincs meg az, amire leginkább vágyik; az igaz szerelem. Sok rossz döntést hoz egymás után ezért a kreatívvá tevő, ámde önpusztító szerekhez nyúl, mint pl. drogok, alkohol, gyógyszerek, tudatmódosítók, antidepresszánsok. etc. Egy barátja felajánl neki egy isten háta mögötti, coloradoi vidéken egy kis nyaraló-félét, ahová vissza tud vonulni a világ elől, és lehetősége lesz gyógyulni. Ott azonban, mindig megjelenik előtte az erdőben éjjelenként egy gyönyörű lány, hosszú, fehér csipkeruhában, aki soha nem hagy maga után lábnyomot. A lány neve Lily. Holden teljesen össze van zavarodva. Nem tudja eldönteni, hogy akkor ez most egy álom, egy szellem, vagy csak a zavaros elméje láttatja vele azt, amit szeretne? Persze minden olyan valóságosnak tűnik….

Ebben a váltott szemszögű leírás is sokat segített, hogy nem én golyóztam be. Ahogy haladt előre a történet, úgy vált egyre izgalmasabbá és innen válik érdekessé a történet, de cselekményleírás nélkül nem menne. Huhhh. Ez az a fajta könyv, amiről sokáig tudnék beszélni. Számos kérdés fogalmazódott meg bennem és akad még néhány homály így is, de egyszerűen nem találok szavakat. A Midnight Lily két elveszett lélek észbontó, hipnotizáló, szerelmi története, akik újra és újra egymásra találnak, spoiler Elképesztően egyedi történet, pedig eleinte nagyon elbizonytalanított. Mint a legtöbb Mia történeten úgy ezen is, napokig fogok agyalni. Nem hagy nyugodni, mindenre gondoltam, csak erre nem, mivel meg sem álmodtam volna. Aki szerei a szétcsavart, kiszámíthatatlan történeteket, annak ez a könyv erősen ajánlott. A pontozáson itt egy kicsit gondolkoztam. A vége miatti csavar miatt 5 csillag. A borító most is gyönyörű.

Enikő_Darai_Enii>!
Mia Sheridan: Midnight Lily

Ez a könyv ANNYIRA más volt, hogy szinte lehetetlenség bármilyen kontextus nélkül beszélni róla anélkül, hogy lelőném a csavart, vagy félrevezetnék bárkit is.

Először is hadd mondjam el, teljesen magával ragadott a történet. Alig tudtam letenni. Az első felében tucatnyi teóriát gyártottam, majd jött pontosan a közepe. Ott következett be az első csavar, ami csak… WHOA! Teljesen váratlan volt.
Majd a második felében a könyvnek próbáltam az apró darabokat helyretenni az agyamban és felfogni, hogy mi is történik pontosan.
Hogy őszinte legyek, egyrészt egyáltalán nem voltam elégedett a végével. Befejeztem a könyvet, de össze voltam zavarodva. Mármint még mindig vannak kérdéseim, amikre valószínűleg sosem kapok választ. Tehát úgy összességében élveztem a könyvet és nem változtatnék benne semmit, mert minden egyedi és gyönyörűen megírt benne, azonban a végén még elfért volna egy kis magyarázat, csak hogy a kör teljesen bezáródhasson, ne maradjnak benne rések.

Egy ilyen romantikus kötet megírása, ahol a szereplők maguk is megkérdőjelezhetők a valóság feldolgozásában, nagy vállalkozás és Mia kihozta belőle a nagyját, mert kérdések ide, vagy oda, de szerettem volna ha boldog véget érnek mindannyian.

Amit meg is tesznek. Reménnyel telve méghozzá. Lehet, hogy a Happy Ever After-t nem hagyományos módon élik át, ám őszinte, igaz számukra és megosztják a szeretet, az elfogadás, az öröm, illetve a béke szépségét. Ha ilyen szempomtból nézem a történteket, akkor magam és a szereplőinket is szerencsésnek mondhatom.

CsepAdri>!
Mia Sheridan: Midnight Lily

Próbáltam lassan olvasni, h tovább tartson az élmény, de nem sikerült, gyorsan fölfaltam. :)
Nem egy átlagos történetet kaptam Mia Sheridan-től és amennyire nem volt átlagos számomra annyira tetszett.
A szerelem egy csodálatos élményét olvashattam igen fura és megkapó módján spoiler. A végét imádtam a legjobban mikor minden apró részlet értelmet nyert és csak csodálkozni tudtam, h nem jöttem rá, de nem zavart, mert így még jobb volt.

tashley>!
Mia Sheridan: Midnight Lily

Hát, most először nem voltam elájulva tőle. Nem mondanám csalódásnak, de Mia Sheridan mindig választ egy témát az olvasói szociális vagy empatikus érzékenyítésére és a mostanit egyszerűen nem vettem be. Én nem így látom a mentális zavarral küzdőket. Ha romantikát és mentális zavart akarunk vegyíteni, akkor nekem a Secretary című film vagy a Lolita könyv sokkal jobban bejött. A Midnight Lily nekem nem működött, sajnálom. Még mindig jobb, mint sok más könyv a műfajban, ezért kapott 3*-t, de legközelebb jobbat várok!


Népszerű idézetek

pveronika >!

Happily ever after doesn't mean a lifetime of perfection. I don't think anyone believes that happily ever after means there are no unhappy days, even unhappy years. It means loving forever, despite all the many reasons it's easier not to.

pveronika >!

I shook my head, smiling. „I'm not an artist.”
„Maybe you just haven't found your art yet.” She pulled her head back and gave her clay an assessing look and then went back to work. „Think about what it means to be a writer, for example— you have to create an entire world in your head and then fashion characters so believable you know their every thought, their every dream, every intention, every potential, every motivation. You have to live in their head enough to understand them, to tell their story. You have to make them so believable that sane humans actually fall in love with that character. Or mourn their losses, or feel anger on their behalf, feel authentic emotion for them. I think a writer needs to be at least partially crazy to manage
something like that.”

pveronika >!

„Truthfully, I didn't know you'd be here. I just hoped. I came to check out Whittington.” Lily looked over her shoulder at the abandoned hospital. Turning back to me, she said, „Creepy, isn't it? Terrible things happened there.”
[…]
„Something good should be done inside, don't you think? Something to prove that humans care about one another.” She glanced back quickly again. „If locations hold pain, maybe love and kindness set it free.”

pveronika >!

„I like Tuesdays.”
„Why Tuesdays?”
„Because no one else likes Tuesdays. I get it all to myself. Tuesday is all mine.”
I somehow heard Lily's lips move into a smile, but didn't open my eyes.

pveronika >!

„So what are we doing today?”
„You're the one who was calling for me. Didn't you have a plan?”
„My plan is to be amazing and awesome so you want to spend more time with me.” He tilted his head and gave me a hopeful smile and, God, he was so cute. It wasn't right to be that cute. I couldn't help smiling back, and I was pretty sure my cheeks were red.

pveronika >!

Something about that brought a sense of happiness I hadn't felt in a long time. A surge of hope filled my chest. Life can still hold miracles, even very small ones.
And maybe if there were enough small doses of joy, sprinkled just often enough, I'd survive. As if the path of my life was a dot-to-dot puzzle, the spaces between the dots of joy filled with uncertainty and perhaps even pain. But eventually I'd make it to the end and there would be some sort of picture. Some sort of point.

pveronika >!

„Lily,” he said, pulling me to him again, „I love you, too. We will never be perfect or without flaws, the lives we've been given are not like that. But, Lily, in my heart, you are perfect for me. Perfectly mine. And I'm yours.”

pveronika >!

Where do you land?
In your arms. I land in your arms, and you land in mine.

pveronika >!

Her face was so beautiful, so sorrowful, so filled with compassion. It was all too much, too much. I grimaced from the pain in my head. „No, I'm not a whole man. Maybe you don't even know me. Do you feel that way? You must.”
„No,” she said softly, and then with more force, „no. I know your superpower is flying.” She smiled. „And I know you like football, and Star Wars, and jazz music, the old kind.” Her fingers skated down my cheek, and I leaned in to them. „I know you like comic books, and museums, and fireworks, and travel. If I cooked for you, I'd make you pancakes even if it was midnight, and then I'd take you to a movie in an empty theater on a Tuesday, in a snowstorm. And then,” her voice grew even quieter, „we'd come home, and you'd make love to me so sweetly I'd want to cry and sing at the same time. I know you're kind and good and that you love people with your entire heart and mind. I know that when you love someone, you'll love them forever. Are all those things true, Boy Scout?” Her fingers found the scars on my back and traced them lightly, lovingly, her fingertips finding the small, scattered divots.
„Yes,” I breathed. „Yes, Lily,” I murmured. It was the only thing in me right then. Only her. Only how much I loved her.

pveronika >!

I barely knew anything about this girl. I only knew that when I was with her, the entire world felt different. It was like this forest was our own secret land, and here, we could be anything we wanted to be. Anything at all


A sorozat következő kötete

Sign of Love sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury
Brittainy C. Cherry: Loving Mr. Daniels
Rebecca Yarros: Eyes Turned Skyward
Mariana Zapata: The Wall of Winnipeg and Me
Colleen Hoover: Regretting You (angol)
L. J. Shen: Dirty Headlines